"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
respo

#2101 Re: "Majstori" parkiranja

Post by respo »

Cafe Camargue wrote:
Meshtar wrote:Parkirati na dva ili više mjesta je potpuno isto kao kad neko dođe u npr kafić ili restoran koji ima sečiju, ili dugi šank i onda sjedne za jedno mjesto, stavi jaknu na stolicu ili mjesto na sečiji pored, a tašnu ili laptop ili ko zna koji klinac na treću.

Nije čak važan ni zakon o saobraćaju, niti je bitno uopšte da li je propisno parkirati kako želiš. Radi se o običajima i normama ponašanja koja bi trebala definisati nekoga ko ima mrvu kulture i primitivca. zauzimati više površine nego što ti treba za tvoj auto je naprosto primitivno, jer pokazuje potrebu pojedinca da se cijeli svijet ravna prema njemu. Uzeti više od realnih potreba pokazuje kakvi smo kao sugrađani. I da, postoje loša iskustva, neko vas ogrebe i slično, ali zbog takvog iskustva nemate pravo kažnjavati svoje komšije. Jedino imate pravo pokazati se primitivnim, što kako stoje stvari uspješno i činite.
Ja konkretno vozim auto koji, recimo u merkatoru nije moguće parkirati u granicama koje su predviđene, ustvari jeste ali bi onda morao izaći kroz gepek.
Zato mislim da ste malo preoštri kada su u pitanju ove slike, naročito iz tržnih centara. Mjesta su rađena za mala gradska auta, pa bilo ko sa limuzinom, karavanom ili džipom jednostavno ne može očekivat da se normalno parkira i normalno izađe iz auta.
Ali to opet ne mjenja činjenicu da krkana ima na sve strane.
brate odes pri kraj garaze i ako hoces zauzmes 3 mjesta jer tu niko nece ni parkirati niti ces kome smetati
meni smeta kad tamo gdje nema mjesta nikako neko zauzima 2 mjesta
pri kraju garaza uvijek ima mjesta tako da neko moze i 3 mjesta zauzeti da nikome ne smeta
arslanica

#2102 Re: "Majstori" parkiranja

Post by arslanica »

Michun wrote:Otisla ja neku noc do merkatora, uparkirala se i izasla iz auta i gledam jesam li u linijama...kontam uslikace me neko od vas pa me naljepiti ovdje :D :lol: Sto ti je strah od ruke pravde :shock:
svaki put kad uparkiravam u neki tržni centar imam osjećaj da neko stoji pored i slika :D i obavezan je izlazak iz auta i provjera jel' ssve u ćizi :lol: :lol:
Better Man

#2103 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Better Man »

Danas zbog godisnjice Merkatora bio haos u istom na Socijalnom. Papci se masovno parkirali na pjesacke zebre, ispred vrata i na sred puta. Obzirom da mi je mjesto bilo do pjesacke zebre, morao sam malo istu nagaziti da se kakav idiot ne bi pokusao tu ugurati i da me zatvori ili osteti mi auto, a i auto koje je bilo parkirano s druge strane zebre. Tako da su pjesaci mogli normalno da prolaze, ali ne i kakav idiot da se tu pokusa parkirati. Jos jedna scena: zena istovari iz kolica namirnice u gepek i umjesto kolica da odvuce i ostavi na predvidjeno mjesto, samo je jako gurnula kolica od sebe, koja zamalo nisu udarila u parkirana auta. Mozete misliti glupace. Da znate da kad zateknete ogrebano auto da ne mora biti od drugog auta, vec i od idiota koji samo gurnu kolica od sebe i ne gledajuci gdje ce ona zavrsiti. napravio sam slika pa kad ih prebacim postiracu. Danas vidim jednu stvar, a to je da su dva auta tako se parkirala da izmedju njih moze komotno jedno auto stati bez problema, ali kad on stane ispasce nepravilno parkiran, jer ce izgledati kao da je zauzeo 2 mjesta, ali nije jer je bilo takvo mjesto kad je dosao.
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#2104 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Romeo 80 »

