Papanluk na automobilima

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
mirzet87sa

#2101 Re: Papanluk na automobilima

Post by mirzet87sa »

uskrsno_respo wrote:jao argumenta vozio 6.2 i onda se kao razumije :-)
i ja imao priliku voziti one velike jahte i je li me to svrstava u poznavaoce istih?
Znao sam da ce se revizor javit, shefe tema je o autima, na 4 tocka.. ne o tramvajima.. nazad u gras odakle si dos'o.
Nek se cijeli svijet mesa u ovu tematiku, ali samo ti nemoj. Odgovorno tvrdim da dijete predskolskog uzrasta ima vise znanja o mehanici automobila nego ti i ovaj citroen :lol:
citroen xm

#2102 Re: Odg: Papanluk na automobilima

Post by citroen xm »

mirzet87sa wrote: Odakle ti uopste da sam nervozan, cak sta vise, zapanjen sam gluposcu pojedinih forumasa. Ne znas jaro, jednostavno ne znas. To je cinjenica.
Nisam tebi odgovorio već onom Gargi prije, ali si otkucao sekund prije pa je moj post iza tvog.

Tebi sam odgovorio prije. Previše si se napalio. Eto neka ja veze nemam, a neka ti znaš sve. Počeo si da se pališ, a ni do sada nisi skontao u kom kontekstu su upoređeni ova Džeta i ti sportski auti poput Rs-a, M3.... Džeta je dobro sređena, dobra je za nabijanje brzine na pravcu i tu se sva priča završava.
Malo komplekse liječi na drugom mjestu.
Last edited by citroen xm on 04/12/2013 16:30, edited 1 time in total.
johntra

#2103 Re: Papanluk na automobilima

Post by johntra »

Mirzet zvani kubik... :D
GaRGa

#2104 Re: Papanluk na automobilima

Post by GaRGa »

citroen xm wrote:Što si nervozan. Nisam ljubitelj BMW-a pa ni samog M3. Nadovezujem se jer je neko prvi uporedio džetu sa M3. Kada pričamo o vješanju mogao sam navesti i Xantiu Aktivu, ali nisam jer bi me onda neko nalijepio zbog subjektivnosti. Eto neka bude Megan RS.

ne znam sto formula ne koristi Citroenov zracni ovijes umjesto push rod... :run:
citroen xm

#2105 Re: Odg: Papanluk na automobilima

Post by citroen xm »

GaRGa wrote:
citroen xm wrote:Što si nervozan. Nisam ljubitelj BMW-a pa ni samog M3. Nadovezujem se jer je neko prvi uporedio džetu sa M3. Kada pričamo o vješanju mogao sam navesti i Xantiu Aktivu, ali nisam jer bi me onda neko nalijepio zbog subjektivnosti. Eto neka bude Megan RS.

ne znam sto formula ne koristi Citroenov zracni ovijes umjesto push rod... :run:
Samoproklamovani stručnjače i bogu za auta, nije to zračni ovjes. Tu je zrak samo djelić sistema. Ajd sad malo guglati.
GaRGa

#2106 Re: Odg: Papanluk na automobilima

Post by GaRGa »

citroen xm wrote:
GaRGa wrote:

Samoproklamovani stručnjače i bogu za auta koji je vozio 6.3 AMG, nije to zračni ovjes. Tu je zrak samo djelić sistema. Ajd sad malo guglati.
gubis se haveru... dodji sebi ako nemas kome :)

citroen u rally-u koristi push rod FTY :p
mirzet87sa

#2107 Re: Papanluk na automobilima

Post by mirzet87sa »

Ponavljam ti, nemas pojma o cemu pricas. Prekini ovog trena, dokazi da u tebi ima zrno mozga. Ovo auto se ne moze poredit sa m3, megan rs, itd. Vidis li ti uopste godiste ovog auta? Sta ti ciljas, da se ganja aerodinamika na autu koje ima vise godina nego ti?
Sta je to uopste po tvom SPORTSKO auto? Auto koje ima je li aerodinamiku, dobro ulazi u krivine i to :lol:
I ti ako mislis da lijecim komplekse tako sto saljem osobe poput tebe tamo gdje im je mjesto, grdno se varas. Cak sta vise, cinim uslugu osobama koje se koliko toliko razumiju i znaju koliko je posla/para ulozeno u ovu vrstu tuninga.
Ovo sine sto ovi momci rade je odricanje hljeba iz usta da bi na kraju dos'o neki brdZan da ih popljuva, cosak :lol:
citroen xm

