FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Charuga
Globalni moderator

#2101 Re: F.K.Zeljeznicar

Post by Charuga »

strong69 wrote:Zar Alen Mesanovic jos igra fudbal? Gdje je bio do sada zna li neko? Sjecam ga se kao odlicnog igraca koji je dosao povrijeden u FKS i veoma brzo napustio klub... Ali bio je fenomenalan igrac...
Posljednju sezonu cini mi se proveo u Jedinstvu.
Charuga
Globalni moderator

#2102 Re: F.K.Zeljeznicar

Post by Charuga »

Pripreme Željezničara u Međugorju

Haris Alihodžić će po želji menadžera Amara Osima vjerovatno preuzeti hrasnički Famos, gdje će tim sa Grbavice poslati i nekoliko igrača na posudbu • Samir Ahmedbegović podnio pismenu ostavku

Na treninzima Željezničara u Međugorju od jučer se nalaze Asim Škaljić, Ante Daničić i Adis Džaferović. Škaljić, inače nekadašnji igrač Veleža i švicarskog Siona, jučer je prisustvovao prvom treningu, ali nije trenirao sa ekipom, dok se Džaferović (nekadašnji član bihaćkog Jedinstva), već priključio ostatku tima na terenu, kao i bivši igrač Posušja Ante Daničić.

Škaljić igra na poziciji stopera i desnog bočnog igrača, dok su Džaferović i Daničić veznjaci, a prije njih treninzima se priključio i Alen Mešanović, svojevremeno kadet i junior plavog tima. Naime, Mešanović je igrao u generaciji sa Biščevićem i Mulalićem, te bio jedan od najboljih omladinaca na Grbavici. Međutim, nikada nije zaigrao za prvi tim, s obzirom na to da su ga u tome spriječila ratna dešavanja, pa je ovo njegov svojevrstan povratak u Željezničar.

Istina, Mešanović je sada već pomalo i veteran, s obzirom da ima 33 godine, ali njegovo iskustvo itekako će dobro doći neefikasnom Želji iz prošle sezone. Podsjećanja radi, Željo je bio među najneefikasnijim timovima Premijer lige, a najbolji strijelac bio je veznjak Samir Bekrić, koji je postigao sedam pogodaka.

Osim igračkog kadra Osim je zadužen i za stručni kadar. Tako je Harisu Alihodžiću, koji je bio pomoćnik u stručnom štabu, predložio odlazak u hrasnički Famos, koji bi danas trebao saznati da li će postati član Prve lige Federacije.

"To je Amarova želja, a zajedno sa mnom bi krenulo i pet-šest igrača, na koje ne računaju u Želji. To su Omerović, Džananović, Čolić, Borić, a možda i Zeba, te još dvojica igrača, čija imena bih saznao nakon povratka prvog tima iz Međugorja", kaže Alihodžić, koji će sačekati odluku Takmičarske komisije o sudbini Famosa.

"Odlazak u Famos zavisi od odluke Komisije, ali ako ne preuzmem klub iz Hrasnice, jedna od opcija je da budem koordinator u omladinskoj školi Želje, a druga je skautiranje protivnika za prvi tim", objašnjava nam Alihodžić, koji je protekle četiri godine, nakon što se oprostio od aktivnog igranja nogometa, bio pomoćnik Simi Kruniću i Demiru Hotiću.

Na kraju pomenimo i to da je Željezničar od jučer i zvanično bez direktora, s obzirom na to da je Samir Ahmedbegović podnio pismenu ostavku na tu funkciju. Novi direktor trebao bi se izabrati na slijedećoj sjednici Predsjedništva koja će u narednim danima biti održana u Međugorju.

oslobodjenje.ba
odvijac

#2103 Re: F.K.Zeljeznicar

Post by odvijac »

nisam znao da je mesanovic prosao zeljinu skolu fudbala u generaciji sa bukijem i mulalicem,jaki smo nema sta.
elSaik

#2104 Re: F.K.Zeljeznicar

Post by elSaik »

strong69 wrote:Zar Alen Mesanovic jos igra fudbal? Gdje je bio do sada zna li neko? Sjecam ga se kao odlicnog igraca koji je dosao povrijeden u FKS i veoma brzo napustio klub... Ali bio je fenomenalan igrac...
Jedinstvo. Dao 8 golova, bio najbolji strijelac ekipe. :mrgreen:
Charuga
Globalni moderator

