Teško je reći šta će se desiti. Ali nakon svega što se desilo u ovim kvalifikacijama, ako Slovenci budu igrali pošteno Estonci zaslužuju makar 50% šansi. Ili, mislim da uopće nije realno očekivati pobjedu Srbije. Uz uslov da Slovenci odigraju maksimalno disciplinovano. Onako kako znaju i mogu.
A prolaz Estonije ne bi bio nezaslužen. Bez obzira što su dosad bili katastrofalno loši. Ovaj put su pobijedili Srbiju, Sloveniju i Sjevernu Irsku u gostima. I nema razloga da ih više iko potcjenjuje.
Armenija je također toliko pokazala da im treba dati 50% šansi.
Ne pobjeđuju uvijek veliki. Mala Slovenija je izbacila Rusiju u baražu. Latvija (Letonija) je izbacila Tursku u baražu.
Fudbal se drastično promijenio. Koliko vidim, još je jedino San Marino jad i bijeda. Ali i oni su u jednoj utakmici primili jedan jedini gol. Samo oni će imati katastrofalnu gol razliku (na kraju će imati preko 50 primljenih golova).
A Andora je uspjela postići gol.
Sve druge reprezentacije mogu pobijediti svakoga. Ili makar otrgnuti bod.
Ovaj put je Crna Gora oba puta igrala neriješeno protiv Engleske. Kolo prije kraja osigurala baraž. Nacija s populacijom od 0,6 miliona. Ko je ovo mogao očekivati?
Slijedeći put možda će to biti Bjelorusija, Albanija. Ili možda čak Lihtenštajn. Ovo vjerovatno izgleda nemoguće. Mi smo nedavno ostvarili najveću pobjedu u historiji protiv Estonije. A sad bi Estonci mogli postati hit. Možda se oni kvalifikuju a mi ispadnemo.