Sarajevska zicara?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Kad ce radovi na zicari poceti?

2011
14
5%
2012
18
6%
2013
8
3%
2014
6
2%
2015
46
16%
nikad
197
68%

Total votes: 289

bumerangss

#2101 Re: Sarajevska zicara?

Post by bumerangss »

_BataZiv_0809 wrote:Jeste se nasekirali radi stranaca :D Sta je niste se valjda svi odrekli bh soške rođaci :lol:

Od cijih poreza se ovo napravilo pobogu si brate?

Da je vijest iz Frankfurta, bilo bi "ta ti je Svabo i uredjena drzava, oni znaju kako svoje ljude zastiti, a ne ovi nasi hrak pljuc"
Ja da sam se pitao, a nažalost nisam, cijena za sve one koji nemaju BH pasoš ili licnu bi bila 50 KM!

Ukljucujuci i našu cijenjenu dijasporu :D
Kinaski

#2102 Re: Sarajevska zicara?

Post by Kinaski »

_BataZiv_0809 wrote:
made_in_sarajevo wrote:
Eto rece ti zatezni. Ako nisi jeo ili nisi teska kategorija odbiju te, kazu ne moze jer si prelagan :D
Nisam ja za cimbura, ali ljetne noci na Kamberovicu, uz vino, gitaru ili nasamo sa kakvom mladom damom...eh to je to :thumbup: Kad bi one topole mogle progovoriti sta su sve vidjele :D
Kako se zove ono brdo iznad kamberovica, gore ko nije guzio nije ni bio u zenici :D
bumerangss

#2103 Re: Sarajevska zicara?

Post by bumerangss »

archi_a wrote:Lijepo moje Sarajevo, lijepa moja žičara.... Imaš gdje popit kafu, imaš s kim popit kafu. Imaš gdje sa porodicom izać, prošetat, dobro jesti, gledati, smijati se. Sad će ljepši dani, sve će ozeleniti. Sudar boja, mirisa, okusa, smijeha. Lijepa moja Tuzla, panonika, Gradačac, kula zmaja od Bosne, ljiljan na brdu, uništeni četnički voz, lijepo moje Brčko, trg, rijeka Sava, lijepa Zenica, Kamberovića polje, trening centar i trenutno jedini kompletiran, najljepši stadion u BiH, lijepi moj Bihać i rijeka u njemu, lijepi moj Mostar, stari most i stari grad, lijepa Fortica i zastava Bosne i Hercegovine, lijepi Konjic i njegovi mostovi, lijepo Boračko, lijepa Jablanica, lijepo moje Visoko i brda u obliku piramida, Bobovac i ostale kule, Počitelj i svi silni gradovi, Goražde i rijeka Drina. Lijepa je moja zemlja. Dušmani šic, što bi rekla Hana. Ahahahahahah :bih:
:thumbup: :bih: :thumbup: :bih:
bumerangss

#2104 Re: Sarajevska zicara?

Post by bumerangss »

Connaisseur Karlin wrote:preidvno :-D

Image
:thumbup: :bih: :sretan: :sretan:
bumerangss

#2105 Re: Sarajevska zicara?

Post by bumerangss »

Kinaski wrote:
Inteligencija wrote:
archi_a wrote:Lijepo moje Sarajevo, lijepa moja žičara.... Imaš gdje popit kafu, imaš s kim popit kafu. Imaš gdje sa porodicom izać, prošetat, dobro jesti, gledati, smijati se. Sad će ljepši dani, sve će ozeleniti. Sudar boja, mirisa, okusa, smijeha. Lijepa moja Tuzla, panonika, Gradačac, kula zmaja od Bosne, ljiljan na brdu, uništeni četnički voz, lijepo moje Brčko, trg, rijeka Sava, lijepa Zenica, Kamberovića polje, trening centar i trenutno jedini kompletiran, najljepši stadion u BiH, lijepi moj Bihać i rijeka u njemu, lijepi moj Mostar, stari most i stari grad, lijepa Fortica i zastava Bosne i Hercegovine, lijepi Konjic i njegovi mostovi, lijepo Boračko, lijepa Jablanica, lijepo moje Visoko i brda u obliku piramida, Bobovac i ostale kule, Počitelj i svi silni gradovi, Goražde i rijeka Drina. Lijepa je moja zemlja. Dušmani šic, što bi rekla Hana. Ahahahahahah :bih:
I Vranduk ...I Vranduk.. :bih:

Samo naprijed Bosno, naprijed Sarajevo, naprijed Zenica, Tuzla, Mostar, Bihac, Travnik... :bih:
Jebote ta ljepota kad ti je plata 450 marka :D
Nek je malo i zima ako treba al nek je pun novcanik
U Sarajevu je prosjecna plata 1100 KM :D Progoglaj malo zavod za stastistiku FBiH :bih:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2106 Re: Sarajevska zicara?

