ok hvala punonera18 wrote:pisala sam vec, jako sam zadovoljna njima, svaka farba isusuje kosu, no da je ova avonova pretjerano jaka, nijeleki hz wrote:Zna li neko kakve su avonove farbe za kosu,kupila sam ali ne znam da li isušuju kosu
Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Moderator: anex
- leki hz
#2101 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
- kinderlada
#2102 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Kupih ja sebi peglu za kosu konacno
Eh sad mi treba onaj zastitini sprej. Ali nemam pojma koji je dobar, pa ako neko ima preporuku i cijenu, neka javi
Eh sad mi treba onaj zastitini sprej. Ali nemam pojma koji je dobar, pa ako neko ima preporuku i cijenu, neka javi
-
LaCici
#2103 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Ja ti mogu reci koji da NE kupujes.
A to je Taft heat style, uzas, meni uljepi svu kosu i imam osjecaj da s njim vise gori kosa. A u DM-u ni jedan drugi nisam vidjela.
Mozda ima negdje drugo, i meni bi trebao, pa valjda ce nam se neko javiti sa info.
- kinderlada
#2104 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
A u CM-u? Nisam ni ja gledala, a i kad vidim kako da se odlucim kad ne znam koji valja. Ali eto za pocetak znam vec jedan koji ne valja
Thanks
A peglati kosu ili uvijati je bez ovog spreja, mislim da je cisto izivljavanje na kosi.... Iako u principu to ni ne treba cesto, ali eto za ponekad, dok izgustiram peglu
A peglati kosu ili uvijati je bez ovog spreja, mislim da je cisto izivljavanje na kosi.... Iako u principu to ni ne treba cesto, ali eto za ponekad, dok izgustiram peglu
-
Strpljiva
#2105 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Mogu ti samo poželjeti sreću.kinderlada wrote:A u CM-u? Nisam ni ja gledala, a i kad vidim kako da se odlucim kad ne znam koji valja. Ali eto za pocetak znam vec jedan koji ne valjaThanks
![]()
-
LaCici
#2106 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Ja sam za sada zadovoljna kako mi kosa izgleda a peglam max 2 puta sedmicno. Kod mene je keramicka pegla tako da ona manje steti kosi, ali u svakom slucaju bih voljela naci neki sprej da je bar malo zastiti. I jednom mjesecno uradim i regeneraciju kose (uz farbanje) u salonu, tako da je za sada ok.
- Michun
#2107 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
e ima u cm onaj sprej - pise stepeni koliko podnosi kosaLaCici wrote:Ja sam za sada zadovoljna kako mi kosa izgleda a peglam max 2 puta sedmicno. Kod mene je keramicka pegla tako da ona manje steti kosi, ali u svakom slucaju bih voljela naci neki sprej da je bar malo zastiti. I jednom mjesecno uradim i regeneraciju kose (uz farbanje) u salonu, tako da je za sada ok.
- kinderlada
#2108 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Pa i ja cu peglati samo ponekad, uzela sam onu peglu Remington sleek and curl, pise isto da su keramicke ploce i ima regulaciju temperature, ja stavim na 150-160 i sasvim je ok.
@ Michun: a znas li ciji je taj sprej u CM-u i koliko otprilike kosta?
- Michun
#2109 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
dm-ov je sori, tj balea. i kosta 6-7 KM.kinderlada wrote:Pa i ja cu peglati samo ponekad, uzela sam onu peglu Remington sleek and curl, pise isto da su keramicke ploce i ima regulaciju temperature, ja stavim na 150-160 i sasvim je ok.
- kinderlada
-
LaCici
#2111 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Jesi li ga probala, znas li kakav je?
- Michun
#2112 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
imam ga kuci...al ne koristim ja peglu tak da ne mogu reci da li pomaze sta kod pegle. mirise okLaCici wrote:Jesi li ga probala, znas li kakav je?
-
LaCici
#2113 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
OK hvala ti, probat cu. 
- Rosebud_
#2114 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Imal kakav fin tutorijal za 'samofeniranje'? Slomih se trazeci al nista. 
- anestezija123
#2115 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Ja peglam povremeno kosu, i doslovno me boli kad je peglam jer znam da se unistava...
ALI, napravim jednom sedmicno ili jednom u dvije sedmice masku za kosu sa medom, maslinovim uljem i zumancetom i stavim je tako na suhu kosu ("prljavu" po mogucnosti) i drzim sto duze (vecinom kad ucim u kuci citav dan) i onda je operem normalno. Zaista pomaze, inace nisam nikad vjerovala u te kucne carolije
ali ovo je stvarno super! Kazu mi da nisam nikad bolju kosu imala, a eto par mjeseci ovo koristim. Probajte obavezno, ali ne odustajte ako vam nakon prvog pranja ne bude k'o s neke reklame. 
ALI, napravim jednom sedmicno ili jednom u dvije sedmice masku za kosu sa medom, maslinovim uljem i zumancetom i stavim je tako na suhu kosu ("prljavu" po mogucnosti) i drzim sto duze (vecinom kad ucim u kuci citav dan) i onda je operem normalno. Zaista pomaze, inace nisam nikad vjerovala u te kucne carolije
- Allenass
#2116 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
anestezija123 wrote:Ja peglam povremeno kosu, i doslovno me boli kad je peglam jer znam da se unistava...![]()
ALI, napravim jednom sedmicno ili jednom u dvije sedmice masku za kosu sa medom, maslinovim uljem i zumancetom i stavim je tako na suhu kosu ("prljavu" po mogucnosti) i drzim sto duze (vecinom kad ucim u kuci citav dan) i onda je operem normalno. Zaista pomaze, inace nisam nikad vjerovala u te kucne carolijeali ovo je stvarno super! Kazu mi da nisam nikad bolju kosu imala, a eto par mjeseci ovo koristim. Probajte obavezno, ali ne odustajte ako vam nakon prvog pranja ne bude k'o s neke reklame.
