Zemljotres maloprije..

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Alfons Kauders

#2101 Re: Zemljotres maloprije..

Post by Alfons Kauders »

ladyblue18 wrote:
Alfons Kauders wrote:Odakle potreba za ovakvim senzacionalizmom? 4.6 stepeni... Pa to u Dubrovniku nije ni poziv na budjenje, a na SA-X udarna vijest, ko da padaju zgrade po Zenici...

Toliko su jaka bila oba ova "zemljotresa" da se nisu ni osjetili u Tuzli... Fakat koliko kod nas ima panicara to je nevjerovatno.
Onda Vanilla izmislja da se u Tz osjete? Vjerovatno onda i moje kolege i poznanici iz Tz panice bez razloga i lazu da se osjetio zemljotres?

A nek ti znas i kako bi u Dubrovniku reagovali.

Lahko je tudjim gloginje mlatiti.
Ja kazem da ih ja nisam osjetio - da sam na desetom spratu mozda bi.

A ne znam odakle ti da raja u Tuzli "panici"... Meni niko nije ni pomenuo zemljotres, a neku noc se sjedilo kod mene, svi se smijali Zenicanima.

A vrlo dobro znam kako je kad rokne u Dalmaciji, pa opet ne bude panike.

Al et, ko nam je kriv kad nam je cilj 90% novina i dnevnika da isprepadaju narod, bilo da se radi o zemljotresima, snijegu, trovanju hranom, terorizmu i slicnim glupostima.
respo

#2102 Re: Zemljotres maloprije..

Post by respo »

tresla se gora rodio se mis
Henry Chinaski

#2103 Re: Zemljotres maloprije..

Post by Henry Chinaski »

Alfons Kauders wrote:
Not My Idea wrote:@ Alfons Kauders, ne zajebavaj. Pozeljela bih ti ovakav jedan da te malo potrese al necu zbog ljudi oko tebe.
Ne zajebavam - iskusio sam nekoliko gorih samo dok sam bio na moru. :D

Pogledajte fino koliko bude 4.5 zemljotresa u Dalmaciji... I koliko bude preko 5, a ponekad i 6 (Ston 1996)

4.5 je nista - kraj price.
Pretpostavljam da su ih ljudi dočekivali sa konfetama? :?
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#2104 Re: Zemljotres maloprije..

Post by ladyblue18 »

Industrialyzer wrote:

Ja jos nijedan nisam osjetio a sjecam se onog od prije 3-4 godine, nezgodno pravo kad te probudi, pa dok skontas gdje si- sta si .... :D
Dje li je tema ta, mrsko mi traziti a bilo bi dobro naci je :lol:

Alfonse, od kolega i poznanika, eto odakle mi. To sto ti nisi plasljiv pa se smijes drugima ne znaci i da su ti sugradjani takvi.
jazzer

#2105 Re: Zemljotres maloprije..

Post by jazzer »

Alfons Kauders wrote:...
A ne znam odakle ti da raja u Tuzli "panici"... Meni niko nije ni pomenuo zemljotres, a neku noc se sjedilo kod mene, svi se smijali Zenicanima.
Ja dobrog sijela :)
sarajevomd

#2106 Re: Zemljotres maloprije..

Post by sarajevomd »

Nigdje nema panike osim u Zenici! Jedini krivac za tu situaicju su mediji,...
Last edited by sarajevomd on 30/07/2012 13:46, edited 1 time in total.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2107 Re: Zemljotres maloprije..

Post by plain vanilla »

Alfons Kauders wrote:Odakle potreba za ovakvim senzacionalizmom? 4.6 stepeni... Pa to u Dubrovniku nije ni poziv na budjenje, a na SA-X udarna vijest, ko da padaju zgrade po Zenici...

Toliko su jaka bila oba ova "zemljotresa" da se nisu ni osjetili u Tuzli... Fakat koliko kod nas ima panicara to je nevjerovatno.
kako bolan nisu? protreslo pravo, narocito onaj neku noc
jalle

#2108 Re: Zemljotres maloprije..

