HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
AfromMann

#2101 Re: HS kablovska

Post by AfromMann »

respo wrote:jebo i to ako telemach preuzme sve
onda ce nam biti samo gore
nevazno sada je li to telemach teleklinac hs bs kj ili bilo ko jer s tim nema konkurencije i tac

evo pogledajte sada kako i ovaj uvodi kanale u osnovne pakete pa ovo pa ono sve to radi konkurencije
trebao je i prije ostavit neke normalne kanale a ne kad ga je konkurencija stisla.dosad su oni imali monopol u jednom dijelu grada pa su bili odron sad cemo vidjet kako ce se ponasat!po meni fali jos mtv i sk i makar kao promo na 1 mjesec hbo!zivi bili pa gledali!
steeL'

#2102 Re: HS kablovska

Post by steeL' »

Pozz ljudovii :) ev da vas nes pitamm za ovaj moj dig. resiver inace je satelitski XD, pa sad imal kakve sanse da ja preko tog resivera gledam dig. kanale ? cini mi se da se zove digimax .

Nemojj te zamjerit XD
sinkaspud

#2103 Re: HS kablovska

Post by sinkaspud »

Od prvog februara prelazim sa ovih klauna na telemach, jebo ti k1 kad nemas sportklubove, a i ostatak kanala duplo bolji na telemachu.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2104 Re: HS kablovska

Post by JoseMujica »

HS kablovka stvarno jesu klaunovi......između njih i bihneta teško je utvrditi ko gore usluge pruža
lijan

#2105 Re: HS kablovska

Post by lijan »

steeL' wrote:Pozz ljudovii :) ev da vas nes pitamm za ovaj moj dig. resiver inace je satelitski XD, pa sad imal kakve sanse da ja preko tog resivera gledam dig. kanale ? cini mi se da se zove digimax .

Nemojj te zamjerit XD
Koji si ti lik :) ... gledaj ti haveru sto si i dosad gledao, nije to za tebe...mnogo je komplikovano.
irvinx1

#2106 Re: HS kablovska

Post by irvinx1 »

Ne budi djubre, vec odgovori covjeku 8-)
hoggarr

#2107 Re: HS kablovska

Post by hoggarr »

steeL' wrote:Pozz ljudovii :) ev da vas nes pitamm za ovaj moj dig. resiver inace je satelitski XD, pa sad imal kakve sanse da ja preko tog resivera gledam dig. kanale ? cini mi se da se zove digimax .

Nemojj te zamjerit XD
Možeš, samo ukoiko tvoj digitalni receiver ima DVB-C tuner. Naime, satelitski receiver signal prima preko DVB-S tunera, ali imaš i kombinovane koji posjeduju oba tunera, kao npr. DreamBox 500c.
lijan

#2108 Re: HS kablovska

Post by lijan »

irvinx1 wrote:Ne budi djubre, vec odgovori covjeku 8-)
Nemoj ti biti djubre pa mu odgovori na tako lijepo postavljeno pitanje...kako je postavio pitanje takav i odgovor....ko zna sta on zeli....dali da gleda kablovsku digitalnu...sto naravno nema sanse sa tim resiverom da gleda....ili pita za satelitske kanale...ako ima svu satelitsku opremu moze da gleda satelitske digitalne kanale slobodne-free
irfan2

#2109 Re: HS kablovska

Post by irfan2 »

koja je priča sa telemachom i preuzimanjem grbavice? kako je to moguće? zar nije bilo isparčano po koncesijama, različiti dijelovi grada različitim operaterima? drugim riječima, ima li nade, ako je meni u pofalićima hs razvodila kablove i ulagala u infrastrukturu, da ja sad pređem na telemach? to mi nema baš puno smisla. da li je telemach kopao i postavljao nove kablove na grbavici? koji dijelovi grbavice mogu uvesti telemach?
BSn

#2110 Re: HS kablovska

Post by BSn »

I HS je vec usao na nekadasnje zone Eloba, tako da ocito sad odjednom moze i normalna konkurencija i sve. Joj sto moze Englez zakuhat - neka malo. :D
Kod nas je HS promptno skupio potpise i djelovao. Cak nam nudi da nam uvede video-nadzor u zgradu, ako bude dovoljno prelazaka na njihovu kablovsku... Sve su prilike da cemo ostati bez nadzora. :D
StupskaBitanga

#2111 Re: HS kablovska

Post by StupskaBitanga »

BSn wrote:I HS je vec usao na nekadasnje zone Eloba, tako da ocito sad odjednom moze i normalna konkurencija i sve. Joj sto moze Englez zakuhat - neka malo. :D
Kod nas je HS promptno skupio potpise i djelovao. Cak nam nudi da nam uvede video-nadzor u zgradu, ako bude dovoljno prelazaka na njihovu kablovsku... Sve su prilike da cemo ostati bez nadzora. :D
i u mom naselju je i HS i Telemach
Dady

