TENIS

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
bolton93

#2101 Re: TENIS

Post by bolton93 »

ultima_palabra wrote:Ma fol je što je poremećen raspored od prošle sezone... bodovi od Rima prošle godine su otpali, a od Madrida prošle godine ostaju još sljedeću sedmicu. Razlika sada je 1805 bodova, za 7 dana Rafa gubi 1000 bodova od Madrida 2010. a Nole je tu imao nulu. Znači 805.

To znači da Nole mora osvojiti Rim, a da Rafa ispadne prije polufinala da bi već za 7 dana zasjeo na prvo mjesto.

Upravo tako! :thumbup:
elvis_sa

#2102 Re: TENIS

Post by elvis_sa »

Ja da sam Nadal bilo bi me sramota izgubit treci put zaredom u finalu od istog covjeka i to na njegovoj podlozi.Bolje mu je nek se ostavi tenisa i prestane ga igrat skroz.
bolton93

#2103 Re: TENIS

Post by bolton93 »

Image

Image

Image

Image
bolton93

#2104 Re: TENIS

Post by bolton93 »

Nadal: "Novače, svaka čast!"

Image

Najbolji srpski teniser je prvi reket sveta pobedio na “domaćem” terenu i povećao niz nepobedivosti na 32 meča.

“Rafa, uvek je veliko zadovoljstvo igrati protiv tebe, velikog šampiona. Nadam se da ćemo se još mnogo puta sastajati na teniskim terenima u budućnosti”, rekao je Đoković posle pobede od 7:5, 6:4.

“Hvala svima koji su omogućili da ovaj turnir bude organizovan na izuzetnom nivou, a hvala i mom timu, koji zajedno sa mnom prolazi i kroz dobre i teške trenutke", rekao je Đoković.

Nadal je godinama unazad gospodario turnirima koji se igraju na šljaci, ali u nedelju veče nije uspeo da uzme ni jedan set Đokoviću.

"Za mene je uvek čisto zadovoljstvo da igram u Madridu. Biću tu i sledeće godine, naravno. Ovoga puta pobedio je stvarno bolji. Novače, svaka čast na pobedi. Ono što radiš je stvarno neverovatno", istakao je i dalje najbolji teniser sveta.

Image
Last edited by bolton93 on 08/05/2011 22:38, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#2105 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

elvis_sa wrote:Ja da sam Nadal bilo bi me sramota izgubit treci put zaredom u finalu od istog covjeka i to na njegovoj podlozi.Bolje mu je nek se ostavi tenisa i prestane ga igrat skroz.
Ne bih se složio... Nadal je igrao dobro, Đoković jednostavno nema nikakve slabosti u ovom trenutku. Ako se nađu u finalu Roland Garrosa, Nadal će morati pripremiti neku novu taktiku.
radostan dan

#2106 Re: TENIS

Post by radostan dan »

ultima_palabra wrote: Pa hajd nam objasni tu genetiku, živo me zanima :)
Nakon onolikih i onakvih, ničim izazvanih uvreda, na jednoj od sportskih tema, ne pada mi na pamet da više učestvujem u bilo kakvoj diskusiji. Ništa lično. Samo sam se javio starom drugu i iznio svoje mišljenje.
elvis_sa

#2107 Re: TENIS

Post by elvis_sa »

Ne bih se složio... Nadal je igrao dobro, Đoković jednostavno nema nikakve slabosti u ovom trenutku. Ako se nađu u finalu Roland Garrosa, Nadal će morati pripremiti neku novu taktiku
Ma dje je ba igrao dobro :-),Prvo njegovo najace oruzje forehand ga je slabo sluzio danas,a uz to Novak je u cjelom mecu dominirao u rallyjima tako da Nadal nije imao promilske sanse da pobjedi.
Ne vidim kako bi mogao Nadal da ga dobije na nekom turniru dok Djokovic igra na ovom nivou,a uz to i vidilo se i danas da Nadal ima kompleks od Novaka kada igra snjim a da dodam i na to izjavu Nadala pred sami mec "Novak je favorit u finalu"kako moze nesto tako izjavit a derao ga 9 puta na sljaci u isto toliko meceva :shock: .
Creasy

