brate odes pri kraj garaze i ako hoces zauzmes 3 mjesta jer tu niko nece ni parkirati niti ces kome smetatiCafe Camargue wrote:Ja konkretno vozim auto koji, recimo u merkatoru nije moguće parkirati u granicama koje su predviđene, ustvari jeste ali bi onda morao izaći kroz gepek.Meshtar wrote:Parkirati na dva ili više mjesta je potpuno isto kao kad neko dođe u npr kafić ili restoran koji ima sečiju, ili dugi šank i onda sjedne za jedno mjesto, stavi jaknu na stolicu ili mjesto na sečiji pored, a tašnu ili laptop ili ko zna koji klinac na treću.
Nije čak važan ni zakon o saobraćaju, niti je bitno uopšte da li je propisno parkirati kako želiš. Radi se o običajima i normama ponašanja koja bi trebala definisati nekoga ko ima mrvu kulture i primitivca. zauzimati više površine nego što ti treba za tvoj auto je naprosto primitivno, jer pokazuje potrebu pojedinca da se cijeli svijet ravna prema njemu. Uzeti više od realnih potreba pokazuje kakvi smo kao sugrađani. I da, postoje loša iskustva, neko vas ogrebe i slično, ali zbog takvog iskustva nemate pravo kažnjavati svoje komšije. Jedino imate pravo pokazati se primitivnim, što kako stoje stvari uspješno i činite.
Zato mislim da ste malo preoštri kada su u pitanju ove slike, naročito iz tržnih centara. Mjesta su rađena za mala gradska auta, pa bilo ko sa limuzinom, karavanom ili džipom jednostavno ne može očekivat da se normalno parkira i normalno izađe iz auta.
Ali to opet ne mjenja činjenicu da krkana ima na sve strane.
meni smeta kad tamo gdje nema mjesta nikako neko zauzima 2 mjesta
pri kraju garaza uvijek ima mjesta tako da neko moze i 3 mjesta zauzeti da nikome ne smeta