#2112 Re: HS kablovska

Post by Dady »

irfan2 wrote:koja je priča sa telemachom i preuzimanjem grbavice? kako je to moguće? zar nije bilo isparčano po koncesijama, različiti dijelovi grada različitim operaterima? drugim riječima, ima li nade, ako je meni u pofalićima hs razvodila kablove i ulagala u infrastrukturu, da ja sad pređem na telemach? to mi nema baš puno smisla. da li je telemach kopao i postavljao nove kablove na grbavici? koji dijelovi grbavice mogu uvesti telemach?
Pa nije HS ulagala u infrastrukturu. To si sve platio :-D
zonbirile

#2113 Re: HS kablovska

Post by zonbirile »

irfan2 wrote:koja je priča sa telemachom i preuzimanjem grbavice? kako je to moguće? zar nije bilo isparčano po koncesijama, različiti dijelovi grada različitim operaterima? drugim riječima, ima li nade, ako je meni u pofalićima hs razvodila kablove i ulagala u infrastrukturu, da ja sad pređem na telemach? to mi nema baš puno smisla. da li je telemach kopao i postavljao nove kablove na grbavici? koji dijelovi grbavice mogu uvesti telemach?
-----------------------------------------------------
kako nema smisla,a ima smisla da par papaka izparceliše grad i monopolski handri raju.Uletili Englezi,razjebali monopol,jer domaće konkurentsko vijeće služi za qurac i ljudi rade,a seljaci iz HS će izgubiti sve.Matre im njihovu modem 3g plačaš po 9km,a on 100km.Internet im 40 KM,ovde duplo brži i neograničen pristup 22KM.Infrastrukturu smo mi jadni pretplatnici platili,a Telemach kopa i postavlja ,a priključenje je 1KM.
japo-

#2114 Re: HS kablovska

Post by japo- »

ono je niđe veze, kabl s zgrade na zgradu, neću telemach nikad pa makar gledo FTV :x na silu priključivanje cccccc, upravniku zgrade u padže par stoja i poDapiši ccccc :x
zonbirile

#2115 Re: HS kablovska

Post by zonbirile »

japo- wrote:ono je niđe veze, kabl s zgrade na zgradu, neću telemach nikad pa makar gledo FTV :x na silu priključivanje cccccc, upravniku zgrade u padže par stoja i poDapiši ccccc :x
----------------------------
o kako je prpa u HS.Jesi li to ti Hajdareviću.Pa vaši su išli sa zgrade na zgradu,dođi u Grbavičku,rov do rova je i tuđe jeste-englesko,ali nije bar domaće đubre,koje naplati priključak 150KM plus duplo skuplji.Bay,bay gazda Hajdareviću.
japo-

#2116 Re: HS kablovska

Post by japo- »

sve to stoji al onako na foru hMh, i nisam nikakav hajdarević al ima princip 8-) i šta da sve preuzme telemach pa da ans handre ko telecom godinama, neka konkurencije :bih:
zonbirile

#2117 Re: HS kablovska

Post by zonbirile »

[quote="japo-"]sve to stoji al onako na foru hMh, i nisam nikakav hajdarević al ima princip 8-) i šta da sve preuzme telemach pa da ans handre ko telecom godinama, neka konkurencije
--------------------
upravo suprotno,došao stranac i popišao se na koncept par papaka koji podijeliše grad.Pametni,kleknuše ,prodaše se,hs se qurčio i izgubio sve.
japo-

#2118 Re: HS kablovska

Post by japo- »

teško da će izgubiti sve, vidjet ćemo :bih: :bih:
zonbirile

#2119 Re: HS kablovska

Post by zonbirile »

japo- wrote:teško da će izgubiti sve, vidjet ćemo :bih: :bih:
-------------------------
pa naravno da neće,izgubiće kablovsku TV,internet,a i dalje će prodavati fenove i pegle kao i šporete također.
fluidni

#2120 Re: HS kablovska

Post by fluidni »

Evo jutros u Avazu HS-ovci se žale na Telemach, ovo, ono, vako, nako...sad je Telemach neprofesionalan a to što su oni uzimali pare kapom i šakom dok su mogli na ko fol fin način ne spominju...krali od mene i ostale raje. Ma neka Telemach-a na tržištu, valjda skontaju da mojih 35 KM mjesečno treba zaslužiti uvaŽAVANJEM KUPCA.
AfromMann

