BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Bosanski_kralj

#2101 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Bosanski_kralj »

A1fa wrote:
Djokej wrote:Kakve su sanse da ovaj Deni Avdic igra za nas :?:
Ima taj jedan nastup za svedsku reprezentaciju 2009, odigrao je 20 minuta na turneji u USA protiv Mexika kao clan ,,B'' reprezentacije. To je ova ista turneja na koju nasi na proljece idu sa sastavom iz Premier lige. Nakon tog poziva, ponovo je pozvan za U-21 reprezentaciju i citav turnir u vlastitoj zemlji je odgledao sa klupe, bez minute provedene na terenu. Ne znam vala, fino je imati u Werderu jednog igraca sa bosanskim korijenima (kad se vec Husejinovic nije dokazao), ali ne vjerujem da bi Avdic bio neko pojacanje za nas trenutno, a pogotovo ne na poziciji koju igra. :roll:
Ja baš i ne vidim tu našu prenapučenost kvalitetnim napadačima. Osim Džeke ostali su prosjek. Ibiševića najbolje opisuje njegovo biciklo :-) ; Muslimović - više je povrijeđen nego što igra, Zec - necojenjen :D ...

Ako se momak pokaže u Werderu, trebamo ga sebi privući, jer ovako samo se možemo zhvaljivati Bogu što Džeku zdravlje odlično služi i moliti Ga da tako i u budućnosti bude.
Djokej

#2102 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Djokej »

Cini mi se da ne bi bio na odmet, mlad je momak..
Eborg

#2103 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Eborg »

S obzirom da je alternativa Džeki (odličan igrač) i Ibiševiću (natprosječan s tendencijom pada) alternativa Zec (prosječan) mislim da ne bi bilo tako loše probati momka. Neka se bori sa Zecom za klupu, mada vjerujem da bi prije Zeca mogao izgurati Ibiševića iz prve postave.
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#2104 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by 1946 »

Mogu ga probati jednio na male, na terminu. Imao je taj jedan zvanični nastup za Švede, dres BiH može obući samo onako...
Eborg

#2105 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Eborg »

Igrao je prijateljsku, to je nebitno.

Bitne su samo utakmice kvalifikacija i prvenstava.
and

#2106 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by and »

Djokej wrote:Cini mi se da ne bi bio na odmet, mlad je momak..
što ibišević skoro izjavi za goal.com,reprezentaciji su potrebni oni koji će za nju igrati srcem,ovaj nije taj.
extraordinary

#2107 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by extraordinary »

Piše se u nastupe koliko ja znam svaka prijateljska utakmica.
Bosanski_kralj

#2108 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Bosanski_kralj »

extraordinary wrote:Piše se u nastupe koliko ja znam svaka prijateljska utakmica.
Piše se, ali se ne računa :D
callmethebreeeze

#2109 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by callmethebreeeze »

ja mislim da bi decko radije igrao za svedsku repku, ali takodjer mislim da ce decku biti tesko izboriti mjesto jer svedi imaju solidan napadan, decko je pragmatican i zato ga ne bi bilo lose zovnuti u bih-reprezentaciju.
:D
extraordinary

#2110 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by extraordinary »

Evo šta kaže Wikipedia:

Players can be booked in international friendlies, and can be suspended from future international matches based on red cards or accumulated yellows in a specified period. Caps and goals scored also count towards a player's career records.

Ako se igrač može suspendovati na osnovu prijateljske, onda se to definitivno broji kao takmičarski meč.
lerdi

#2111 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by lerdi »

extraordinary wrote:Evo šta kaže Wikipedia:

Players can be booked in international friendlies, and can be suspended from future international matches based on red cards or accumulated yellows in a specified period. Caps and goals scored also count towards a player's career records.

