Radovan Karadžić u Haagu!
- ifas
#2101 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Samo sad svi ratni stanovnici Sarajeva podnijeti tuzbe protiv dodikstana za pretrpljeni strah itd itd itd sta je vec navedeno u tacki optuznice vezanoj za Sarajevo. Urusit ce je odstetni zahtjevi ko staru halu od okoraka.
- MMM1977
#2102 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Nece vec je tog kviska oko dobrog ponasanja ulozio. Sve olaksavajuce okolnosti su uzete u obzir pri samoj presudi. Cak i, upakovano, dogovor oko imuniteta sa Holbrukom.luckylaka wrote:10 je odlezao,zbog finog ponasanja smanjice mu jos deset,eto njega napolju u najboljim godinam 95-im da nastavi zapoceti projekat
- dr socrates
#2103 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Da je otišao u Hag odmah poslije rata možda je već mogao biti na slobodi nakon odslužene dvije trećine kazne.
Last edited by dr socrates on 24/03/2016 15:58, edited 1 time in total.
- It_is_a_Leclerc
#2104 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Haški sud ne vješa ljude,niti ih šalje na električnu stolicu.Logovan wrote:Šta je ba solidna.It_is_a_Leclerc wrote: 5. Kazna od 40 godina je solidna. Mogla je i doživotna, ali generalno - to je to.Smiješno jarane, žalosno.
40 godina je najveća jedinstvena zatvorska kazna koju haški tribunal može izreći, osim doživotne.
-
Juliuscezar
#2105 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
sto fino isprica ovaj gost na al Jazeeri
-
Android Knego
#2106 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
najveci pobjednik nakon ove presude je Zika... sad on ima argumente da se zali i kaze kako ja i Hromi Daba po 40, kruteyebo...
- ExNihilo
#2107 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Meni je ba smiješno da se "primjereno ponašanje" uzima kao olakšavauća okolnost frajeru za kojeg su upravo rekli da je kriv za genocid i zločine protiv čovječnosti.
-
statixx
#2108 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
P.Starck wrote:Hajde makar se kosooki kompromitovao do sada da valja, tako da će žalba kojoj kosooki po defaultu ne može prismrdit, završiti sa izdvojenim prijedorom i doživotnim zatvorom za dabića, ali čak i bez toga ova presuda od_koga_je_dobra_je![]()
Udruženim zločinačkim podhvatom, ubistvima, deportacijom i td.. je planirana i nastala SAO REPUBLIKA SRPSKA
Neka to piše u Brittanici, Enciklopediji za djecu i Geografskom atlasu i meni je to ok, nek se zna. Hajmo sad na jednu hladnu
- BHCluster
#2109 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Ovo nije presuda samo Karadzicu nego citavoj jednoj politici
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#2110 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
ifas wrote:Samo sad svi ratni stanovnici Sarajeva podnijeti tuzbe protiv dodikstana za pretrpljeni strah itd itd itd sta je vec navedeno u tacki optuznice vezanoj za Sarajevo. Urusit ce je odstetni zahtjevi ko staru halu od okoraka.
- karanana
#2111 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
kao sto su ga mnogi drugi popushili.BHCluster wrote: Dobro kad ste krenuli sa ovim oko visine kazne, eto izadje i sta onda popushi metak i to je to.
ako pozivi i ako dodje do opcije da ga puste nakon 2/3, moze li mu se kao otezavajuca okolnost uzeti to da je bjezao od pravde 13 godina?
ma umrijece i prije 2/3...doduse mozda naleti na kakvu kvalitetnu i potentnu spermu negdje pa ga odrzi vitalnog.
- Edin H.
#2112 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
TomANDJerry wrote:ne razumije ... kriv skoro po svemu osim tacki 1 (a znali smo da za to skoro sigurno nece biti optuzen , iskreno osim Prijedora tu se i nije trebalo pokusavati dokazati genocid) i vi nesto psujete sudiji
40 godina je max kazna po broju godina , jedino moze dobiti dozivnotnu - i to je jedino lose sto nije dobio
Dakle sud je presudio manje-vise onako kako je trebalo , i vi sada psujete jer je dobio samo 40 godina - a ne dozivotnu
Mozda je cuvaju za Mladica, ali bez obzira ostavlja gorak ukus u ustima da nije dobio dozivotnu.