Post by _BataZiv_0809 »

Kinaski wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
made_in_sarajevo wrote:
Eto rece ti zatezni. Ako nisi jeo ili nisi teska kategorija odbiju te, kazu ne moze jer si prelagan :D
Nisam ja za cimbura, ali ljetne noci na Kamberovicu, uz vino, gitaru ili nasamo sa kakvom mladom damom...eh to je to :thumbup: Kad bi one topole mogle progovoriti sta su sve vidjele :D
Kako se zove ono brdo iznad kamberovica, gore ko nije guzio nije ni bio u zenici :D

Na Smetovima se guzi :D
supercali

#2107 Re: Sarajevska zicara?

Post by supercali »

zateznistub wrote:
insomnia78 wrote:Zena mi bivsa iz Sarajva. Bil ti
Sad su mi neke stvari mnogo jasnije
Zena dosla pameti kad je vidjela da se udala za kromanjonca iz pripizdine negdje oko banovica ili odakle vec a onda se on uhvatio zapada zahvaljujuci miteranu mladicu i ostalim pa sad pametuje
supercali

#2108 Re: Sarajevska zicara?

Post by supercali »

_BataZiv_0809 wrote:
Kinaski wrote:
_BataZiv_0809 wrote:

Na Smetovima se guzi :D
Ko ce sa mnom na smetove da rostiljamo :mrgreen:
bumerangss

#2109 Re: Sarajevska zicara?

Post by bumerangss »

Inteligencija wrote:
Ne diraj nam cimburijadu jer nijedan od ovih sto vas trollaju nema veze sa Zenicom.

Poz iz Zenice i neka vam je sretno sa zicarom. Uzivajte
Pozdrav i iz Sarajeva za našu lijepu Zenicu u koju volim doci vozom na jednodnevni izlet i prohodati po kamberovica polju i moram priznati da vam je gradski prevoz bolji od našeg GRAS-a- Za markicu odem u Crkvice jedem, pijem... još samo da sex padne bilo bi extra :bih:
Inteligencija

#2110 Re: Sarajevska zicara?

Post by Inteligencija »

bumerangss wrote:
Inteligencija wrote:
Ne diraj nam cimburijadu jer nijedan od ovih sto vas trollaju nema veze sa Zenicom.

Poz iz Zenice i neka vam je sretno sa zicarom. Uzivajte
Pozdrav i iz Sarajeva za našu lijepu Zenicu u koju volim doci vozom na jednodnevni izlet i prohodati po kamberovica polju i moram priznati da vam je gradski prevoz bolji od našeg GRAS-a- Za markicu odem u Crkvice jedem, pijem... još samo da sex padne bilo bi extra :bih:
Bujrum za Sarajlije uvijek, dosta animoziteta :bih:

Naravno i ja jedva cekam provozati se zicarom :thumbup:
made_in_sarajevo

#2111 Re: Sarajevska zicara?

Post by made_in_sarajevo »

Za normalnu raju niko nece A lose reci. Papke treba nogama sutati gdje god se stigne jer papak drugo ne razumije.

Samo jos da srede prilaz penzionerima, danas ih gledam i bas im je patnja se popeti da bace krug iz mladosti :D
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#2112 Re: Sarajevska zicara?

Post by Nurudin »

graDžani Sarajva uglavnom sebe previše doživljavaju nekom gra'ckom rajom, jer tu brat bratu nema 3 % baš ono
građana, finih kulturnih, ostalo većinom mahalski mentalitet i malograđanština.
"selo s trolejbusom" što bi reko Šaran
meni je okolina puno ljepša od samog grada, baš eto Trebević, Bijelašnica, Skakavac ...lijepe planine i priroda, to je ono što vrijedi
Zejnep

#2113 Re: Sarajevska zicara?

Post by Zejnep »

Nurudin wrote:graDžani Sarajva uglavnom sebe previše doživljavaju nekom gra'ckom rajom, jer tu brat bratu nema 3 % baš ono
meni je okolina puno ljepša od samog grada, baš eto Trebević, Bijelašnica, Skakavac ...lijepe planine i priroda, to je ono što vrijedi
Još jedan hejter :lol:
Jel i tebi bivša naže iz Sarajeva? :mrgreen:
Connaisseur Karlin

#2114 Re: Sarajevska zicara?

