Ma ne mislim na istragu, dovoljno je pogledati sliku.muha_sa wrote:briga njih ko je vozioAteista wrote:Imam jedno pitanje, vezano za prebacivanje kazne na drugu osobu:
Ako je kamera slikala s prijeda, da li provjeravaju ko je vozio ako bih pokusao prebaciti na nekoga, i koje su sanse da se po losem vremenu ne vidi ko je vozio?
I ono najbitnije, isplati li se to uopste pokusati, da li bih mogao dobiti neku dodatnu kaznu za laznu izjavu ako se na slici vidi ko je vozio?bitno je da se kazna plati.
-jah etosad ce oni posebnu istragu vodit
Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Ateista
#2101 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
- muha_sa
#2102 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
briga njih za sliku
moj jaran prekoracio--uslikali ga a on fino ženinu vozacku
platio kaznu a njoj oduzeli vozacku--ne bih znao rec na koji period.
moj jaran prekoracio--uslikali ga a on fino ženinu vozacku
- baustelac
#2103 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Opa, nakupio se bodova a sve se pazljivo voziAteista wrote:Imam jedno pitanje, vezano za prebacivanje kazne na drugu osobu:
Ako je kamera slikala s prijeda, da li provjeravaju ko je vozio ako bih pokusao prebaciti na nekoga, i koje su sanse da se po losem vremenu ne vidi ko je vozio?
I ono najbitnije, isplati li se to uopste pokusati, da li bih mogao dobiti neku dodatnu kaznu za laznu izjavu ako se na slici vidi ko je vozio?
- muha_sa
#2104 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
baustelac wrote:Opa, nakupio se bodova a sve se pazljivo voziAteista wrote:Imam jedno pitanje, vezano za prebacivanje kazne na drugu osobu:
I ono najbitnije, isplati li se to uopste pokusati, da li bih mogao dobiti neku dodatnu kaznu za laznu izjavu ako se na slici vidi ko je vozio?
ama
- baustelac
#2105 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
A da sjede s Bismiletom, garant ne bi ni pola sakupiomuha_sa wrote:baustelac wrote: Opa, nakupio se bodova a sve se pazljivo vozi![]()
amaćafir je to
samo podjebaje i u kontru
- Ateista
#2106 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Ma znam da to moze, ali pitam ako kamera slika sprijeda da li je moguce.muha_sa wrote:briga njih za sliku![]()
moj jaran prekoracio--uslikali ga a on fino ženinu vozackuplatio kaznu a njoj oduzeli vozacku--ne bih znao rec na koji period.
- Ateista
#2107 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Kad sam to ja rekao da vozim pzaljivo?baustelac wrote:Opa, nakupio se bodova a sve se pazljivo voziAteista wrote:Imam jedno pitanje, vezano za prebacivanje kazne na drugu osobu:
- muha_sa
#2108 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
pa nije u foto studiu slikano da prikaže svaku boruAteista wrote:Ma znam da to moze, ali pitam ako kamera slika sprijeda da li je moguce.muha_sa wrote:briga njih za sliku![]()
moj jaran prekoracio--uslikali ga a on fino ženinu vozackuplatio kaznu a njoj oduzeli vozacku--ne bih znao rec na koji period.
-bjež ba ćafire-ne zajebaji vec ženu vlastitu uvali
- quasar
#2109 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
De ba ne komplikuj. Ovo je bio onaj period kad su lovili u mutnom i pored znakova ogranicenja na 60 nastimali kamere na 61. To odlicno znaju kad je bilo i sve su kazne neosnovane. To se lako i dokaze i izracuna, po imenu i prezimenu, tablicama, datumima i prekoracenjima, listing dobijes za pola sata.Ateista wrote:Onda bi recimo da dobijes na sudu trebao tuziti drzavu ili koga vec i traziti odstetu za sve pare koje si potrosio njihovom greskom, racunajuci i svaki neplaceni sat, sa kamatama i dodatnom odstetom za dusevnu bol... Na zalost, tesko da bi tako nesto moglo proci, a previse bi bilo peglanja i sekiracije.quasar wrote:
Samo pomenuh da je drzava kako treba sama bi vratila i izvinula se, a da smo mi kako treba, natjerali bi drzavu da nam vrati.
