Na tv2.dk , jedna od njihovih nacionalnih televizija. Citiraju Landina, Hansena, i Toft Hansena i kontekst u kojem govore o organizaciji, publici i suđenju nije baš najpozitivniji.spinel_ wrote:otkud vam te informacije.. gdje onaj skandinavac da javi sta je bilo ?
Rukometna reprezentacija BiH
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- It_is_a_Leclerc
#2101 Re: Rukometna reprezentacija BiH
- SkyLimit
#2102 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Sve ostalo uredu, ali baš me zanima gdje si vidio da je neki Danac izjavio nešto negativno o publici? Ne znam što im to treba da pričaju o suđenju, veća gospoda su naši igrači, ni jedan se nije vadio na to, a mogli su reći recimo da je sudija više puta mogao svirati pasivni napad Dancima, ali ih je pustio da se nesmetano dodavaju po nekoliko minuta.
Nemamo se mi šta ljutiti, i ja sam čuo od nekih naših navijača koji su prisustovali utakmici da neće više nikad doći jer su uvjeti katastrofalni.
Mejdan ima samo dva ulaza za navijače, a svaki od ulaza ima po dvoja vrata, ali iz nekog razloga za ovu utakmicu bila su otvorena samo po jedna!
Može svako zamisliti kako to izgleda u hladnoj noći kada se par hiljada ljudi gura da bi došli do jednih vrata, gdje svakom pojedinačno prvo ponište kartu, a onda ga pozorno pretresaju, i koliko je to sve trajalo. Ljudi su u čekali u ogromnoj gužvi i po sat vremena da uđu u dvoranu, a bilo je tu i starijih osoba i dječice.
Nemamo se mi šta ljutiti, i ja sam čuo od nekih naših navijača koji su prisustovali utakmici da neće više nikad doći jer su uvjeti katastrofalni.
Mejdan ima samo dva ulaza za navijače, a svaki od ulaza ima po dvoja vrata, ali iz nekog razloga za ovu utakmicu bila su otvorena samo po jedna!
Može svako zamisliti kako to izgleda u hladnoj noći kada se par hiljada ljudi gura da bi došli do jednih vrata, gdje svakom pojedinačno prvo ponište kartu, a onda ga pozorno pretresaju, i koliko je to sve trajalo. Ljudi su u čekali u ogromnoj gužvi i po sat vremena da uđu u dvoranu, a bilo je tu i starijih osoba i dječice.
-
dječak sa šibicama
#2103 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Ko o cemu, kurva o postenju.It_is_a_Leclerc wrote:Inače, Danci rigaju vatru na organizaciju. Kaže Landin da ne valjda ventilacija, da se umorio već na zagrijavanju, da je svjetlo neispravno i da nije vidio cijelo prvo poluvrijeme, da se nije moglo disati u dvorani i da su sudije bile pristrasne.
Kad se Goluza zimus zalio na uvjete u Danskoj i na sudjenje, Wilbek i igraci su podrugljivo dobacivali "balkanska posla".
Trebalo im je u Mejdanu kakav sporet donijet, i zaloziti cumura.
- Mali_Vuk
#2104 Re: Rukometna reprezentacija BiH
dječak sa šibicama wrote:
Trebalo im je u Mejdanu kakav sporet donijet, i zaloziti cumura.
Sviđa mi se ova naša nova reprezentacija, svaku odigraju pošteno, muški..
lajk
-
SSemir
#2105 Re: Rukometna reprezentacija BiH
ovo za svjetlo i sudije je smijesno. i oko organizacije ne ulazim u to. ali sto se tice ventilacije, to je istina! meni su u jednom trenutku pocele da suze oci od zraka. bude sparno, zagusljivo, plus na to dodaj nas mentalitet, pa mnogu zapale i cigare. jasno ti je sveIt_is_a_Leclerc wrote:Inače, Danci rigaju vatru na organizaciju. Kaže Landin da ne valjda ventilacija, da se umorio već na zagrijavanju, da je svjetlo neispravno i da nije vidio cijelo prvo poluvrijeme, da se nije moglo disati u dvorani i da su sudije bile pristrasne.