- MOSALJOZE
#2113 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Jel mi vrijeme provedeno u zatvoru ulazi u ovu presudu?
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#2114 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
DAMOSALJOZE wrote:Jel mi vrijeme provedeno u zatvoru ulazi u ovu presudu?
-
tutku
#2115 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Pogresno razmisljanje. Tolimir ti je osudjen dozivotno, morao je biti i Mastermind svega - Karadzic. Iskreno se nadam da ce tako i biti nakon drugostepene, ali daj Boze. Nazalost, ni prije presude se nisam nadao za genocid u ovih 7 opcina, takva je praksa ICTYa i to je opet potvrdjenohrasno38 wrote:To je poenta!!! Hag ili bilo koji sud ne funkcionise na onome sto mi zovemo pravda nego na pravu. Ja ne znam koja je najveca kazna u Hagu ali ovo je do sada ja mislim najveca kazna. Vrlo slicna tj moguce i jaca ce biti dosudjena Mladicu i ta uzasna rijec "GENOCID" kao presuda moze makar malo vratiti pravdu i srusiti RS i dobro stresti Srbiju!aCme wrote:"nije važna visina kazne, važna je suština" Munira Subašić
- BHCluster
#2116 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Revizija tuzbe protiv Srbije za agresiju neminovna
-
Mohamad Sissoko
#2117 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
I ja se to pitam..jel moguce trazit odstetu s obzirom da je rs nastala na genocidu i zlocinackom podhvatu?ifas wrote:Samo sad svi ratni stanovnici Sarajeva podnijeti tuzbe protiv dodikstana za pretrpljeni strah itd itd itd sta je vec navedeno u tacki optuznice vezanoj za Sarajevo. Urusit ce je odstetni zahtjevi ko staru halu od okoraka.
- Edin H.
#2118 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Prva vijest na Sky News-u presuda fudbaleru Adamu Johnsonu, tek druga presuda Karadzicu. 
- karanana
#2119 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
nema tuzbe za agresiju nego za genocid.BHCluster wrote:Revizija tuzbe protiv Srbije za agresiju neminovna
nema od tog nista.
- Dozer
#2120 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
E, dobro...stukoh Hapaurin, i sad mogu malo mirnije...
Dakle, hajvan je osudjen za sve sto mu je stavljeno na teret, ukljucujuci i najgori zlocin, a to je genocid. I to cak i za njegovo planiranje.
Sta nam to govori? Pa upravo ono sto svi mi znamo, a to je da je RS napravljena na zlocinima i genocidu. Jer, ako je predsjednik necega zlocinac po raznoraznim osnovama, presudjeni i osudjeni zlocinac, a koje ukljucuju i genocid, sasvim je logicno i prirodno da su svi njemu podredjeni radili ono sta on nalozi.
Ako je tako, a jeste, onda nista manju krivicu i odgovornost za saucesnistvo nema NI JEDAN JEDINI PRIPADNIK BILO KOJE TADASNJE INSTANCE RS-a!
Drugim rijecima, svi oni koji su sjedili i/ili bili ukljuceni u bilo koju instituciju RS u periodu 92-95, takodjer su ratni zlocinci jer su direktno ili indirektno ucestvovali, podrzavali ili ohrabrivali sve zlocine za koje im je predsjednik upravo osudjen.
Trecim rijecima, minimalno polovica svih trenutnih funkcionera RS-a na raznoraznim nivoima, a pocev od samog vrha i Dodika koji je u ratnoj RS sjedio u skupstinskim klupama (inace, u ratu poznat kao Mile Ronhill), su - ratni zlocinci.
A, kao takvi, i koji su tada slijedili svog predvodnika Karadzica, sada bi trebalo da sjede na optuzenickim klupama, i to pod identicnim optuzbama za koje im je predjsednik osudjen.
Ostaje da vidimo nase domace picketine sta ce i kako ce sada. Ja garantujem da nece ni progovoriti o bilo cemu uperenom protiv RS, nego ce samo traljavo laprdati o satisfakciji za zrtve, pravednosti nase ratne borbe, bla,bla...
Dakle, hajvan je osudjen za sve sto mu je stavljeno na teret, ukljucujuci i najgori zlocin, a to je genocid. I to cak i za njegovo planiranje.
