Biciklom kroz Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kurty

#2101 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kurty »

Evo ga.. ovo je recimo sredina brda... slike na istom mjestu... na prvoj se vidi najstarija dzamija na ovim prostorima... nesto kao pod zastitom UNa valjda

Image

a na drugoj... Dio Breze koji se vidi sa tog mjesta
Image
Joey Tribbiani

#2102 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Joey Tribbiani »

fine slike momci...

@dadoka84 kojim putem ides do skakavca? Nisam nikako gore isao bajkom. Znam samo onaj put kuda ide kombi za nahorevo i onda se nastavlja pjeske gore onim makadamom. Nisam isao jer su one ulice do posljednje stanice uske, pa kont'o da mi moze izletit neko auto ondje.
dadoka84

#2103 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by dadoka84 »

Ja sam nastavio samo pored pionirske i glavnom cestom pa makadamom do gore. Nisam nigdje pjeske isao. U prvu i polako. Ako naidje auto sklonim se u stranu ili skroz stanem. Meni sigurno nece niko stati. Danas se malo vozalo starom trasom pruge prema palama. 38 na satu :D
trimi68
Grijem se na: Plin
Horoskop: Stirjelac

#2104 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by trimi68 »

Image

U okviru obilježavanja 6. aprila, dana Grada Sarajeva, Udruženje brdskih biciklista (MTBa) u saradnji sa upravom Grada organizuje sportsko-turističku manifestaciju ” ENJOY SARAJEVO “. Gosti iz biciklističkih medija Slovenije, Hrvatske i Srbije te brojni ljubitelji brdskog biciklizma iz Bosne i Hercegovine posjetit će Trebević, omiljeno izletište Sarajlija, vozeći od Vilsonovog šetališta, preko Vraca do samog vrha. Posebna atrakcija za sve bit će spust šumskom, planinarskom stazom od vrha Trebevića do Dobrih voda i potom kraj bob staze strmim uličicama Sarajeva do Latinske ćuprije.

Manifestacija će se održati u subotu, 9. aprila 2011. godine sa početkom u 10,00 sati. Na startu u Vilsonovom šetalištu će se prisutnima obratiti prestavnik Gradskog vijeća Grada Sarajeva. Vožnja je otvorenog tipa i pozivaju se svi brdski biciklisti, rekreativci, ljubitelji prirode i zdravog načina života da uzmu učešće.

S obzirom na moguću različitu kondicionu pripremljenost učesnika formirat će se dvije grupe: naprednija koja će voziti do samog vrha Trebevića i sporija koja će voziti kraću i lakšu dionicu do Dobrih voda i Vidikovca, a biciklisti će sami odlučiti gdje će voziti. Iako će svaki učesnik dobiti prospekt s mapom puta cijelu kolonu će obezbjeđivati policija, pratiti služba hitne pomoći, aktivisti Udruženja brdskih biciklista a obezbijeđena je i pratnja terenskog vozila i servisera. Drugi dan vikenda planirana je biciklistička posjeta parku prirode Skakavac.

“ENJOY SARAJEVO” ima za cilj afirmaciju prirodnih ljepota i turističkih potencijala Sarajeva i okolnih planina, te povratak Trebeviću kao omiljenom izletištu Sarajlija. Jedan od najboljih načina da se on doživi je posjeta biciklom. Gradsko vijeće Grada Sarajeva je dajući podršku ovoj manifestaciji još jednom pokazalo kako je briga za mlade i zdrave građane na prvom mjestu, a Sarajevo da ima potencijala za razvoj i ovog vida turizma.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2105 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Truba »

ja sam jednom bio na skakavcu s rajom s fakulteta ima 10 godina
sad ne bih znao doći biciklom nema šanse

odo pritefteriti još jedan ovoljetni zadatak... skakavac
dadoka84

#2106 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by dadoka84 »

http://www.mtb.ba/?p=80
Uprati ovaj dio na spustu. Eto ti puta :D
cappy_tempo

#2107 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

dadoka84 wrote:Ja sam nastavio samo pored pionirske i glavnom cestom pa makadamom do gore. Nisam nigdje pjeske isao. U prvu i polako. Ako naidje auto sklonim se u stranu ili skroz stanem. Meni sigurno nece niko stati. Danas se malo vozalo starom trasom pruge prema palama. 38 na satu :D
jarane ja dosao do onog prvog veceg brda i samo se okreno nazad :mrgreen: . odakle ti ba snaga da ispedalas ono :mrgreen:
Better Man

#2108 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Better Man »

Juče je bio divanm dan za vožnju. S biciklom sam išao do Kondžila, a onda makadamom prema Bilalovcu. Ljepota od prirode. Čuje se samo cvrkut ptica i žubor potoka. Put je bio kombinovan, tj. malo voziš ravnim dijelom pa lagani uspon. Imaš utisak da se voziš po ravnom, a u stvari se konstantno penješ. Evo koja slika!

