BH fudbalski/nogometni talenti

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
thekupus

#2101 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by thekupus »

luckylaka wrote:
uglavnomja wrote:kaze danas komentator na areni da je mali tin safetov sestric, sin brat seada koji je igrao blabla :lol: :lol: :lol:
To on nesto novo rekao sto mi ne znamo :-)

a k'o da ga nije ni bilo na terenu, mislim 5:0
Kinaski

#2102 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Kinaski »

Image
oba susjeda dominiraju sa talentima , niti jednog naseg igraca
Ovo su svi igraci koji su bili nominovani za najboljeg FIFA mladog igraca
Last edited by Kinaski on 06/12/2013 00:39, edited 1 time in total.
thekupus

#2103 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by thekupus »

ovo ko vodic za FIFA manager mode, koga sve kupiti :D
DonVitoN

#2104 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by DonVitoN »

A gdje je Seo :?
MOSALJOZE

#2105 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by MOSALJOZE »

DonVitoN wrote:A gdje je Seo :?
Sea nema jer bi se konkurencija demoralisala,on je klasa za njih samo to oni ne znaju.
dragonz

#2106 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by dragonz »

Nisam upratio je li ko gledao na transfermarktu ove lige mladih npr. bundesliga za mlade podjeljenja po regijama i ima brdo naših mladih igrača.
Korisničkoime

#2107 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Korisničkoime »

Kinaski wrote:Image
oba susjeda dominiraju sa talentima , niti jednog naseg igraca
Ovo su svi igraci koji su bili nominovani za najboljeg FIFA mladog igraca
Razlog tome je valjda svakome jasan komšije/susjedi se koliko toliko trude da naprave igrače dok mi čekamo a nam ga neko napravi. Pri tome tu cijela krivica leži na Savezu i našoj PL. U PL se ne baca novac da bi se napravio igrač nego se kupi sudija, dogovori 3 za 3 boda, kupi se neko od protivnika, kupi se uprava kluba i trener. Šta ti imaš ulagati desetine hiljada maraka u mladog igrača i to godinama od kojeg na kraju možda neće biti ništa kada za 5.000 KM kupiš tekmu i rahat.
Naša PL je cirkus i ruglo još ovdje neki nastoje da se tom cirkusu i ruglu pomogne i da se nagradi nerad, javašluk naših klubova tako što će se igrači iz PL prodavati preko repke. E repka servis za prodaju igrača pa ne znam ko je ovdje lud. Pri tome da se makar radi o spaćnim igračima (da se radi o spaćnim ne bi trebala prodaja preko repke) već uvaljujemo ljudima muda pod bubrege.
ajaca

#2108 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by ajaca »

bit će veliko veselje kada bih dođe do pobjede protiv argentine u ljeto.
Nebitan32

#2109 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Nebitan32 »

Šta još treba za poziv?

Tri pogotka Muamer Tankovića protiv Tottenhama, prvi golgeter U-21 tima Fulhama! (VIDEO)

Rezervna, U-21 ekipa Fulhama briljira u šampionatu i trenutno se nalazi na prvom mjestu Barclays U-21 Premier lige Engleske ispred ekipa poput Manchester Uniteda, Chelsea, Liverpoola...

Ponajbolji igrač ovoga tima je potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine, trenutno član mlade selekcije Švedske, osamnaestogodišnji Muamer Tanković koji je i najbolji strijelac.

U-21 ekipa Fulhama je u petak na domaćem terenu porazila ekipu Tottenhama rezultatom 5:3, a het-trik za pobjedničku ekipu postigao je upravo Tanković koji u ovoj godini iza sebe ima odličan napadački učinak.

Njegova ekipa nakon 11 odigranih kola ima 25 osvojenih bodova i jedina su neporažena ekipa u ligi. Tanković je u ovih jedanaest susreta postigao osam golova, što čini 1/3 od ukupnog broja golova Fulhama ove sezone.

Treneri U-21 tima sa Craven Cotage-a su oduševljeni nastupima Tankovića i ako nastavi sa pružanjem ovakvih partija prebacivanje u prvi tim Fulhama će biti neminovno.