#2108 Re: TENIS

Post by Creasy »

just principe wrote:Djokovic je smjesan i limitiran igrac, da nije ne bi dopustio da nakon 4-0 protivnik mu se vrati, al eto nek slavi kad mu se moze, al nece zadugo

Ako je Djokovic smijesan, sta si onda ti? :lol:
ultima_palabra

#2109 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

elvis_sa wrote:
Ne bih se složio... Nadal je igrao dobro, Đoković jednostavno nema nikakve slabosti u ovom trenutku. Ako se nađu u finalu Roland Garrosa, Nadal će morati pripremiti neku novu taktiku
Ma dje je ba igrao dobro :-),Prvo njegovo najace oruzje forehand ga je slabo sluzio danas,a uz to Novak je u cjelom mecu dominirao u rallyjima tako da Nadal nije imao promilske sanse da pobjedi.
Ne vidim kako bi mogao Nadal da ga dobije na nekom turniru dok Djokovic igra na ovom nivou,a uz to i vidilo se i danas da Nadal ima kompleks od Novaka kada igra snjim a da dodam i na to izjavu Nadala pred sami mec "Novak je favorit u finalu"kako moze nesto tako izjavit a derao ga 9 puta na sljaci u isto toliko meceva :shock: .
Ma on voli prebaciti pritisak na nekog drugog... tako je prije svakog finala RG izjavljivao da je Federer favorit :-D

Druga stvar, jeste on pobjeđivao Novaka u svakom važnijem meču do ove godine, ali ove godine je ovaj skroz drukčiji igrač. Prije si se uvijek mogao pouzdati da će Novak pasti mentalno ili fizički čak i kad igra dobro... sad toga više nema.

Ono što on može uraditi je igrati agresivnije, više rizika na backhandu i forehandom ciljati na Đokin forehand, umjesto na backhand. Ali ako ovaj nastavi na ovom nivou, biće vrlo teško :roll:
ultima_palabra

#2110 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

radostan dan wrote:
ultima_palabra wrote: Pa hajd nam objasni tu genetiku, živo me zanima :)
Nakon onolikih i onakvih, ničim izazvanih uvreda, na jednoj od sportskih tema, ne pada mi na pamet da više učestvujem u bilo kakvoj diskusiji. Ništa lično. Samo sam se javio starom drugu i iznio svoje mišljenje.
Eh sad... čini mi se i da si poručivao nešto "stručnjacima". Ako je već tako, trebalo bi da "stručnjaci" imaju pravo da odgovore :roll: Ovako nekako bezveze, ko predigra bez seksa 8-)

Svako dobro.
ultima_palabra

#2111 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Lud i ponosan wrote:
ultima_palabra wrote:Ma fol je što je poremećen raspored od prošle sezone... bodovi od Rima prošle godine su otpali, a od Madrida prošle godine ostaju još sljedeću sedmicu. Razlika sada je 1805 bodova, za 7 dana Rafa gubi 1000 bodova od Madrida 2010. a Nole je tu imao nulu. Znači 805.

To znači da Nole mora osvojiti Rim, a da Rafa ispadne prije polufinala da bi već za 7 dana zasjeo na prvo mjesto.
DObro si to skont'o, bice nesto od tebe :D :thumbup:
Ma najbitniji je prvi korak... sići sa biroa ;-)
ultima_palabra

#2112 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Rafa:
"The number one ranking is not in danger - it's finished," said the 24-year-old. "Let's not lie to ourselves, that's the reality. Nobody likes to lose.

"I have to see what's missing and working with a cool, open mind to decipher things and find the solutions. To try to do a little better next time."
bolton93

#2113 Re: TENIS

Post by bolton93 »

Image

Image
bolton93

#2114 Re: TENIS

Post by bolton93 »

Image

Image

GANA A NADAL LA FINAL DEL MUTUA MADRID OPEN

El 'huracán' Djokovic también arrasa en tierra de Rafa Nadal
DAVID MENAYO08/05/11 - 21:11
447
comentarios
Novak Djokovic se proclamó campeón del Mutua Madrid Open después de derrotar en dos mangas a Rafael Nadal, que no pudo defender el título.
bolton93

#2115 Re: TENIS

Post by bolton93 »

Španski mediji: Novak kao uragan!

