GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
nosara

#2101 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by nosara »

Blinkanje sijalica nema veze, ali sistem je preopterecen... Maloprije je na ftv bio apel da se stedi, a ako rikne gas, sistem ce kolabirat...

Neinformisan si... :oops:
itekako

#2102 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by itekako »

A_I_ wrote: Ne lupaj ti - itekako treba pozvati ljude na racionalno trosenje struje :!:
Pozivam ljude na racionalno trosenje struje! :D
neki

#2103 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by neki »

nosara wrote:Blinkanje sijalica nema veze, ali sistem je preopterecen... Maloprije je na ftv bio apel da se stedi, a ako rikne gas, sistem ce kolabirat...

Neinformisan si... :oops:
jbg..nemam vremena da sjedim kuci i gledam vijesti :oops:
dvije TE su sasvim dovoljne da podmire i povecanu potrosnju u Fbih, hidroelektrane ne cine ni 30% sistema epbih a losa situacija je samo sa jablanicom
cappy_tempo

#2104 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by cappy_tempo »

evo sad direktor slaga na brzinu kako su ulozili trud te zahtjeva da se kupuju karte. Eto hajmo sad svi karte kupiti pa da ih nagradimo za zalaganje da 3 dana ne rade nista
O'zone
Globalni moderator

#2105 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by O'zone »

cappy_tempo wrote:evo sad direktor slaga na brzinu kako su ulozili trud te zahtjeva da se kupuju karte. Eto hajmo sad svi karte kupiti pa da ih nagradimo za zalaganje da 3 dana ne rade nista
S..m im se na trud da nije bilo turčina, naših studenata i vojske čekali bi do Maja da proradi tramvaj.
rimac

#2106 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by rimac »

Specijalci SIPA-e čiste tramvajska stajališta. Umjesto grasovaca. Sramota ih bila!
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#2107 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by -LIBERO- »

rimac wrote:Specijalci SIPA-e čiste tramvajska stajališta. Umjesto grasovaca. Sramota ih bila!
+ studenti,turski bataljon, dobrovoljci, OS BiH itd itd.

A direktor izjavio da ne zeli tjerati svoje radnike da ciste po ovoj zimi i ledu ,jer nemaju socijalno, pa da se ne razbole i ne povrijede... :-) :roll: :shock:

:run:
Walter76

#2108 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Walter76 »

A_I_ wrote:
neki wrote:
A_I_ wrote:Ako stanu Termo elektrane u Kaknju i Tuzli zbog nestasice uglja, donji smo i sto se tice grijanja(mi koji se grijemo na struju) i tramvaja&trolejbusa.

Stedite struju ljudi, sinoc su sat-dva blinkale sijalice
:roll:
Stvaras paniku nepotrebno, ne lupaj zivota ti

"Uslijed povećane potrošnje električne energije, maksimalne proizvodnje termoelektrana ¨Tuzla¨ i ¨Kakanj¨ i otežane dopreme novih količina uglja, na depoima termoelektrana su znatno smanjene količine ovoga energenta. Zbog izrazito loših vremenskih uslova otežan je i transporta uglja unutar termoelektrana. Dodatni problem predstavljaju otežani uslovi za rad u rudnicima."

http://www.elektroprivreda.ba/np/ep/epp ... 29&d=10914

Ne lupaj ti - itekako treba pozvati ljude na racionalno trosenje struje :!:
Jučer mi je radio bojler 2h, e danas će 4h, šutao sam novog Battlefield-a 3h (PC tj. napojna najviše "vuče" prilikom igranja istoga) , e danas ću 5h, pa nek' ode sve u 3 lijepe! Plaćam račune redovno, tražim struju 24/7, ako to ne mogu obezbijediti, 'beš i državu i sve, nek' ugase sve, ionako smo (kao narod) mentalnim sklopom bliži kamenom dobu neg' bilo kojoj civilizaciji! Najbolji dokaz: Gorile iz GRAS-a koji gledaju studente (od kojih je sigurno 50% sa strane i umjesto da kući pomažu i čiste oni u tuđem gradu to čine, svaka im čast) dok čiste i još lafo izigravaju gospodu! :x
Reglan

#2109 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Reglan »

Koja avantura uci u tramvaj ili autobus.Preskaces i onda kad izlazis doceka te metar snijega.Fantasticno :D

Inace radi Sutjeska Vogosca normalno koga zanima :thumbup:
madnessa

#2110 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by madnessa »

Joj države! 3 dana ne može biti stabilna! Kakve su to zalihe uglja, struje, brašna, mlijeka itd da nakon tri dana svi uglas kukaju i apeluju?!!! :roll:
StupskaBitanga

#2111 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by StupskaBitanga »

šta to čujem prijevoz radi do 5?
Cholina_Lokica

#2112 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Cholina_Lokica »

StupskaBitanga wrote:šta to čujem prijevoz radi do 5?
:shock: Sta ba?!

