BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
ODVRATAN_i_GADAN

#2101 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by ODVRATAN_i_GADAN »

Nisam gledao Begovica, priznajem! Srdjan Pecelj ima godina da je dobro sto uopste igra i to sto je bio u CZ nista ne znaci tj. CZ je MALI klub u evropskim okvirima i pored osvojene LP, aaaa sto se tice mog misljenja da teorija moze biti dobitna kombinacija se ne odnosi samo na reprezentaciju jer ako procitas moj post neces nigdje naci da sam to spomenu! Jednostavno znam da rezervni golman u bilo kojem klubu PREMIER-a nije tamburica! Prelistaj ih pa ce ti se samo kazati!
Fratris

#2102 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Fratris »

ODVRATAN_i_GADAN wrote:Nisam gledao Begovica, priznajem! Srdjan Pecelj ima godina da je dobro sto uopste igra i to sto je bio u CZ nista ne znaci tj. CZ je MALI klub u evropskim okvirima i pored osvojene LP, aaaa sto se tice mog misljenja da teorija moze biti dobitna kombinacija se ne odnosi samo na reprezentaciju jer ako procitas moj post neces nigdje naci da sam to spomenu! Jednostavno znam da rezervni golman u bilo kojem klubu PREMIER-a nije tamburica! Prelistaj ih pa ce ti se samo kazati!
E, pa kad se tako dobro sluzis internetom, procitaj gdje je to Srdjan igrao. Srdjan je igrao za podmladak Barcelone.

A Begovic nije rezervni golman Portsmoutha. Pogledaj malo bolje tko je sjedio na klupi najveci dio sezone.
ODVRATAN_i_GADAN

#2103 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by ODVRATAN_i_GADAN »

:D :D Imam ja dovoljno godina da ga se ODLICNO sjecam, a sto se tice Barcelone razlika je sto je golman uvijek samo JEDAN! Da se ne zamlacujem dubiozama da kazem sta konkretno mislim... Stvarno talentovani golmani rijetko propadaju jer su osudjeni na INDIVIDUALNI rad koji je jedan od najbitnijih faktora u danasnjem fudbalu (primjer Dzeko) sto uz srecu i stabilnu licnost mora donijeti rezultate! Nebitno je hoce li Begovic postati prvoklasni golman ali da ima sve predispozicije da to postane stoji! U svakom slucaju ga je bolje imati "pod svojim krovom" nego kasnije cmizdriti i kajati se!

P.S. Za Pecelja nema nigdje podataka da je bio u Barceloni! :D :D :D :D

EDIT: Greska moja! Ipak ima podatak na http://www.transfermarkt.at/en/spieler/ ... daten.html
Fratris

#2104 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Fratris »

ODVRATAN_i_GADAN wrote:Nebitno je hoce li Begovic postati prvoklasni golman ali da ima sve predispozicije da to postane stoji! U svakom slucaju ga je bolje imati "pod svojim krovom" nego kasnije cmizdriti i kajati se!
Da postavim jedno pitanje. Kad sjedis s rajom i neko pita koji su ti najboljih 5 filmova ikad, da li navodis filmove koje nisi vidio? Da li lezerno kazes "Gradjanin Kane" i "Iskupljenje u Shawshanku" makar ih nisi gledao? S obzirom da su na skoro svakoj mogucoj listi najboljih filmova ikad, sta ih ti imas gledati? Nisu valjda bezveze na tim listama?
fini dečko

#2105 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by fini dečko »

Evo i adidas je prepoznao kvalitetu u Asmiru. U ovoj kampanji je i Beckam.

http://www.youtube.com/watch?v=fgWVERR2J-8
zalizani

#2106 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by zalizani »

Image

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
:bih: :bih:
Majjah

#2107 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Majjah »