Post by Connaisseur Karlin »

bumerangss wrote:
Connaisseur Karlin wrote:preidvno :-D

Image
:thumbup: :bih: :sretan: :sretan:
nisma znala da imate ovako divan pogled :thumbup: :-D na zicaru dolazim prvim dolaskom u SA :)

povijest uspinjace Sarajevo Trebevic :

http://www.arhivsa.ba/wordpress/?tag=zicara

P.S. inmonina je uporeio francuski grad sa Sarajevom, postoje slicnosti, jes oba grada su locirana u kotlini , niste ga dorbor razumjeli, pa vas jos vise provicira :)

rvo link za video Grenoble sa zicarom :

https://ak5.picdn.net/shutterstock/vide ... om-the.mp4
karanana

#2115 Re: Sarajevska zicara?

Post by karanana »

Evo edija na faceu.
Steta za one korpe sadake koje su otisle u staro gvozdje. Moglo se to negdje iskoristiti. I one su dosle preko edija.
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#2116 Re: Sarajevska zicara?

Post by Nurudin »

Zejnep wrote:
Nurudin wrote:graDžani Sarajva uglavnom sebe previše doživljavaju nekom gra'ckom rajom, jer tu brat bratu nema 3 % baš ono
Još jedan hejter :lol:
Jel i tebi bivša naže iz Sarajeva? :mrgreen:
sadašnja :D
Connaisseur Karlin

#2117 Re: Sarajevska zicara?

karanana wrote:Evo edija na faceu.
Steta za one korpe sadake koje su otisle u staro gvozdje. Moglo se to negdje iskoristiti. I one su dosle preko edija.
ozbiljno, nemate stare primmjerke za tehnicki muzej :shock: :roll:
karanana

#2118 Re: Sarajevska zicara?

Post by karanana »

Ne kontam, ali ako moze turski tramvaj star 40 godina, zasto onda ne bi mogla i svicarska gondola stara 10-15 godina.
Zejnep

#2119 Re: Sarajevska zicara?

Post by Zejnep »

Connaisseur Karlin wrote:
karanana wrote:Evo edija na faceu.
ozbiljno, nemate stare primmjerke za tehnicki muzej :shock: :roll:
Nemamo. Istopili ih pa napravili tramvaje :mrgreen:
Connaisseur Karlin

#2120 Re: Sarajevska zicara?

karanana wrote:Ne kontam, ali ako moze turski tramvaj star 40 godina, zasto onda ne bi mogla i svicarska gondola stara 10-15 godina.
pa to sam i pitala: zasto nisu sacuvani primjerci za muzej :)

sve moze u muzej :-D nema ogranicenja :-D
emirolini

#2121 Re: Sarajevska zicara?

Post by emirolini »

manijak1 wrote:
Kinaski wrote:hoce li raditi zicara ya vrijeme dzuma namaza
Ne znam možeš li se toga sjetiti , međutim prije agresije dolazilo je do polusatnih zastoja , što zbog nedovoljnog broja putnika (to je mene par puta zakačilo ) , što radi tehničkih problema ili vjetra.....toliko se mogu sjetiti ....ko ostane u korpi ko da je ostao da padne :D ....tako ako vas nekad zadesi takav zastoj .....možete biti sigurni da nema veze sa propisanih pet svakodnevnih namaza za vjernike islamske vjeroispovijesti..
Image
Šta za djecu koja nemaju ličnu , da nosiš rodne listove , pasoše :? :D
Prije su djeca upola manje plaćala do 15-e godine .....toga nema izgleda?
pa bebe .....u kolicima ....hoš plaćat kolica ko biciklo :D :?
Meni se cini da je ovo navrat na nos i da ce se ispraviti, tj da ce se cijela prevesti na engleski, ja bi dodao i njemacki ovdje.

Ali ja sam zadovoljan sa brandiranjem indizajnom, drago mi je da se na to obraca paznja.
oldtajmer

#2122 Re: Sarajevska zicara?

Post by oldtajmer »

do kada navece vozi zicara :?:
made_in_sarajevo

#2123 Re: Sarajevska zicara?

Post by made_in_sarajevo »

oldtajmer wrote:do kada navece vozi zicara :?:
Otvara se u 8:30,a pocinje voziti u 9, prestaje voziti u 18h, zatvara se u 18:30h.
saabsa

#2124 Re: Sarajevska zicara?

Post by saabsa »

Zna li iko jel se moze sutra sa biciklom gore? Sad na tv neka zena govori steta sto se ne moze izaci na dolaznoj stanici.
dječak sa šibicama

#2125 Re: Sarajevska zicara?

Post by dječak sa šibicama »

kojih 1100 km prosjecna, 5000 eura prosjecna plara, sarajvo i pariz u pet deka
Post Reply