Te dusevne boli i slicna sr. to ostavi besposlicarima da se za to tuzakaju. Daj mi vrati samo ono sto si mi nekorektno uzeo i cao. To moze brzo i na jednom rocistu, ovo ostalo ti je bezperspektivno jer ti ni jedan sud nece ocijeniti da si imao ikakvu dusevnu bol zbog 40 maraka.
- Ateista
#2110 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Ma naravno, nego me strah da me ne kazne za davanje lazne izjave pa da provjerim za svaki slucaj.muha_sa wrote:pa nije u foto studiu slikano da prikaže svaku boruAteista wrote:Ma znam da to moze, ali pitam ako kamera slika sprijeda da li je moguce.muha_sa wrote:briga njih za sliku![]()
![]()
-bjež ba ćafire-ne zajebaji vec ženu vlastitu uvali
- quasar
#2111 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Ma samo kazi bogami nisam ja. 
- Ateista
#2112 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Moze, a obuci cu ovu majicu.quasar wrote:Ma samo kazi bogami nisam ja.
-
goran16v
#2113 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Meni se desilo da su provjeravali lice vozaca (otac vozio moj auto iz Sa u Mo, uhvacen u Binjezevu). Donio njegove podatke, cim su vidjeli da dnosim tudje podatke a vlasnik sam auta su nazumali sliku u na kojoj se vidjelo lice vozaca. Znaci provjerili su da nisam ja tj da nije vlasnik vozila, a sto se oca tice mogao sam umjesto njegovih donijeti dokumente od 5. osobe. Vrijeme je bilo lose, polumrak i kisa ali se lice sasvim jasno vidjelo.Ateista wrote:Imam jedno pitanje, vezano za prebacivanje kazne na drugu osobu:
- Ateista
#2114 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
A ima li kakva dodatna kazna, ako skontaju po slici da neko daje lazne podatke?goran16v wrote:Meni se desilo da su provjeravali lice vozaca (otac vozio moj auto iz Sa u Mo, uhvacen u Binjezevu). Donio njegove podatke, cim su vidjeli da dnosim tudje podatke a vlasnik sam auta su nazumali sliku u na kojoj se vidjelo lice vozaca. Znaci provjerili su da nisam ja tj da nije vlasnik vozila, a sto se oca tice mogao sam umjesto njegovih donijeti dokumente od 5. osobe. Vrijeme je bilo lose, polumrak i kisa ali se lice sasvim jasno vidjelo.Ateista wrote:Imam jedno pitanje, vezano za prebacivanje kazne na drugu osobu:
-
goran16v
#2115 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
A ima li kakva dodatna kazna, ako skontaju po slici da neko daje lazne podatke?[/quote]Ateista wrote:
Meni se desilo da su provjeravali lice vozaca (otac vozio moj auto iz Sa u Mo, uhvacen u Binjezevu). Donio njegove podatke, cim su vidjeli da dnosim tudje podatke a vlasnik sam auta su nazumali sliku u na kojoj se vidjelo lice vozaca. Znaci provjerili su da nisam ja tj da nije vlasnik vozila, a sto se oca tice mogao sam umjesto njegovih donijeti dokumente od 5. osobe. Vrijeme je bilo lose, polumrak i kisa ali se lice sasvim jasno vidjelo.
E taj eksperiment vec nisam probavao! Vjerovatno ima negdje nki clan koji nije iz ZOBS0-a a koji tretira davanje laznih podataka, lazno predstavljanje ili kako bi se to vec moglo zvati.
-
kakaljin
#2116 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Ateista wrote:Ma znam da to moze, ali pitam ako kamera slika sprijeda da li je moguce.muha_sa wrote:briga njih za sliku![]()
kamere vecinom slucaja slikaju sa zadnje strane, ako slikaju sa prednje onda ulaze u privatnost a to je zabranjeno.
