Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
travar

#2101 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by travar »

Supernatural nastavlja sezonu 7; danas izašla 11. epizoda (yay)
Fringe: Epizoda S04E08 počinje 13. januara

:kravata:
alica.k

#2102 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by alica.k »

travar wrote:Fringe: Epizoda S04E08 počinje 13. januara

fajnli
dale cooper

#2103 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

travar wrote:Supernatural nastavlja sezonu 7; danas izašla 11. epizoda (yay)

Znakovitog naziva Back to Where You've Never Been!

Inače 16 Januara je premijera Alcatraza, još jedne nove JJ Abrams-ove serije.
Trailer (i tematika) izgledaju dobro.
Korisničkoime

#2104 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Korisničkoime »

travar wrote:Supernatural nastavlja sezonu 7; danas izašla 11. epizoda (yay)

Nikad nisam skužio šta ljudi vide u ovoj seriji meni nigdje veze.
Korisničkoime

#2105 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Korisničkoime »

Chmoljo wrote:ovo sam upratio

http://www.imdb.com/title/tt0874936/

Image

tako, postoji priča koja se provlači kroz sve epizode, i ono, rješava se svako ubistvo, u svakoj epizodi :D

rekao bih - neloše, sa jednim plusem za glavnog glumca, jer glumi u mojoj omiljenoj seriji Band of brothers :) i sviđa mi se njegov lik i u ovoj seriji :D , i jedna pluščina samo takva za njegovu partnerku :D

EDIT: da, zaboravih napomenuti da je ovaj glumac (Damian Lewis), glumio i u onoj seriji koja mi je skratila deset godina života, o UN-ovcima u Bosni... :roll:
Ma papci nakon dvije sezone prekinuli snimanje a serija je imala potencijala najviše zbog glavnog karaktera koji je malo uvrnut ono na svoju ruku a glumac je to dobro skinuo kad skontaš kako je u Band of brothers bio mrtav ozbiljan pravo mi je bilo fino viditi ga ovako uvrnutog malo. Pored toga što je serija imala priču za svaku epizodu imala je i priču u pozadini koja se u svakoj seriji pomalo razvijala, ubistvo zbog kojeg je pogrešno osuđen kojeg pokušava riješiti. Malo jači sporedni glumci i malo bolji dijalozi istih i serija bi bas bila kvalitet ali eto. Drugu sezonu nisam ni pogledao kad sam saznao da zapravo ne ide dalje.
mahalik

#2106 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by mahalik »

na Prvoj televiziji iz Beograda sinoć je emitovana pilot epizoda serije Folk
Imate na youtube
Evo link i serija je odlična
http://www.youtube.com/watch?v=UhodBOpX5u8
zamzija

#2107 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zamzija »

Joj jest mi sad čudno gledati dr who-a na hrt-u, sa ovim drugim glumcem, kad sam navikla na Davida Tennanta - za mene je on pravi dr Who, ovaj mi Christopher Eccleston ( dr who br 9 ) nešto nije simpatičan :D
alica.k

#2108 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by alica.k »

zamzija wrote:Joj jest mi sad čudno gledati dr who-a na hrt-u, sa ovim drugim glumcem, kad sam navikla na Davida Tennanta - za mene je on pravi dr Who, ovaj mi Christopher Eccleston ( dr who br 9 ) nešto nije simpatičan :D
svaki doktor je drugaciji :D to je poenta.
meni je ovaj zadnji najbolji. tennant je budala, al matt smith ima bas onako nesto cudnjikavo u vezi sebe, podsjeca me na jednog od starijih doktora...sa njim su mi dosle i bolje epizode, gdje je doktor pravi doktor, tak da i to vjerovatno ima utjecaja.
Fauja Singh

#2109 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Fauja Singh »

Game of Thrones i Breaking bad su vise nego odlicne, samo da sam znao da cu ovoliko cekati nastavke ne bi ni pocinjao, navuces se na seriju i onda cekaj mjesecima da vidis sta ce se dalje desavati. :(
Radar71

#2110 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Radar71 »

Prva epizoda je obecavajuca, prikazuje se petkom na HBO :)

http://www.imdb.com/title/tt1492179/

Image
alica.k

#2111 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by alica.k »

sherlock druga epizoda <3
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2112 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Chmoljo »

stroga normala wrote:Game of Thrones i Breaking bad su vise nego odlicne, samo da sam znao da cu ovoliko cekati nastavke ne bi ni pocinjao, navuces se na seriju i onda cekaj mjesecima da vidis sta ce se dalje desavati. :(
pa pročitaj knjige :D
hana_montana

#2113 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by hana_montana »

aaa jesi dosadan s knjigama :D

mogla sam talijanske cizme kupit kolko se uvalih za knjige :skoljka:
hladan.preminger

#2114 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by hladan.preminger »

Dexter. Medju top 5 serija ikad.
Uz Housa i Breaking Bad jedine vrijedne gledanja u zadnjih 10 godina.