Podsjetimo, popularni "Mujo" je postigao "het-trik" u meču U-19 selekcija Švedske i BiH koji se igrao početkom oktobra. On nije proslavio golove koje je postigao protiv naše reprezentacije
, a prilikom izlaska sa terena naklonio se prema navijačima koji su stigli iz cijele Švedske kako bi bodrili naše juniore.

Trostruki strijelac poslije meča otišao je i korak dalje, pa je na svom Instgram profilu napisao:

"Moja voljena domovino! Samo sam radio svoj posao... Bio sam jak, uspio sam se suzdržati od proslavljanja pogodaka!".

U razgovoru za Reprezentacija.ba portal Muamer Tanković je još prije dvije godine istakao želju za igranjem za Bosnu i Hercegovinu.

Još uvijek čekamo na potez čelnika našeg Saveza da stupe u kontakt sa ovim mladićem, kako bi dobio šansu pokazati svoje vještine u dresu voljene reprezentacije.

http://www.haber.ba/sport/fudbal/67414- ... video.html

izvor : haber.ba
Logovan

#2110 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Logovan »

:thumbup: :bih: Ovaj momak mora igrati za našu reprezentaciju. Nisam ga nikad gledao ali ni ne trebam, vidi se da posjeduje kvalitet.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#2111 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Matijevic_Vlado »

Logovan wrote::thumbup: :bih: Ovaj momak mora igrati za našu reprezentaciju. Nisam ga nikad gledao ali ni ne trebam, vidi se da posjeduje kvalitet.
sta ima Safete
Logovan

#2112 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Logovan »

Matijevic_Vlado wrote:
Logovan wrote::thumbup: :bih: Ovaj momak mora igrati za našu reprezentaciju. Nisam ga nikad gledao ali ni ne trebam, vidi se da posjeduje kvalitet.
sta ima Safete
Nema ništa, kod tebe? :skoljka:
Je l' vidiš da frajer svako malo zabija golove? Zvati ga i gotovo, nema pametovanja.
DonVitoN

#2113 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by DonVitoN »

Ovaj je nasima u savezu poznat barem ako prate mlade selekcije ili se sve vrti o tzv "Zmajeva" a najezim se kad to cujem.. :cry: jos kad za U-21 rep. kazu "mladi zmajici"
burek_in_space

#2114 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by burek_in_space »

Chuj nisi ga nikad gledao, ali trazhish poziv? :-)
Logovan

#2115 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Logovan »

burek_in_space wrote:
Chuj nisi ga nikad gledao, ali trazhish poziv? :-)
Ne znam šta je čudno kad lik konstantno zabija golove... :-)
kopija

#2116 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by kopija »

Stvarno ako stalno zabija golove zašto su naši usporeni. Valjda treba žuriti uzimati takve, pa ako daju ruke kasnije to je odlično.
DonVitoN

#2117 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by DonVitoN »

kopija wrote:Stvarno ako stalno zabija golove zašto su naši usporeni. Valjda treba žuriti uzimati takve, pa ako daju ruke kasnije to je odlično.
Zabijo je i nama tricu :mrgreen: :( pa je tad bilo price.. opet se to ogradilo i niko nista o njemu.
MOSALJOZE

#2118 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by MOSALJOZE »

BHF_Manijak wrote:
MOSALJOZE wrote:
BHF_Manijak wrote:A otkud ti to da se obavio razgovor sa golmanom Bayerna? Mali je samo rekao u intervjuu da mu je zelja za nas igrati, nikakvog kontakta nije bilo, sem medijskog.
Mogu i ja nekad imat jedan info iz prve ruke ha ja.
:mrgreen: :thumbup:

Samo pitam je l' nagadjanje ili info, ne sekiraj se. Znaci provjereno je to? :)
http://www.reprezentacija.ba/index.php/ ... a-jos-ceka
:kiss: :kiss: :bih: :bih: :bih:
stakasa

#2119 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by stakasa »

Nebitan32 wrote:Šta još treba za poziv?

Tri pogotka Muamer Tankovića protiv Tottenhama, prvi golgeter U-21 tima Fulhama! (VIDEO)

Rezervna, U-21 ekipa Fulhama briljira u šampionatu i trenutno se nalazi na prvom mjestu Barclays U-21 Premier lige Engleske ispred ekipa poput Manchester Uniteda, Chelsea, Liverpoola...

