LIBIJA

Post Reply
sanaman

#2101 Re: LIBIJA

Post by sanaman »

jeza u ledja wrote:
sanaman wrote: U Evropi su prije 100 godna zene palili na lomaci,
Prije 100 godina? :|
greska u koracima, 1836...ali nije ni tako daleko, ono 1999 su govorili u proslom stoljecu pa mi ostalo tamo..hrkljus, do mene.
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#2102 Re: LIBIJA

Post by anthraxQ »

sanaman wrote:
anthraxQ wrote:
sanaman wrote:
U Evropi su prije 100 godna zene palili na lomaci, bilo je dovoljno samo da neko kaze da je vjestica. Danas je zena kancelarkanajmocnije drzave u Evropi. Drug, neko se morao izborit za ovo, nije palo sa neba.

Nikom nista nije palo sa neba. A o uredjenu muslimanskih zemalja..mozemo do sutra. Ja ti garantujem kada bi bile uredjenje po zapadnom sistemu, bile bi daleko mocnije. ovako trose energiju i novac da bi se odrzali na vlasti. Umjesto da daju ucesca svim gradjanima i pa zenama :-D i iskoriste svoj potencijal...a ne samo pojedine grupe u drustvu.

Komplikovano skroz, na kraju zasto tolika sumnja u Libijce da su nesposobni?
Nisam ni rekao da te zemlje sa muslimanskom većinom nisu same odgovorne za svoje stanje. Turci, iako i oni sa puno nedostataka, su za arape svjetlosnu godinu daleko naprijed. Meni samo smeta kako se vjera, islam, tako zloupotrebljava i kako se sve krije iza toga. Njihovo uređenje me baš podsjeća na "Selo gori, a baba se češlja". To je njihovo uređenje.
A libijci nisu ništa drugačiji od arapskog prosjeka. Otkud sumnja? Pa pogledaj neke bogate arapske zemlje. To je taj recept. Dok se šejci brinu o što višljim zgradama i ženama u Air Emirates i sl... drugi su im inžinjeri, doktori, nastavnici, direktori... žalosno je, ali oni zaista i nisu ni zaslužili više od tog vrućeg arapskog pijeska. Libija nije ništa drugačija od arapskog prosjeka. Arapi su danas, žalosno, ali narodi na najnižoj ljestvici ljudskog razvoja i humanog indexa.
Ali zar rezimi poput Gadafija ne forsiraju ovakvo nesto? Pa i nase medicinske setre i doktori idu u Libiju...zar ne treba teziti uredjenu kakvo je na zapadu da se svaka nacija izboru za svoje blagostanje (sta ti znaci besplatno obrazovanje ako nemas kvalitet, pa ti inzinjer mora doci iz Njemacke?) a ne da se bori da odredjeni ljudi ostane na vlasti?

Trebaju dati narodu priliku, jer sistem u dobroj mjeri i najvecim dijelom funkcionira...nije idealan i bajan ali svjetlosne godine ispred Gadafija, Asada ili kraljevske porodice.
Slažem se da svakome treba dati pravo izbora. Ali da li će to u libijskom slučaju zaista biti forsirano suštinski? Nekad se ljudi mijenjaju, ali politika ostaje ista. Ja im želi demokratiju zapadnog tipa - ali da bude takva. A ne da uče o demokratiji, a forsiraju kmetovski sistem poput BiH trenutno. Malo ih je, slabi su, ne baš obrazovani, nemaju neki model kod drugih arapa za slijediti - sve to kada se spoji, biti će samo država deklarisana demokratski, sa izborima, ali kažem ti Ljudi će se mijenjati - politika će ostajati ista, jer oni svoje politike u najvažnijim stvarima neće imati, kao što je ni mi nemamo. Zaista, nije džaba NATO reagovao ovako. Time nam je sve jasno.
irvinx1

#2103 Re: LIBIJA

Post by irvinx1 »

"Zemlja ce biti oslobodjena u roku od 72 sata. Nastvait cemo traziti Gadafija" kaze ovaj izaslanik Libije u UN