P.S. Prison Break je bio dobar, a bio bi odličan da je ostao na 3 sezone. Ona glupost "Sona" stvarno nije bila potrebna.

Još meni drage: X Files, Practice i OZ. Sve iz perioda kad je državna TV pratila svjetske trendove kod su serije u pitanju. X files ponedjeljkom, Practice utorkom a OZ petkom.
Fauja Singh

#2115 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Fauja Singh »

Chmoljo wrote:
stroga normala wrote:Game of Thrones i Breaking bad su vise nego odlicne, samo da sam znao da cu ovoliko cekati nastavke ne bi ni pocinjao, navuces se na seriju i onda cekaj mjesecima da vidis sta ce se dalje desavati. :(
pa pročitaj knjige :D
A sta cu, morat cu, uzeo sam u Laguni prvi dio :)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2116 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Chmoljo »

hana_montana wrote:aaa jesi dosadan s knjigama :D

mogla sam talijanske cizme kupit kolko se uvalih za knjige :skoljka:
ne dobacuj :skoljka: :D
Not My Idea

#2117 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Not My Idea »

hladan.preminger wrote:Dexter. Medju top 5 serija ikad.
Uz Housa i Breaking Bad jedine vrijedne gledanja u zadnjih 10 godina.

P.S. Prison Break je bio dobar, a bio bi odličan da je ostao na 3 sezone. Ona glupost "Sona" stvarno nije bila potrebna.

Još meni drage: X Files, Practice i OZ. Sve iz perioda kad je državna TV pratila svjetske trendove kod su serije u pitanju. X files ponedjeljkom, Practice utorkom a OZ petkom.
:thumbup:
dječak sa šibicama

#2118 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dječak sa šibicama »

hladan.preminger wrote:
Potpisujem, posebno sam volio Practice (usput, ako neko zna odakle se mogu downloadovati epizode ove serije, ja jos nisam nasao nigdje) i po meni je serija daleko bolja i ozbiljnija od Boston legal, koja nije losa, ali suvise mi "smrdi" na Ally McBeal. Hocu reci, taj neki "vispreni humor" po meni je suvisan u seriji ove tematike. Practice je imala par odlicnih prica koje su se provlacile kroz serijal, recimo onog masovnog ubice, ili sudjenje Lindsay, a i likovi su bili dovoljno duhoviti da nema potrebe za Ally McBeal humorom. Mislim, Berluti recimo, humor bez pretjerivanja.

A Eugene je bio onako mocan pojavom, cijela sudnica ispunjena njegovim likom :D

OZ je odlicna serija, kao i Dosjei X. Uglavnom potpis.
Not My Idea

#2119 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Not My Idea »

dječak sa šibicama wrote:
hladan.preminger wrote:
Potpisujem, posebno sam volio Practice (usput, ako neko zna odakle se mogu downloadovati epizode ove serije, ja jos nisam nasao nigdje) i po meni je serija daleko bolja i ozbiljnija od Boston legal, koja nije losa, ali suvise mi "smrdi" na Ally McBeal. Hocu reci, taj neki "vispreni humor" po meni je suvisan u seriji ove tematike. Practice je imala par odlicnih prica koje su se provlacile kroz serijal, recimo onog masovnog ubice, ili sudjenje Lindsay, a i likovi su bili dovoljno duhoviti da nema potrebe za Ally McBeal humorom. Mislim, Berluti recimo, humor bez pretjerivanja.

imas pp ;-)
merjema

#2120 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by merjema »

Image
Sjeća li se neko njih :-D

Ovo mi je bila jedna od omiljenih serija... mada mi ni sad ne bi bilo mrsko pogledati koju epizodu ;-)
Bitte_Halt_ja_ja

#2121 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Bitte_Halt_ja_ja »

Pitarrr82 wrote:Meni u "Terra Nova" fali malo napetosti, tajnovitosti sto ne znaci da to trebas uraditi u zadnjoj epizodi sezone gdje to svi rade u svojim serijama... Isto tako nekako mi sve previse brzo prolazi a svi su tako happy da mi vise ide na neku family seriju nego sci fi misteriju ili slicno...
Mozda je serija zamisljena kao poruka, simbolicna poruka Amerikancima da se drze zajedno i u najtezim momentima :D

Uvijek su svi na kraju zagrljeni, nasmijani (osim tate policajca koji i u tim sretnim momentima gordog pogleda bdije nad sudbinom svoje mnogobrojne porodice) a buntovni sin ipak tati oprosti sto je otisao u zatvor, smrc.