Ponajbolji igrač ovoga tima je potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine, trenutno član mlade selekcije Švedske, osamnaestogodišnji Muamer Tanković koji je i najbolji strijelac.

U-21 ekipa Fulhama je u petak na domaćem terenu porazila ekipu Tottenhama rezultatom 5:3, a het-trik za pobjedničku ekipu postigao je upravo Tanković koji u ovoj godini iza sebe ima odličan napadački učinak.

Njegova ekipa nakon 11 odigranih kola ima 25 osvojenih bodova i jedina su neporažena ekipa u ligi. Tanković je u ovih jedanaest susreta postigao osam golova, što čini 1/3 od ukupnog broja golova Fulhama ove sezone.

Treneri U-21 tima sa Craven Cotage-a su oduševljeni nastupima Tankovića i ako nastavi sa pružanjem ovakvih partija prebacivanje u prvi tim Fulhama će biti neminovno.

Podsjetimo, popularni "Mujo" je postigao "het-trik" u meču U-19 selekcija Švedske i BiH koji se igrao početkom oktobra. On nije proslavio golove koje je postigao protiv naše reprezentacije
, a prilikom izlaska sa terena naklonio se prema navijačima koji su stigli iz cijele Švedske kako bi bodrili naše juniore.

Trostruki strijelac poslije meča otišao je i korak dalje, pa je na svom Instgram profilu napisao:

"Moja voljena domovino! Samo sam radio svoj posao... Bio sam jak, uspio sam se suzdržati od proslavljanja pogodaka!".

U razgovoru za Reprezentacija.ba portal Muamer Tanković je još prije dvije godine istakao želju za igranjem za Bosnu i Hercegovinu.

Još uvijek čekamo na potez čelnika našeg Saveza da stupe u kontakt sa ovim mladićem, kako bi dobio šansu pokazati svoje vještine u dresu voljene reprezentacije.

http://www.haber.ba/sport/fudbal/67414- ... video.html

izvor : haber.ba
Ja mislim da seljak kalkulise hoce li za BiH ili za Svedsku
burek_in_space

#2120 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by burek_in_space »

Logovan wrote: Ne znam šta je čudno kad lik konstantno zabija golove... :-)
Chuo sam i ja da Zumra pravi vrhunske kifle, ali nisam ih nikad probao, pa hajmo je proglasiti Masterchefom :-)
Ne ide tako, da ga jebesh.
Logovan

#2121 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Logovan »

U njegovom slucaju ide. Ne bi trebalo biti pametovanja oko njega, pozvati ga sto je brze moguce da ga ne izgubimo.

Sent from my GT-S5830i using Tapatalk 2
Nebitan32

#2122 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Nebitan32 »

Nista ne gubimo da ga pozovemo i isprobamo u par utakmica. Ako se potvrdi kao dobar, dobijamo igraca za narednih 12-15 godina. Ako ne, nikom nista.

Mi nemamo veliki fond igraca i samim time bi nam trebao biti zanimljiv svaki momak koji igra u nekom klubu iz pet najjacih liga.
SkyLimit

#2123 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by SkyLimit »

Naš skaut i agent Jusuf "Juka" Bećirović kaže da je Kenan Herić najveći talent u mlađim kategorijama Basela,igra u veznom redu,rođen 19.11.1998 godine.
Image

Ima i neki članak na njemačkom o njemu,pa ako ko želi može prevesti
http://www.aargauerzeitung.ch/sport/aar ... -126855027

Sadašnji igrač Bayerna Shaqiri je produkt Baselove škole,kao i najbolji strijelac Švicarske reprezentacije svih vremena Alexander Frei.
Muhamed Đakmić

#2124 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Muhamed Đakmić »

Dok je Švicarske, biće i reprezentacije BiH 8-)
bingov buraz

#2125 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by bingov buraz »

MyTao wrote:Ovaj Anel Hadzic sprema neke papire godinama, non stop prica o reprezentaciji a niko ga i ne planira zvati u reprezentaciju izgleda... malo se covjek proracuno :-) :-)
Valjace mu za gradjevinsku nekad :D
Post Reply