mali milojica hvala na preporuci !!
FIAT KONZUMENTI
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
majstor_m
#2101 Re: FIAT KONZUMENTI
samo da pohvalim HOTU, svaka mu cast, frajer je rijesio za 10 minuta !!! hota je tito za fiata !!!
- sorcerer
#2102 Re: FIAT KONZUMENTI
kralj ,šah ,mat

-
aMeR_BH
#2103 Re: FIAT KONZUMENTI
Odradio kalibraciju kljuceva ili? Meni isto jedan daljinski ne radi a drugi sve ok. Koliko para?
Sent from Xperia arc S using Tapatalk
-
majstor_m
#2104 Re: FIAT KONZUMENTI
drug meni i centrala u vratima nije radila, znaci ni podizaci, retrovizori, mjerac vanjske temperature nije radilo te daljinac, sve 40KM , znaci manje nije moglo ! a nemoj slucajno da bi isao u servis na pofalicima, ti likovi veze nemaju , vjeruj miaMeR_BH wrote:Odradio kalibraciju kljuceva ili? Meni isto jedan daljinski ne radi a drugi sve ok. Koliko para?
- Zvek
#2105 Re: FIAT KONZUMENTI
Ja takodje imam odlicna iskustva sa Hotom. Ono sto mi je on radio na Lybri uradio je profesionalno i vise sa tim nisam imao problema.majstor_m wrote:samo da pohvalim HOTU, svaka mu cast, frajer je rijesio za 10 minuta !!! hota je tito za fiata !!!![]()
![]()
![]()
-
jabbadiah
#2106 Re: FIAT KONZUMENTI
pozdrav svima,
imam problem o kojem bih htio prvo da se informisem kod ostalih prije nego odvezem majstoru, pa ako je neko imao slican neka podijeli...
imam fiata punta 1.2 16v 2001g koji je preko zime stajao na parkingu i nije bio paljen po dva mjeseca. nedavno kad sam krenuo da upalim akumulator je izdahnuo pa sam punta upalio preko klema sa drugog auta. punto je radio, akumulator se dozvao i ostavio sam ga tako. nakon mjesec dana krenuo sam da upalim auto, s namjerom da idem na servis da ga sredim za voznju, ali nije htio upaliti, ni da zavergla. opet sam preklemovao sa drugog akumulatora, dobio kontakt, popalile se sve lampice na tabli, svjetla rade ali kad okrenem kljuc sve se pogasi. nece ni da zavergla. samo se cuje neki "skljoc" i sve lampice se pogase i kazaljke padnu.
gdje bi bilo najbolje da ga odvezem? u stvari, meni treba doci majstor da ga upali prvo.
nadam se da sam bio dovoljno detaljan, hvala na svakoj pomoci!
imam problem o kojem bih htio prvo da se informisem kod ostalih prije nego odvezem majstoru, pa ako je neko imao slican neka podijeli...
imam fiata punta 1.2 16v 2001g koji je preko zime stajao na parkingu i nije bio paljen po dva mjeseca. nedavno kad sam krenuo da upalim akumulator je izdahnuo pa sam punta upalio preko klema sa drugog auta. punto je radio, akumulator se dozvao i ostavio sam ga tako. nakon mjesec dana krenuo sam da upalim auto, s namjerom da idem na servis da ga sredim za voznju, ali nije htio upaliti, ni da zavergla. opet sam preklemovao sa drugog akumulatora, dobio kontakt, popalile se sve lampice na tabli, svjetla rade ali kad okrenem kljuc sve se pogasi. nece ni da zavergla. samo se cuje neki "skljoc" i sve lampice se pogase i kazaljke padnu.
gdje bi bilo najbolje da ga odvezem? u stvari, meni treba doci majstor da ga upali prvo.
nadam se da sam bio dovoljno detaljan, hvala na svakoj pomoci!
- johntra
#2107 Re: FIAT KONZUMENTI
tebi treba novi akumulator...