- SkyLimit
#2106 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Danski novinar među našim navijačima, pogledajte video, nažalost reklame su prvih 25 sekundi
http://programmer.tv2.dk/natholdet/2014 ... ndboldkamp
Danci oduševljeni navijanjem u Tuzli:
https://www.facebook.com/haandboldherre ... nt_count=1
http://programmer.tv2.dk/natholdet/2014 ... ndboldkamp
Danci oduševljeni navijanjem u Tuzli:
https://www.facebook.com/haandboldherre ... nt_count=1
- SkyLimit
#2107 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Od 20. decembra počinju pripreme naše reprezentacije za debitanski nastup na Svjetskom Prvenstvu(Katar 2015),
16. januara prva utakmica protiv Irana. Naši protivnici u grupi:
16. januara prva utakmica protiv Irana. Naši protivnici u grupi:
Hrvatska
Ova Hrvatska svakako da nije jaka koliko je bio onaj rukometni dream team sa Džombom, Balićem, Metličićem, Lackovićem, Vorijem... Istina, neki od njih su još u kombinacijama za reprezentaciju, ali sada su već u poznijim sportskim godinama. Ipak, i ova generacija predvođena Duvnjakom, kome će pomagati Štrlek, Čupić, Alilović, Gojun... a od stare garde barem Vori, biti će apsolutni favorit u ovoj grupi, kao i jedan od favorita za medalje.
Makedonija
Makedonija je država u kojoj se ozbiljno ulaže u rukomet. Imaju dva kluba u Ligi Prvaka(Vardar i Metalurg). Vardar je klub za koji igraju vrlo ozbiljna inostrana imena, i koji je u prošloj sezoni Lige Prvaka izbacio HSV a zatim u četvrtfinalu zbog manje postignutih golova u gostima ispao od kasnijeg osvajača Flensburga. Što se tiče reprezentacije, jedno ime je sinonim za nju: Kiro Lazarov. Dva puta najbolji strijelac Lige Prvaka. Najbolji strijelac Svjetskog Prvenstva 2009. i Europskog Prvenstva 2012. godine. Makedonija će kao i obično otići onoliko daleko koliko je on odvede. I on je kao i većina glavnih igrača Makedonije odavno prešao tridesetu, a rezultat u Kataru će pokazati jesu li iskusni i neugodni ili stari i istrošeni.
Tunis
Najozbiljnija vaneuropska rukometna reprezentacija. Devet puta prvaci Afrike. U posljednje vrijeme dominiraju i na klupskom nivou, tuniški klubovi Esperance i Club Africain su zadnja dva osvajača afričke Lige Prvaka. Na Olimpijskim Igrama 2012. godine poraženi sa dva razlike u četvrtfinalu od Hrvatske. Vodi ih bivši selektor naše reprezentacije Sead Hasanefendić, koji je bio na klupi Tunisa i na Svjetskom Prvenstvu 2005. godine, kada su kao domaćini završili na četvrtom mjestu i time ostvarili svoj najveći uspjeh do sada. Odlikuje ih čvrsta, požrtvovana, ali na momente i pregruba igra u odbrani. Ako im sudije dopuste, pretući će protivničku ekipu. U napadu redovno imaju nekoliko pristojnih igrača iz francuske lige, a i uvijek se može očekivati da sve iznenadi neki igrač iz najboljih domaćih klubova.
Austrija
Reprezentacija koja u svojim redovima osim Austrijanaca ima i Mađare, Poljake, tamnopute rukometaše, rukometaše sa područja bivše Jugoslavije... Dosta tih rukometaša nastupa u Njemačkoj, doduše ne u onim najačim klubovima. Naša reprezentacija je igrala protiv Austrije u kvalifikacijama za Europsko Prvenstvo 2014., poraženi smo u Austriji sa 11 golova razlike i odigrali neriješeno u Visokom. Ipak puno se toga promijenilo od tada u igri naše reprezentacije, i danas bi vjerovatno to bile sasvim drugačije utakmice. Možda i ključni igrač ove reprezentacije je veteran na golu Nikola Marinović, čovjek koji je u stanju kada ga krene izazvati ogromne frustracije protivničkih igrača.
Iran
Duel naše reprezentacije protiv njih u prvom kolu će biti sudar debitanata. Teško je pronaći nešto više podataka o njima. Selektor im je Slovenac Borut Maček. Prije dvije godine su igrali rukometni turnir u Osijeku i postigli sledeće rezultate:
Hrvatska – Iran 41 : 19
Švedska – Iran 33 : 20
Slovačka – Iran 40 : 21.
