Ma ja to samo onako kazem kao zanimljivost, imao sam katalog. Ne komentarisem porast cijene.tempuser wrote:Ne zaboravi da je tih godina Octavia stekla status domaceg proizvoda, da je porez bio svega 7%, pa skocio na 10% da bi na kraju uveli 17% PDV-a.ado-šampion wrote:Prva Octavija taj neki dizel oko 100 konja, ne sjecam se vise koji je bio mozda 90 mozda 110, prije ce biti 90, je tad nekad na prelazu stoljeca bila oko 25 hiljada, znam da sam listao kataloge, stari bio zainteresovan da kupi.Moguce da je cak za te pare bila i Elegance ali ne mogu tvrditi.
Sto se cijena tih godina tice, 2002 godine Octavia 1,9 TDI 90 KS Classic (od opreme, met. boja, airbag za vozaca AC, cent. brava, prednji prozori na struju) je bila 27k KM do registracije, porez je bio 7%. Jos uvijek imam negdje racun ACN-a kad sam je kupio! Auto ziv, zdrav, vozu ga rodjak mog prijatelja, ima jedno 280k km na satu!
Po meni, jbg ako moram pljunucu
Kad sam vec krenuo, vec sam pisao ali eto nije zgoreg ponoviti, u toj klasi cijena dizelskih modela od nekih 100-tinjak KS sa srednjim paketom koji je ogoljen u odnosu na isti u razvijenim drzavama da bi cijena bila sto povoljnija, bez akcija se krecu oko 35 k pa gore, cak i Korejska. Pa i20 1.4 dizel 90 KS je 33 hiljade, WTF.
Sto se tice poredjenja Golf vs Octavija, u cijeni je razlika osnovnih modela 5-6 hiljada, a u Evropi je prosle godine prodano 534 hiljade Golfova a 215 hiljada Octavija (vise nego duplo manje), pa nece biti bas da je u 5 deka.
Ja ne mogu reci nista o tim autima jer nisam vozio, ali jesam sjedio i razlika u unutrasnjosti izmedju Golfa 7 i Octavije je toliko evidentna da fakat moras imati bas los reper da ti bude isto. Moj dojam je da je Golf 7 unutra na nivou BMWa 1 F20. Octavija daleko od toga.