Zna li iko kakva je situacija sa trolom?
maximilijana

#2113 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by maximilijana »

i?
a da uvedu..da u tramvaje mogu samo muskinje uci hahaha recimo u bus zenskinje..da smanje guzve :D
ja svakako idem pjehe s posla.. jutros sam se izmrcvarila u tramvaju

e moj narode...
Holms

#2114 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Holms »

maximilijana wrote:i?
a da uvedu..da u tramvaje mogu samo muskinje uci hahaha recimo u bus zenskinje..da smanje guzve :D
ja svakako idem pjehe s posla.. jutros sam se izmrcvarila u tramvaju

e moj narode...
Šuti nemoj im dva puta reći.
Eno onaj uveo taksi samo za muškinje.
Hemera

#2115 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Hemera »

Cholina_Lokica wrote:
StupskaBitanga wrote:šta to čujem prijevoz radi do 5?
:shock: Sta ba?!

Zna li iko kakva je situacija sa trolom?
http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/saraje ... orene.html

Ovo se odnosi na ulice: Bulevar Mimar Sinana, Bulevar branilaca Dobrinje, "G" transverzala, Lukavička cesta, "X" transferzala, Safeta Hadžića, Zvornička, Zagrebačka, Terezije, Skenderija, Hamdije Kreševljakovića, Bistrik, Alipašina, Hamze Hume, Patriotske lige, Azize Šaćirbegović, Gradačačka, Kraljice Jelene, Majdanska (duž mreže trolejbuskih linija), Maršala Tita, Mula Mustafe Bašeskije, Telali, Obala Kulina bana, Musaka, Reisa Džemaludina Čauševića, Mis Irbina, Hiseta, Zmaja od Bosne, Bulevar Meše Selimovića, "VIII" transverzala, Džemala Bijedića, Koševo, Bolnička, Višnjik, Put života, "I" transverzala, Halida Kajtaza i Hamdija Čemerlića.

Privremenu potpunu obustavu saobraćaja u navedenim ulicama u naznačenom terminu utvrđuju operativni organi Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) u zavisnosti od situacije na terenu.

Regulaciju toka saobraćaja na dijelu potpune obustave saobraćaja i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava u alternativne pravce vršiće pripadnici MUP-a KS.

Nakon utvrđenog vremenskog termina, odnosno stvaranja bezbjednih uslova za odvijanje saobraćaja, pripadnici MUP-a će nakon navedenog uspostaviti redovni režim prometa.

Radi obezbjeđenja funkcionalnog i bezbjednog odvijanja saobraćaja, službenici policije će vršiti upozorenja i usmjerenja saobraćaja.

Putem sredstava javnog informisanja građanstvo će biti obaviješteno o obustavi saobraćaja radi blagovremene pripreme i izrnještanja vozila iz zone zabranjene za saobraćaj.

Također, radi obezbjeđenja funkcionalnog i bezbjednog odvijanja saobraćaja, potrebno je prisustvo nadležne službe KJKP GRAS, koji će vršiti izmjenu režima saobraćaja svih vidova javnog gradskog prevoza u skladu sa ovim rješenjem.

Istekom razloga za privremenu obustavu saobraćaja, MUP-a KS će obezbijedili normalan saobraćaj, a najkasnije do stavljanja van snage ovog riješenja.
Nisrin

#2116 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Nisrin »

.
Last edited by Nisrin on 08/12/2016 15:29, edited 1 time in total.
BHF_Manijak

#2117 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by BHF_Manijak »

Jesu cistili....Al' ispred kuce! :oops: Kojih bolan 200 radnika, pa jos je samo falilo da dom penzionera angazuju za pomoc pri ciscenju "tracnica"! Kako ga samo nije stid!
Kinaski

#2118 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Kinaski »

Nisrin wrote: Haris Kadić, direktor GRAS-a
„I onda su oni rekli da revizori GRAS-a moraju da čiste snijeg, a ne da gledaju da li putnici imaju karte..“
Hahahahahahahahhah :D :D :D :D :D :D
cappy_tempo

#2119 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by cappy_tempo »

oni ce se opamatetiti izgleda tek kad im neko kicmu slomije i to posteno. Odakle im obraz u javnist uopste izlaziti i jos ovakve gluposti valjati
beco

#2120 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by beco »

Zivim na Ciglanama te povremeno koristim kosi lift. Nastranu sto je taj lift izgradjen za nasu upotrebu te samim tim nebi ga stanovnici koji tu stanuju trebali ni placati ali to je stara prica u koju necu sad ulaziti. Inace ne koristim doticni lift, ali sad je skoro postao neophodan jer su stepenice pored neociscene.