Ovi sto sumnjaju u talenat i potencijal Asmira Begovica, da li biste mogli odgovoriti ili predloziti nekog drugog golmana za kojeg se sa osnovom mozemo nadati da ce izrasti u kvalitetnog cuvara mreze?? Ni ja nisam gledao Asmira, ali imate na internetu dovoljno izjava trenera Yeovila, Portsmoutha i onih ljudi koji njega prate. :) Za mene ni Damjanovic recimo nije neki faktor do sad bio stabilnosti u odbrani, ali pratim topic o njemu na forumu Kaiserslauternovih navijaca i clanke o njemu, i kad mi neki navijac, nijemac, koji prati skoro svaki trening tog tima napise da je on najbolji odbrambeni koji je u zadnjih 10 godina doveden u taj klub, onda ja njemu moram vjerovati ;)
klixober

#2108 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by klixober »

Sta reci za Begovica...sa 18-19 godina snimio reklamu za Adidas.
Branio na juniorskom svjetskom prventsvu za Kanadu.
Sa 21 branio za Portmouth u Premiershipu.
Tu jednu utakmicu koju je branio za prvi tim Portsmouth-a sam gledao i momak je imao nekoliko sjajnih odbrana i uz to je cak zabiljezio i asistenciju! Na njegovo izbijanje lopte igrac atbio gol.

Ne znam koje druge reference treba mladi golman treba imati da bude obiljezen kao veliki talenat.
:bih:
adnan_hz

#2109 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by adnan_hz »

asmira begovica imamo vremena kaparisati do 3.7.2009. jer tada kanada igra utakmicu protiv jamajke i ako kanada pozove asmira (a hoce sigurno) mogu ga ubaciti u igru i njihov je.... posto sumnjam da begovic zna za ovo novo pravilo... jer napunio 21. godinu i bio se pomirio da ne moze za nas igrati i pristao za kanadu da igra... da moze neko stupiti u kontakt sa njim da mu kaze...
cyprus

#2110 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by cyprus »

Majjah wrote:
cyprus wrote:Pa ovo sad znači da možemo angažirati otpade drugih reprezentacija (čast izuzecima poput Begovića), ali i da neko drugi, prije svega naši dragi susjedi mogu angažirati neke prvobitno naše igrače. Jesam li šta pogrešno skonto?
A ti ,,prvobitno nasi'' nisu otpad, otpad su samo ti koji igraju za nas?? Jesam li ja tebe dobro razumio?? :-) :-)
Jedino ako se blesavi i arogantni pravimo necemo iskoristiti ovu sansu! Svi znamo kako su nam otimali igrace i kako se na pojedince uticalo da prihvate pozive drugih drzava, a pogotovo znamo sta su nase mudonje u savezu radili, odnosno nisu radili da sacuvamo tu djecu sirom svijeta! :x
Pod "otpadom od reprezentacije bilokoje" smatram one igrače koji nisu potrebni toj reprezentaciji. Samo toliko.

Inače, ponavljam da nisam nešto posebno usfićen zbog novog FIFA-nog pravila. Sumnjam da ćemo mi tu imat neke prevelike koristi. Jedino se možda nazire ovaj kanadski golman, ali i tu sam nešto pesimista, pa zbog uticaja raznih faktora ja mislim da će on prije zaigrat za Kanadu nego za nas. Objektivno, svi ostali igrači koji dolaze u opticaj, nisu nam prijeko potrebni. Ali, vidjećemo...
Ridjobrki

#2111 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Ridjobrki »

adnan_hz wrote:asmira begovica imamo vremena kaparisati do 3.7.2009. jer tada kanada igra utakmicu protiv jamajke i ako kanada pozove asmira (a hoce sigurno) mogu ga ubaciti u igru i njihov je.... posto sumnjam da begovic zna za ovo novo pravilo... jer napunio 21. godinu i bio se pomirio da ne moze za nas igrati i pristao za kanadu da igra... da moze neko stupiti u kontakt sa njim da mu kaze...
Je li neko dobar sa Nikom Kranjčarom, možda on ima broj telefona? :D :D :D

