Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
jeza u ledja

#2101 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

Eborg wrote:"B reprezentacija" se obično koristi kao izraz za ekipu koja je sastavljena od (uglavnom) domaćih igrača i vodi je neki drugi trener. Jednu od te dvije utakmice je vodio ili Pirić ili Musemić kao selektor.
Znam ja sta to znaci, ali ne znam da postoji ta dezignacija sto se tice FIFAe.

?
Eborg

#2102 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Eborg »

Mislim da teoretski ne postoji takva dezignacija. Recimo Engleska ima i C reprezentaciju ali u nju stavlja samo igrače poluprofesionalce iz nižih liga. U Engleskoj B igraju igrači koji su blizu A reprezentacije pa da se isprobaju protiv nekih manjih nacija, drugih B ekipa i slično.
jeza u ledja

#2103 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

Eborg wrote:Mislim da teoretski ne postoji takva dezignacija. Recimo Engleska ima i C reprezentaciju ali u nju stavlja samo igrače poluprofesionalce iz nižih liga. U Engleskoj B igraju igrači koji su blizu A reprezentacije pa da se isprobaju protiv nekih manjih nacija, drugih B ekipa i slično.
Hocu da kazem da ja mislim da ako je utakmica na tefteru FIFAe da se racuna kao zvanicna. Sta to znaci, pa valjda da je racunaju u koeficijent.
E sad, vidim da im recimo fali prijateljska nasa utakmica sa Albanijom u Zenici 0:0 (prva utakmica na domacem terenu ikad), a recimo imaju onu kad smo mi igrali u Albaniji prije toga.

No to je jedno. E sad, kako NSBiH racuna te spiskove to je vec drugo pitanje. Ne znam da statistika NSBiH i FIFA mora nuzno da se poklapa.

Samo jos da dodam na kraju...ono sto kaze NSBiH u vezi statistike nekog igraca to je ono sto se moze citirati i iznositi u mediju. NSBiH je taj koji daje zvanicne podatke, makar oni bili i pogresni.
Eborg

#2104 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Eborg »

Hm, to je interesantno pitanje.
respo

#2105 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by respo »

ne znam za vase misljenje ali moje misljenje je otkako je begovic na golu nasoj repki je krenulo na bolje
Djubre_

#2106 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Djubre_ »

Necu da otvaram novu temu..

Haj zivi bili da kako kloniramo onog spikera reprezentacije sa stadiona.. Treba nam neko malo mladji zivlji.. yebo konju majku kako ga vise nije stid drzati mikrofon u ruci.. nakupio se plata dosta..
KPNCTNJAH

#2107 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by KPNCTNJAH »

andr0id wrote:Necu da otvaram novu temu..

Haj zivi bili da kako kloniramo onog spikera reprezentacije sa stadiona.. Treba nam neko malo mladji zivlji.. yebo konju majku kako ga vise nije stid drzati mikrofon u ruci.. nakupio se plata dosta..
Neka ga kod vas, dosta smo ga mi trpili (ako je rijec o Nikoli) :D
hypko_nurko

#2108 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by hypko_nurko »

KvaziExpert wrote:Jel' neko kalkulisao, kakva ce biti situacija na FIFA listi, trebali bi napredovati :)
sad imamo 740 bodova a nakon ove dvije tekme imacemo 746 bodova. znaci preskocicemo irsku i juznu koreju
kuda dalje?

#2109 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by kuda dalje? »

Preskocit ce nas Belgija i jos jedna ili dvije tako da je cak moguce da padnemo za jednu poziciju.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2110 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by JoseMujica »

hebemu valjda će neko i pasti
todd_smith

#2111 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by todd_smith »

Begovic bio "Mr. Sexy" sada je "Ministar", a medija i govana jbte :lol: :lol:
Djubre_

#2112 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Djubre_ »

hypko_nurko wrote:
KvaziExpert wrote:Jel' neko kalkulisao, kakva ce biti situacija na FIFA listi, trebali bi napredovati :)
sad imamo 740 bodova a nakon ove dvije tekme imacemo 746 bodova. znaci preskocicemo irsku i juznu koreju
a je izracunao sam i ja tako..

Belgija ide sa 31 mjesta na 22 mjesto.. jer ce Algeria skociti isto tako.. ostali malo pasti.. a mi cemo preci isrku, jer oni padaju po bodovima ispod nas, a mi se penjemo iznad njih.. dakle ostajemo na 29 mjestu. Belgija gore, irska dole..
SSemir

#2113 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by SSemir »

nisam ja dzaba pjanica ovdje kritikovao zbog hodanja u sorcu po onakoj zimi prosle sedmice. na reprezentacija ba, ima intjervju sa pjanice i izmedju ostalog je rekao ovo:
-Pa, iznenađen sam svojim nastupom prije svega, jer sam jedan period bio van terena, zbog ozljede. Uz to, prije utakmice sa Litvanijom sustigla me i prehlada.
nenu neku zaposlit, i da im stalno kuka sto se nisu utoplili dovoljno! ne znam kako susic i osim o ovome ne razmisljaju :-D
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#2114 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Slo Burner »

todd_smith wrote:Begovic bio "Mr. Sexy" sada je "Ministar", a medija i govana jbte :lol: :lol:
Ko su nam sve ministri, moze vala i on :-D
ja71