-
LeKo
#2108 Re: FIAT KONZUMENTI
A ako nastavi preklemavati, najvjerovatnije i servis servo motora 
-
jabbadiah
#2109 Re: FIAT KONZUMENTI
znam da mi treba novi akumulator... al ako ne moze nista ni kad ga preklemujem na drugi onda mu je jos nesto otislo valjda.johntra wrote:tebi treba novi akumulator...
a servo mu je odavno zreo za servisLeKo wrote:A ako nastavi preklemavati, najvjerovatnije i servis servo motora
- sorcerer
#2110 Re: FIAT KONZUMENTI
jabbadiah wrote: znam da mi treba novi akumulator... al ako ne moze nista ni kad ga preklemujem na drugi onda mu je jos nesto otislo valjda.
posto je tvoj akumulator vjerovatno totalno prazan on povuce veliku struju ,a kupovni kablovi su malog presjeka zato ti se to desava....
-
modelar82
#2111 Re: FIAT KONZUMENTI
Pozdrav
Ljudi imam jedan problem koji se vuce vec duze vrijeme.Naime imam Fiat PUnto 1.9 jtd. ima jedno pola godine kako mi se pocela desavat ruzna stvar.Naime pri ˝manjim ˝brzinama oko 40-60 km/h vozilo odjednom pocne da gubi snagu.To izgleda kao da mi u jednom trenutku neko stane na kocnicu.Auto naglo koci,bez obzira sto ja pritiscem papucicu gasa i mogu je stisnuti do kraja ali se zvuk dodavanja gasa nece pojaviti kao ni sam gas.Tek kad pustim papucu gasa i ponovo stisnem auto nastavlja da ide.Jako ruzna stvar posebno pri preticanju.A problem je sto se to ne desava cesto i bukvalno kad odem kod mehanicara on ga provoza i kaze sve je ok jer se to ne desi u tom trenutku.taj problem sam imao prije jedno pola godine pa je bilo ok pa mi se sad opet javlja.Hvala unaprijed na pomoci
Ljudi imam jedan problem koji se vuce vec duze vrijeme.Naime imam Fiat PUnto 1.9 jtd. ima jedno pola godine kako mi se pocela desavat ruzna stvar.Naime pri ˝manjim ˝brzinama oko 40-60 km/h vozilo odjednom pocne da gubi snagu.To izgleda kao da mi u jednom trenutku neko stane na kocnicu.Auto naglo koci,bez obzira sto ja pritiscem papucicu gasa i mogu je stisnuti do kraja ali se zvuk dodavanja gasa nece pojaviti kao ni sam gas.Tek kad pustim papucu gasa i ponovo stisnem auto nastavlja da ide.Jako ruzna stvar posebno pri preticanju.A problem je sto se to ne desava cesto i bukvalno kad odem kod mehanicara on ga provoza i kaze sve je ok jer se to ne desi u tom trenutku.taj problem sam imao prije jedno pola godine pa je bilo ok pa mi se sad opet javlja.Hvala unaprijed na pomoci
- xamp
#2112 Re: FIAT KONZUMENTI
Meni djeluje da je to problem sa mjeracem mase vazduha... Pri kraju je ali jos nije skroz otisao... On je poprilicno skup, oko 400KM orginal, dupljaci oko 150KM...modelar82 wrote:Pozdrav
(ja ti preporucujem orginal)
-
preludezalude
#2113 Re: FIAT KONZUMENTI
Potenciometar gasa.
-
Drasko2410
#2114 Re: FIAT KONZUMENTI
Zelim da si nabavim orginalni radio za Fiata Stila 1.9 JTD
Tražim po piku i vidim da se cijene dramatično razlikuju jer neki imaju KOD od njega, neki ne...E sada, dali mogu mehaničari/električari da riješe taj KOD ili mi baš treba samo oni koji imaju KOD sa sobom?
Tražim po piku i vidim da se cijene dramatično razlikuju jer neki imaju KOD od njega, neki ne...E sada, dali mogu mehaničari/električari da riješe taj KOD ili mi baš treba samo oni koji imaju KOD sa sobom?
- johntra
#2115 Re: FIAT KONZUMENTI
nije to razlika zbog koda, nego zbog CD-a i kasetaša...razbijač koda se može naći na internetu, imao sam ja nekad link, samo sam ga negdje zagubio...ako nađem, postavim ti...