Ne vjerujem da ne zna, saznaju se ove stvari. Pa, jebiga, valjda je neko iz Saveza bio na Kongresu i glasao za ovo...
Majjah

#2112 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Majjah »

Ridjobrki wrote:
adnan_hz wrote:asmira begovica imamo vremena kaparisati do 3.7.2009. jer tada kanada igra utakmicu protiv jamajke i ako kanada pozove asmira (a hoce sigurno) mogu ga ubaciti u igru i njihov je.... posto sumnjam da begovic zna za ovo novo pravilo... jer napunio 21. godinu i bio se pomirio da ne moze za nas igrati i pristao za kanadu da igra... da moze neko stupiti u kontakt sa njim da mu kaze...

Ne vjerujem da ne zna, saznaju se ove stvari. Pa, jebiga, valjda je neko iz Saveza bio na Kongresu i glasao za ovo...
A nesto sad gledam, ni ova FIFA ne zna svojoj guzici ugodit, cuj kongres na karibima :D :D Koju bi tek Munib karijeru kod njih mogao napraviti :lol:
adnan_hz

#2113 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by adnan_hz »

Ridjobrki wrote:

a mozda ne zna momak... ja poslao mail portshmutu da mi dadnu asmirov mail.. valjda ce mi dati...
Richard Peti

#2114 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Richard Peti »

adnan_hz wrote:
Ridjobrki wrote:

a mozda ne zna momak... ja poslao mail portshmutu da mi dadnu asmirov mail.. valjda ce mi dati...
jel' ovo on: http://twitter.com/asmir31
adnan_hz

#2115 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by adnan_hz »

evo broj telefona od nekog begovica koji zivi u istom mjestu gdje i asmi begovic.. u edmontonu AB... mozda je to njegov kucni lil broj nekog rodjaka njegovog.. ev ko hoce neka nazove (780) 478-0573...
Ridjobrki

#2116 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Ridjobrki »

Eno već mu je na wikipediji članak prepravljen i napomenuto je kako je otvorena mogućnost njegovog igranja za BiH. Nema ga na FB, ja ga tražio - rekoh ako nađem kojeg Asmira Begovića koji ima Croucha i Kranjčara među prijateljima to je taj i poslaću mu poruku. :lol: :lol: :lol:

Zvao sam i Fratton Park ali mi se javio samo lik što travnjak održava, kaže nema nikog na stadionu. ( šaaala, baa... :D :D :D )

Valjda će saznati nekako tokom ovih mjesec dana...
klixober

#2117 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by klixober »

I ja sam ga trazio na fejsu da mu saopstim :D
Zapisacu ovaj navodni Asmirov broj pa cu zaustaviti nekoga na ulici i zamoliti "samo da prijatelja sekundu nazovem" :D
Lakat Jebić

#2118 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Lakat Jebić »

Ridjobrki wrote:Eno već mu je na wikipediji članak prepravljen i napomenuto je kako je otvorena mogućnost njegovog igranja za BiH. Nema ga na FB, ja ga tražio - rekoh ako nađem kojeg Asmira Begovića koji ima Croucha i Kranjčara među prijateljima to je taj i poslaću mu poruku. :lol: :lol: :lol:

Zvao sam i Fratton Park ali mi se javio samo lik što travnjak održava, kaže nema nikog na stadionu. ( šaaala, baa... :D :D :D )

Valjda će saznati nekako tokom ovih mjesec dana...
redovno oplačem kad čitam tvoje postove :lol: :lol: :bih:
Richard Peti

#2119 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Richard Peti »

adnan_hz wrote:evo broj telefona od nekog begovica koji zivi u istom mjestu gdje i asmi begovic.. u edmontonu AB... mozda je to njegov kucni lil broj nekog rodjaka njegovog.. ev ko hoce neka nazove (780) 478-0573...
to bi bilo ovako 0017804780573? mogu ja probati u ponedjeljak da zovnem
jes mi malo ofirno, al nesto cu probat :)
Ridjobrki