Better Man wrote:Danas zbog godisnjice Merkatora bio haos u istom na Socijalnom. Papci se masovno parkirali na pjesacke zebre, ispred vrata i na sred puta. Obzirom da mi je mjesto bilo do pjesacke zebre, morao sam malo istu nagaziti da se kakav idiot ne bi pokusao tu ugurati i da me zatvori ili osteti mi auto, a i auto koje je bilo parkirano s druge strane zebre. Tako da su pjesaci mogli normalno da prolaze, ali ne i kakav idiot da se tu pokusa parkirati. Jos jedna scena: zena istovari iz kolica namirnice u gepek i umjesto kolica da odvuce i ostavi na predvidjeno mjesto, samo je jako gurnula kolica od sebe, koja zamalo nisu udarila u parkirana auta. Mozete misliti glupace. Da znate da kad zateknete ogrebano auto da ne mora biti od drugog auta, vec i od idiota koji samo gurnu kolica od sebe i ne gledajuci gdje ce ona zavrsiti. napravio sam slika pa kad ih prebacim postiracu. Danas vidim jednu stvar, a to je da su dva auta tako se parkirala da izmedju njih moze komotno jedno auto stati bez problema, ali kad on stane ispasce nepravilno parkiran, jer ce izgledati kao da je zauzeo 2 mjesta, ali nije jer je bilo takvo mjesto kad je dosao.
Danas sam bio u Mercatoru i vraćam se do auta, ulazim i tek onda skontah da ne mogu izaći sa parkirnog mjesta jer su mi se popriječila kolica! :x Ako staviš te slike neću biti iznenađen ako vidim na njima svoje auto zablokirano kolicima. Joj papanijade i u šta se ovo Sarajevo pretvori! :x :(
mayab

#2105 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mayab »

Romeo 80 wrote:
Better Man wrote:Danas zbog godisnjice Merkatora bio haos u istom na Socijalnom. Papci se masovno parkirali na pjesacke zebre, ispred vrata i na sred puta. Obzirom da mi je mjesto bilo do pjesacke zebre, morao sam malo istu nagaziti da se kakav idiot ne bi pokusao tu ugurati i da me zatvori ili osteti mi auto, a i auto koje je bilo parkirano s druge strane zebre. Tako da su pjesaci mogli normalno da prolaze, ali ne i kakav idiot da se tu pokusa parkirati. Jos jedna scena: zena istovari iz kolica namirnice u gepek i umjesto kolica da odvuce i ostavi na predvidjeno mjesto, samo je jako gurnula kolica od sebe, koja zamalo nisu udarila u parkirana auta. Mozete misliti glupace. Da znate da kad zateknete ogrebano auto da ne mora biti od drugog auta, vec i od idiota koji samo gurnu kolica od sebe i ne gledajuci gdje ce ona zavrsiti. napravio sam slika pa kad ih prebacim postiracu. Danas vidim jednu stvar, a to je da su dva auta tako se parkirala da izmedju njih moze komotno jedno auto stati bez problema, ali kad on stane ispasce nepravilno parkiran, jer ce izgledati kao da je zauzeo 2 mjesta, ali nije jer je bilo takvo mjesto kad je dosao.
Danas sam bio u Mercatoru i vraćam se do auta, ulazim i tek onda skontah da ne mogu izaći sa parkirnog mjesta jer su mi se popriječila kolica! :x Ako staviš te slike neću biti iznenađen ako vidim na njima svoje auto zablokirano kolicima. Joj papanijade i u šta se ovo Sarajevo pretvori! :x :(
Glede kolica po supermarketima-nije mi jasno da nije uveden princip sa kovanicom od 1 ili 2 KM, to je na zapadu normalno svuda i nema ostavljenih kolica, eto ispade da smo mi daleko kulturniji i savjesniji, pa nama ne treba kaucija, vraticemo kolica nazad samiinicijativno, jeste al u qrcu :x :-)
paprica29

#2106 Re: "Majstori" parkiranja

Post by paprica29 »

johntra wrote:Image
Jučer sam ovog istog vidio u garaži Merkator centra (ili kako se već zove) na Ilidži, ista stvar samo što je sada malo više ukosio auto.
ljubav_aha

#2107 Re: "Majstori" parkiranja

Post by ljubav_aha »

Gost1515 wrote:Image

dobar foto-shop :D
Skyfox

#2108 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Skyfox »

Image

ima ih svuda :D
Better Man

#2109 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Better Man »

Evo novih specijalaca iz Merkatora. Na zadnoj slici čovjek nije mogao drugačije stati, jer mu je auto do njega zauzelo dio njegovog prostora. Slikano u subotu.

Image

Image

Image

Image
Neelix

#2110 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Neelix »

kakvi bolidi :-)
madner

#2111 Re: "Majstori" parkiranja

Post by madner »

Skyfox wrote:Image

Kralj :D
johntra

#2112 Re: "Majstori" parkiranja

Post by johntra »

Image
Image

Malo parking u BL...
semmy

#2113 Re: "Majstori" parkiranja

Post by semmy »

Better Man wrote:Evo novih specijalaca iz Merkatora. Na zadnoj slici čovjek nije mogao drugačije stati, jer mu je auto do njega zauzelo dio njegovog prostora. Slikano u subotu.