#2115 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ja71 »

hypko_nurko wrote:
nevalja lista, Brazil na 14.mjestu
hypko_nurko

#2116 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by hypko_nurko »

ja71 wrote:
hypko_nurko wrote:
nevalja lista, Brazil na 14.mjestu
kakve veze ima brazil sa nama :-)
phillie

#2117 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by phillie »

Mali offtopic: Vezano za ovu listu, stvarno ce neigranje kvalifikacionih utakmica unazaditi Brazil, evo gledam odigrali su dvije prijateljske utakmice, obe ubjedljivo dobili, doduse protivnici su Japan i Irak, a oni ce imati 7 bodova manje nego sto su imali prosli mjesec.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2118 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by JoseMujica »

SSemir wrote:nisam ja dzaba pjanica ovdje kritikovao zbog hodanja u sorcu po onakoj zimi prosle sedmice. na reprezentacija ba, ima intjervju sa pjanice i izmedju ostalog je rekao ovo:
-Pa, iznenađen sam svojim nastupom prije svega, jer sam jedan period bio van terena, zbog ozljede. Uz to, prije utakmice sa Litvanijom sustigla me i prehlada.
nenu neku zaposlit, i da im stalno kuka sto se nisu utoplili dovoljno! ne znam kako susic i osim o ovome ne razmisljaju :-D
:thumbup: :lol: :lol: :lol: :lol:
eplbalkan

#2119 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by eplbalkan »

ja jedva cekam mart. :) mala motivacija za nase:
Bosnolog

#2120 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Bosnolog »

PREDSJEDNIK KOMITETA ZA NORMALIZACIJU NS BIH ZA "SPORT"Osim: "Tanki" smo po bokovima, a Pjanića boli glava od pohvala

FOTO: ARHIVA
Predsjednik Komiteta za normalizaciju Ivica Osim, koji je uz naš državni tim bio i u Pireju (0:0) i na Bilinom polju (3:0), na pitanje je li zadovoljan nakon prve četiri etape trke za Brazil, u svom stilu odgovara:

- S čim?

Sa rezultatom, naravno?

- Konačni rezultat je uvijek najvažniji, kaže Ivica Osim u intervjuu za novi broj Avazovog "Sporta".

Ni igra nije bila loša, bar u drugom dijelu prvog poluvremena protiv Litvanije kada smo postigli tri gola...

- Zavisi kako gledaš, sa koje strane. U nekim periodima su igrali onako kako bi to trebalo da bude. Međutim, kada se nađeš u situaciji u kojoj smo mi sada - kad je svaki bod k'o kuća, onda nije baš jednostavno igrati, pogotovo kad imaš taj osjećaj da si vrlo blizu nečega što nisi napravio do sada. Zbog toga moramo biti zadovoljni. Ne treba sada tražiti "dlaku u jajetu".

Pred nama je period u kojem polako - u miru, treba pripremati tim za odlučujuće mečeva.

- Ne samo tim, već i publiku. Naš tim može doći do cilja, to su pokazali, međutim, on ne smije da zavisi od jednog igrača. Naravno, možemo igrati i još bolje. Moje neko mišljenje je da treba tražiti dva malo jača igrača sa strane.

Na kojim pozicijama?

- Na obje vanjske pozicije. Ne, nisu to bekovske, već malo komplikovanije pozicije. Kad kažeš bek, onda ružiš te igrače, kroz smijeh kaže Osim.

- Kažeš mu, idi budi bek ...

Znači, krilne vezne, odnosno krilne napadače?

- Da.

Vidite li Vi negdje te igrače?

- Ne, vidite da je pao mrak. Slabo vidim po noći.

Kako ste Vi vidjeli igru Miralema Pjanića, koji je u utorak na Bilinom polju bio maestralan?

- Šta se tu još ima govoriti... Vi ste ga već sigurno nahvalili. Što onda da se ja trošim bezveze.

Nije bezveze...

- Naravno, ali Vi ste ga vjerovatno toliko nahvalili da će čovjeka boljeti glava. Ne, ne treba ni u čemu pretjerivati. S druge strane, svi treba malo da se spustimo, jer iz prostog razloga - kao što sam to već rekao, nikada ne bi smjeli da ovisimo o jednom igraču. Jer, jedan igrač se da iskontrolisati. A, mi smo bolesni za tim da uvijek imamo samo nekoga ko sve vodi. Jednom je to Edin Džeko, jednom Pjanić, jednom ovaj ili onaj. Dobro je kada imaš puno takvih igrača, ali nije uputno zbog ostalih. Treba napraviti kolektiv koji će živjeti zajedno, a ne da bude pitanje ovaj ili onaj.

Je li ova generacija naših fudbalera na dobrom putu da postane taj kolektiv?