Na papiru apsolutni autsajder u ovoj grupi, vjerovatno da mogu ugroziti samo onu ekipu koja uđe nonšalantno u utakmicu protiv njih.
-
dječak sa šibicama
#2108 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Bahrein i UAE (navodno) odustali od svjetskog prvenstva zbog "politicke situacije na Bliskom Istoku".
Iran takodje blizu takve odluke.
To otvara mjesto Islandu i ostalim europskim reprezentacijama da ulete unutra. Lako se moze desiti da umjesto Irana, dodje Island. Nabrijan na osvetu
To otvara mjesto Islandu i ostalim europskim reprezentacijama da ulete unutra. Lako se moze desiti da umjesto Irana, dodje Island. Nabrijan na osvetu
- limeni
#2109 Re: Rukometna reprezentacija BiH
neka dodje island, lahko cemo mi hladnokrvni bosanci nabiti te ljute sjevernjake opet.dječak sa šibicama wrote:Bahrein i UAE (navodno) odustali od svjetskog prvenstva zbog "politicke situacije na Bliskom Istoku".
- insaneinthebrain
#2110 Re: Rukometna reprezentacija BiH
da mi nismo prosli baraz nikad mi ne bi upali naknadno. uvijek bi imao neko preci. ja svjetskog i govana. najbolje da sve neevropske reprezentacije odustanu 
- SkyLimit
#2111 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Faruk Vražalić potpisao za njemački Balingen
On je po meni bez pretjerivanja najbolji igrač naše reprezentacije, može igrati sigurno u skoro svakom europskom klubu.
Dobar nastup na SP značio bi puno našim igračima, prodali bi se u bolje klubove. Osim Terzića u Veszpremu, mi nemamo igrača u top europskom klubu.
On je po meni bez pretjerivanja najbolji igrač naše reprezentacije, može igrati sigurno u skoro svakom europskom klubu.
Dobar nastup na SP značio bi puno našim igračima, prodali bi se u bolje klubove. Osim Terzića u Veszpremu, mi nemamo igrača u top europskom klubu.
- It_is_a_Leclerc
#2112 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Prvo, Iran nije na putu odustajanja. Emirati i Bahrein su odustali jer nisu imali dovoljno reprezentativaca koji su željeli igrati. Ako bi Iran i odustao, ne dolazi Island, već druga reprezentacija koja je u azijskim kvalifikacijama završila iza njih.
- SkyLimit
#2113 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Sve razumijem, Marković gradi ekipu koja dobro funkcioniše zajedno, a pojedince za koje vjeruje da se ne uklapaju u to više ne poziva koliko god dobri igrači bili, to daje rezultate, ali zaista mislim da bi nam ovaj momak valjao za SP. U istoj ligi nastupaju Prce i Savić za ekipu koja je lošije plasirana na tabeli od Halilbegovićeve, a mislim da zajedno postižu manje golova nego on sam.
U remiju Zaglebia Halilbegović brojao do 14
U okviru poljskog rukometnog šampionata ekipa Zaglebie Lubina otkinula je bod ekipi Stal Mieleca na gostovanju..
Inače za Zaglebie Lubin nastupa bh internacionalac Faruk Halilbegović, a njegova ekipa sinoć je bila autsajder u duelu sa Stal Mielecom, da bi sinoć ipak uspjela doći do remija.
Konačan rezultat je glasio 37:37, a naš internacionalac je postigao nevjerovatnih 14 golova, dok je u njegovom timu Kuzdeba postigao šest golova. Kod domaće ekipe Wilk je postigao 11 golova, dok je Adamuszek dodao osam.
scsport.ba
- MOSALJOZE
#2114 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Govorio je da će na spisak uvrstiti još 2 igrača o kome se radi ne znam.Koju poziciju igra Halilbegović?