Image
jel mu ovo neko razbi staklo, ako jeste neka je :D
Comrad

#2114 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Comrad »

Meni ovi ljudi stvarno nisu jasni, pa MORAS li se parkirati tik do ulaza u Merkator! Ono naprijed je gotovo uvijek puno, ali brate mili prodjes dole nize koji red i mozes kamion parkirati, al valja guzici onda prosetat 20m. :-)
respo

#2115 Re: "Majstori" parkiranja

Post by respo »

da mi je neko pricao ne bi vjerovao
stojim ispred zgrade cekajuci nesto i preko puta u kafani neka muzika fazoni i dolaze li gosti dolaze
naravno sve okolo mjesta slobodnih sto je imalo popunise gosti iako ima parking 100 metara dalje od pitaj boga koliko mjesta
ajd nema veze sve se skoro napunilo i sada ostalo jedno mjesto na trotoaru
dolazi lola s cetvorkom i parkira tako da guzica ne da viri nego bukvalno stoji na ulici
u tom se neki bmw isparkira i prazno mjesto
samo da se cetvorka vrati u rikverc i na fin parking mjestu je
al jok on fino sjede i samo jos malo pomjeri auto unutra a prazno mjesto :-)
pa koji mozak moras biti i ostaviti ga na mjestu gdje te neko moze zakaciti umjesto da na prazno mjesto parkiras
al nema veze dolazi lik sa kombijem i na to mjesto
eh sad pored mjesta je trotoar uski mozda pola metra
pola tog mjesta je zivica pola je trava
i ulazi lik naprijed i pravo ovamo u zivicu
pjesak ne moze se proci ni pod razno dok mu neki haver govori ma ostavi ga tako moze auto proci iako je i on zadnjim krajem na ulici
tek mu zena rece ma ne mozes ovako ostati
i ajd nekako on u rikverc se uparkira uglavnom bolje nego sto je bilo bar sad pjesaci mogu proci tim trotoarom
a na kraju me zena jos vise iznenadi misleci da je iole kulturnija od njih dvojice
kaze ja mislila da na rikverc udje na tu travu valjda u smislu ono kao u garazu :-)

nisam kod sebe imao mobitel da snimam al kao sto rekoh da mi je neko pricao ne bi vjerovao
BiH-x

#2117 Re: "Majstori" parkiranja

Post by BiH-x »

Skyfox wrote:Image

:lol:
Jack Be Nimble

#2118 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Jack Be Nimble »

Moj rodjak je ovako parkirao kada je otisao na skijanje. Na parkingu ostalo samo jedno mjesto i to paralelno parkinje. On ce, "eh sada gledaj sta smo mi radili kada bi kupili novog stojadina pa da se pokazemo kakvu masinu imamo". U rikverc, zaleti se i po snijegu ga opali po driftingu i udje na mjesto izmedju dva auta.

On gasi kola, smije se, tek odjednom iza nas policija :-). Nismo primjetili, ali citavo vrijeme drot se odmarao na parkingu i vidio sve. Dao rodjaku $550 kazne.
Oxygenn

#2119 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Oxygenn »

Skenderija kod njemacke ambasade

Image
Cibra

#2120 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Cibra »

Image

Uploaded with ImageShack.us

najbolja reklama:D ciljani kupci:)
Better Man

#2121 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Better Man »

Oxygenn wrote:Skenderija kod njemacke ambasade

Image

Koliko znam Njemačka ambasada nije kod Skenderije, već Grčka.
Neelix

#2122 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Neelix »

mislim da ne znas dobro :D

adresa:
Skenderija 3, 71000 Sarajevo
ladyada

#2123 Re: "Majstori" parkiranja

Post by ladyada »

Comrad wrote:Meni ovi ljudi stvarno nisu jasni, pa MORAS li se parkirati tik do ulaza u Merkator! Ono naprijed je gotovo uvijek puno, ali brate mili prodjes dole nize koji red i mozes kamion parkirati, al valja guzici onda prosetat 20m. :-)

:dance: :dance: e znas li ti koliko se morat hodat za 20 m..........spasce mu koji gram za ti par meteara ......
5 0 5

#2124 Re: "Majstori" parkiranja

Post by 5 0 5 »

Neelix wrote:mislim da ne znas dobro :D

adresa:
Skenderija 3, 71000 Sarajevo

Mislim da je to zgrada EU-a
Neelix

#2125 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Neelix »

jeste, u a u njoj se nalazi i njemacka ambasada ;)
Locked