Sjeti se, uhapšen je na praznik Dan nezavisnosti BiH, 1. marta, isti dan je otpočelo suđenje R.K.-Dabiću te su ta vnago pravo zasmrdila ''amortizujući'' vijest o početku suđenja na ICTY za prvi genocid u Evropi nakon II sv. rata!VjecitiStudent wrote:Tako su govorili velikani nase politike:
Ono što sve treba zabrinuti je da je Ganić, koji dosta putuje po svijetu, uhićen upravo u Engleskoj. Sve što dolazi iz Engleske, ja Vam mogu reći sto posto, naprosto smrdi! Engleska se ovdje pokazala vrlo kooperativnom sa Srbijom, koja na sve načine želi kriminalizirati BiH, njezino vodstvo i sve ljude koji su sudjelovali u obrani BiH, ocijenio je Muhamed Filipović za "Dnevni avaz''
U Londonu uhapsen Ejup Ganic
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#2101 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
-
miop
#2102 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Drugim rijecima, koga mrzim mrzim do groba, nisam ja odvrni-zavrni.VjecitiStudent wrote:Drugim rijecima, da slucaja Ganic nije bilo, Silajdzic se jos uvijek ne bi ni pocesao.miop wrote:SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH i lider Stranke za BiH Haris Silajdžić rekao je, komentarišući odluku suda u Londonu da odbije zahtjev Srbije da joj izruči bivšeg člana ratnog Predsjedništva BiH Ejupa Ganića, da je "pravo vrijeme da se u svjetlu ove presude preispita slučaj Ilije Jurišića koji leži u beogradskom zatvoru". Izražavajući zadovoljstvo ishodom procesa u Londonu, Silajdžić je rekao da to vidi kao "pobjedu u pravnom nasilju koje se nastavilo vršiti nad građanima BiH".
Britanski sud odbio je danas zahtjev Srbije da joj izruči bivšeg člana ratnog Predsjedništva BiH Ejupa Ganića.
-
VjecitiStudent
#2103 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Ljubiteljima teorija zavjere cesto naprosto nema pomoci, cak i ova presuda ce mnogima posluziti kao neki kotacic u nekom "master planu". Mogu samo misliti kakve se sada kockice zavjere slazu na raznim serbian kafeima.PipiDugaDevetka wrote:Sjeti se, uhapšen je na praznik Dan nezavisnosti BiH, 1. marta, isti dan je otpočelo suđenje R.K.-Dabiću te su ta vnago pravo zasmrdila ''amortizujući'' vijest o početku suđenja na ICTY za prvi genocid u Evropi nakon II sv. rata!VjecitiStudent wrote:Tako su govorili velikani nase politike:
Ono što sve treba zabrinuti je da je Ganić, koji dosta putuje po svijetu, uhićen upravo u Engleskoj. Sve što dolazi iz Engleske, ja Vam mogu reći sto posto, naprosto smrdi! Engleska se ovdje pokazala vrlo kooperativnom sa Srbijom, koja na sve načine želi kriminalizirati BiH, njezino vodstvo i sve ljude koji su sudjelovali u obrani BiH, ocijenio je Muhamed Filipović za "Dnevni avaz''
U svakom slucaju, takva teorija zavjere bi podrazumijevala da je Ganic nekako namamljen u London, upravo uoci pocetka sudjenja Radovanu, i onda uhapsen.
Medjutim, po vlastitoj Ganicevoj izjavi, on je tamo isao svojom voljom, u terminu kojeg je sam odabrao.
-
VjecitiStudent
#2104 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Da mu je iole bilo stalo do Jurisica, Haris je imao itekako vremena da se smisli i organizuje.miop wrote:Drugim rijecima, koga mrzim mrzim do groba, nisam ja odvrni-zavrni.VjecitiStudent wrote: Drugim rijecima, da slucaja Ganic nije bilo, Silajdzic se jos uvijek ne bi ni pocesao.
Jurisic je uhapsen prije TRI GODINE i dva mjeseca!!!!!!!!
- Vares City
#2105 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Ima pravde
,..
Ako ima za Ejupa mora biti i za Iliju
- citroen
#2106 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Vares City wrote:Ima pravde,..