-
aMeR_BH
#2116 Re: FIAT KONZUMENTI
Mozes kupiti taj bez koda, samo mora imati naljepnicu sa serijskim brojem i onda se javi pa cemo skontati. Samo to je bitno pa obrati paznju
-
Cafe Camargue
#2117 Re: FIAT KONZUMENTI
može li mi neko reći, neko ko je išao kod hote i eventualno
servisirao auto i u ovlaštenom servisu ovdje na pofalićima,
kakva je razlika u usluzi i cijeni?
do sada sam išao samo kod ovlaštenog, i ne mogu reći baš da
sam prezadovoljan, s obzirom da sam nedavno išao na pregled
auta koji se ne koristi baš često, pa mi nisu ništa dijagnosticirali,
a auto proizvodi vrlo čudne zvukove...pa mi je to šuhveli
išao sam nekada i kod dine na bare, i nisam baš bio zadovoljan
s obzirom da kad god sam otišao na mali servis, uvijek sam imao
dojam da mi izmišlja nekakve kvarove tako da nikad nisam otišao
bez da sam mu ostavio 200-300 KM
- Revolucionar ★
#2118 Re: FIAT KONZUMENTI
Da nema neko ovaj čep baksuzni za felgu, ispade jucer negdje, i sad je felga na sredini šljam
To je ovaj krug u sredini, sto pise na njemu fiat

To je ovaj krug u sredini, sto pise na njemu fiat

- punta
#2119 Re: FIAT KONZUMENTI
bilo je na piku 4komada 25km al niko nece da raspari
kod plasticara da odneses jedan taj poklopac 25km da uradi kalup + ne znam koliko je da napravi poklopac
najbolje napravit uzet komad lima ili plastike ofarbaj
ili cd prefarbaj
a lako je napravit nesto sto ce cep drzat na felgi
a znak fiata kupis nov u autosopu na mostu kod autopijace mislim da je znak pola marke
kod plasticara da odneses jedan taj poklopac 25km da uradi kalup + ne znam koliko je da napravi poklopac
najbolje napravit uzet komad lima ili plastike ofarbaj
ili cd prefarbaj
a lako je napravit nesto sto ce cep drzat na felgi
a znak fiata kupis nov u autosopu na mostu kod autopijace mislim da je znak pola marke
- Revolucionar ★
#2120 Re: FIAT KONZUMENTI
Ma gledao sam i kod servisera, i on kaze da moze narucit ali samo x4 u pakovanju, i tako i jest cijena .. jedino me moze spasit da na otpadu nadjem
-
citroen xm
#2121 Re: FIAT KONZUMENTI
Napravi od aluminijuma. Vidi se da je jednostavna tj. da je ravna ploča bez nekih detalja pa je lako za uraditi.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#2122 Re: FIAT KONZUMENTI
U usluzi nebo i zemlja,a u cijeni je ipak Hota malo jeftiniji. I covjek jednostavno sve zna sto se tice Fiat,AR i Lancia vozila.Cafe Camargue wrote:može li mi neko reći, neko ko je išao kod hote i eventualno
-
brazzo19
#2123 Re: FIAT KONZUMENTI
Gdje kupiti keder za prednju sofersajbu gornji posto sam primijetio da mi prilikom jace kise kapljice ulaze u auto tj. iznutra mi staklo bude mokro a izgleda i da pada malo na sjediste , pa vjerovatno je taj keder otisao ? imal li gdje orginalan i koliko je to para otprilike ?? Kanton Sarajevo ???
- sorcerer
#2124 Re: FIAT KONZUMENTI
keder gornji za sta? autobus neoplan?brazzo19 wrote:Gdje kupiti keder za prednju sofersajbu gornji posto sam primijetio da mi prilikom jace kise kapljice ulaze u auto tj. iznutra mi staklo bude mokro a izgleda i da pada malo na sjediste , pa vjerovatno je taj keder otisao ? imal li gdje orginalan i koliko je to para otprilike ?? Kanton Sarajevo ???
- xamp
#2125 Re: FIAT KONZUMENTI
Zar je neoplan fiat?sorcerer wrote:keder gornji za sta? autobus neoplan?brazzo19 wrote:Gdje kupiti keder za prednju sofersajbu gornji posto sam primijetio da mi prilikom jace kise kapljice ulaze u auto tj. iznutra mi staklo bude mokro a izgleda i da pada malo na sjediste , pa vjerovatno je taj keder otisao ? imal li gdje orginalan i koliko je to para otprilike ?? Kanton Sarajevo ???