Takoda mozes staviti bilo koga da je vozio auto a da ima vazecu vozacku,stim da taj mora priznati da je on vozio kada je slikano
-
goran16v
#2117 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Sipak i nidje veze oci moje lijepe - tvrdim iz prve ruke! Sliku mog auta uvecavali da vide jesam li ja vozio posto sam donio tudje podatke (nisam ja vozio). Kakvo crno narusavanje privatnosti...kakaljin wrote:Ateista wrote:Ma znam da to moze, ali pitam ako kamera slika sprijeda da li je moguce.muha_sa wrote:briga njih za sliku![]()
kamere vecinom slucaja slikaju sa zadnje strane, ako slikaju sa prednje onda ulaze u privatnost a to je zabranjeno.
Takoda mozes staviti bilo koga da je vozio auto a da ima vazecu vozacku,stim da taj mora priznati da je on vozio kada je slikano
-
kakaljin
#2118 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
U EU je zabranjeno slikanje vozila sa prednje strane jer narusavaju privatnost, tamo se tuzidrzava i policija za narusavanje privatnosti. Zato se slika sa zadnje strane da se vidi zadnji dio auta sa tablicama,goran16v wrote:Sipak i nidje veze oci moje lijepe - tvrdim iz prve ruke! Sliku mog auta uvecavali da vide jesam li ja vozio posto sam donio tudje podatke (nisam ja vozio). Kakvo crno narusavanje privatnosti...kakaljin wrote:Ateista wrote:
Ma znam da to moze, ali pitam ako kamera slika sprijeda da li je moguce.
a gdje te je to slikao radar sa prednje strane, jer i radari su po gradu postavljeni tako da slikaju zadnju stranu,
mene jos ni jedan radar nije slikao sa prednje strane
kako onda ako neko vozi auto sa volanom na desnoj strani, vidjam takva auta u gradu, znaci slika suvozaca
- kokuz_sa
#2119 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
http://3.bp.blogspot.com/-hAV2YjuwVW0/T ... 43-BMW.jpg
auto se slika tako sprijeda da se vidi i tablica..
pa se onda zumira i vidi se ko vozi i eto po potrebi se vidi na kojoj strani je volan
pa se onda zumira i vidi se ko vozi i eto po potrebi se vidi na kojoj strani je volan
-
kakaljin
#2120 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
kokuz_sa wrote:http://3.bp.blogspot.com/-hAV2YjuwVW0/T ... 43-BMW.jpg
ovo nije slika sa kamere koja slika auta vec normalna slika
- kokuz_sa
#2121 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
pa znam da nije slika s radarakakaljin wrote:kokuz_sa wrote:http://3.bp.blogspot.com/-hAV2YjuwVW0/T ... 43-BMW.jpg
ovo nije slika sa kamere koja slika auta vec normalna slika
nego pokazujem ti iz kojeg ugla odprilike radar slika auto.. radi tvoje konstatacije
kako onda ako neko vozi auto sa volanom na desnoj strani, vidjam takva auta u gradu, znaci slika suvozaca
-
kakaljin
#2122 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Pa znam kako se slika prednja strana da se vidi sve, ali govorim o uvecanju vozaca, vecinom onda je strana volana, ali sam to vise karikirao radi zumiranja, evo jos vece karikiranje auto od auto skole sa dva volana pa kako ce znati ko je voziokokuz_sa wrote:pa znam da nije slika s radarakakaljin wrote:kokuz_sa wrote:http://3.bp.blogspot.com/-hAV2YjuwVW0/T ... 43-BMW.jpg
ovo nije slika sa kamere koja slika auta vec normalna slika![]()
![]()
![]()
nego pokazujem ti iz kojeg ugla odprilike radar slika auto.. radi tvoje konstatacije
ali kamere po gradu i sve koje vidim po BiHsu postavljene tako da slikaju sa zadnje strane , jedino oni radari koje policija drzi u ruci snima brzinu sa prednje strane a ne slika
-
goran16v
