Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
alibaba_i_30_godina

#2101 Re: Android OS

Post by alibaba_i_30_godina »

Eborg wrote:@itekako: :thumbup:

@KvaziExpert: Hm, vrijedi provjeriti. Mada Univerzalno jeste najpovoljniji što me i čudi. Obično ovi smartphoneovi (od prvih iPhoneova do ovih boljih Androida) u BiH budu drastično skuplji nego u inostranstvu. Zašto su oni ovako "povoljni" (ako je cijena bez PDV-a kao što kažeš) nije mi jasno. Jedino ako ga nisu skinuli sa kakve mreže no ne znam ima li Android ikakvih problema s tim, ne volim iskreno takve telefone. SIM-free i čist firmware su zakon, sve ostalo je improvizacija.
I mene je uvijek cudilo kako i zasto su telefoni u radnjama Univerzalno znatno jeftinije nego u drugim radnjama. Htio sam kupiti prije par dana galaxy 2, ali su mu povecali cijenu pa jos uvijek nisam uzeo telefon, cekam da vrate na staru cijenu, jer sa ovom novom kontam da mi je bolje uzeti neki drugi tel, mozda HTC Sensation ili dodati jos para pa kupiti iPhone. :mrgreen:
zaritisinebrute

#2102 Re: Android OS

Post by zaritisinebrute »

Danas sam postao ponosni vlasnik Samsung Nexus-a i sa Android OS-om se prvi put susrecem. Za sada sve ide kao podmazano.

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk
Chuckie

#2103 Android OS

Post by Chuckie »

Neka je sa srećom. :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Dr.Cuddy

#2104 Re: Android OS

Post by Dr.Cuddy »

Može li se ugasiti ton poruka na Viberu?

Sent from my HTC EVO 3D X515m using Tapatalk
Quaresma

#2105 Re: Android OS

Post by Quaresma »

NeyDan wrote: I mene je uvijek cudilo kako i zasto su telefoni u radnjama Univerzalno znatno jeftinije nego u drugim radnjama. Htio sam kupiti prije par dana galaxy 2, ali su mu povecali cijenu pa jos uvijek nisam uzeo telefon, cekam da vrate na staru cijenu, jer sa ovom novom kontam da mi je bolje uzeti neki drugi tel, mozda HTC Sensation ili dodati jos para pa kupiti iPhone. :mrgreen:
cuj, pokraj sgs2 hoce da ide na sensation, nedaj da te zavara ime, bolji je sgs2, no kad vec cekas, sacekaj pojeftinit ce i galaxy nexus, onda si s njim rahat, dobit ces update medju prvima, ja ako kad budem opet uzimao, ali ako budem naumio uzeti mob s androidom, bit ce definitivno googleov phone
Kapri

#2106 Re: Android OS

Post by Kapri »

Imam SE xperia ray.Zanima me da li aplikacije moram skidati preko Wlana ili se moze skinuti kada tel povezem sa kompjuterom?
BaDa

#2107 Re: Android OS

Post by BaDa »

Kapri wrote:Imam SE xperia ray.Zanima me da li aplikacije moram skidati preko Wlana ili se moze skinuti kada tel povezem sa kompjuterom?
jedino da nadjes aplikaciju apk format i onda prebacis na tel preko usb-a i onda instaliras direktno preko telefona... a preko wifia skidas sa marketa ili preko browsera nadjes apk i skines na mob..
Kapri

#2108 Re: Android OS

Post by Kapri »

Ok hvala
del_boj

#2109 Re: Android OS

Post by del_boj »

Planiram kupiti HTC Sensation pa bih volio čuti mišljenje onih koji koriste ili su koristili ovaj mobitel.
Chuckie

#2110 Android OS

Post by Chuckie »