#2108 Re: Odg: Papanluk na automobilima

Post by citroen xm »

GaRGa wrote:
gubis se haveru... dodji sebi ako nemas kome :)

citroen u rally-u koristi push rod FTY :p
Te fore sa dolaženjem su bile popularne kada sam bio 5-ti osnovne. ;) Moj ti je savjet da proguglaš malo o modelu Xantia Activa, njenom vješanju i rezultatima istog.

mirzet87sa wrote:Ponavljam ti, nemas pojma o cemu pricas. Prekini ovog trena, dokazi da u tebi ima zrno mozga. Ovo auto se ne moze poredit sa m3, megan rs, itd. Vidis li ti uopste godiste ovog auta? Sta ti ciljas, da se ganja aerodinamika na autu koje ima vise godina nego ti?
Sta je to uopste po tvom SPORTSKO auto? Auto koje ima je li aerodinamiku, dobro ulazi u krivine i to :lol:
I ti ako mislis da lijecim komplekse tako sto saljem osobe poput tebe tamo gdje im je mjesto, grdno se varas. Cak sta vise, cinim uslugu osobama koje se koliko toliko razumiju i znaju koliko je posla/para ulozeno u ovu vrstu tuninga.
Ovo sine sto ovi momci rade je odricanje hljeba iz usta da bi na kraju dos'o neki brdZan da ih popljuva, cosak :lol:
Ma da, aerodinamika je rezervisana samo za auta posle 2000-te. Joj što volim kada se stručnjaci ovako isprovaljuju. I takvi onda šalju nekog gdje mu je mjesto. :lol:

Možda je momak i umro od gladi, to nije moja stvar. Ako se odriče hljeba radi auta onda je budala ili teški zaljubljenik. Ali teški zaljubljenici u određeni model ne prodaju ga ni ako im treba za hljeba kako voliš reći.

Truniš ovde bezveze. Ja sam u svom prvom postu napisao da je auto odlično sređeno, napisah i da je brzo na pravcu, ali za trke van pravca treba još dosta stvari pa i vješanje, aerodinamika i ....
Bakir1

#2109 Re: Papanluk na automobilima

Post by Bakir1 »

a ti znas kakvo on vjesanje ima?
citroen xm

#2110 Re: Papanluk na automobilima

Post by citroen xm »

Znam.
Bakir1

#2111 Re: Papanluk na automobilima

Post by Bakir1 »

progugaj malo ima tema o tom autu kako se slagao pa mi objasni koji je to ovjes bolji od kw varijanta 3 i powerflex selena
mefistofilis

#2112 Re: Odg: Papanluk na automobilima

Post by mefistofilis »

Upravo to. I ja sam napisao da je auto odlično i profesionalno odrađeno. Ali sam napisao da se ne može porediti sa fabrički sportskim autima. Ima tu i aerodinamike, vješanja... Ova džeta ih možda dobije na pravcu, ali u zavoju gubi i zato je glupo porediti nju sa nekim M3 na trkama koje nisu pravolinijske.

to je sve sto sam zelio reci, nemam nista protiv lika koji je srediop jettu po svomukusu, ali ovi sto ga porede sa m3 su ludi. i naravno, ne mora m3 biti jedini parametar.
Bakir1

#2113 Re: Papanluk na automobilima

Post by Bakir1 »

ja ne stavljam ta dva auta u kontekst stavljam auta koja su modificirana u odnos sa serijama.
U cazinu na trci prije 2 godine kao predvozac nastupa lokalac sa bmw m5 koji je odmakao od serije daleko sa preko 450 KS.
Skalp mu skidaju auti slozeni u garazi sa domacom pamecu od 180 KS kako to?
GaRGa

#2114 Re: Papanluk na automobilima

Post by GaRGa »

Bakir1 wrote:ja ne stavljam ta dva auta u kontekst stavljam auta koja su modificirana u odnos sa serijama.
U cazinu na trci prije 2 godine kao predvozac nastupa lokalac sa bmw m5 koji je odmakao od serije daleko sa preko 450 KS.

M5 je "cestovno" vozilo

ko Mclarena pa ga ubije honda civic :)

Qler

#2115 Re: Papanluk na automobilima

Post by Qler »

Sto su se upalili jarani od ovog sto je njegova jetta :) vozio 6.2 i strucnjak... Vozio sam i ja gliser sa yamahinim motorom od 150KS pa veze nemam o gliserima, o camcu na veslanje veze nemam, dzaba sta sam vozao...

Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
relax11

#2116 Re: Papanluk na automobilima

Post by relax11 »

Ija sam samo gledao motor 6.2 pa se ne hvalim :bih: :bih:
quarterback

#2117 Re: Papanluk na automobilima

Post by quarterback »

Image
goran16v

#2118 Re: Papanluk na automobilima

Post by goran16v »

mirzet87sa wrote:Vidis li ti uopste godiste ovog auta? Sta ti ciljas, da se ganja aerodinamika na autu koje ima vise godina nego ti?
Bez namjere da flejmam, kad smo vec god godista ova Jetta osim vjerovatno po ubrzanju generalno tesko da sta ima traziti pored sportskih auta tih godina kao sto su E30 M3, 190 2,5 16v Evolotion II itd.
mefistofilis

#2119 Re: Papanluk na automobilima

Post by mefistofilis »

Bakir1 wrote:ja ne stavljam ta dva auta u kontekst stavljam auta koja su modificirana u odnos sa serijama.
racunica je vrlojednostavna, koliko konjskih snaga po kili izbacuje M5-ica a koliko ta mala auta. ima klip gdje CBR (motor od nekih 150 konja) na ubrzanju ubija rs 2 ili 3 od otprilike 500 konja.
opet se vracam na onu jettu, u njoj su luksuzna udobna kozna sjedista i sva oprema koja je dosta teska, a u, opet spominjem, m3 su specijalna lahka sjedista i rijetko koja ima klimu samo zbog tezine itd...
goran16v

#2120 Re: Papanluk na automobilima

Post by goran16v »

atorniji putnik wrote: opet se vracam na onu jettu, u njoj su luksuzna udobna kozna sjedista i sva oprema koja je dosta teska, a u, opet spominjem, m3 su specijalna lahka sjedista i rijetko koja ima klimu samo zbog tezine itd...
I raspored tezine haman 50:50 projektovano nisko teziste, i svasta nesto sto se od obicnog auta ne moze napraviti u garazi bez obzira na investiciju.
mefistofilis

#2121 Re: Papanluk na automobilima

Post by mefistofilis »

goran16v wrote:
atorniji putnik wrote: opet se vracam na onu jettu, u njoj su luksuzna udobna kozna sjedista i sva oprema koja je dosta teska, a u, opet spominjem, m3 su specijalna lahka sjedista i rijetko koja ima klimu samo zbog tezine itd...
I raspored tezine haman 50:50 projektovano nisko teziste, i svasta nesto sto se od obicnog auta ne moze napraviti u garazi bez obzira na investiciju.
upravo.
neko me je ranije napao kako ne znam sta se sve treba uraditi prilikom ugradnje turba... ja sam zelio reci (ili karikirati ako tako hocete) da je taj turbo u sustini jedino sto je i uradeno na autu i da kao takvo ne moze kostati onoliko i ne moze se porediti sa sportskim autima
Bakir1

#2122 Re: Papanluk na automobilima

Post by Bakir1 »

m izvedba je imala samo olaksanu verziju cls i to od e46 ostale sve su debele i daleko od laganih.
Sem toga ja kako razumijem matematiku .1800 kg u M5 u 450 KS je opet povoljniji odnos nego 900 kg i 180 KS.
Gorane samo se raspored masa ne moze izmjeniti bez velikih investicija tipa uvlacenja motora u kabinu a sve ostalo se moze izmijeniti u znatno vecoj mjeri ka boljem u odnosu na velikoserijske sportske automobile.
I malo tu smrdi u vasoj prici kada je primjer pravac sta moze na stazi kada je staza e koliko je tezina
citroen xm

#2123 Re: Papanluk na automobilima

Post by citroen xm »

Bakir1 wrote:progugaj malo ima tema o tom autu kako se slagao pa mi objasni koji je to ovjes bolji od kw varijanta 3 i powerflex selena

Bez obzira koliko on nešto dobro stavio, fabričko sportski orjentisano auto ima sve to i još mnogo bolje izbalansirano.
Bakir1

#2124 Re: Papanluk na automobilima

Post by Bakir1 »

sto se ogleda u primjeru vrhunski spremljenog m5 i u kucnoj radinosti spremljenog vts a koji pojede tog m5
quarterback

#2125 Re: Papanluk na automobilima

Post by quarterback »

eeee kad se sjetim ovog mog, i to sa 4 vrata :lol:

Image
Post Reply