- SkyLimit
#2115 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Halilbegović je lijevi bek, kao Prce i Čelica, a može igrati i srednjeg(Karačić, Perić). I ja se sjećam da je rekao da će pozvati još dvojicu, ako se ne varam rekao je da je Elmir Građan jedan od te dvojice. Nije on sigurno mislio na Halilbegovića, ne stavlja ga ni na onaj spisak igrača u rezervi, a pozivao ga je prije, vjerovatno se nešto desilo među njima. I Ivan Milas je preko noći nestao iz reprezentacije.MOSALJOZE wrote:Govorio je da će na spisak uvrstiti još 2 igrača o kome se radi ne znam.Koju poziciju igra Halilbegović?
- It_is_a_Leclerc
#2116 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Bio je Ivan u Tuzli. Mislim da je kod njega problem što je nakon Wisle Plock negdje ispao u karijeri i nisam siguran gdje sad igra ) Bio je u Mejdanu iza klupe, zajedno sa Elmirom i Nemanjom Bezbradicom. (Btw. Bezbradica je prilično koristan igrač. Igra u Borcu. Mlad i jak ko sivonja. U odbrani ima onaj Didier Dinart stil - lopta može proći, ali igrač ne može. Ne bi bilo loše razmisliti o njemu kao rezervi za npr. Vranješa). Što se Halilbegovića tiče, to jeste nešto sumnjivo. Recimo, Marković je bio (i ne znam jel još uvijek) trener ekipe gdje igraju Prce i Savić. Nije mogao da ne vidi Halilbegovića. Svakako bi ga trebao pozvati ako je ičemu na srednjem vanjskom, jer baš zavisimo od Karačića. E sad.. Šta je bilo među njima, ja ne znam.
Isto, Adnan Harmandić dosta fino igra, ali jebiga, lik je stvarno uradio nedopustivo i sad se gorko kaje, al' šta ćeš.
Isto, Adnan Harmandić dosta fino igra, ali jebiga, lik je stvarno uradio nedopustivo i sad se gorko kaje, al' šta ćeš.
- van Basten
#2117 Re: Rukometna reprezentacija BiH
ja pretpostavljam da je riječ o hemiji unutar ekipe. Prije smo imali i "bolje" reprezentacije po imenima a nismo meda mogli, ovi Markovićevi momci s druge strane ostvaruju rezultate kakve niko nije očekivao. U ovoj ekipi najveće "ime" je Terzić, čija je uloga u Vezspremu odavno oslabila. AKo Marković smatra da bi neki igrač pokvario te odnose te ga zato ne zove iako bi možda to zaslužio svojim igrama u klubu, poštujem. Uostalom, dosadašnjim rezultatima zaslužio je i to povjerenje prilikom izbora.
- SkyLimit
#2118 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Apsolutno. Ali kad čovjek vidi izvještaje nastupa naših bekova za svoje klubove; Savić 1 gol, Malinović 2 gola, Prce 3 gola, Panić 2 gola, Čelica 1 gol... I tako iz kola u kolo. A onda vidiš da je Halilbegović postigao 14, a redovno postiže između 5 i 10 golova, ne možeš da se ne zapitaš. Nekako me to podsjeća na situaciju sa Nurkićem u košarkaškoj reprezentaciji, jasno je da je on kvalitetniji centar od Stipanovića i Kikanovića, ali sa trenutnim ponašanjem on bi vjerovatno narušio atmosferu u timu, a džabe ti kvalitet bez toga. Opet, u vezi Halilbegovića niko tačno ne zna zašto je prekrižen, a ni jedan novinar da se nađe da to upita selektora.
- It_is_a_Leclerc
#2119 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Svakako.van Basten wrote:ja pretpostavljam da je riječ o hemiji unutar ekipe. Prije smo imali i "bolje" reprezentacije po imenima a nismo meda mogli, ovi Markovićevi momci s druge strane ostvaruju rezultate kakve niko nije očekivao. U ovoj ekipi najveće "ime" je Terzić, čija je uloga u Vezspremu odavno oslabila. AKo Marković smatra da bi neki igrač pokvario te odnose te ga zato ne zove iako bi možda to zaslužio svojim igrama u klubu, poštujem. Uostalom, dosadašnjim rezultatima zaslužio je i to povjerenje prilikom izbora.
Marković je zaista bio na izlaznim vratima nakon onog katastrofalnog ciklusa za EP2012, al' evo, uspio je od relativno skromnih rukometnih potencijala napraviti ekipu o kojoj je prije koji mjesec brujala rukometna Evropa. Nismo baš sami vrh, ali plijenimo hrabrošću da se nosimo sa velikim ekipima, odnosno da se borimo, pa šta bude.
