What to wear???

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
surajaa

#2101 Re: What to wear???

Post by surajaa »

Uhvatila me manija za koznim jaknama, nije da mi trebaju, ali...

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

P.S. Alice, mogu li znati koja je marka i model tvog fotoaparata?
U skorije vrijeme imam u planu kupnju nekog dobrog aparata, u nekoj razumnoj cijeni, naravno, jasno mi je da dobra oprema fino kosta)
alica.k

#2102 Re: What to wear???

Post by alica.k »

imas sve u exifu, u pitanju je canon 450d, sad se on moze nac poprilicno jeftino obzirom da su izasle 2-3 nova ljepotana u toj seriji... za nov ces morat izvalit preko 1000KM, nazalost (puno vise). i ako neces kit objektiv, moras uzet neki...mada je i kit objektiv cist ok za pocetak :). ja sam na srecu na poklon bila dobila 50mm1.8 i koristila ga jedno 2 godine (razbio se :(). taman dok sam skupila za ovaj :).

inace, imas pdf fotografija pa tamo :).
znam da je ot, pa necu vise :).

Image

ev jedna divna teta

Image

moja HAMAN najdraza modelusa s asosa (nema je vise na asosu :()
surajaa

#2103 Re: What to wear???

Post by surajaa »

alica.k wrote:imas sve u exifu, u pitanju je canon 450d, sad se on moze nac poprilicno jeftino obzirom da su izasle 2-3 nova ljepotana u toj seriji... za nov ces morat izvalit preko 1000KM, nazalost (puno vise). i ako neces kit objektiv, moras uzet neki...mada je i kit objektiv cist ok za pocetak :). ja sam na srecu na poklon bila dobila 50mm1.8 i koristila ga jedno 2 godine (razbio se :(). taman dok sam skupila za ovaj :).

inace, imas pdf fotografija pa tamo :).
znam da je ot, pa necu vise :).

Image

ev jedna divna teta

Image

Pretpostavila sam da je canon u pitanju, njega mi svi peporucuju...ja kao i svako tipicno zensko, cipela, krpica i ostalih gluposti mi nikad dosta i ne zalim para za njih, a kada su u pitanju tehnika i raznorazni gadgeti, sve mi je too much :-) uglavnom hvala ti...

Na prvi mah mi se od ovog modela na slici ucinilo da je ona "ribetina" Andrej Pejic :)
pin-up

#2104 Re: What to wear???

Post by pin-up »

alica.k wrote:
Image

ev jedna divna teta

Image

Laura isto ima tatu fotografa, samo drugačijeg kalibra :) Ona je baš divna, tu i tamo je pratim josh od prije skoro 10-ak godina, kad sam kupila prvi British Glamour i tu je spazila.

Super su mi i Cara i sestra njena.

Cara je ovu kombinaciju oblačila i prije nekoliko mjeseci
Image
Što me donekle utješi, jer ja nekad kad se zaljubim u neku kombinaciju, mogu da je nosim sezonama i sezonama :D
Marb

#2105 Re: What to wear???

Post by Marb »

surajaa wrote:Uhvatila me manija za koznim jaknama, nije da mi trebaju, ali...

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

P.S. Alice, mogu li znati koja je marka i model tvog fotoaparata?
U skorije vrijeme imam u planu kupnju nekog dobrog aparata, u nekoj razumnoj cijeni, naravno, jasno mi je da dobra oprema fino kosta)
Sve su divne, ali 1, 3 i 7 su mi odlicne :thumbup:
_EMA_

#2106 Re: What to wear???

Post by _EMA_ »

E cure, sta mislite mogu li se obuti cipelice sa otvorenim prsticima jos uvijek? Sutra imam neko "druzenje" :-D i slozila sam si kombinaciju sta obuci i uz to mi najbolje idu te cipele ili su to sandale, ne znam ni sama kako da ih nazovem, samo se dvoumim je li prikladno njih obuti? Ipak je jesen, mada vidim na prognozi da ce biti suncano :) Zelim ostaviti dobar dojam, nadam se da razumijete, zene smo :-D
Lady Saray

#2107 Re: What to wear???