#2105 Re: F.K.Zeljeznicar

Post by Charuga »

odvijac wrote:nisam znao da je mesanovic prosao zeljinu skolu fudbala u generaciji sa bukijem i mulalicem,jaki smo nema sta.
Malo prije njega je poceo i Baljic koji je igrao do 1993 god a prije njega i Turkovic .. Ima toga jos samo ljudi ne znaju ili nece da znaju ... 8-)
Mobile_Disco

#2106 Re: F.K.Zeljeznicar

Post by Mobile_Disco »

On vam nece igrati na vecini gostovanja.. Jer je duzan para pola Bosne a i Hercegovine.. Pitanje je hocel smijeti i kod kuce :D
Charuga
Globalni moderator

#2107 Re: F.K.Zeljeznicar

Post by Charuga »

Danas je Elvis Mešić potpisao ugovor sa Željezničarom. Mešič je u prošloj sezoni nastupao za Cibaliju iz Vinkovaca za koju je odigrao 21 utakmicu i postigao dva gola.

Inace, na pripremama u Medjugorju se pojavio i Nedzad Serdarevic bivsi igrac Veleza i Primorja kao i neki (za sada nepoznati) crnac. Jos nema novih informacija vezanih za Škaljića, Džaferovića i Daničića.
delightful

#2108 Re: FK Zeljeznicar

Post by delightful »

nova tema je spojena sa starom. molim vas da se drzite pravila foruma. ko prvi pocne sa svadjom, bit ce baniran, kao i oni koji prihvate svadju. hvala.
odvijac

#2109 Re: FK Zeljeznicar

Post by odvijac »

za ovog crnju se nagadja da je iz hajduka,a i neki mali iz dubrovnika je na probi :thumbup: ..
sve mi ovo daje za pravo da se nadamo velikim stvarima :dance:
lolo_lolo

#2110 Re: FK Zeljeznicar

Post by lolo_lolo »

zeljo se zaista pojacao dovodjenjem ovog momka iz cibalije,dva gola u jakoj hrvatskoj ligi, :bih:
odvijac

#2111 Re: FK Zeljeznicar

Post by odvijac »

paa za jednog pitara se i ocekivao takav odgovor,doticni igrac je defanzivac,jedino ako ti ne poznajes neku novu taktiku,ofiran si lolo!!!!
dino84

#2112 Re: FK Zeljeznicar

Post by dino84 »

Odvijac,stavi lika na ignore,nemoj dalje sa njim u pricu.Ozbiljno,ni ja,ni ti,ni peti,ni deseti.

Tema se procistila i spojila sa onom novom temom,hvala administraciji. :thumbup: Upozorenje za kazne podrzavam jos vise. :thumbup:

U i oko kluba u zadnjih nekoliko dana vise desavanja nego za citavu godinu.To i govori na kojem smo dnu bili,ali evo izgleda da bolji dani stizu.Nova Uprava,trener o kojem je sve receno davno,a dolaze polako i novi igraci.Kakvi su takvi su,bitno da se nove face pojavljuju jer gori od sadasnjih ne mogu biti nikako.A ako iko moze pitu od govana napraviti onda je to Amar,pa cak i od Mesanovica.Bez brige,samo polako.A konacno smo se rijesili i pitarskog sljama Ahmedbegovica,ciste se recidivi proslosti,samo polako kazem opet.Nikakva euforija jer nema pokrica za nju,ali stvari idu nabolje i to je jedino bitno.
delightful

#2113 Re: FK Zeljeznicar

Post by delightful »

odvijac, zbog rasizma i neprimjerene komunikacije sa sagovornicima, ban.
lolo_lolo, ova tema je pod pojacanom prismotrom.
chinese_water

#2114 Re: FK Zeljeznicar

Post by chinese_water »

auuu ... ovaj Skaljic je odlican igrac ... :thumbup:
veoma brz...
Mendoza

#2115 Re: FK Zeljeznicar

Post by Mendoza »

a sta je sa Dialibim bratom?moguce da je on taj tamnoputi igrac...bio sam na tekmi zadnjoj,tanko skroz,osim Bekrica,svi ostali talashika... :bih: :bih:
Charuga
Globalni moderator

#2116 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Mendoza wrote:a sta je sa Dialibim bratom?moguce da je on taj tamnoputi igrac...bio sam na tekmi zadnjoj,tanko skroz,osim Bekrica,svi ostali talashika... :bih: :bih:
Musa Dialiba je otisao u Zvijezdu iz Gradačca.
Charuga
Globalni moderator

#2117 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Osim slaže pobjedničku kombinaciju

Iako je na pripreme u Međugorje krenuo sa 20 igrača, trener Željezničara Amar Osim od jučer na treninzima ima oko 30 –ak nogometaša.
Nakon dolaska Alena Mešanovića, Asima Škaljića, Ante Daničića i Adisa Džaferovića, jučer su se treninzima priključili i nekadašnji stoper Jedinstva i Cibalije Elvir Mešić, te bivši Veležov veznjak Nedžad Serdarević, koji je u posljednje vrijeme igrao u Primorju.