Mene zanima radi li savez sa mladima još ili se to batalilo nakon SP-a ?! Negdje sam čitao prije par mjeseci za U18 da su završili treći u grupi, iza Francuske i Danske, ali nisam siguran.. Mrkonja se nešto spominjao... Ima potencijala, naročito u Banja Luci, Ljubuškom i Sarajevu, i treba raditi s tom djecom. Da nije uzalud govore slučajevi ovih što su bili u ekipi na SP.
- SkyLimit
#2120 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Tim kola poljske lige

- SkyLimit
#2121 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Vražalić u prvom nastupu za Balingen u Bundesligi postigao 5 golova, tačno očekujem da eksplodira na SP i bude naš najbolji igrač. U Balingenu igra i Deni Đozić, potencijalni reprezentativac BiH.
Naše drugo krilo Ovčina uopće ne igra takmičarske utakmice jer se trenutno prvenstvo u Kataru i ne igra, znam da je zarada odlična, ali sa sportske strane šteta je što najbolje godine ostavi tamo, treba naći neki fin angažman u Europi što prije
Naše drugo krilo Ovčina uopće ne igra takmičarske utakmice jer se trenutno prvenstvo u Kataru i ne igra, znam da je zarada odlična, ali sa sportske strane šteta je što najbolje godine ostavi tamo, treba naći neki fin angažman u Europi što prije
- It_is_a_Leclerc
#2122 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Ja Ovčinu sreo jučer u kafiću
I sve kontam, igra li on. Fakat je malo glupavo u ovoj fazi karijere da ignoriše ambiciju i ganja pare. Al' ok.
Da pitam - zna li se gdje se igraju utakmice BiH - Litvanija i BiH- Bjelorusija ?
Da pitam - zna li se gdje se igraju utakmice BiH - Litvanija i BiH- Bjelorusija ?
- SkyLimit
#2123 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Momak je možda u ovom trenutku naš igrač u najboljoj formi, ali džabe kad je Marković sagradio tim koji funkcioniše bez njega, samo se nadam da ga se nećemo sjetiti na SP u momentima kad ne bude ni jedan naš bek u stanju skočiti i postići pravi bekovski gol. Mi nemamo ni jednog beka bombardera u timu, da je u stanju izrešetati gol protivnika dalekometnim šutevima. Čak i Prce uglavnom golove postiže na prodore i nekim lukavim šutevima koji i nisu pretjerano snažni.
Faruk Halilbegović drugi strijelac poljske lige
http://scsport.ba/vijesti/faruk-halilbe ... lige/83165
- SkyLimit
#2124 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Za mjesec dana počinje "operacija Katar":
- Reprezentacija se okuplja u Sarajevu 22. decembra i ostaje u glavnom gradu do 30. decembra
- Reprezentacija će boraviti u Mostaru od 2. januara do 10. januara
- U Mostaru bi trebali odigrati jednu utakmicu zatvorenog tipa protiv Crne Gore
- Ivan Karačić i Marko Panić su povrijeđeni, no obojica bi se trebala oporaviti negdje sredinom decembra, tamam pred okupljanje reprezentacije
Raduje forma Vražalića, Vranješa, Malinovića... zabrinjava forma Toromanovića i golmana Burića koji jako malo igraju u svojim klubovima, kao i Ovčine, jer se prvenstvo u Kataru gdje nastupa, trenutno uopće ne igra.
Island će na kraju ipak zaigrati na SP, oni i Saudijska Arabija zauzimaju mjesto Baherina i Ujedinjenih Arapskih Emirata koji su odustali od takmičenja.
- Reprezentacija se okuplja u Sarajevu 22. decembra i ostaje u glavnom gradu do 30. decembra
- Reprezentacija će boraviti u Mostaru od 2. januara do 10. januara
- U Mostaru bi trebali odigrati jednu utakmicu zatvorenog tipa protiv Crne Gore
- Ivan Karačić i Marko Panić su povrijeđeni, no obojica bi se trebala oporaviti negdje sredinom decembra, tamam pred okupljanje reprezentacije
Raduje forma Vražalića, Vranješa, Malinovića... zabrinjava forma Toromanovića i golmana Burića koji jako malo igraju u svojim klubovima, kao i Ovčine, jer se prvenstvo u Kataru gdje nastupa, trenutno uopće ne igra.