Pa gdje je zapelo, u pizdu materinu :( :(
Bosnolog

#2104 Re: LIBIJA

Post by Bosnolog »

karanana wrote:sve u svemu, jedan veoma cudnovat rat. nekakva ganjanja tamo-vamo u pickupima na jednoj pustinjskoj cesti, niti jednog snimka vojnih snaga sa gaddafijeve strane, iznenadni ulazak u tripoli bez mnogo otpora iako je 6 mjeseci bila pat pozicija, zajebancije rulje po tripoliju (upravo gledam frajera kako radi osmice u bengi na zelenom trgu), dok u drugom dijelu grada gaddafi i sinovi i dalje drze kontrolu,.....
ima li uopste nekih procjena zrtava za ovih 6 mjeseci?
NATO je prvo omeksao i razvalio Gadafijevu vojsku iz zraka,zabranio letove da bi lakse i nesmetano birao ciljeve,.Pobunjenici nikada ne bi mogli ovako neorganizovani preuzeti gradove bez NATO-ve avio podrske iz zraka i dotura noruzanja i opreme,.....

jutarnji

#2105 Re: LIBIJA

Post by jutarnji »

sanaman wrote:
jeza u ledja wrote:
greska u koracima, 1836...ali nije ni tako daleko, ono 1999 su govorili u proslom stoljecu pa mi ostalo tamo..hrkljus, do mene.
Dobro za sta je to sad bitno u citavoj prici?
Poraznije je da danas 2011 postoje zemlje u kojima ih opauce kamenom po tintari, ako slucajno provire ispod
kretenskih nosnji. Na +40 stepeni u hladu, njoj hadzo nabije kosmonautsku opermu na nju, a on u lacoste tenama
i majici laganini niz djadu. Vrhunac licemjerja je kad ista ekipa, cim se pocne neka prica o ljudskim pravima ,
odmah pomene vjestice i inkviziciju. :skoljka:
sanaman

#2106 Re: LIBIJA

Post by sanaman »

jeza u ledja wrote:
anthraxQ wrote: Dok se šejci brinu o što višljim zgradama i ženama u Air Emirates i sl... drugi su im inžinjeri, doktori, nastavnici, direktori... žalosno je, ali oni zaista i nisu ni zaslužili više od tog vrućeg arapskog pijeska.
I tebi kao i ovom prethodniku malo dodatnog znanja nije na odmet. Svaki maltene katarski, emiratski, kuvajtski bogatas salje svoju djecu na skolovanje na najskluplje zapadne institucije. Da li treba da spomenem da mnoge od tih institucija otvaraju svoje ogranke upravo u Kataru, UAE, itd??
Upravo, znaci bogati sloj...a ko je bogat u ovim drustvima? Onaj ko pripada vladajucoj strukturi. A malocas smo konstatovali da vladajuce strukture u tim zemljama nisu bajne i sjajne.

Ispostavu danas otvoris i sutra zatvoris...sad ima, sad nema. Problem je stvoriti drustvo koje samo stvara u svojoj drzavi i svojim institucijama kvalitetan i strucan kadar od kojeg ce cijelo drustvo da ima maksimalnu korist an e pojedini slojevi. A arapske zemlje su daleko od tog cilja, naravno pitanje koji im je cilj? Vlast?

Tema Libija, da ne idemo na druge stvari.

p.s znanja nikad na odmet...
sanaman

#2107 Re: LIBIJA

Post by sanaman »

@jutarnji

vjerovatno nisi citao predhodne postove pa ti je ovaj izvucen malo iz konteksta...tako da da se ne ponavljam.
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#2108 Re: LIBIJA

Post by anthraxQ »

Zar se ne sjećate da je NATO ušao u ovaj sukob kao zaštita civila od vazdušnih napada Gadafijevih aviona?

Smiješno je kako je iskorištena situacija od strane NATO-a. NATO je svo ovo vrijeme vodio taj rat, ne pobunjenici, bez kojeg ne bi ni do BEnghazija stigli.

I sada ispada da su pobunjenici oslobodili Libiju. A samo su iskorišteni.
anthraxQ

#2109 Re: LIBIJA

Post by anthraxQ »

jeza u ledja wrote:
anthraxQ wrote: Dok se šejci brinu o što višljim zgradama i ženama u Air Emirates i sl... drugi su im inžinjeri, doktori, nastavnici, direktori... žalosno je, ali oni zaista i nisu ni zaslužili više od tog vrućeg arapskog pijeska.
I tebi kao i ovom prethodniku malo dodatnog znanja nije na odmet. Svaki maltene katarski, emiratski, kuvajtski bogatas salje svoju djecu na skolovanje na najskluplje zapadne institucije. Da li treba da spomenem da mnoge od tih institucija otvaraju svoje ogranke upravo u Kataru, UAE, itd??
I kakve veze to ima? Ja govorim generalno o naodu. To što se djeca bogataša školuju vani ne znači ništa, i kod nas je tako, pa nam sve gore i gore. Treba otvoriti šanse za cjelokupno stanovništvo. Oni nemaju nikakvih poznatih arhitekata, inzinjera,doktora... naučnika, nobelovaca. Zemlje sa takvim prihodima da svake godine ne iznjedre nobelovca, to je žalosno.
irvinx1