Osim njih dvojice, na treninzima tima sa Grbavice primijećeno je i nekoliko tamnoputih igrača, kojima po običaju niko ne zna ime i prezime, a nije isključeno da se do kraja priprema pojavi i nekolicina novajlija. Nakon priprema u Međugorju vjerovatno će se potpisati ugovori sa Mešanovićem, Škaljićem, Daničićem, Džaferovićem, Serdarevićem i Mešićem, kao i sa nekim igračima koji su protekle sezone igrali za plave, ali su im istekli ugovori.

U toj grupi nalaze se Mulalić, Muharemović, Sadiković, Stanić i Mujkanović, a konačna odluka o njihovoj sudbini znaće se po povratku u Sarajevo, kada će menadžer Amar Osim, baš kao što je i najavio, dodatno skratiti spisak nogometaša. - piše Oslobođenje.

--- SPAM ---
Baltazar_khan

#2118 Re: FK Zeljeznicar

Post by Baltazar_khan »

Plavih_11 wrote: na treninzima tima sa Grbavice primijećeno je i nekoliko tamnoputih igrača
Jesu li i oni gladni, kao nekad, Dialiba Boubakar?

Može li vaša uprava da im obezbijedi adekvatnu ishranu?
Charuga
Globalni moderator

#2119 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Odigrana je prva pripremna utakmica u Medjugorju.

Zeljeznicar-GOŠK 3:1

Veci dio utakmice nasi su igrali sa "drugim" timom ako se sad uopste zna ko je prvi a ko drugi tim .. :-D
delightful

#2120 Re: FK Zeljeznicar

Post by delightful »

Baltazar_khan wrote:
Plavih_11 wrote: na treninzima tima sa Grbavice primijećeno je i nekoliko tamnoputih igrača
Jesu li i oni gladni, kao nekad, Dialiba Boubakar?

Može li vaša uprava da im obezbijedi adekvatnu ishranu?
zbog ignorisanja upozorenja, ban.

vas trojica koji ste odgovorili na provokaciju, sljedeci put je i vama ban.
since1921
Location: Navijati za Sarajevo stvar je geografije a za ZELJU stvar filozofije

#2121 Re: FK Zeljeznicar

Post by since1921 »

Napokon malo reda ovdje na temi

Pripreme su otpocele dobro laganih 3-1 ekipa se polako uigrava.:thumbup:
Charuga
Globalni moderator

#2122 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Plavih_11 wrote:Odigrana je prva pripremna utakmica u Medjugorju.

Zeljeznicar-GOŠK 3:1

Veci dio utakmice nasi su igrali sa "drugim" timom ako se sad uopste zna ko je prvi a ko drugi tim .. :-D
U prvoj pripremnoj utakmici ekipa Željezničara je savladala GOŠK iz Gabele, sa rezultatom 3:1. Golove za Željezničar postigli su: Damir Rovčanin, Amel Mehić i Samir Bekrić.
Želju očekuje još jedan duel i to protiv Zrinjskog u Mostaru, utakmica se igra u utorak. Utakmica protiv Zrinjskog poslužiće Amaru Osimu da isproba igrače koji čekaju na potpis sa Klubom.

Na treningu u Međugorje došli su još brazilac Rafael Batista Dos Santos iz NK Konavljanin, a za Željezničar će potpisati još tri igraća Nedžad Serdarević, Alen Mešanović i Asim Škaljić.

Plavi se u Sarajevo vračaju u Srijedu, gdje će se zadržati dva dana, a onda putuju u Slavonski Brod.
Charuga
Globalni moderator

#2123 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

ZELJEZNICAR Ekipa se priprema u Medjugorju
Osim vratio nadu na Grbavicu

Nakon visegodisnjeg posta od uspjeha, radosti i Evrope, navijacima Zeljeznicara malo je bilo potrebno da upadnu u „trans“.

