Ned071 wrote:inace, bitanga ti je odlican majstor za kvar tipa "nesto mi lupa"...
takve stvari popravim odmah preko foruma
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Ned071 wrote:inace, bitanga ti je odlican majstor za kvar tipa "nesto mi lupa"...
Odakle ti to? EGR radi neovisno o temperaturi motora (izmedju ostalog jedino dobro svojstvo osim ekologije- zimi se motor zbog njega brze grije). Takodjer, uvijek je otvoren makar malo osim kada se stisne pun gas, tada se u potpunosti zatvori i ni gram prljavog vazduha ne vraca u usis.Ned071 wrote:Egr najprije... Aktivira se kad temp bude 80 c i vise... Nema veze sto je ciscen...
Hvala puno za odgovor. Da li slučajno znate orjentacionu cijenu popravke i da li se vozilo smije ovako voziti odnosno da li može nastati neka veća šteta ukoliko se sinhron ne zamijeni?bitanga_sa_otesa wrote:sinhron prve brzine je otisao...mora se rastaviti mjenjac da se to popravi,preporucujem i zamjenu zupcanika i ogrlice
Ne na svim. Ima mjenjaca sa sinhronizovanim "rikvercom".bitanga_sa_otesa wrote:rikverc nema sinhron i na zupcaniku rikverca su ravni zubi,to se desava na svim autima,nemoj da te puno brine
smije se voziti,najgori scenario je da se vise nece moci usaltati u prvu bez gasenja motora...Posmatrac_007 wrote:Hvala puno za odgovor. Da li slučajno znate orjentacionu cijenu popravke i da li se vozilo smije ovako voziti odnosno da li može nastati neka veća šteta ukoliko se sinhron ne zamijeni?bitanga_sa_otesa wrote:sinhron prve brzine je otisao...mora se rastaviti mjenjac da se to popravi,preporucujem i zamjenu zupcanika i ogrlice
de prosvijetli medirestraits0078 wrote:
Ima mjenjaca sa sinhronizovanim "rikvercom".
S koliko lumena i kandela?bitanga_sa_otesa wrote:de prosvijetli medirestraits0078 wrote:
Ima mjenjaca sa sinhronizovanim "rikvercom".
Naravno da ima, samo što čudi da mnogi "stručnjaci" to ne znaju!direstraits0078 wrote:Ne na svim. Ima mjenjaca sa sinhronizovanim "rikvercom".
super ''strucnjak'' rastavi mjenjac od golfa cetvorke ili slicnih grobova i slikaj mi sinhron rikverca i poklopicu se2001 wrote:Naravno da ima, samo što čudi da mnogi "stručnjaci" to ne znaju!direstraits0078 wrote:Ne na svim. Ima mjenjaca sa sinhronizovanim "rikvercom".
Ma kakav VW i njihovi grobovi uključujući i "čvrku"...ne misli se na njih, nego generalno na druge firme koje u ponudi imaju modele s mjenjačem sa sinhronizovanim rikvercom...bitanga_sa_otesa wrote:super ''strucnjak'' rastavi mjenjac od golfa cetvorke ili slicnih grobova i slikaj mi sinhron rikverca i poklopicu se