Vracam se danas sa posla ulazim u lift placam kartu kad primjecujem veliku crnu mrlju u obliku konduktera Grasa velicine slabo razvijenog medjeda. Iza mene ulazi jos nekoliko ljudi i jedan momak koji ne kupuje kartu. Doticni kondukter daje ultimatum mladicu ili plati kartu ili izadi, mali se pokupi i izade. Tehnicki kondukter je upravu treba se placati karta, ali ljudii moji hajmo malo biti ljudi, koja se budala sjetlila da posalje konduktera na - 10 C?? Dobro je ovom kondukteru covjek iza mene porucio " Cuj momak bolje ti je bilo da si otisao na okretaljku na Ilidzi da lopatas snijeg nego sto to radis"

Mislim stvarno umjesto da rade prekovremeno da osposobe saobracaj i samim tim pomognu narodu da se snadu oni nasli strogocu trenirati na ovim minusima, mislim stvarno svasta. :-)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#2121 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by -LIBERO- »

Svo to bahacenje i terorisanje ,kao i manipulaciju i stalno neke ultimatume cemo morati trpiti sve dok GRAS ne dobije zdravu konkurenciju.
Sjetimo se PTT-a sa svojim mobitelima i cijenama. Sjetimo se kada je bio samo jedan taxi prevoznik, Sarajevo Taxi.

E upravo isti princip vlada i u odnosu GRASA prema svojim obavezama i prema nama gradjanima. I sve ce to tako trajati dok vlada kantona ne odluci otvoriti prostor za konkurenciju i napokon da se izbije taj monopol iz te tradicionalno ne isplatljive i nesposbne firme.
lilla7

#2122 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by lilla7 »

„I onda su oni rekli da revizori GRAS-a moraju da čiste snijeg, a ne da gledaju da li putnici imaju karte..“
Al' kad reče u produžetku nešto ovako: "...pa nije nama grad platio da ovo čistimo" :-) :run:
Ambrozija

#2123 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Ambrozija »

slucajna prolaznica wrote:
Al' kad reče u produžetku nešto ovako: "...pa nije nama grad platio da ovo čistimo" :-) :run:
:lol: I ja sam to cula, koji lik :lol:
leo karan

#2124 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by leo karan »

beco wrote:Zivim na Ciglanama te povremeno koristim kosi lift. Nastranu sto je taj lift izgradjen za nasu upotrebu te samim tim nebi ga stanovnici koji tu stanuju trebali ni placati ali to je stara prica u koju necu sad ulaziti. Inace ne koristim doticni lift, ali sad je skoro postao neophodan jer su stepenice pored neociscene.

Vracam se danas sa posla ulazim u lift placam kartu kad primjecujem veliku crnu mrlju u obliku konduktera Grasa velicine slabo razvijenog medjeda. Iza mene ulazi jos nekoliko ljudi i jedan momak koji ne kupuje kartu. Doticni kondukter daje ultimatum mladicu ili plati kartu ili izadi, mali se pokupi i izade. Tehnicki kondukter je upravu treba se placati karta, ali ljudii moji hajmo malo biti ljudi, koja se budala sjetlila da posalje konduktera na - 10 C?? Dobro je ovom kondukteru covjek iza mene porucio " Cuj momak bolje ti je bilo da si otisao na okretaljku na Ilidzi da lopatas snijeg nego sto to radis"

Mislim stvarno umjesto da rade prekovremeno da osposobe saobracaj i samim tim pomognu narodu da se snadu oni nasli strogocu trenirati na ovim minusima, mislim stvarno svasta. :-)
na stranu sve sto si napisao,
al mi nije jasno sto su stepenice evo 4 puna dana neociscene?
jel mozda stanovnici ciglana misle da im neko drugi to mora uraditi?
sramota
treba kazne pucat gore fino
beco

#2125 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by beco »

leo karan wrote:
beco wrote:Zivim na Ciglanama te povremeno koristim kosi lift. Nastranu sto je taj lift izgradjen za nasu upotrebu te samim tim nebi ga stanovnici koji tu stanuju trebali ni placati ali to je stara prica u koju necu sad ulaziti. Inace ne koristim doticni lift, ali sad je skoro postao neophodan jer su stepenice pored neociscene.

na stranu sve sto si napisao,
al mi nije jasno sto su stepenice evo 4 puna dana neociscene?
jel mozda stanovnici ciglana misle da im neko drugi to mora uraditi?
sramota
treba kazne pucat gore fino
Nisam siguran da znas na koje stepenice mislim. Iskren da budem mi smo svi ispred svojih ulaza ocistili te sam ja bio pozitivno iznenaden angazmanom komsija medju kojima sa i ja radio.
Post Reply