#2110 Re: LIBIJA

Post by irvinx1 »

The United States does not need the added burden of military involvement in yet another Muslim country, a development that would be exploited by extremists in the region. The Europeans have a more immediate geopolitical interest in Libya and can continue to take the lead with our strong support in the NATO context.

A note of caution is necessary. Popular uprisings and rebellions as in Libya are heroic manifestations of the human quest for freedom and liberty. However, the initial phase of a revolution needs to be transformed without undue delay into good governance, social justice and economic well being.

Jos jedan dokaz da na zbivcanja u Libiji nisu uticale SAD. Amerika zbog toga sto pruza pomoc je i omrazena po svijetu.

Evo vam o tome kakav je Gadafi
http://www.thetakeaway.org/blogs/takeaw ... her-lybia/

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Y2Lo6I2o ... r_embedded#![/youtube]
udrch

#2111 Re: LIBIJA

Post by udrch »

Gadafi krenuo u kontraofanzivu..
Došao je do vrata bunkera..
mepac

#2112 Re: LIBIJA

Post by mepac »

irvinx1 wrote:Nema tu nikakvih argumenata u tekstu. Budalastine koje izmisljaju David Icke i Co. koja se bavi laganjem. Oni zive od pisanja naucne fantastike, pjevaju o masonima, gusterima, tajnim sastancima elite, zlim korporativnim cudovistima....
jest buraz da je bogdo tako nebi vec bilo poginulih preko 500 000 ljudi od strane amerike i saveznika od kada su napali muslimane...

dajmi cifru kolko o sada poginulo civila od strane amerike i saveznika i kolko su dosad bolnica i skola porusili ...
to vam sigurno ne pricaju da mi je znati cime vas hrane samo....
mepac

#2113 Re: LIBIJA

Post by mepac »

i da da znas a vidim kolko neznas kolko su miliona ljudi pobili pod tom zastavom nebi je nikad stavio kao avatar sigurno bi te bilo stid...
Stojadin

#2114 Re: LIBIJA

Post by Stojadin »

mladtrek

#2115 Re: LIBIJA

Post by mladtrek »

irvinx1 wrote:The United States does not need the added burden of military involvement in yet another Muslim country, a development that would be exploited by extremists in the region. The Europeans have a more immediate geopolitical interest in Libya and can continue to take the lead with our strong support in the NATO context.

A note of caution is necessary. Popular uprisings and rebellions as in Libya are heroic manifestations of the human quest for freedom and liberty. However, the initial phase of a revolution needs to be transformed without undue delay into good governance, social justice and economic well being.

klasicna priprema za kopnene snage
fora ne razmisljamo o tome necemo ma nema sanse nismo ludi
onda CIA proizvede neki incident ili zakuha sukob tamo

I onda kao e j...i ga sada moramo - nije nam padalo napamet
al civili se ubijaju a mi kao dobrodusni moramo civile branit
to je nasa jedina misija u svijetu

sve vec vidjeno
GOLFER

#2116 Re: LIBIJA

Post by GOLFER »

karanana wrote:sve u svemu, jedan veoma cudnovat rat. nekakva ganjanja tamo-vamo u pickupima na jednoj pustinjskoj cesti, niti jednog snimka vojnih snaga sa gaddafijeve strane, iznenadni ulazak u tripoli bez mnogo otpora iako je 6 mjeseci bila pat pozicija, zajebancije rulje po tripoliju (upravo gledam frajera kako radi osmice u bengi na zelenom trgu), dok u drugom dijelu grada gaddafi i sinovi i dalje drze kontrolu,.....
ima li uopste nekih procjena zrtava za ovih 6 mjeseci?

Upravo tako, jako cudan rat...
Pobunjenicu su vise paradirali slikali se i snimali nego ratovali... Oni mi izgledaju kao da je cirkus dosao u grad pa izasli da se provesele... Zasto to kazem, pa kao sto ranije neko primjeti, svi oni imaju jednu pusku sa jednim punjenjem metaka, nigdje ni jednog ozbiljnog covjeka, ozbiljno opremljenog da ide u rat, niko nema ni ruksak na ledjima gdje bi stavio neke zalihe bar municije ako nista drugo... Jako cudno...