Ali ipak, serija je gledljiva, ono, iskljucis mozak, nije losa. Valjda sto ja ne volim te serije, te vrste, pa mi ova nekako legla. Moze se gledati, nista nisam ni ocekivao pa je nelose. Ali bojim se da sad slijedi ukenjavanje, nasli su ostatke broda, vec vidim male zelene u drugoj sezoni, ne mislim na dinosaure nazalost.

Prva scena zadnje epizode:
genijalni komandant koji je sam u divljini godinama prezivio ocekuje napad iz buducnost kroz portal.
Sta on uradi:
postavi sve jedinice koje je poveo pred kapiju da stanu na 2 metra kvadratna ko cunjevi i cekaju da neprijatelj prodje. Pa debil bi ih rasirio i pozicionirao bolje. Tu i tamo neki sniper na drvo, par pregrada da oteza prolaz i lakse raspoznas civila od neprijatelja, mozda cak iskopas jarak da usdporis....ima jedno milijarda mogucnosti.
Na to ce lik proci natakaren eksplozivom, raznjeti se i pobiti cijelu odbranu na portalu. Da su znali mogli su samo rucnu probaciti, ali valjda ocekivali genijalca sa druge strane pa zrtvovase lika. (usput bijedan pokusaj stvaranja sokantne scene).

Uglavnom, cijela prica serija: sin ljut na oca, jer ga je otac prerano sklonio od majcine dojke, pa hoce da unisti zemlju u proslosti i buducnosti. Dialog i scene im izgleda pise neki desetogodinjak ili izmisljaju dok snimaju. Drugacijeg objasnjenja nema
hladan.preminger

#2122 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by hladan.preminger »

hladan.preminger wrote:

Ne znam gdje bio ih mogao naci linkove za download Practice. Ako nema na Demoniod.com, nema nigdje. Ipak to brat iz Srbije drži. :mrgreen:
Ma svi su glumci bili predobri kao i što su i sami likovi bili odlično osmišljeni.
Zbog Lare Flynn Boyle - Helen Gamble i serije Practice djelimično izabrao fax i uspješno završio. (Malo pretjerujem :D )Trenutno pravosudni spremam. Tako da im hvala.
Ally Mcbeal nisam gledao sladunjava previše za moj ukus.
Boston Legal je za mene komična serija sa malo elemenata drame ili trilera.
SpiritCrusher

#2123 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by SpiritCrusher »

Gleda li iko ono ludilo "It's Always Sunny in Philadelphia"?

Ja bolje serije nisam gledo od "My Name Is Earl" a i oni mi fale pravo.
truhlo

#2124 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by truhlo »

hladan.preminger wrote:
hladan.preminger wrote:

Ne znam gdje bio ih mogao naci linkove za download Practice. Ako nema na Demoniod.com, nema nigdje. Ipak to brat iz Srbije drži. :mrgreen:
Ma svi su glumci bili predobri kao i što su i sami likovi bili odlično osmišljeni.
Zbog Lare Flynn Boyle - Helen Gamble i serije Practice djelimično izabrao fax i uspješno završio. (Malo pretjerujem :D )Trenutno pravosudni spremam. Tako da im hvala.
Ally Mcbeal nisam gledao sladunjava previše za moj ukus.
Boston Legal je za mene komična serija sa malo elemenata drame ili trilera.

Practice imas na warez bb org
vulkan777

#2125 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by vulkan777 »

Pregledao sam nekoliko zadnjih stranica tražeći seriju koju ću da pogledam i planirao sam da pogledam American Horror Story međutim čitajući dalje saznao sam ključna dešavanja i ono što će se na kraju desit, tako da sad nemam namjeru da je pogledam. Također pratim Terra Novu ali nisam pregledao sve snimljene epizode, ali i ne moram jer sam saznao preko ovog foruma. Mislim da stvarno ima puno SPOILERA od strane drugih članova foruma i da bi prije objavljivanja takvog sadržaja mogli to naglasit da ostalima ne bi kvarili ugođaj!!!
Post Reply