#2120 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Ridjobrki »

dzemmo wrote:
adnan_hz wrote:evo broj telefona od nekog begovica koji zivi u istom mjestu gdje i asmi begovic.. u edmontonu AB... mozda je to njegov kucni lil broj nekog rodjaka njegovog.. ev ko hoce neka nazove (780) 478-0573...
Imaš viška jedinicu, čini mi se. Nazovi, kruha ti, pa snimi razgovor i postavi na rapidshare. Da mi je to slušati... :D :D :D
Richard Peti

#2121 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Richard Peti »

Ridjobrki wrote:
dzemmo wrote:
Imaš viška jedinicu, čini mi se. Nazovi, kruha ti, pa snimi razgovor i postavi na rapidshare. Da mi je to slušati... :D :D :D

pa jedinica je za kanadu, ako se ne varam
ma bjezi tamo, cuj da snimam, sam sebi bi bio smjesan

a vidi ovo na wikipediji:
Image

vidi datuma iznad, neko nas zeza?

edit:
imaju jos Haris Medunjanin i Vero Salatić
Ridjobrki

#2122 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Ridjobrki »

dzemmo wrote:
pa jedinica je za kanadu, ako se ne varam
ma bjezi tamo, cuj da snimam, sam sebi bi bio smjesan

a vidi ovo na wikipediji:
Image

vidi datuma iznad, neko nas zeza?

edit:
imaju jos Haris Medunjanin i Vero Salatić

Čuj Salatić... :shock: I ovu wikipediju handri ko stigne...

A snimi, bolan! Mogu misliti tog razgovora...

Varijanta A

- Halo?
- Halo, Džemo ovdje, je li Begović stan?
- Excuse me?
- Ništa, ništa... Tuuu - tuuu-....

Varijanta B

- Halo?
- Halo, Džemo ovdje, je li Begović stan?
- Koji Džemo?
- Džemo sa sarajevo-x, je li Begović stan?
- Koji Džemo, šta Sarajevo?
- Džemo jedan, želim stupiti u kontakt sa Asmirom Begovićem...
- Iz Sarajeva zoveš?
- Ne, sarajevo-x sam, zovem iz...
- Je li to u Sarajevu?
(impulsi kucaju... Džemine arterije također...)
- Gospođo, nebitno je to, treba mi Asmir Begović, mogu li ga preko Vas dobiti?
- Asmir Ajnijin?
- :? Valjda... Šta ja znam... Begović...
- Od Ajnije mali i Amera?
- Pa valjda je to taj, iz Portsmoutha...
- E nije onda... Ovo je Edmonton...
- Ma znam da je Edmonton, on igra u Portsmouthu to sam htio reći...
- E nije onda, ima ovaj jedan Ajnijin iz Trebinja rođak naš al' on je u Engleskoj.
- Pa da, Portsmouth u Engleskoj.
- Jel' ti mene zajebavaš? Ko si ti?
- Džemo, gospođo...
- Koji Džemo, ne znam ja nikakvog Džema. Jel' Džemo od Salke iz Pridvoraca što sad bude u Sarajevu?
- Nije, gospođo...
- Pa što si onda nazv'o?

...

:-) :-) :-)

Budeš li zvao, obavezno snimi, ja k'o da gledam da će 'vako nešto biti.
zlaataan

#2123 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by zlaataan »

Oplakah :lol: :lol: :D
Last edited by zlaataan on 06/06/2009 18:48, edited 1 time in total.
Richard Peti

#2124 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Richard Peti »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

impulsi nisu problem, dzaba zovem :D
mogu ja zamoliti jarana da zovne klub, on je novinar a englez, nek kaze hoce intervju ili tako nesto :)
Abacija

#2125 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Abacija »

A je li vam uopste pala na pamet ideja da direktno nazovete Begovica u Portsmouth? :D :D :D :D :D

P.S. Ja imam njegov broj. A imam i adresu. :)
Locked