Pa sad ce svi budalesat Tripolijem, i oni koji vole Gadafija i oni koji ga ne vole, sta ce svijet... Kao i kod nas kad su austrougari dosli... ''sesir nase, krme podase i sve po starom''...

Samo budale mogu misliti da su svi u Libiji bili protiv Gadafija, u ovim mjesecima NATO napada mnogi gradovi su jednostavno normalno zivjeli (mozda su volili gadafija, mozda su ga mrzili) ali ocigledno je da su zelili da nastave zivjeti u miru kao i do sada i ovaj ih sukob nije interesovao. Koliko je zrtava bilo u sukobima to se jos ne zna, koliko je NATO pobio ljudi ni to se ne zna... Koliko su Gadafijevi pobili ljudi ni to se ne zna...

Zna se da su ljudi u libiji imali obezbjedjeno mnogo toga sto vecina iz USA a i ostalih zemalja mogu samo sanjati... Isto tako se zna da Libija ima NAFTU a i da zapadne zemlje duguju Libiji dosta novca... Sad ce ipak ispasti da Libija duguje njima :-) :-) :-) :-) OOOOOo zivjela PRAVDA i pravo JACEGA!!!
anthraxQ

#2117 Re: LIBIJA

Post by anthraxQ »

GOLFER wrote:
Pa sad ce svi budalesat Tripolijem, i oni koji vole Gadafija i oni koji ga ne vole, sta ce svijet...

:lol: :lol: :lol: ... dobra rečenica.
GOLFER

#2118 Re: LIBIJA

Post by GOLFER »

anthraxQ wrote:
GOLFER wrote:
Pa sad ce svi budalesat Tripolijem, i oni koji vole Gadafija i oni koji ga ne vole, sta ce svijet...

:lol: :lol: :lol: ... dobra rečenica.

Pa sta ce raja i obican svijet koji je samo normalno zivio i imao sve od posla, stana, dobre plate pa do dobrog automobila itd... Nece sad glmit budale, nego ce se pridruzit ''dernecenju ulicom''... gadafi je otisao, idemo dalje sta je bilo bilo je, treba se sad u novom ''okruzenju'' snaci i postaviti...
simpozijum delirijum

#2119 Re: LIBIJA

Post by simpozijum delirijum »

gledao sam uzivo CNN , i oni priznaju da se trenutno ne zna ni ko protiv koga niti sa kim se ko roka'
ovo je primjer jedne od najprljavijih agresija na suverenu drzavu ( ne pricamo o Gadafiju , dobar , los ? bas me briga ) od strane NATO
nekavi ponunjenici u kamionetima koji jurcaju naokolo u buljucima
gomile stranih placenika i komandosa iz NATO uz stalno nemilosrdno bombardovanje civila
a akcija NATO je i krenula po rezoluciji UN da se zastite civili
a pobise sada u Tripoliju preko 1000 !!
i toliko manipulacija da vise uopste a i odavno ne gledam TV vijesti u USA ili BBC i slicne medije
samo internet gdje mozes iskopati bar priblizno sta se desava od ocevidaca koji su tamo
a nezavisnim novinarima prijete smrcu
toliko su zaglupili narod ove planete da se niti ne trude da bolje maskiraju svoje lazi
gledajte video na ovome linku ( izgleda nekom Njemackome TV reporteru puko' film pa postao na YouTube )
proslava "pobunjenika " na Zelenome Trgu u Tripoliju ( u jako losoj reziji ) Al Dzazire . Mi6 i CIA :lol:
http://www.globalresearch.ca/index.php? ... &aid=26155
GOLFER

#2120 Re: LIBIJA

Post by GOLFER »

Islamski učenjaci pozvali libijske pobunjenike na poštivanje islamske etike ratovanja

Nakon što su libijski pobunjenici počeli učvršćivati svoju vlast u Tripoliju, Međunarodna unija islamskih učenjaka je pozvala pobunjenike na suzdržanost prema svojim protivnicima. "Međunarodna unija muslimanskih učenjaka (IUMS) čestita revolucionarima na ovoj blagoslovljenoj pobjedi, te ih poziva da slijede islamsku etiku ratovanja", navodi se u saopštenju tog tijela muslimanskih učenjaka.