Ako se igrač može suspendovati na osnovu prijateljske, onda se to definitivno broji kao takmičarski meč.
Prijateljski mečevi se ne računaju kao takmičarski. Jones iz Šalkea je najbolji dokaz tome. Odigrao je 3 meča za Njemačku i onda se odlučio za SAD. ;)
extraordinary

#2112 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by extraordinary »

Hvala za ispravku :)

Ne vidim što bi bio problem da Avdić zaigra za nas, Medunjanin je isto tako odbio rekavši da hoće Holandiju, pa se sad maksimalno trudi u svakoj utakmici.
Eborg

#2113 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Eborg »

Ljudi pogrešno shvataju pojam "nezvanična" i više stvarno ne znam koliko se to puta treba ponoviti.

1) BiH - Portugal - zvanična takmičarska utakmica jer se radi o kvalifikacijama ("zaključava" igrače)

2) Njemačka - Argentina - zvanična takmičarska utakmica jer se radi o Svjetskom prvenstvu ("zaključava" igrače)

3) BiH - Gana - zvanična prijateljska utakmica jer se igra u FIFA terminu ("ne zaključava" igrače)

4) BiH - Poljska - nezvanična prijateljska utakmica jer se igra van FIFA termina ("ne zaključava" igrače)

U prva dva slučaja igrač i koji sekundu zaigra na toj utakmici ostaje vječno "zaključan" za tu reprezentaciju i ne može više NIKADA igrati za drugu reprezentaciju osim ukoliko FIFA ne napravi neke izmjene.

U druga dva slučaja igrač može odigrati na desetine ovakvih utakmica i dok god ne nastupi u nekoj od ove prve dvije može promijeniti reprezentaciju.

Dakle, s obzirom da je Avdić igrao u prijateljskoj utakmici za Švedsku on još uvijek ima pravo da igra za nas.
Fratris

#2114 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Fratris »

Najbolji primjer ovog pravila koji mi imamo je Begović. Ćiro ga je uveo u zadnjoj minuti u Estoniji(pri našem vodstvu od 2-0) da bi ga zakapario. Tih 100 sekundi što je odigrao ga je vezalo za našu repku za sva vremena. Sjećam se da su se tad neki pitali jel' Ćiro poludio i zašto ga nije uveo u kakvoj prijateljskoj. Zato što se prijateljske ne broje.
Eborg

#2115 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Eborg »

Da, samo je Begović bio specifičan slučaj. Naime, igrač ima pravo samo na jednu promjenu sportskog državljanstva. S obzirom da je on ranije igrao za Kanadu njegov "prelazak" u BiH reprezentaciju ga je "zaključao" i bez nastupa za nas.

Ali je u principu to otprilike to. :thumbup:
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 17/03/2015 07:56, edited 1 time in total.
Eborg

#2117 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Eborg »

Radilo se o "Gold Cupu". Ne znam da li FIFA te utakmice karakteriše kao prijateljske ili takmičarske.

U svakom slučaju Avdić 100% može igrati za nas.
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 17/03/2015 07:56, edited 1 time in total.
Fratris

#2119 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Fratris »

Da, Begović je igrao za Kanadu i ja sam ga čak gledao uživo. To je bilo juniorsko prvenstvo svijeta.

A Gold Cup je seniorsko prvenstvo sjeverne i srednje Amerike tako da bi mi njega fino halalili da je odigrao i sekunde.
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#2120 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by A1fa »

Eborg wrote:Ljudi pogrešno shvataju pojam "nezvanična" i više stvarno ne znam koliko se to puta treba ponoviti.

1) BiH - Portugal - zvanična takmičarska utakmica jer se radi o kvalifikacijama ("zaključava" igrače)

2) Njemačka - Argentina - zvanična takmičarska utakmica jer se radi o Svjetskom prvenstvu ("zaključava" igrače)

3) BiH - Gana - zvanična prijateljska utakmica jer se igra u FIFA terminu ("ne zaključava" igrače)

4) BiH - Poljska - nezvanična prijateljska utakmica jer se igra van FIFA termina ("ne zaključava" igrače)

U prva dva slučaja igrač i koji sekundu zaigra na toj utakmici ostaje vječno "zaključan" za tu reprezentaciju i ne može više NIKADA igrati za drugu reprezentaciju osim ukoliko FIFA ne napravi neke izmjene.