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Tranquilizer

#2109 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Tranquilizer »

@Better Man: gdje ti je ovo !?
winnie

#2110 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by winnie »

ovo je iza visokog, pored "aerodroma" pa u šumu... super ruta, nikad mi nije naumpala
winnie

#2111 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by winnie »

...
cappy_tempo

#2112 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

aj nek mi neko od poslovnih biciklista pomogne. hocu da pedalam na posao 10km u jednom pravcu. jel se moze to izdrzati u farmerkama ili da idem trenerka ili sorc pa da se tamo presvlacim? :D . pedalo sam ja u farmerkama ali sve su to kratke dionice ali 20km na dan ne znam jel bas srklet ili se moze :D
sabanss

#2113 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by sabanss »

cappy_tempo wrote:aj nek mi neko od poslovnih biciklista pomogne. hocu da pedalam na posao 10km u jednom pravcu. jel se moze to izdrzati u farmerkama ili da idem trenerka ili sorc pa da se tamo presvlacim? :D . pedalo sam ja u farmerkama ali sve su to kratke dionice ali 20km na dan ne znam jel bas srklet ili se moze :D
Ja sam isao tako ali sam se presvlacio i plak'o prije posla.
cappy_tempo

#2114 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

cemu ba plakanje? :mrgreen: .zar je tako grdno ili ti bilo mrsko svako jutro se presvlaciti? :mrgreen:
Tranquilizer

#2115 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Tranquilizer »

Nemam pojma da Visoko ima aerodrom :roll:
Tranquilizer

#2116 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Tranquilizer »

cappy_tempo wrote:aj nek mi neko od poslovnih biciklista pomogne. hocu da pedalam na posao 10km u jednom pravcu. jel se moze to izdrzati u farmerkama ili da idem trenerka ili sorc pa da se tamo presvlacim? :D . pedalo sam ja u farmerkama ali sve su to kratke dionice ali 20km na dan ne znam jel bas srklet ili se moze :D

Joj tebe ponesi jedan dan presvlaku pa ako se oznojiš presvuci se :shock: , ako ne... nemoj ni nositi naredni put... ;-)

pa' ja :mrgreen:
winnie

#2117 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by winnie »

Tranquilizer wrote:Nemam pojma da Visoko ima aerodrom :roll:
ako nemas pojma, ne znaci da nema :D
nekad davno, zivio jedan tu i skont'o da ne bi bilo lose imati aerodrom kod visokog (radovlje)... ostalo je legenda
cappy_tempo

#2118 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

Tranquilizer wrote:

Joj tebe ponesi jedan dan presvlaku pa ako se oznojiš presvuci se :shock: , ako ne... nemoj ni nositi naredni put... ;-)

nije problem ponijeti presvlaku nego pitam jel se moze 20km na dan preci u farmerkama ili ne moze
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2119 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Truba »

zar nije kondžilo kod teslića
Tranquilizer

#2120 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Tranquilizer »

cappy_tempo wrote:
Tranquilizer wrote:

nije problem ponijeti presvlaku nego pitam jel se moze 20km na dan preci u farmerkama ili ne moze

Ma može brate, što ne bi moglo...10 gore 10 dole i tu si...jest da bi ti bilo ugodnije u šorcu ali ako mora sve može :mrgreen:
Tranquilizer

#2121 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Tranquilizer »

winnie wrote:
Tranquilizer wrote:Nemam pojma da Visoko ima aerodrom :roll:
ako nemas pojma, ne znaci da nema :D
nekad davno, zivio jedan tu i skont'o da ne bi bilo lose imati aerodrom kod visokog (radovlje)... ostalo je legenda

Ma ne sumnjam vjeruj :-D , kada ima piramide onda može i pistu...nego možel' malo bolje objašnjenje one rute gore, nisi mi baš ostao najasniji ;-)
sabanss

#2122 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by sabanss »

cappy_tempo wrote: nije problem ponijeti presvlaku nego pitam jel se moze 20km na dan preci u farmerkama ili ne moze
Moze, pogotovo ako nemas uzbrdo-nizbrdo dionica. Nije strasno niti kada se ne plaknes ali je ugodnije vako :-)
winnie

#2123 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by winnie »

ma to je ovaj, betterman, is'o tamo. meni se samo svidja ruta jer sam bio tamo nekad, '94 8-) ... ides u mostre, skrenes prema ciglani, ides kroz idilicna selca asvaltom, dodjes na kraju do nekih vikendica i onda laganini kroz sumicu (kao na onim slikama)

otprilike ovaj dio http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=44.0 ... 6&t=k&z=14 (aerodrom je u donjem desnom uglu)
Tranquilizer

#2124 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Tranquilizer »

winnie wrote:ma to je ovaj, betterman, is'o tamo. meni se samo svidja ruta jer sam bio tamo nekad, '94 8-) ... ides u mostre, skrenes prema ciglani, ides kroz idilicna selca asvaltom, dodjes na kraju do nekih vikendica i onda laganini kroz sumicu (kao na onim slikama)

otprilike ovaj dio http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=44.0 ... 6&t=k&z=14 (aerodrom je u donjem desnom uglu)
Danke, :thumbup:
cappy_tempo

#2125 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

sabanss wrote:
cappy_tempo wrote: nije problem ponijeti presvlaku nego pitam jel se moze 20km na dan preci u farmerkama ili ne moze
Moze, pogotovo ako nemas uzbrdo-nizbrdo dionica. Nije strasno niti kada se ne plaknes ali je ugodnije vako :-)
relacija je pofalici-reljevo dom. najvece brdo je buca potok ispod podvoznjaka :D
Post Reply