Ima lik na iSrbija forumu, presao sa iPhonea4 na Sensation i pokajao se, ne znam zasto, ako hoces njegov kontakt da ti dam pisi, prodaje telefon nakon dvije sedmice da kupi 4S :D

alibaba_i_30_godina

#2111 Re: Android OS

Quaresma wrote:
NeyDan wrote: I mene je uvijek cudilo kako i zasto su telefoni u radnjama Univerzalno znatno jeftinije nego u drugim radnjama. Htio sam kupiti prije par dana galaxy 2, ali su mu povecali cijenu pa jos uvijek nisam uzeo telefon, cekam da vrate na staru cijenu, jer sa ovom novom kontam da mi je bolje uzeti neki drugi tel, mozda HTC Sensation ili dodati jos para pa kupiti iPhone. :mrgreen:
cuj, pokraj sgs2 hoce da ide na sensation, nedaj da te zavara ime, bolji je sgs2, no kad vec cekas, sacekaj pojeftinit ce i galaxy nexus, onda si s njim rahat, dobit ces update medju prvima, ja ako kad budem opet uzimao, ali ako budem naumio uzeti mob s androidom, bit ce definitivno googleov phone
Nema me sta zavaravati ime, nije HTC poznatiji od Samsunga. Ne gledam na ime, a Sensation nije losiji od sgs2, osim po pitanju rama gdje ovaj prvi ima malo manje. Inace, nije mi jasno zasto ovi HTC mobiteli imaju po 786 Mb rama, neobicno!

Galaxy Nexus ima samo bolji procesor, koliko sam na brzinu mogao primijetiti, a sgs2 vec ima update za ICS koliko sam cuo, tako da i to nije problem.
Quaresma

#2112 Re: Android OS

Post by Quaresma »

nema update, tek u martu, imaju neke leakane verzije
alibaba_i_30_godina

#2113 Re: Android OS

Quaresma wrote:nema update, tek u martu, imaju neke leakane verzije
Svejedno, update ce doci a i nije to toliki problem. Mislim da ce svakako za ovaj telefon jos dugo raditi update jer je jos uvijek aktuelan (sgs2).
Quaresma

#2114 Re: Android OS

Post by Quaresma »

hoce hoce, ko i za galaxy s, doduse ima custom rom, ali ja vise preferiram da prvo izadje stock firmare, pa tek onda nabacivati custom
amortizer

#2115 Re: Android OS

Post by amortizer »

Chuckie wrote:Ima lik na iSrbija forumu, presao sa iPhonea4 na Sensation i pokajao se, ne znam zasto, ako hoces njegov kontakt da ti dam pisi, prodaje telefon nakon dvije sedmice da kupi 4S :D

Mislim da taj lik nikad u zivotu nije koristio HTC Sensation ili je mozda procitao samo mail na istom :)! Ocito jos jedan od zaludjenih fanova iphone-a.
Upravo sam 4 (obicnu) zamjenio sa gore pomenutim! Potez godine :thumbup:
amortizer

#2116 Re: Android OS

Post by amortizer »

del_boj wrote:Planiram kupiti HTC Sensation pa bih volio čuti mišljenje onih koji koriste ili su koristili ovaj mobitel.
Puno vise od mobitela, foto-aparata, video kamere....
Odlican izbor :thumbup:
Chuckie

#2117 Android OS

Post by Chuckie »

amortizer wrote:
Chuckie wrote:Ima lik na iSrbija forumu, presao sa iPhonea4 na Sensation i pokajao se, ne znam zasto, ako hoces njegov kontakt da ti dam pisi, prodaje telefon nakon dvije sedmice da kupi 4S :D

Mislim da taj lik nikad u zivotu nije koristio HTC Sensation ili je mozda procitao samo mail na istom :)! Ocito jos jedan od zaludjenih fanova iphone-a.
Lik ima telefon, za razliku od vas seracha ajfona koji ste isti vidjeli na filmu, treba li ti kontakt da ga kupiš ako si ozbiljan kupac? Kaze ne moze docekat da se vrati na ajfona.
REDDEVILS