#2121 Re: HS kablovska

Post by AfromMann »

a sinoc na njihovom glasilu reportaza o tome kako im kradu korisnike.mislim da onakvo smece nije ni goebbels snimao i radio!kao neko istrazivacko novinarstvo a glavni je fol da nam kazu da su vlasnici iz srbije i kako su oni domaca firma!usput doveli nekog seljaka iz hs-a da nesto prica a vrti glavom ko mator konj i svako malo govori da su oni bh firma(mada se po naglasku cuje da je iz sandjaka).novinar dno dna kao pravi intervju sa nekom zenom sto je navodno radila za telemach dole ni potpisa imena i prezimena!da hoce telemah i kod nas na pofalice pa da odjavim hseljakluk!i da exkluzivno su najavili kako su uveli life i crime valjda se prepali konkurencije i nesto muljaju da ce man.city tv doci na arenu sport i prenositi sve tekme man.city od sljedece sezone!kakve lazi i ublehe zna se da ni jedna klupska tv na svijetu ne prenosi tekme mozda poneki snimak al iz prosle sezone!AFERIM HS-u!

p.s sad nesto gledam shemu analagne telemach-a

Sport klub
Sport klub+
ESPN America
DoQ
MTV Adria
VH 1
HBO
HBO Comedy

daj nam makar dva iz ove ponude hajdarevicu a ne saudiju,bir,islam,igman ko da smo u palestini!
Tiger 033

#2122 Re: HS kablovska

Post by Tiger 033 »

Konkurencija je cudo...gospoda iz HS-a su se uspavala NEradeci nista a uzimali su LOPATOM PARE kao i ostali KO...sad presusilo pa se prepali...uzgred receno Telemach jeste Srpska firma, ali se mora priznati da su natjerali HS, a i druge KO da pocnu raditi odnosno nauciti se boriti sa konkurencijom...gospodi iz HS-a preporucujem da slusaju glas svojih korisnika, i NE trebju se sikirati za buducnost...jer zadovoljan korisnik nikad NEce promijeniti provjdera s' kojim je zadovoljan...a da Telemach misli ozbiljno potvrđuje cinjenica da se NEce samo zadrzavati u Sarajevu nego misle pokriti cijelu BiH...stoga HS-ovci kako bi nasi stari rekli "ŠTAP U RUKU PAMET U GLAVU" ako uslovno receno NE mislite staviti kljuc u bravu.
Russs

#2123 Re: HS kablovska

Post by Russs »

Tiger 033 wrote:Konkurencija je cudo...gospoda iz HS-a su se uspavala NEradeci nista a uzimali su LOPATOM PARE kao i ostali KO...sad presusilo pa se prepali...uzgred receno Telemach jeste Srpska firma, ali se mora priznati da su natjerali HS, a i druge KO da pocnu raditi odnosno nauciti se boriti sa konkurencijom...gospodi iz HS-a preporucujem da slusaju glas svojih korisnika, i NE trebju se sikirati za buducnost...jer zadovoljan korisnik nikad NEce promijeniti provjdera s' kojim je zadovoljan...a da Telemach misli ozbiljno potvrđuje cinjenica da se NEce samo zadrzavati u Sarajevu nego misle pokriti cijelu BiH...stoga HS-ovci kako bi nasi stari rekli "ŠTAP U RUKU PAMET U GLAVU" ako uslovno receno NE mislite staviti kljuc u bravu.
Aferim :thumbup:
AfromMann

#2124 Re: HS kablovska

Post by AfromMann »

Lud i ponosan wrote:
AfromMann wrote: p.s sad nesto gledam shemu analagne telemach-a

Sport klub
Sport klub+
ESPN America
DoQ
MTV Adria
VH 1
HBO
HBO Comedy

daj nam makar dva iz ove ponude hajdarevicu a ne saudiju,bir,islam,igman ko da smo u palestini!
HBO je samo promotivno tu, nece ostati. ESPN americko njesra, 80% populacije ne voli to sto oni prenose. DoQ prosjek, nista spektakularno.

E sad, Sport klub i VH1 su vrhunski kanali, ali sumnjam da ce biti uvrseni u analognu semu, cak sam za Sport klub 100% siguran :D
pa da mi je i taj promo vidjet ali jok nema ni toga,espn sam naveo zato sto znam da nece biti sk pa daj sta das!i kad smo imali sk nikad nisu pustli sk+!nemaju ozbiljan muzicki kanal ,imaju vivu koja je televizija sa reklamama prekinuta kojim spotom!mogli su makar sport1 nekadasnji dsf pustit pa makar da gledamo rukometno prvenstvo!
Last edited by AfromMann on 21/01/2011 11:50, edited 1 time in total.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2125 Re: HS kablovska

Post by JoseMujica »

pa ljudi niko nikoga nemre naćerat koju će kablovsku imat u svome stanu, pa makar ostatak zgrade potpisao samo za jednu firmu.

meni je lično drago što je uletio Telemach jer je razbio mahalski monopol...jedino se na ovaj način mogu natjerati HS i bihnet da pruže bolje i jeftinije usluge

bilo bi super kad bi isti izbor i dobru konkurenciju imali i za grijanje (toplane, sarajevogas), struju (elektroprivreda) i vodu (vodovod), odvoz smeća (rad) itd.
Locked