Post by Lady Saray »

_EMA_ wrote:E cure, sta mislite mogu li se obuti cipelice sa otvorenim prsticima jos uvijek? Sutra imam neko "druzenje" :-D i slozila sam si kombinaciju sta obuci i uz to mi najbolje idu te cipele ili su to sandale, ne znam ni sama kako da ih nazovem, samo se dvoumim je li prikladno njih obuti? Ipak je jesen, mada vidim na prognozi da ce biti suncano :) Zelim ostaviti dobar dojam, nadam se da razumijete, zene smo :-D
ako nema kise i snijega a tebi nije zima samo obuci.. ipak je jesen tu od jucer :D
zamzija

#2108 Re: What to wear???

Post by zamzija »

Jao jesu ove cure mršave - meni barem, na pragu anoreksije ...
surajaa

#2109 Re: What to wear???

Post by surajaa »

Marb, definitivno imamo slican ukus :)

Kada je rijec o koznoj jakni, za nadolazeci jesenji period, super se kombinuje sa kratkim, laganim, prozracnim haljinama na volancice ili bez njih...kombinacija koze i romanticnih haljinica mi djeluje so cool i chic :-)

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Michun

#2110 Re: What to wear???

Post by Michun »

pitanje jedno generalno za zene - moze i na cipleice al' eto.
jel ove cizme preko koljena izduzuju figuru? nikako da skontam. nisam bas visoka, 170 cm, pa ni sama ne znam za koju su visinu.
Gospoda Ministarka

#2111 Re: What to wear???

Post by Gospoda Ministarka »

_EMA_ wrote:E cure, sta mislite mogu li se obuti cipelice sa otvorenim prsticima jos uvijek? Sutra imam neko "druzenje" :-D i slozila sam si kombinaciju sta obuci i uz to mi najbolje idu te cipele ili su to sandale, ne znam ni sama kako da ih nazovem, samo se dvoumim je li prikladno njih obuti? Ipak je jesen, mada vidim na prognozi da ce biti suncano :) Zelim ostaviti dobar dojam, nadam se da razumijete, zene smo :-D

@_EMA_, meni ide na zivce kad vidim ljude u septembru u cizmama,isto kao da nemaju nista drugo za obuti, ili kupili na rasprodaji pa pozurili obuti... Eto morala sam to javno da kazem. I, uzasno me nervira nase "bundanje" cim se temperatura spusti na 20 C, odmah se kaputi i cizme vade.
Tako da vec u 10. mj. moramo nove cizme kupovati.
Izvini, sto ja ovako odgovaram na tvoj post ali sustina je, da nas nece ubiti temperatura od 20 C :D :lol:
Jucer sam u sandalama hodala. Danas sam bez carapa u suknjici, i Boga mi cu iskoristiti svaki suncani dan da se sto komotnije osjecam, jer dolazi nam pola godine kise i snijega.
Rupetina u kotlini :x
shin

#2112 Re: What to wear???

Post by shin »

Gospoda Ministarka wrote: @_EMA_, meni ide na zivce kad vidim ljude u septembru u cizmama,isto kao da nemaju nista drugo za obuti, ili kupili na rasprodaji pa pozurili obuti... Eto morala sam to javno da kazem. I, uzasno me nervira nase "bundanje" cim se temperatura spusti na 20 C, odmah se kaputi i cizme vade.
Izvini, sto ja ovako odgovaram na tvoj post ali sustina je, da nas nece ubiti temperatura od 20 C :D :lol:
Jucer sam u sandalama hodala. Danas sam bez carapa u suknjici, i Boga mi cu iskoristiti svaki suncani dan da se sto komotnije osjecam, jer dolazi nam pola godine kise i snijega.

Nema mi nista draze kada vidim ove modno osvjestene koze, ljetos hodam gradom malo temperatura pala kad ide zenska u sorcu i šal oko vrata :lol: wtf

edit:

Zaboravio sam dodati one akrilne (mislim vunene :D ) kape u svim mogucim prilikama.
Last edited by shin on 26/09/2011 09:47, edited 1 time in total.
Gospoda Ministarka

#2113 Re: What to wear???

shin wrote:
Gospoda Ministarka wrote: @_EMA_, meni ide na zivce kad vidim ljude u septembru u cizmama,isto kao da nemaju nista drugo za obuti, ili kupili na rasprodaji pa pozurili obuti... Eto morala sam to javno da kazem. I, uzasno me nervira nase "bundanje" cim se temperatura spusti na 20 C, odmah se kaputi i cizme vade.

Nema mi nista draze kada vidim ove modno osvjestene koze, ljetos hodam gradom malo temperatura pala kad ide zenska u sorcu i šal oko vrata :lol: wtf
Zavisi kakav je sal bio? Ako je laneni, meni je to savrseno.
shin

#2114 Re: What to wear???