Prema islamskoj ratnoj etici, vojnicima je "zabranjeno ubijanje zarobljenika", naveli su učenjaci.

"Revolucionarima je zabranjeno ubijanje ratnih zarobljenika, čak i ako su u pitanju ratni zločinci", navodi se u saopštenju.

"Oni bi trebali trebali biti isporučeni vodstvu (zemlje) kako bi bili suočeni s poštenim suđenjem."

Usred euforičnog rapoloženja među libijskim pobunjenicima, IUMS je podsjetio da je borcima zabranjeno prisvajanje bilo javne ili privatne imovine, čak i ako pripada njihovim protivnicima.

Učenjaci su također pozvali borce da "oružje i streljivo koje je zaplijenjeno tokom revolucije predaju vodstvu (Nacionalnom prijelaznom vijeću)."

Također su pozvali pobunjenike da slijede primjer Poslanika Muhammeda (neka je na njega Allahov mir i blagoslov), koji je, nakon što su on i njegovi ashabi ušli u Mekku, pružio generalnu amnestiju stanovnicima Mekke, iako su oni njega i njegove ashabe tlačile preko 20 godina.

Zakon i red

Muslimanski učenjaci su također pozvali opozicione lidere da se pripreme za održavanje zakona i reda u Libiji i spriječe da zemlja sklizne u haos.

"Snage bi trebale započeti s pripremama za vladanje zemljom i formiranjem neke vrste sigurnosnih timova za vraćanje sigurnosti i stabilnosti u zemlji", navodi se u saopštenju.

Učenjaci su upozorili na ponavljanje haosa i krvoprolića koje se desilo u Iraku nakon svrgavanja Saddama Husseina od strane SAD-a u 2003., ako opozicione snage nastave odmazdu protiv Gadafijevih snaga.

Opozicija treba "zadržati vojsku i policiju i pružiti im generalnu amnestiju, osim onima koji su počinili ratne zločine, kako bi se izbjegao haos i nesigurnost koji su pogodili Irak", nakon pada Saddama.

IUMS je također pozvao Nacionalno prijelazno vijeće da izradi nacrte zakona i propisa za glatku prijelaznu fazu u zemlji.

"IUMS poziva NTC, kao i libijske dužnosnike, revolucionare i ljude na očuvanje uspjeha revolucije i uspostavu pravednog sistema upravljanja koji se temelji na islamskom identitetu nacije i koji će osigurati slobodu za sve građane i uspostaviti demokratiju."

Izvor: Onislam.net
GOLFER

#2121 Re: LIBIJA

Post by GOLFER »

simpozijum delirijum wrote:gledao sam uzivo CNN , i oni priznaju da se trenutno ne zna ni ko protiv koga niti sa kim se ko roka'
ovo je primjer jedne od najprljavijih agresija na suverenu drzavu ( ne pricamo o Gadafiju , dobar , los ? bas me briga ) od strane NATO
nekavi ponunjenici u kamionetima koji jurcaju naokolo u buljucima
gomile stranih placenika i komandosa iz NATO uz stalno nemilosrdno bombardovanje civila
a akcija NATO je i krenula po rezoluciji UN da se zastite civili
a pobise sada u Tripoliju preko 1000 !!
i toliko manipulacija da vise uopste a i odavno ne gledam TV vijesti u USA ili BBC i slicne medije
samo internet gdje mozes iskopati bar priblizno sta se desava od ocevidaca koji su tamo
a nezavisnim novinarima prijete smrcu
toliko su zaglupili narod ove planete da se niti ne trude da bolje maskiraju svoje lazi
gledajte video na ovome linku ( izgleda nekom Njemackome TV reporteru puko' film pa postao na YouTube )
proslava "pobunjenika " na Zelenome Trgu u Tripoliju ( u jako losoj reziji ) Al Dzazire . Mi6 i CIA :lol:
http://www.globalresearch.ca/index.php? ... &aid=26155
jel ovo fakat sa ovim slikama? sta to onda znaci... Ispade da mi nemamo nikakve informacije, Bog zna sta se tamo desava...

Nadam se da NATO nece nanijeti jos vecu stetu narodu Libije, posebno se nadam da nece na Libiju istresti smece i osiromaseni uranijum
jeza u ledja

#2122 Re: LIBIJA

Post by jeza u ledja »

sanaman wrote:
Upravo, znaci bogati sloj...a ko je bogat u ovim drustvima?
Svi, doslovce. (u 3 pobrojane zemlje)
leo karan

#2123 Re: LIBIJA

Post by leo karan »

libijski ratnici u punoj ratnoj spremi
japanke, modni satovi, kratke hlace, nategnut triceps :D

Image
Bosnolog

#2124 Re: LIBIJA

Post by Bosnolog »

Gadafi se oglasio: "Taktički sam se povukao" :lol: :lol: :lol:
24. 08. 2011. • 09:00 A. B.