Post by jalle »

Sarajevo1946 wrote:Šta smo ba uz Zenicu? Na koji smo način uz Zenicu, šta znači biti uz njih? Normalno da mi je neprijatno i žao ljudi koji su u strahu, te se nadam da je ovaj jutrošnji zemljotres posljednji, ali mi je smiješno ovo uz vas smo, jer kao prvo, nikakva se tragedija još nije desila niti će se desiti, a kao drugo, nemamo nikakvog uticaja na bilo kakvo eventualno dešavanje. Pa nije utakmica reprezentacije, što neko reče :D

koji si ti patetičan lik

a da se desi šta u sarajevu šta bi onda bilo. ne bi mogao serije turske pogledati jer
bi svi kanali trubili o tome. To što se sad dešava u zenici koja nije kao glavni grad, je manje važno je li?

koji si ti jado
Last edited by jalle on 30/07/2012 13:47, edited 1 time in total.
elmirčo

#2109 Re: Zemljotres maloprije..

Post by elmirčo »

drevile da li si to ti?? :D
Alfons Kauders

#2110 Re: Zemljotres maloprije..

Post by Alfons Kauders »

Henry Chinaski wrote:
Alfons Kauders wrote:
Not My Idea wrote:@ Alfons Kauders, ne zajebavaj. Pozeljela bih ti ovakav jedan da te malo potrese al necu zbog ljudi oko tebe.
Ne zajebavam - iskusio sam nekoliko gorih samo dok sam bio na moru. :D

Pogledajte fino koliko bude 4.5 zemljotresa u Dalmaciji... I koliko bude preko 5, a ponekad i 6 (Ston 1996)

4.5 je nista - kraj price.
Pretpostavljam da su ih ljudi dočekivali sa konfetama? :?
Nisu - samo su pocistili razbijene case u kuhinji i kraj price... Otisli pospremat apartmane.

A kod nas ne moze proci nijedna vijest da histericni mediji i kojekakvi degenerici s malog ekrana ne naprave masovnu histeriju. Prije ce neko nastradati ako skoci iz kreveta i pocne trcati ispred zgrade zato jer je procitao glupost na netu ili slusao senzacionalisticke voditelje dnevnika.

Sjeti se u februaru, pao metar snijega raja u roku od par sati doslovno opuhala radnje, nestalo brasna, ulja, jaja - kao da je pao metar radioaktivnog otpada.
Not My Idea

#2111 Re: Zemljotres maloprije..

Post by Not My Idea »

jazzer wrote:
Stvarno.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#2112 Re: Zemljotres maloprije..

Post by ladyblue18 »

jalle wrote:
Sarajevo1946 wrote:Šta smo ba uz Zenicu? Na koji smo način uz Zenicu, šta znači biti uz njih? Normalno da mi je neprijatno i žao ljudi koji su u strahu, te se nadam da je ovaj jutrošnji zemljotres posljednji, ali mi je smiješno ovo uz vas smo, jer kao prvo, nikakva se tragedija još nije desila niti će se desiti, a kao drugo, nemamo nikakvog uticaja na bilo kakvo eventualno dešavanje. Pa nije utakmica reprezentacije, što neko reče :D

koji si ti patetičan lik

a da se desi šta u sarajevu šta bi onda bilo. ne bi mogao serije turske pogledati jer
bi svi kanali trubili o tome. To što se sad dešava u zenici koja nije kao glavni grad, je manje važno je li?

koji si ti jado
Koliko cu puta ja tebe jos opomenuti na ovoj temi!
Alfons Kauders

#2113 Re: Zemljotres maloprije..

Post by Alfons Kauders »

plain vanilla wrote:

Ne znam na kojem si spratu, ali ja nisam nista osjetio, ni jutros ni neki dan. :D
Henry Chinaski

#2114 Re: Zemljotres maloprije..

Post by Henry Chinaski »

sarajevomd wrote:Nigdje nema panike osim u Zenici! Jedini krivac za tu situaicju su mediji,...
Pa valjda je tamo zemljotres? :?
burek_in_space

#2115 Re: Zemljotres maloprije..

Post by burek_in_space »

Aaaaaaaaaaaa rika se chini, rika se chini aaaaaaaaaaaaa rika se chini rika se chini :mrgreen:
Muhamed Đakmić

#2116 Re: Zemljotres maloprije..

Post by Muhamed Đakmić »

jalle wrote:

koji si ti patetičan lik

koji si ti jado
Đe si Jale oko moje? :D Fulaš totalno poentu, ja nisam uopšte opterećen tim lokalpatriotizmom, ali ti si očigledno ovo vidio kao šansu da raspravu svedeš na nivo Sarajevo - Zenica.
talić

#2117 Re: Zemljotres maloprije..