- Put je tu, pred njima je, a koliko će preći, vidjet ćemo, za kraj kaže Osim.

Grci nisu ono što su bili

Nakon pobjede u Bratislavi, Grci će nam biti vjerni pratilac do posljednjeg kola.

- To nije bili teško ni pretpostaviti... Ipak, oni su bivši prvaci Evrope. To treba cijeniti, ne treba zaboraviti, kaže Osim.

- A to što smo se mi našli u njihovoj grupi dobro je, jer oni nisu ono što su bili. Sada se nemamo na šta vaditi... U svim prethodnim kvalifikacijama smo pored sebe imali neku veliku ekipu koja to je pružala neko opravdanje - "izvadušu". Sada nema toga... Uvijek drugo mjesto i baraž, kojeg mi je do preko glave

Prevaga i pozicije u timu

- Uvijek trebamo imati malo više ciljeve, nego što na njima misle ili razmišljaju ljudi. Zašto ne, naši momci su pokazali da mogu. Ova ekipa je sposobna da pobijedi i malo bolje - ne mnogo bolje, već afirmisanije ekipe. U to treba vjerovati, kaže Osim.

- I oni, mislim na struku i igrača, u to treba da vjeruju. Ipak, niko sada ne može upoređivati Latviju, Litvaniju ili ... sa Bosnom. Ne može, jer imamo naprimjer Džeku, koji sam vrijedi više nego cijeli stadion Čelika i svi igrači zajedno. I onda je normalno da je to neka prevaga. Ne plaćaju ga ni stranci bez veze. A mi imamo nekoliko igrača koji igraju u velikim klubovima... Na kraju krajeva, to se i pokazalo. Pjanić je dokazao da nije slučajno u Romi, gdje nije baš tako lako igrati... Prema tome, ako imate Pjanića, Džeku... i još dok Safet (Sušić - op.a.) svim igračima nađe prava mjesta u timu, onda će to biti još puno bolje. Još uvijek imamo puno igrača koji se traže - igraju mjesta koja im nisu namijenjena. To su Sejad Salihović, Senad Lulić, također - s druge strane Mensur Mujdža, koji bi morao igrati puno bolje. Morao bi... Ima tu puno toga, a kada se sve to posloži, te nađemo jače igrače sa strane, to bi moglo izgledati vrlo dobro, da ne kažemo odlično, dodaje Osim.
http://www.avaz.ba/sport/fudbal/osim-ta ... od-pohvala
:thumbup:

Charuga
Globalni moderator

#2121 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Charuga »

Vidite li Vi negdje te igrače?

- Ne, vidite da je pao mrak. Slabo vidim po noći.
:mrgreen:
- Uvijek trebamo imati malo više ciljeve, nego što na njima misle ili razmišljaju ljudi. Zašto ne, naši momci su pokazali da mogu. Ova ekipa je sposobna da pobijedi i malo bolje - ne mnogo bolje, već afirmisanije ekipe. U to treba vjerovati, kaže Osim.

i još dok Safet (Sušić - op.a.) svim igračima nađe prava mjesta u timu, onda će to biti još puno bolje. Još uvijek imamo puno igrača koji se traže - igraju mjesta koja im nisu namijenjena. To su Sejad Salihović, Senad Lulić, također - s druge strane Mensur Mujdža, koji bi morao igrati puno bolje. Morao bi... Ima tu puno toga, a kada se sve to posloži, te nađemo jače igrače sa strane, to bi moglo izgledati vrlo dobro, da ne kažemo odlično, dodaje Osim.

:thumbup:
ultima_palabra

#2122 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ultima_palabra »

Lijepo je biti savremenik ovog čovjeka.
Harry Tuttle

#2123 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Harry Tuttle »

Nasa momcad mora pobjediti protiv Grka kod kuce, inace nismo ni zasluzili da idemo dalje.

Mi moramo prerasti u momcad koja svakog moze pobjediti, a ne da cim dodje "jaca" momcad oni po defaultu budu favoriti. Eto nek nam Svedi u utakmici protiv Njemacke budu primjer...
KPNCTNJAH

#2124 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by KPNCTNJAH »

Poslije svake utakmice se pojavi intervju s njim i onda on tu nama svima otvara oci :roll: eto nismo znali ove stvari bez njega... sad bi se svako malo igrao selektora, a davno je imao priliku da preuzme tu poziciju...
BHF_Manijak

#2125 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by BHF_Manijak »

Joj danasnjih novinara grob te vidio, jebote ljudi uzmu intervju sto je neko snimio i onda oni to potpsiu kao svoj intervju! Ovo je identicna prepiska intervjua koji je dao Ivica odmah nakon utakmice sa Litvanijom a bio je video na sportsportu! :lol: :lol: :roll:
I jos imaju obraza savit "intervju"!

Neki dan ista stvar u Avazu, lafo intervju sa Susicem a ljudi bukvalno PREPISALI press konferenciju prije Litvanije! :lol: :roll: :(
Post Reply