Španski mediji: Novak kao uragan!
Odjeci fenomenalne pobede Novaka Đokovića i prekid serije Rafaela Nadala na šljaci izazvali su veliko divljenje publike, a iako španski mediji nisu bili oduševljeni
morali su da odaju priznanje igraču koji trenutno igra ubedljivo najbolji tenis na planeti.
Iako je u finalu poražen njihov ljubimac, "
Marka" nije želela da umanji koliko je srpski teniser ponovo bio ubedljiv i naslovom
"Uragan Đoković počistio Nadala" objasnila da je Novak svojim igrama istakao ozbiljnu kandidaturu za zasluženo prvo mesto na ATP listi.
"
AS" je bio malo blaži i Nadalovom porazu je pristupio kao da se očekivao - "Nadal ni na zemlji ne može sa Đokovićem".
Sa izuzetkom "
Marke", ostatak španskih medija nije sa preterano divljenja ispratilo Đokovićevu pobedu. "
El Pais" je u stilu
"AS"-a istakao prekid Nadalove serije, a ne produžetak Novakove nepobedivosti, dok na sajtu "
El Mundo Deportivo"-a još nema izveštaja o pobedi srpskog tenisera.
"
Eurosport" je naveo da je Đoković skinuo sa trona kralja šljake Rafaela Nadala i održao perfektan početak sezone.
"Srpski teniser je izmorio i iznurio miljenika domaće publike u brojnim surovim razmenama udaraca i upisao 32. pobedu u sezoni, uz šestu titulu u 2011. godini, što čini drugi najbolji start sezone posle 42 trijumfa u nizu Džona Mekinroa 1984. godine", piše "
Eurosport".
Agencija "
Rojters" piše da je Đoković šokirao kralja šljake, dok američki
CNN navodi da je Đoković "sklonio Nadala u stranu kako bi nastavio svoju fantastičnu seriju".
Zvanični sajt ATP-a je nazvao Novaka nezaustavljivim, dok je
BBC uobičajeno rezervisan, ali je u prvom izveštaju naveo da je Đoković diktirao tempo većim delom finala.
"Njegov bekhend je bio posebno impresivan, a glasine o tome da ima problema sa fizičkom spremom su se pokazale kao potpuno neosnovane", navodi
BBC.
Nadal je posle prvog poraza na šljaci posle 37 uzastopnih pobeda priznao da je danas trijumfovao bolji teniser.
"
Posle poraza od Novaka u Indijan Velsu i Majamiju, mislio sam da će mi sada biti treća sreća, ali ni danas nisam mogao da mu se suprotstavim. Đoković je od početka godine igrao monstruozno i očigledno je da sam s druge strane mreže imao velikog tenisera. U ovom meču jednostavno je bio bolji i ja to priznajem i prihvatam", rekao je
Nadal.
Slično kao na jučerašnjoj konfrenciji za štampu, kada je sve iznenadio rekavši da će Đoković biti favorit u finalu, Nadal je i danas neočekivano rekao da je izgubio trku za prvo mesto na ATP listi.
"
Moja prva pozicija više nije ugrožena, ona je izgubljena i samo je pitanje vremena kada će to i formalno biti povrđeno. Nema raloga da se zavaravam, to je realnost", rekao je
Nadal i dodao da to ne znači da će se predati.