#2118 Re: Android OS

Post by REDDEVILS »

amortizer wrote:
del_boj wrote:Planiram kupiti HTC Sensation pa bih volio čuti mišljenje onih koji koriste ili su koristili ovaj mobitel.
Puno vise od mobitela, foto-aparata, video kamere....
Odlican izbor :thumbup:
Odlican mobitel ja ga vec koristim 4 mjeseca i zadovoljan sam a uskoro ce i ice cream sandwich za HTC Sensation :thumbup: :dance:
CASUALE

#2119 Re: Android OS

Post by CASUALE »

Da li neko zna kakvu firmu koja otkupljuje polovne mobitele??
amortizer

#2120 Re: Android OS

Post by amortizer »

Chuckie wrote:
amortizer wrote:

Lik ima telefon, za razliku od vas seracha ajfona koji ste isti vidjeli na filmu, treba li ti kontakt da ga kupiš ako si ozbiljan kupac? Kaze ne moze docekat da se vrati na ajfona.
Rjecnik ti govori puno o tebi!
Za razliku od tebe, isti sam posjedovao dok si ti nosio pelene. Procitaj moj prethodni post i vidjeces da sam iphone zamjenio sa HTC i da sam prezadovoljan.
Da li je tvoj haver sa isrbija koristio oba? Sumnjam. Ako mu valja zasto ga prodaje? Kontakt ostavi sebi, pa kad skupis dovoljno para, kupi sebi iphone, za sminke!
Pusti suplju, zamisli karakteristiku u kojoj je iphone bolji od Sensation i koristi google.
Komunikacija sa likovima poput tebe je suvisna i zavrsena.
Chuckie

#2121 Android OS

Post by Chuckie »

amortizer wrote:Rjecnik ti govori puno o tebi!
Za razliku od tebe, isti sam posjedovao dok si ti nosio pelene. Procitaj moj prethodni post i vidjeces da sam iphone zamjenio sa HTC i da sam prezadovoljan.
Da li je tvoj haver sa isrbija koristio oba? Sumnjam. Ako mu valja zasto ga prodaje? Kontakt ostavi sebi, pa kad skupis dovoljno para, kupi sebi iphone, za sminke!
Pusti suplju, zamisli karakteristiku u kojoj je iphone bolji od Sensation i koristi google.
Komunikacija sa likovima poput tebe je suvisna i zavrsena.

Čitaš li ti sebe? Pa nevalja mu Sensation valjda ga zato i prodaje, koliko si se zbunio krenuo si buncati i pricati kontradiktornosti. I dalje tvrdim da nikad ajfon nisi vidio osim na filmu i na gsmarena, jer da si ga ikad imao u ruci nebi izvaljivao nebuloze tipa "procitaj na guglu karakteristike" ko malo dijete ili ti je IQ stvarno manji od broja cipela da ne znas srociti post od dvije recenice, a da ne proturijecis sam sebi.

Hvala Bogu imam para pa imam i iPhone.

Dovidjenja prijatno.

Last edited by Chuckie on 13/02/2012 11:33, edited 8 times in total.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#2122 Re: Android OS

Post by bordo gandalf »

.
Chuckie

#2123 Android OS

Post by Chuckie »

Rashta bio dupli post. :D

zaritisinebrute

#2124 Re: Android OS

Post by zaritisinebrute »

Ja sam zamjenio iphone 4 za google nexus i iskreno nisam se pokajao. nexus nudi koliko i iphone. Brz je, touch screen mu je odlican, android market se polako priblizava applovom itunes store-u. Napokon blutooth koji "radi", ne moram jailbreak-ovat da bi moj telefon "progledao" ...

Ja sam stvarno prezadovoljan. Jeste da je nexus-kamera 5.0 megapiksela ali i dalje radi odlicne fotografije.

Jedina mana je baterija ... to mi se ne svidja ovo ostalo je odlicno :-D
Chuckie

#2125 Android OS

Post by Chuckie »

Iz tvog posta se moze i zakljuciti da si bivsi korisnik iPhone za razliku od ovog iznad sa sensationom, drago mi je da te novi telefon slusa sve je ok, ja sam imao suprotno iskustvo, presao nakon 2 androida na iOS i nebi nikad nazad.

Post Reply