- Jara
#2107 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Nisu ni sve pravde iste...Vares City wrote:Ima pravde,..
Zamislite da je Ilija uhapšen u Londonu a Ejup u Beogradu...
- kamen spoticanja
#2108 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
VjecitiStudent wrote:Drugim rijecima, da slucaja Ganic nije bilo, Silajdzic se jos uvijek ne bi ni pocesao.miop wrote:SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH i lider Stranke za BiH Haris Silajdžić rekao je, komentarišući odluku suda u Londonu da odbije zahtjev Srbije da joj izruči bivšeg člana ratnog Predsjedništva BiH Ejupa Ganića, da je "pravo vrijeme da se u svjetlu ove presude preispita slučaj Ilije Jurišića koji leži u beogradskom zatvoru". Izražavajući zadovoljstvo ishodom procesa u Londonu, Silajdžić je rekao da to vidi kao "pobjedu u pravnom nasilju koje se nastavilo vršiti nad građanima BiH".
Britanski sud odbio je danas zahtjev Srbije da joj izruči bivšeg člana ratnog Predsjedništva BiH Ejupa Ganića.
popusti ba ...to su vec prezvakane teme i nije potrebeno citati sadrzaj posta samo nick onoga ko ga pise...odmah je jasno sta pise...no ovo danas je posebno
- kiky
#2109 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
samo nek se vrati u sarajevo ...
a onda ga treba uhapsit i objesit za jaja radi svih lopovluka koje je uradio u bosni ...

a onda ga treba uhapsit i objesit za jaja radi svih lopovluka koje je uradio u bosni ...
-
Goran_35
#2110 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Dobro dosao u Bosnu i Sarajevo VELIKI sine bosanski!
Veliko postovanje Gospodinu Ejupu Ganicu,mome profesoru,i predsjedniku ove drzave u najtezim i najdramaticnijim momentima

Veliko postovanje Gospodinu Ejupu Ganicu,mome profesoru,i predsjedniku ove drzave u najtezim i najdramaticnijim momentima
- kamen spoticanja
#2111 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
jasta treba ga izrucit srbiji...za kaznukiky wrote:samo nek se vrati u sarajevo ...
- King_Kenny
#2112 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
VjecitiStudent wrote:Tako su govorili velikani nase politike:
Da li ce se Ceric sada vratiti u Blairovu fondaciju????Ono što sve treba zabrinuti je da je Ganić, koji dosta putuje po svijetu, uhićen upravo u Engleskoj. Sve što dolazi iz Engleske, ja Vam mogu reći sto posto, naprosto smrdi! Engleska se ovdje pokazala vrlo kooperativnom sa Srbijom, koja na sve načine želi kriminalizirati BiH, njezino vodstvo i sve ljude koji su sudjelovali u obrani BiH, ocijenio je Muhamed Filipović za "Dnevni avaz".
Vjerovatno hoce, jer upravo je izjavio sljedece:"Ne mogu podneti tu vrstu licemerja Vrhovnog suda u Londonu. Zbog toga tražim da se moje ime izbriše sa spiska Međunarodnog religijskog savetodavnog vijeća vaše fondacije", kaže se u pismu reisu-l-uleme Cerića upućenom Blerovoj fondaciji.
Ostaje misteriozna brzina kojom se londonski sud transformisao iz "licemjernog" u "principijelnog"Za razliku od Huseina kapetana Gradaščevića, kojeg je Beč izručio Istanbulu odakle se nikada više nije vratio u svoj voljeni Gradačac, Ejup Ganić je imao sreću, a time i država Bosna i Hercegovina što je sud u Londonu na vrijeme shvatio prevaru Beograda i što je u duhu svoje principijelne pravne tradicije u ovom slučaju donio jedinu moguću odluku, a to je oslobađajuća presuda za Ejupa Ganića, što je ustvari oslobađajuća presuda za državu Bosnu i Hercegovinu i sve njene patriote koji su branili pravo svih građana BiH na suverenu nezavisnu bosansku državu.
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/iz-m ... vropu.html
- Vares City
#2113 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Bas me interesuje koji je belaj naveo Iliju u Srbiju,kao da nije znao sa kakvim smecem je posla imaoJara wrote:Nisu ni sve pravde iste...Vares City wrote:Ima pravde,..