Post by talić »

Tek da se zna razlika između 4,6 i 6,9 koliko je bilo u BL je preko 100 X.
Između dva podioka po richteru je razlika 10X pa se to umnožava sa još deset kod sljedećeg. Istina ima tu još mnogo faktora od kojih zavisi razornost zemljotresa kao što su dubina epicentra, struktura tla ( mekše tlo manje prenosi potres na građevine), frekvencija zemljotresa, može se dogoditi da zgrada kvalitetnije gradnje padne a mnogo lošija ostane " na nogama" ako joj zemljotres ubode frekvenciju, dužina trajanja potresa...
sarajevomd

#2118 Re: Zemljotres maloprije..

Post by sarajevomd »

jalle wrote:

koji si ti patetičan lik

koji si ti jado
Obojica ste pacenici. Jebo te i Sarajevo i Zenica i podjela na tom nivou. Cuj trubili bi svi mediji o tome.... e jebem ti nas...i trebao bi nam jedan od 10 Rh pa da nas ne bude kad smo nakaradni...
sarajevomd

#2119 Re: Zemljotres maloprije..

Post by sarajevomd »

Henry Chinaski wrote:
sarajevomd wrote:Nigdje nema panike osim u Zenici! Jedini krivac za tu situaicju su mediji,...
Pa valjda je tamo zemljotres? :?
Pa isit zemljotres je bio i u Sarajevi, i u Kaknju, i u Zepcu i u Zavidovicima...itd...pa nema PANIKE kao u Zenici!
poznanik

#2120 Re: Zemljotres maloprije..

Post by poznanik »

Alfons Kauders wrote:... Meni niko nije ni pomenuo zemljotres, a neku noc se sjedilo kod mene, svi se smijali Zenicanima. ...
Šta reći o ljudima koji se naslađuju tuđoj muci... :( :(
Alfons Kauders

#2121 Re: Zemljotres maloprije..

Post by Alfons Kauders »

Not My Idea wrote:
jazzer wrote:
Stvarno.
Dajte ljudi, eto sad se ne treba zajebavati na ovaj racun, kao da je sruseno pola grada, a niko nije ogrebotinu fasovo...

Smijao sam se zimus likovima koji kupuju kartone ulja u granapu jer je pao snijeg, smijem se i ovim koji ne smiju zanociti u rodjenoj kuci, jer gledaju previse TV-a.

Sutra cu se smijati svakom ko popusi sljedecu panicnu foru.
coggnac

#2122 Re: Zemljotres maloprije..

Post by coggnac »

je li moguce da u nasoj drzavi nema strucnjaka za seizmologiju da ovom neupucenom narodu objasni neke stvari ili su nasi mediji skloni senzacionalizmu pa nemaju dovoljno medijskog prostora da govore o istom?
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2123 Re: Zemljotres maloprije..

Post by plain vanilla »

Alfons Kauders wrote:
plain vanilla wrote:
Ne znam na kojem si spratu, ali ja nisam nista osjetio, ni jutros ni neki dan. :D
jesam visoko, ali ako nastave potresi sletit ce mi stan u prizemlje :skoljka:
Not My Idea

#2124 Re: Zemljotres maloprije..

Post by Not My Idea »

Hej, ako ne uspijete zakljucat temu za 10 minuta, nista ste.
Jokericious

#2125 Re: Zemljotres maloprije..

Post by Jokericious »

Alfons Kauders wrote:
Nisu - samo su pocistili razbijene case u kuhinji i kraj price... Otisli pospremat apartmane.

A kod nas ne moze proci nijedna vijest da histericni mediji i kojekakvi degenerici s malog ekrana ne naprave masovnu histeriju. Prije ce neko nastradati ako skoci iz kreveta i pocne trcati ispred zgrade zato jer je procitao glupost na netu ili slusao senzacionalisticke voditelje dnevnika.

Sjeti se u februaru, pao metar snijega raja u roku od par sati doslovno opuhala radnje, nestalo brasna, ulja, jaja - kao da je pao metar radioaktivnog otpada.
Idi, zivi tamo, sta ces ovdje? Niko te ne tjera da budes u BiH ako vise volis Hrvatsku. :-)
Post Reply