Odlicni uvjeti
Povratak Amara Osima na klupu „Plavih“ vratio je i nade da ce ponovo doci godine u kojima je Zeljo dominirao u bh. ligi, a u Evropi igrao meceve protiv Njukasla, Malage,
Hartsa.
Najava novog predsjednika kluba Sabahudina Zuje, koji je obecao da ce vec u narednoj sezoni Zeljo ici na jedno od mjesta koja vode u evropske kupove, dodatno je podgrijala atmosferu medju simpatizerima kluba s Grbavice.
Iako je Osim na pocetku priprema bio nezadovoljan time u kakvom su stanju prvotimci,
nakon nekoliko dana u Medjugorju vratilo se pozitivno raspolozenje.
- Ide nabolje, moramo jos mnogo raditi, ali moze se nesto napraviti. Za sada nema
nikakvih problema, nema povrijedjenih igraca, u Medjugorju imamo odlicne uslove za rad - govori trener koji je sa Zeljeznicarom osvojio dvije titule i dva kupa BiH.
Od novih igraca za sada je izvjestan dolazak Alena Mesanovica, Elvisa Mesica, Nedzada Serdarevica i Asima Skaljica, ali Osim ne krije da bi rado angazirao jos neka pojacanja.
- Realno, potrebni su nam igraci u svim linijama, i u odbrani, i u vezi, i u napadu. Postigli smo dogovore s Mesanovicem, Mesicem, Serdarevicem i Skaljicem, koji trebaju potpisati ugovore, a vidjet cemo hoce li biti jos nekih prinova.

Cista situacija
Moramo imati i cistu situaciju s onima kojima su istekli ugovori, ili ce brzo isteci - kaze Osim.
Mesanovic moze igrati u spicu napada, ili kao poluspic, Serdarevic je vezni igrac, dok Mesic i Skaljic mogu igrati kao stoperi ili bekovi.

Z.S.
Avaz
Charuga
Globalni moderator

#2124 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Bekrić odlazi

Iako Amar Osim, klup­ski me­na­džer na­jav­lju­je stva­ra­nje mo­ćnog Že­lje­zni­ča­ra, te sva­kim da­nom na­ja­vi po ne­ko po­ja­ča­nje (Me­ša­no­vić, Ser­da­re­vić, Me­šić, Da­ni­čić...), či­ni se da će, pro­te­kle dvi­je go­di­ne po­naj­bo­lji igrač pla­vih, na­pus­ti­ti Grba­vi­cu. Sa­mir Be­krić je do­bio po­nu­du ka­ri­je­re. Po­nu­du ko­ja se ne odbi­ja. Ka­ko je bio je­dan od naj­ko­rek­tni­jih igra­ča u Že­lji, a klub ima pri­li­ku po­pri­li­čno za­ra­di­ti, Osim se na­šao na mu­ka­ma. Naj­ra­di­je bi ga os­ta­vio, ali te­ška srca že­li spri­je­či­ti ugo­vor ko­ji će Be­kri­ću ri­je­ši­ti egzis­ten­ci­ju.

- Osim me odu­še­vio svo­jim sta­vom i na­či­nom ra­zmiš­lja­nja. Go­di mi što vje­ru­je u me­ne, ali sam mu obja­snio da imam pri­li­ku oti­ći i ne­što za­ra­di­ti. Ni­je be­zna­čaj­no ni to što bi na mom tran­sfe­ru Že­ljo za­ra­dio. Na­dam se da će mi klub iza­ći u su­sret - pri­že­ljku­je Be­krić.

Za Be­kri­ća su za­ni­ma­nje po­ka­za­li ne­ki tur­ski i ukra­jin­ski klu­bo­vi, a na­vo­dno je naj­kon­kre­tni­ji je­dan tur­ski prvo­li­gaš. Ove se­dmi­ce, Sa­ba­hu­din Žu­jo je sa­zvao sas­ta­nak svog užeg ti­ma, ka­ko bi za­uze­li stav u "slu­ča­ju Be­krić".

E. B.

san.ba
Charuga
Globalni moderator

#2125 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Pobjeda i remi sa GOŠK-om

Ekipa Željezničara odigrala je jučer prijateljsku utakmicu protiv GOŠK-a z Gabele. Klubovi su se dogovorili da odigraju dva puta po 60 minuta.

U prvom duelu bilo je 2:0 za Željezničar, a strijelci su bili Rovčanin i Mehić. Za Želju su igrali: Pjanić, Džaferović, Batinić, Mulalić, Kerla, Muharemović, Daničić, Kovačević, Stanić, Mehić, Rovčanin.

U drugom duelu bilo je 1:1, gol za Želju postigao je Bekrić. Nastupili su: Šehić, Škaljić, Ferić, Mešić, Cocalić, Šimić, Bekrić, Serdarević, Bučan, Rafael, Mešanović.

U utorak će Željezničar gostovati na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru, gdje će odigrati utakmicu s aktuelnim prvakom BiH, Zrinjskim. Narednog vikenda ekipa će učestvovati na turniru u Slavonskom Brodu.

avaz.ba
Post Reply