Libijski vođa Moamer Gadafi izjavio je u srijedu, u audio poruci objavljenoj na satelitskoj televiziji, kako je povlačenje iz njegovog uporišta Bab al-Azizije u Tripoliju taktički potez.

"Povlačenje je taktički potez nakon što je Bab al-Azizija pretvorena u hrpu ruševina u 64 zračna udara NATO", poručio je Gadafi u audio poruci objavljenoj na satelitskim televizijama al-Orubi i al-Raiju.

Gadafi je takođe najavio da će se njegove snage svim snagama odupirati agresiji 'do pobjede ili smrti'. :mrgreen: Iz kratke izjave nije jasno kada je Gadafi napustio Bab al-Aziziju.

Glasnogovornik libijske vlade Musa Ibrahim nešto je kasnije u telefonskoj izjavi za iste televizijske stanice kazao za da je libijski 'vođa' spreman mjesecima, čak i godinama, odupirati se pobunjeničkim snagama u Tripoliju i najavio je da će Libiju pretvoriti u vulkan koji će izbacivati lavu i vatru.

Ustaničkim je vođama poručio da neće imati mira ako se iz Begazija presele u Tripoli. 'Pretvorit ćemo Libiju u vulkan lave i vatre pod nogama stranih osvajača i njihovih domaćih izdajnika', rekao je Musa.

Reuters javlja da se sa dolaskom noći nastavljena pucnjava po Tripoliju, uprkos osvajanju Bab al-Azizije, i da po gradu ima pljačke. Televizija al-Arabija javila je da su Gadafijeve snage ispalile desetine projektila tipa grad na Tripoli.

Libijski ustanici vode žestoku bitku za Sabhu, važan grad na libijskom jugu, izjavio je nešto ranije komadant Ahmed Bani, jedan od vojnih glasnogovornika Nacionalnog prelaznog vijeća, te kazao kako traju pregovori o mirnom ulasku opozicijskih snaga u Sirt, Gadafijev rodni grad koji još nije pod njihovom kontrolom, i izbjegavanju krvoprolića, prenosi Hina.

Snage odane Gadafiju takođe su u noći na srijedu granatirale gradove Zuaru i Adželat, javila je al-Arabija.

Više od 400 ljudi poginulo je, a najmanje 2000 ih je ranjeno u bitki za Tripoli, objavio je rano u srijedu predsjednik Nacionalnog prelaznog vijeća Mustafa Abdel Džalil u razgovoru za televiziju France24. Bolnice u Tripoliju uspjele su zbrinuti sve ranjenike. Dodao je kako su u Tripoliju ustanici zarobilo oko 600 Gadafijevih lojalista.

Odgovarajći na novinarski upit šta misli gdje je Gadafi, predsjednik NTC-a je odgovorio: 'Bog će znati.. Mislim da je napustio Tripoli. Ne vjerujem da je imao hrabrosti ostati u gradu u ovakvom trenutku'.

Dodao je kako se nada da će Gadafi biti uhvaćen živ. 'Želim da mu se sudi i da cijeli svijet sazna za njegove zločine', rekao je

Oglasio se u međuvremenu i venezuelanski predsjednik Hugo Chavez i izjavio da priznaje samo onu libijsku vladu koju vodi Moamer Gadafi, njegov prijatelj i saveznik.

SAD i zapadne saveznike optužio je za poticanje građanskog rata i kršenje međunarodnog prava. 'Ovo je udaranje, pljuvanje.. po međunarodnom pravu. Gdje su sada ta prava? Ovo je vraćanje u doba pračovjeka', rekao je Chavez.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sjecate li se ovog Sadamovog legenda zvanog Bagdad Bob,...Ovo oko Gadafija o povlacenju na rezervni polozaj me podsjeca na ovog Sadamovog legendu i ministra za zabavu i dezinformacije :mrgreen:
Dialer

#2125 Re: LIBIJA

Post by Dialer »

Sto nato nije slao avione u britaniju i tamo se raja malo bunila? Nisu jer to nije muslimanska zemlja.
Post Reply