Odjeci fenomenalne pobede Novaka Đokovića i prekid serije Rafaela Nadala na šljaci izazvali su veliko divljenje publike, a iako španski mediji nisu bili oduševljeni morali su da odaju priznanje igraču koji trenutno igra ubedljivo najbolji tenis na planeti.

Image

Iako je u finalu poražen njihov ljubimac, "Marka" nije želela da umanji koliko je srpski teniser ponovo bio ubedljiv i naslovom "Uragan Đoković počistio Nadala" objasnila da je Novak svojim igrama istakao ozbiljnu kandidaturu za zasluženo prvo mesto na ATP listi.

"AS" je bio malo blaži i Nadalovom porazu je pristupio kao da se očekivao - "Nadal ni na zemlji ne može sa Đokovićem".

Sa izuzetkom "Marke", ostatak španskih medija nije sa preterano divljenja ispratilo Đokovićevu pobedu. "El Pais" je u stilu "AS"-a istakao prekid Nadalove serije, a ne produžetak Novakove nepobedivosti, dok na sajtu "El Mundo Deportivo"-a još nema izveštaja o pobedi srpskog tenisera.

"Eurosport" je naveo da je Đoković skinuo sa trona kralja šljake Rafaela Nadala i održao perfektan početak sezone.

"Srpski teniser je izmorio i iznurio miljenika domaće publike u brojnim surovim razmenama udaraca i upisao 32. pobedu u sezoni, uz šestu titulu u 2011. godini, što čini drugi najbolji start sezone posle 42 trijumfa u nizu Džona Mekinroa 1984. godine", piše "Eurosport".

Agencija "Rojters" piše da je Đoković šokirao kralja šljake, dok američki CNN navodi da je Đoković "sklonio Nadala u stranu kako bi nastavio svoju fantastičnu seriju".

Zvanični sajt ATP-a je nazvao Novaka nezaustavljivim, dok je BBC uobičajeno rezervisan, ali je u prvom izveštaju naveo da je Đoković diktirao tempo većim delom finala.

"Njegov bekhend je bio posebno impresivan, a glasine o tome da ima problema sa fizičkom spremom su se pokazale kao potpuno neosnovane", navodi BBC.

Nadal je posle prvog poraza na šljaci posle 37 uzastopnih pobeda priznao da je danas trijumfovao bolji teniser.

"Posle poraza od Novaka u Indijan Velsu i Majamiju, mislio sam da će mi sada biti treća sreća, ali ni danas nisam mogao da mu se suprotstavim. Đoković je od početka godine igrao monstruozno i očigledno je da sam s druge strane mreže imao velikog tenisera. U ovom meču jednostavno je bio bolji i ja to priznajem i prihvatam", rekao je Nadal.

Slično kao na jučerašnjoj konfrenciji za štampu, kada je sve iznenadio rekavši da će Đoković biti favorit u finalu, Nadal je i danas neočekivano rekao da je izgubio trku za prvo mesto na ATP listi.

"Moja prva pozicija više nije ugrožena, ona je izgubljena i samo je pitanje vremena kada će to i formalno biti povrđeno. Nema raloga da se zavaravam, to je realnost", rekao je Nadal i dodao da to ne znači da će se predati.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2116 Re: TENIS

Post by Tomahawk11 »

Kratko-jasno, Djokovic je ove sezone (do sada) bio bolji od Rafe, a ovo sto ga je uzeo na zemlji u Madridu je pecat na ona finala iz SAD. Ne bih umanjivao pobjedu zbog ''brze zemlje'', ipak je pokazao mentalnu snagu u kljucnim momentima kad su se lomili i prvi i drugi set, za razliku od Rafe. Uglavnom, nisu bila 3 seta, pa da ono dotuku jedan drugog totalno, da ne mogu sebi doci sedmicu 8-)
bolton93

#2117 Re: TENIS

Post by bolton93 »

Novak sve bliži prvom mestu!