Ja sam to probala, ali mi se od meda sva kosa ukruti odmah po nanošenju tako da jedva uspijem staviti to na kosu do kraja.
- anestezija123
#2117 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Probaj staviti onaj tecniji med, bude glatko fino onda. Ili manju kolicinu meda. A isto tako mozes kosu navlaziti malo prije stavljanja maske jer se lakse stavlja. I ja sam se u pocetku malo napatila jer mi je jako gusta kosa i puno je ima pa me je cupalo sve, ali kasnije sam se uhodala tako.
Znaci, navlazi kosu rukama prvo pa onda polako stavljaj. Na kraju mozes "umociti" samo kosu od vrhova u posudu u kojoj ti je ta maska.
Znaci, navlazi kosu rukama prvo pa onda polako stavljaj. Na kraju mozes "umociti" samo kosu od vrhova u posudu u kojoj ti je ta maska.
- Allenass
#2118 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Morat cu stavljati manje meda, i onda tako, na vlažnu kosu. 
- anestezija123
#2119 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Probaj, isplati se malo "napatiti".
I da, ako imas svjetliju kosu, mozes na kraju isprati cajem od kamilice. Mirise divno poslije, a mislim da i to nesto lijepo radi kosi. 
- Loulou
#2120 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Ja imam Thermal Protect Spray (Smooth) od Indole (oko 14 KM u cm-u), ali kako mi pegla samo zauzima mjesto na polici, ne znam koliko je sprej funkcionalan što se peglanja kose tiče. Špricala sam ga po kosi nekoliko puta, zbog sušenja fenom, lijepo miriši, nije bilo nus pojava.Michun wrote:dm-ov je sori, tj balea. i kosta 6-7 KM.kinderlada wrote:Pa i ja cu peglati samo ponekad, uzela sam onu peglu Remington sleek and curl, pise isto da su keramicke ploce i ima regulaciju temperature, ja stavim na 150-160 i sasvim je ok.
- rinna0304
#2121 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
dobar sprej samo sto (bar meni ) nekako skori malo kosu pa kad poslije pocesljam malo se cupa al predobro stiti kosuLoulou wrote:Ja imam Thermal Protect Spray (Smooth) od Indole (oko 14 KM u cm-u), ali kako mi pegla samo zauzima mjesto na polici, ne znam koliko je sprej funkcionalan što se peglanja kose tiče. Špricala sam ga po kosi nekoliko puta, zbog sušenja fenom, lijepo miriši, nije bilo nus pojava.Michun wrote:dm-ov je sori, tj balea. i kosta 6-7 KM.kinderlada wrote:Pa i ja cu peglati samo ponekad, uzela sam onu peglu Remington sleek and curl, pise isto da su keramicke ploce i ima regulaciju temperature, ja stavim na 150-160 i sasvim je ok.
nez jel bilo pitanje ovdje jel mi moze neko onak fino objasnit kako da peglom uvijem kosu :$ pokusala preko youtube al slabo mi nekako ide xD jednom cak uspjela da spalim citav pramen kose .. tako da xD hvala unaprijed
-
Lutijena
#2122 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Da li ste koristili ove twist rollere za kosu? 

-
drekalica28
#2123 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
ova maska se zapravo pravi nad šerpom proključale vode, znači na pari.Allenass wrote:anestezija123 wrote:Ja peglam povremeno kosu, i doslovno me boli kad je peglam jer znam da se unistava...![]()
ALI, napravim jednom sedmicno ili jednom u dvije sedmice masku za kosu sa medom, maslinovim uljem i zumancetom i stavim je tako na suhu kosu ("prljavu" po mogucnosti) i drzim sto duze (vecinom kad ucim u kuci citav dan) i onda je operem normalno. Zaista pomaze, inace nisam nikad vjerovala u te kucne carolijeali ovo je stvarno super! Kazu mi da nisam nikad bolju kosu imala, a eto par mjeseci ovo koristim. Probajte obavezno, ali ne odustajte ako vam nakon prvog pranja ne bude k'o s neke reklame.
Ja sam to probala, ali mi se od meda sva kosa ukruti odmah po nanošenju tako da jedva uspijem staviti to na kosu do kraja.
zbog toga med ne kruti kosu.
a maslinovo ulje i jaje se bolje....udruže.
- Ma.Le.Na
#2124 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
je'no pitanje
idete li vi ikad kod frizera samo da vam siske skrati?
ne bih da se sisam skroz...skoro sam...a brzo mi kosa raste pa bni samo siske..
a nesto mi bezze samo siske..
kako to ide?
koliko se to placa?
hoce li me izbacit iz radnje?

kako to ide?
koliko se to placa?
hoce li me izbacit iz radnje?
- Allenass
#2125 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Ma neće, što bi, to je sasvim normalno.Ma.Le.Na wrote:je'no pitanje![]()
kako to ide?
koliko se to placa?
hoce li me izbacit iz radnje?![]()
Nećeš ih sama sebi sjeći.