Island će na kraju ipak zaigrati na SP, oni i Saudijska Arabija zauzimaju mjesto Baherina i Ujedinjenih Arapskih Emirata koji su odustali od takmičenja.
- It_is_a_Leclerc
#2125 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Eno sad Island opet.. A u pm koji cirkus je ovaj IHF... Al' dobro.. Predsjednik Hasan Mustrafa je rijetko viđena karikatura, tako da je pravo čudo da se sve ne raspadne dok je ovaj vremešni i nestručni Egipćanin na čelu IHF-a. O tome u kojoj mjeri ovakvim potezima podrivaju regularnost takmičenja ne treba ni govoriti.. Grupe su formirane, i Island, kao realno, ekipa za prvi šešir upada umjesto Emirata, iz šestog šešira, i višestruko množi s nulom nade slabijih ekipa iz te grupe..Odborojavanje je počelo. Plan priprema rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine za Svjetsko prvenstvo u Kataru detaljno je razrađen, a prema riječima kapitena Muhameda Toromanovića, kojeg smo jučer telefonski kontaktirali u Kreteju, svi igrači jedva čekaju 22. decembar i početak "operacije Katar". Iskusni pivot javio se nakon individualnog treninga.
- Imali smo slobodan dan, ali kako ne igram naročito mnogo u posljednje vrijeme, svaki trenutak koristim za dodatni trening. Želim potpuno spreman doći na pripreme reprezentacije - kazao je Toromanović te nastavio:
- Pozitivna trema već se osjeti, svi igrači željno iščekuju novo okupljanje, bez obzira na to što smo skoro bili na okupu. Svi smo svakodnevno u kontaktu. Imamo zajedničku grupu na Viberu i na taj način održavamo atmosferu fenomenalnom - riječi su zaštitnog znaka ove generacije.
Selektor Dragan Marković odlučio je dvadeset dana priprema provesti u Sarajevu i Mostaru, ali ćemo za to vrijeme odigrati tek jednu ili dvije utakmice zatvorenog tipa.
- To smo ciljano uradili, ne izlažući se riziku eventualnih povreda. Mislim da nema potrebe da igramo više mečeva, jer nemamo toliko širok kadar, a tim smo koji u svakoj utakmici mora dati 120 posto za pozitivan rezultat. Na Mundijalu imamo napornu grupu, turnirski sistem je nešto novo za sve nas i bitno je držati svježinu. Mislim da ćemo svi biti spremni, jer kako sada stvari stoje, većina će na pripreme stići u takmičarskoj formi - smatra Toromanović.
Prostor za napredovanje
- Posljednje četiri utakmice, dvije s Islandom te protiv Bjelorusije i Danske, odigrali smo na visokom nivou, mada te dvije akcije treba razdvojiti. Za razliku od Islanda, u posljednje dvije utakmice bekovi nisu bili maksimalni i svakako da tu imamo prostora za napredak. Na Mundijalu bismo mogli imati problema jedino na krilima, koja su bila odlična. Turnirski sistem je iscrpljujući pa ne bi valjalo da se povrijede Alen Ovčina i Faruk Vražalić.
Iz Sarajeva u Mostar
Rukometna reprezentacija BiH, u sklopu priprema za SP, trenirat će u Sarajevu od 22. do 30. decembra. Nakon novogodišnjih praznika, 2. januara seli se u Mostar, gdje će ostati do 10. januara. Mundijal počinje 15. U Mostaru će izabranici Dragana Markovića 8. ili 9. januara odigrati utakmicu zatvorenog tipa protiv Crne Gore, gdje bi protivnik imitirao neke od protivnika iz grupe. Podsjetimo, BiH igra u grupi B zajedno s Iranom, Austrijom, Makedonijom, Tunisom i Hrvatskom.
- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/147759/pocinj ... RSIXQ.dpuf
Teško je odrediti ko je neozbiljniji IHF ili FIBA, al' mislim ipak da je FIBA. IHF makar ne proširuje broj učesnika dva mjeseca prije početka.