U druga dva slučaja igrač može odigrati na desetine ovakvih utakmica i dok god ne nastupi u nekoj od ove prve dvije može promijeniti reprezentaciju.

Dakle, s obzirom da je Avdić igrao u prijateljskoj utakmici za Švedsku on još uvijek ima pravo da igra za nas.
Pogotovo sto je ovaj turnir po SAD-u na koji idu sad i nasi igraci iz PL a na kojem je on ,,debitirao'' takodjer u tim nezvaničnim terminima. ;) Ne kazem ja da nam on ne treba nikako, ali mislim da je nasa reprezentacija dosegla konacno taj jedan kvalitet da ne treba bas svakoga moljakati da igra za nas. O tom Avdicu se davno pricalo, ima nas koji smo ga spominjali jos dok je igrao za tu U-21 reprezentaciju. Prateci njegov napredak od tad, mislim da bi pozivom u reprezentaciju BIH (za Svedsku trenutno ni teoretske sanse nema da zaigra) puno vise dobio sam Avdic nego reprezentacija BIH. Poziv da, ali nafuravanje (trenutno) neafirmisanog igraca i moljakanjem istog omalovazavanje postignutog, definitivno ne!
klixober

#2121 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by klixober »

Ima 5 godina da ga spominjem(o) na forumu,pisali su i novinari o njemu,još davno.Ali šta ocekivati kad je selektor u-21 Branimir Tulić,na kraju opet u zadnjem trenutku moramo nagovarati igrače i dizati sportsku javnost na noge,povlačiti izlizane priče o patriotizmu itd.
callmethebreeeze

#2122 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

ja mislim da ce avdic, kao i ostali u slicnoj situaciji, jednostavno napraviti racunicu koja repka je njemu bolja opcija. neko je naveo medunjanina, ne bih da grijesim dusu, ali mislim da se on trudi djelomicno sto je profesionalac, a djelomicno zato sto zeli da se bolja proda.

takodjer mislim da ibrahimovic, da je nekim cudom pristao igrati za nas prije deset godina, ne bi danas bio u repki. on je igrac za velika takmicenja i ogroman ego, cisto sumnjam da bi rizikovao klupsku karijeru boreci se da izbori nastup na neko veliko takmicenje igrajuci za bih. nakon sto svedima nije poslo za rukom da se kvalifikuju na SP ove godine, ibrahimovic je odlucio da "pauzira" od repke.
extraordinary

#2123 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by extraordinary »

Al šta Švedi mogu, i ako se kojim čudom plasiraju na veliko takmičenje bez Zlatana, jedino ih on može tamo vaditi svojim golovima. Uslovljeni su da ga zovu, bez njeg su truba a i kad se ne trudi bolji je od svih igrača. A dolazio bi Zlaja na sva okupljanja da je naš reprezentativac, naši se znaju zajebavati, cuge po Basementu i Ježu ne bi ni on htio fuliti :P
callmethebreeeze

#2124 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

extraordinary wrote:Al šta Švedi mogu, i ako se kojim čudom plasiraju na veliko takmičenje bez Zlatana, jedino ih on može tamo vaditi svojim golovima. Uslovljeni su da ga zovu, bez njeg su truba a i kad se ne trudi bolji je od svih igrača. A dolazio bi Zlaja na sva okupljanja da je naš reprezentativac, naši se znaju zajebavati, cuge po Basementu i Ježu ne bi ni on htio fuliti :P
ja ne znam koliko je ibrahimovic od tog posla da hoda po kafanama i "podrumima". prije neki dan ga je gatuzo falio da trenira i kad moze da se odmora. njemu je izgleda samo pobjeda u glavi. ja ne vjerujem da bi on bio dugovjecan u nasoj reprezentaciji, pogotovo uzeci u obzir kvalitet saveza.
buzzer

#2125 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by buzzer »

ibro se ukrcao u lokomotiv :thumbup:
mislim da je ovo bolje nego da je otisao u tursku.

sretno ibro!

http://www.index.hr/sport/clanak/gotovo ... 32977.aspx
Post Reply