Sta nam to govori? Pa upravo ono sto svi mi znamo, a to je da je RS napravljena na zlocinima i genocidu. Jer, ako je predsjednik necega zlocinac po raznoraznim osnovama, presudjeni i osudjeni zlocinac, a koje ukljucuju i genocid, sasvim je logicno i prirodno da su svi njemu podredjeni radili ono sta on nalozi.
Ako je tako, a jeste, onda nista manju krivicu i odgovornost za saucesnistvo nema NI JEDAN JEDINI PRIPADNIK BILO KOJE TADASNJE INSTANCE RS-a!
Drugim rijecima, svi oni koji su sjedili i/ili bili ukljuceni u bilo koju instituciju RS u periodu 92-95, takodjer su ratni zlocinci jer su direktno ili indirektno ucestvovali, podrzavali ili ohrabrivali sve zlocine za koje im je predsjednik upravo osudjen.
Trecim rijecima, minimalno polovica svih trenutnih funkcionera RS-a na raznoraznim nivoima, a pocev od samog vrha i Dodika koji je u ratnoj RS sjedio u skupstinskim klupama (inace, u ratu poznat kao Mile Ronhill), su - ratni zlocinci.
A, kao takvi, i koji su tada slijedili svog predvodnika Karadzica, sada bi trebalo da sjede na optuzenickim klupama, i to pod identicnim optuzbama za koje im je predjsednik osudjen.
Ostaje da vidimo nase domace picketine sta ce i kako ce sada. Ja garantujem da nece ni progovoriti o bilo cemu uperenom protiv RS, nego ce samo traljavo laprdati o satisfakciji za zrtve, pravednosti nase ratne borbe, bla,bla...
-
Juliuscezar
#2121 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Od revizije tuzbe protiv Srbije nema nista jer je potrebna saglasnost iz RSa a to cemo dobit nikad.
Ima li gluplje pravilo od o pustanju nakon 2/3 kazne, koji ga kurac onda osudis-
Ima li gluplje pravilo od o pustanju nakon 2/3 kazne, koji ga kurac onda osudis-
- karanana
#2122 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
dobro smo prosli. mogo nas je i johan krojf uzet za srebro.Edin H. wrote:Prva vijest na Sky News-u presuda fudbaleru Adamu Johnsonu, tek druga presuda Karadzicu.
- Edin H.
#2123 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Je li Tolimir na prvostepenom sudu dobio dozivotnu?tutku wrote:Pogresno razmisljanje. Tolimir ti je osudjen dozivotno, morao je biti i Mastermind svega - Karadzic. Iskreno se nadam da ce tako i biti nakon drugostepene, ali daj Boze. Nazalost, ni prije presude se nisam nadao za genocid u ovih 7 opcina, takva je praksa ICTYa i to je opet potvrdjenohrasno38 wrote:To je poenta!!! Hag ili bilo koji sud ne funkcionise na onome sto mi zovemo pravda nego na pravu. Ja ne znam koja je najveca kazna u Hagu ali ovo je do sada ja mislim najveca kazna. Vrlo slicna tj moguce i jaca ce biti dosudjena Mladicu i ta uzasna rijec "GENOCID" kao presuda moze makar malo vratiti pravdu i srusiti RS i dobro stresti Srbiju!aCme wrote:"nije važna visina kazne, važna je suština" Munira Subašić
- Maharadza
#2124 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Eh da još imamo jake Bošnjačke predstavnike koji bi na osnovu ovoga tražili ukidanje tvorevine nastale na osnovu zločina (čitaj genocida), ali kao da gledam samo će pohvaliti sud, "pravda je zadovoljena" i kraj priče a sve sa ciljem ulizivanja bagri koja nas je embargom htjela dokrajčiti!It_is_a_Leclerc wrote:Nepotrebno ste emotivni i žurite sa zaključcima.
Idemo redom:
1. Osuđen za 10/11 tačaka.
2. Genocid u Srebrenici potvrđen još jedanput.
3. Postoji i drugi stepen u koji ulazi i Tomašica kao dokaz genocida
4. RS potvrđena kao rezultat Udruženog zločinačkog poduhvata i to ne jednog, već četiri
5. Kazna od 40 godina je solidna. Mogla je i doživotna, ali generalno - to je to.
6. Presuda je stravično važna sa historijskog aspekta.
7. Opet kažem, ne znate i nepotrebno se emocionališete.
8. O tome koliko je "povoljna" presuda za RS, dovoljno govori opelo na RTRS.
- madner
#2125 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Prvi kod spiegela