Post by shin »

Jeste laneni, onaj ZOI'84 sa vuckom :lol:
Gospoda Ministarka

#2115 Re: What to wear???

Shin, pretpostavljam da spadas u 90% muske populacije u gradu kojima je promjena boje pamucne majice na standardne farmerke, drasticna promjena stila. Tako da, Shin pa-pa 8-)
shin

#2116 Re: What to wear???

Post by shin »

Mozda jesam u tih 90% kriticne mase, ali mi je drago sto mi magazini ne odredjuju sta je trend. Pa makar to bio sal ili vunena kapa na +20°c
Gospoda Ministarka

#2117 Re: What to wear???

shin wrote:Mozda jesam u tih 90% kriticne mase, ali mi je drago sto mi magazini ne odredjuju sta je trend. Pa makar to bio sal ili vunena kapa na +20°c
Ja mogu progledati kroz prste salu kao modnom dodatku na 20 C kad kisa pada , ali cizmama na 20 C, sorry ali ne mogu nikako.
Nadinka

#2118 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

Ema, meni cipelice sa otvorenim prstom definitivno mogu jos, a ako nisu puno ljetna verzioja mogu brate i psolije sa tankim carapicama. A sto se slazem sa Ministarkom bas bas, u septembru uvijek svega na cetsi, bas kao sto rece ko god je kupio ono cizme u martu na rasprodaji pozuri obuci ih cim 23.septembar dodje, ako nije kisa pala prije :D
Nemam nista protiv, al brate, ovakav septembra,steta bas :)

a kozne jaknice na haljine volem bas, i na kratke, ali sto volim obuci jednu svoju malu u boji konjaka na duuugu svilenu haljinu, to mi je ovo ljeto bila glavna kombinacija za par noci :D

moracem napraviti post an tu temu definitly :)

a ev sta je danas na tapetu, ko voli stil jackie O: http://malezensketeme.com/post/2934
tvile

#2119 Re: What to wear???

Post by tvile »

Image

Imam skoro ovakvu istu jaknu, dobila na poklon :D ali nažalost mi je velika za jedan cijeli konfekcijski broj :sad: Ima li neko savjet gdje u Sarajevu ima dobar krojač koji bi mi je lijepo suzio? Baš mi se sviđa i ne bih voljela da je ne iskoristim. Da napomenem da vanjsko platno nije prava koža, nego kao neki velur :-D
hocunecu

#2120 Re: What to wear???

Post by hocunecu »

ja carape ne obuvam dok temperatura ne padne ispod 10
Marb

#2121 Re: What to wear???

Post by Marb »

Suraja sve su kombinacije super, definitivno smo slicnog ukusa, a i kombinacija koze i zenstvenih haljinica mi se svidja, procitah negdje da nam preporucuju i kombinacije dugih zenstvenih haljina i parki :)
Rimljanka

#2122 Re: What to wear???

Post by Rimljanka »

tvile wrote:Image

Imam skoro ovakvu istu jaknu, dobila na poklon :D ali nažalost mi je velika za jedan cijeli konfekcijski broj :sad: Ima li neko savjet gdje u Sarajevu ima dobar krojač koji bi mi je lijepo suzio? Baš mi se sviđa i ne bih voljela da je ne iskoristim. Da napomenem da vanjsko platno nije prava koža, nego kao neki velur :-D
Jaknu ces pokvariti suzavanjem. Niposto raditi. nego reci koji je broj,pa da se zdogovorimo za cijenu
tvile

#2123 Re: What to wear???

Post by tvile »

Rimljanka wrote:
tvile wrote:Image

Jaknu ces pokvariti suzavanjem. Niposto raditi. nego reci koji je broj,pa da se zdogovorimo za cijenu
Broj je 44 ali talijanski to jest naš konfekcijski 40, meni treba 38. Ne bih je prodavala :) iako znam iz prethodnih iskustava da je to dosta komlikovano za napraviti pa neki majstori neće ni da se uhvate posla. Zato i pitam ima li neko nekoga za preporučiti :-D
mumy

#2124 Re: What to wear???

Post by mumy »

ma pocni bolje jesti i bice ti taman :D
*mima*

#2125 Re: What to wear???

Post by *mima* »

tesko ces naci dobrog snajderu za tu prepravku....pazi da ti neko ne pokvari
Post Reply