#2123 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
To sta je u EU zakon mozes okaciti macku o rep. Radari koji slikaju u oba pravca (u jednom pravcu s prednje, u drugom sa zadnje strane) u Sarajevu su u Binjezevu i pored aerodroma. Mimo toga i na ostalim pravcima gdje god su senzori postavljeni na dvosmernu cestu/ulicu preko oba pravca, radar slika oba smjera tj u jednom pravcu sprijeda. Evo ti jos nekoliko kolacija: Mostar na bulevaru, Vitina kod Ljubuskog, Brnjaci - Kiseljak, izmedju Zenice i Nemile, Zepce, Maglaj itd. To sto tebe nikad nije slikao nijedan rada sprijeda nema veze s ovom pricom. Na fotografiji se vidi cijeli auto tako da nema veze vozac suvozac. Malo se raspitaj i procitaj prije nego sto budes nesto decidno tvrdio sljedeci put.kakaljin wrote:
U EU je zabranjeno slikanje vozila sa prednje strane jer narusavaju privatnost, tamo se tuzidrzava i policija za narusavanje privatnosti. Zato se slika sa zadnje strane da se vidi zadnji dio auta sa tablicama,
a gdje te je to slikao radar sa prednje strane, jer i radari su po gradu postavljeni tako da slikaju zadnju stranu,
-
kakaljin
#2124 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Jesi li dobio tu sliku sa prednje strane,goran16v wrote:To sta je u EU zakon mozes okaciti macku o rep. Radari koji slikaju u oba pravca (u jednom pravcu s prednje, u drugom sa zadnje strane) u Sarajevu su u Binjezevu i pored aerodroma. Mimo toga i na ostalim pravcima gdje god su senzori postavljeni na dvosmernu cestu/ulicu preko oba pravca, radar slika oba smjera tj u jednom pravcu sprijeda. Evo ti jos nekoliko kolacija: Mostar na bulevaru, Vitina kod Ljubuskog, Brnjaci - Kiseljak, izmedju Zenice i Nemile, Zepce, Maglaj itd. To sto tebe nikad nije slikao nijedan rada sprijeda nema veze s ovom pricom. Na fotografiji se vidi cijeli auto tako da nema veze vozac suvozac. Malo se raspitaj i procitaj prije nego sto budes nesto decidno tvrdio sljedeci put.kakaljin wrote:
U EU je zabranjeno slikanje vozila sa prednje strane jer narusavaju privatnost, tamo se tuzidrzava i policija za narusavanje privatnosti. Zato se slika sa zadnje strane da se vidi zadnji dio auta sa tablicama,
ja sam slike sa zadnje strane uredno dobijao,
sve te radare sam prolazio po nekoliko destaka puta, i ako se zanesem slika me i dodje kazna, ali nikada ja nisam vidio sliku sa prednje strane na tim radarima da me je uhvatila. Uvijek je bila sa zadnje strane, Nemoguce da svaki put me uhvati samo sa zadnje strane
za vozac suvozac sam karikirao
-
goran16v
#2125 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Vec sam napisao, ali posto si izgleda jedan od onih koji ne cita ranije postove nego krene od kraja, evo jos jednom. Nisam dobio sliku, jer se slika ne salje. Dobio sam obavjest o prekrsaju i poziv da dostavim podatke ko je vozio te da pogledam snimak. Na snimku moj auto snimljen sprijeda, kad sam dao oceve podatke, policajac je uvecao snimak da bi provjerio da li sam ja vozio, pa svaljujem na oca, medjutim na snimku se jasno vidjelo da ne vozim ja,kakaljin wrote:
Jesi li dobio tu sliku sa prednje strane,
ja sam slike sa zadnje strane uredno dobijao,
sve te radare sam prolazio po nekoliko destaka puta, i ako se zanesem slika me i dodje kazna, ali nikada ja nisam vidio sliku sa prednje strane na tim radarima da me je uhvatila. Uvijek je bila sa zadnje strane, Nemoguce da svaki put me uhvati samo sa zadnje strane
za vozac suvozac sam karikirao