Image

1 Nadal, Rafael (ESP) 12,470
2 Đokovic, Novak (SRB) 10,665
3 Federer, Rodžer (SUI) 8,900
4 Mari, Endi (GBR) 5,905
5 Soderling, Robin (SWE) 5,265
6 Ferer, David (ESP) 4,420
7 Berdih, Tomas (CZE) 4,035
8 Melcer, Jirgen (AUT) 3,020
9 Monfs, Gael (FRA) 2,645
10 Almagro, Nikolas (ESP) 2,495

Nole za petama Nadalu

Pobedom nad Rafaelom Nadalom u finalu Madrida Novak Đoković se opasno približio prvom mestu na ATP listi, pošto mu Španac sada beži svega 805 bodova! Pre jučerašnjeg meča, naime, Novak je imao 2.205 poena manje od Rafe, ali je osvajanjem turnira zaradio čitavih 1.000, budući da prošle godine nije ni učestvovao u španskoj prestonici. Nadal je, s druge strane, sa titulom izgubio i 400 poena, tako da od danas ima 11.515 bodova, a Đoković 10.710!
belafonte

#2118 Re: TENIS

Post by belafonte »

Đokoviću kapa dole, da neki igrač sa ovih prostora može onako mljeti protivnika, nikad ni u snu nisam mogao pomisliti (najviše zbog psihe). Ali gledam juče Đokovića, on čitav meč drži isti nivo igre, ne pada niti u jednom trenutku psihički, već Nadal nadljudskim naporima pokušava se izdići iznad tog nivoa i nešto napraviti i naravno tu dolazi do varijacija, ne može izdržat na tom nivou davanja sebe preko 100% nešto što sam prije vidio samo kod Nadalovih protivnika a ne kod Nadala, fascinantno...

Jedina utjeha za RG mi je da Madrid slovi kao brža podloga od one na RG-u, ali definitivno mora taktiku promjeniti, agresivnije igrati, manje top spina koristiti, ravnije udarati, uglavnom brže završavat poene ako hoće neku šansu protiv Đokovića...
ultima_palabra

#2119 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

belafonte wrote:Đokoviću kapa dole, da neki igrač sa ovih prostora može onako mljeti protivnika, nikad ni u snu nisam mogao pomisliti (najviše zbog psihe). Ali gledam juče Đokovića, on čitav meč drži isti nivo igre, ne pada niti u jednom trenutku psihički, već Nadal nadljudskim naporima pokušava se izdići iznad tog nivoa i nešto napraviti i naravno tu dolazi do varijacija, ne može izdržat na tom nivou davanja sebe preko 100% nešto što sam prije vidio samo kod Nadalovih protivnika a ne kod Nadala, fascinantno...

Jedina utjeha za RG mi je da Madrid slovi kao brža podloga od one na RG-u, ali definitivno mora taktiku promjeniti, agresivnije igrati, manje top spina koristiti, ravnije udarati, uglavnom brže završavat poene ako hoće neku šansu protiv Đokovića...
Meni daje nadu to što Nadal voli izazove, i puno izazova je prevazišao u karijeri... ovo je sad definitivno novi izazov, prvi put da je dominacija na zemlji ugrožena. Uncle Toni je taktičar, skontaće on nešto posebno za RG... sjetimo se servisa izmišljenog samo za US Open 8-)
belafonte

#2120 Re: TENIS

Post by belafonte »

Ma ja, čovjek ne bježi od izazova i zato je postao igrač kakav je danas, biće to OK...
vryzas

#2121 Re: TENIS

Post by vryzas »

Tomahawk11 wrote:Kratko-jasno, Djokovic je ove sezone (do sada) bio bolji od Rafe, a ovo sto ga je uzeo na zemlji u Madridu je pecat na ona finala iz SAD. Ne bih umanjivao pobjedu zbog ''brze zemlje'', ipak je pokazao mentalnu snagu u kljucnim momentima kad su se lomili i prvi i drugi set, za razliku od Rafe. Uglavnom, nisu bila 3 seta, pa da ono dotuku jedan drugog totalno, da ne mogu sebi doci sedmicu 8-)
:thumbup:

Kratko i jasno...kralj sljake na koljenima :-)
leo johnson

#2122 Re: TENIS

Post by leo johnson »

belafonte wrote:Ma ja, čovjek ne bježi od izazova i zato je postao igrač kakav je danas, biće to OK...

adios rafa.
bolton93

#2123 Re: TENIS

Post by bolton93 »

ATP, WTA: Amerikanci, gde ste?

Američki teniseri i teniserke, prvi put u poslednjih 38 godina, ove nedelje nisu plasirani među 10 najboljih na svetu!

Image

Dominacija Pita Samprasa i Andre Agasija svetskim tenisom kao da postaje deo istorije.

Iako je tenis u Sjedinjenim Američkim Državama popularan i priznat sport, što potvrđuju i brojni turniri, uključujući i one iz Masters serije (tri od devet iz serije 1000 igraju se u SAD, ne računajući Montreal) i Grend slem (US open), ali poslednjih meseci preživljava veliku krizu.

Zapravo, na meti kritike nisu organizatori teniskih smotri, već teniseri, kao i budući naraštaji, jer više nisu u svetskom vrhu.

Naime, posle 38 godina postojanja lista najuspešnijih tenisera i teniserki sveta (ATP i WTA), prvi put ove nedelje među prvih deset igrača u obe konkurencije nema Amerikanaca.

Image

Najbolje plasirana američka teniserka ove nedelje je Serena Vilijams, koja je trenutno na 17. poziciji, sedam mesta niže nego pre sedam dana. Njena starija sestra Venus, takođe bivša "broj jedan" sada je na 19. mestu.

Daleko iza njih nalaze se Betani Matek Sands, na 38. mestu i gotovo anonimna Varvara Lapčenko - 86. na svetu. Među 100 najboljih ima samo još tri igračice iz SAD.

U konkurenciji tenisera najbolje plasirani Amerikanac trenutno je Mardi Fiš - na 11. mestu ATP liste, dok se na poziciji niže nalazi Endi Rodik, bivši najbolji igrač sveta.

Slede Sem Kveri na 25. mestu i Džon Izner, koji je 25. igrač sveta. Na listi Top 100 nalazi se još samo pet američkih igrača.
bolton93

#2124 Re: TENIS

Post by bolton93 »

Image

Image

Novak Đoković sa svojim "stafom" znao je kako da proslavi šestu titulu u 2011. godini, iako zbog toga neki gosti madridskog hotela nisu mogli da spavaju.

"Ovaj tip zna kako da proslavi uspeh", napisao je na Twitteru jedan od dvojice najboljih dubl tenisera današnjice, Bob Brajan.

Image

Brajan je sa fanovima podelio i svoju fotografiju sa Đokovićem, koju je prokomentarisao rečima:

"...i njegov blistavi novi hardver (misleći na trofej koji je Đoković držao u rukama. Čestitke na neverovatnoj seriji šampionu koji je to najviše zaslužio".
bolton93

#2125 Re: TENIS

Post by bolton93 »

Image

Đoković je, s pravom, bio prva zvezda turnira u Madridu

Image

I veliki fudbalski as Kristijano Ronaldo uživao je u bravurama najboljih tenisera sveta

Image

Na tribinama je bio i golman Real Madrida i španske reprezentacije Iker Kasiljas

Image

Podršku iz lože Novaku je pružao i ministar inostranih poslova Srbije Vuk Jeremić, kao i saigrač iz reprezentacije Nenad Zimonjić

Image

Španska glumica Paz Vega u društvu supruga Orsona Salazara

Image

Mar Saura, glumica i bivša mis Španije

Image

U "Kaha magika" kompleksu bio je i bivši teniski as Karlos Moja

A bili su viđeni i fudbaler Reala Sami Kedira i veliki reditelj Pedro Almodovar.
Post Reply