Ako ima za Ejupa mora biti i za Iliju![]()
Zamislite da je Ilija uhapšen u Londonu a Ejup u Beogradu...
- Vares City
#2114 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Ejskiky wrote:samo nek se vrati u sarajevo ...
Pa nije on bas k'o Bilja
- ratata
#2115 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Drago mi je da je gospodin konacno slobodan, u inat dusmanima
- kamen spoticanja
#2116 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
a tebi stariratata wrote:Drago mi je da je gospodin konacno slobodan, u inat dusmanima
ti si bio prvi i jos jedan
tako se voli domovina
-
Goran_35
#2117 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
velika sramota i dalje lebdi nad ovim svjetom mraka i nepravde!
ratko mladic,najveci rani zlocinac poslije hitlera,i dalje slobodno seta beogradom i sramno je da se upste sudilo Ejupu Ganicu,covjeku koji je prkosno stojao naspram najveceg fasizma na balkanu,naspram miloseviceve ratne masinerije!
ratko mladic,najveci rani zlocinac poslije hitlera,i dalje slobodno seta beogradom i sramno je da se upste sudilo Ejupu Ganicu,covjeku koji je prkosno stojao naspram najveceg fasizma na balkanu,naspram miloseviceve ratne masinerije!
- cyprus
#2118 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Opet mentalitet kolektivizacije na sceni
. Odbrana Ganića je odbrana Bosne
Jašta je
Šta? Da je britanski sud proslijedio Ganića Srbiji, odjednom bi karakter rata bio promjenljen? A vako je spašen?
Ponavljam, drago mi je što Srbija nije uspjela politizacijom pravosuđa ostvariti svoj cilj, ali stvarat od ovoga pobjedu BiH ... vala besmisleno skroz
Ponavljam, drago mi je što Srbija nije uspjela politizacijom pravosuđa ostvariti svoj cilj, ali stvarat od ovoga pobjedu BiH ... vala besmisleno skroz
- dzenan_tr
#2119 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Sve pohvale odvjetničkom timu i svima koji su im pomagali na uspješnoj odbrani i istinskoj pobjedi. Ovo je potvrda činjenici da oni koji vole Bosnu i Hercegovinu ujedinjeni i odlučni na svaki mogući način mogu pobijediti brđansko zlo... Vratite se u Domovinu i nastavite tamo gdje ste stali u V. Britaniji. Dobro došli!!! 
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#2121 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
SAd ce i on da trazi 100 miliona evra ko Zukorlic.nokia6170 wrote:Ganic sada ima pravo da tuzi za klevetu sve i jednog politicara u RS-u koji ga je nazvao ratnim zlocincem i trazi naknadu stete.
Para na paru, us na fukaru
- jasko_ba
#2122 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
cyprus wrote:Opet mentalitet kolektivizacije na sceni![]()
Jašta je
Šta? Da je britanski sud proslijedio Ganića Srbiji, odjednom bi karakter rata bio promjenljen? A vako je spašen?
![]()
![]()
- cyprus
#2123 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Ma samo se ti radujjasko_ba wrote:cyprus wrote:Opet mentalitet kolektivizacije na sceni![]()
Jašta je
![]()
![]()
Ponavljam, drago mi je što Srbija nije uspjela politizacijom pravosuđa ostvariti svoj cilj, ali stvarat od ovoga pobjedu BiH ... vala besmisleno skrozisto ko spiric da prica, sta je ono bilo, pobjeda bosne u estoniji, incko slavi pred njim, a ovaj sve cini da se umanji to radovanje
al cyprus je to
-
zavrzlama
#2124 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
normalno da je odbrana BIH..nego tebi uvijek smeta bilo sta sto cini BIH boljom drzavom,pa konstantno trazis bilo sta da taj uspjeh obesmislis i omalovazis.....cyprus wrote:Opet mentalitet kolektivizacije na sceni![]()
Jašta je
![]()
![]()
- luckylaka
#2125 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
kamen spoticanja wrote:a tebi stariratata wrote:Drago mi je da je gospodin konacno slobodan, u inat dusmanima![]()
ti si bio prvi i jos jedan![]()
tako se voli domovina