Hvala ako koja razumije pitanje,jer sam svasta napisala i ako zna odgovor
Ginekologija - sve o tome
Moderator: anex
- Nervozna
#2101 Re: Ginekologija i vagine....
Eh,ja se konačno nakanila da odem po uputnicu za ginekologa da mi da uputnicu za hpv tipizaciju na Jezeru,no moja doktorica opšte prakse mi dala dvije uputnice,obe za GAK
Na jednoj piše hpv tipizacija,a na drugoj izostanak menstruacije,molim za Vaše mišljenje. Sad ne znam kome prvo da se obratim na GAK-u (to je Jezero,jelda
) i da li mi je uopšte ona trebala dati te uputnice?
-
laly
#2102 Re: Ginekologija i vagine....
Imam jedno pitanje
Bila sam na gin. pregledu prvi put ugl. imam upalu jajnika pa sam dobila vaginalete i antibiotik. Svi simptomi su mi potpuno prestali pa me zanima ima li potrebe da idem na kontrolu?
Bila sam na gin. pregledu prvi put ugl. imam upalu jajnika pa sam dobila vaginalete i antibiotik. Svi simptomi su mi potpuno prestali pa me zanima ima li potrebe da idem na kontrolu?
-
malaprinceza
#2103 Re: Ginekologija i vagine....
Hvala na odgovoru, meni menge još nema nigdje...iduci tjedan sam narucena kod ginekologa,ako do tad ne dobijem bude mi nadam s eon rekao sta mije.....mozda da kupim jos jedan test na trudnocu????? hm
- respo
#2104 Re: Ginekologija i vagine....
ovo je moja oblast
pitajte djevojke zene tu sam
pitajte djevojke zene tu sam
- male_okice
#2105 Re: Ginekologija i vagine....
nema svrhe da kupujes testove na trudnocu bezveze...bolje ti je uradi analizu iz krvi, nije to skupo haman kosta isto koliko i oni skupi testovi na trudnocu a on ce ti reci za par sati 100% pouzdano, osim ako se ti ne molis bogu da nisi trudna pa sad te frka sta ako test pokaze pozitivnomalaprinceza wrote:Hvala na odgovoru, meni menge još nema nigdje...iduci tjedan sam narucena kod ginekologa,ako do tad ne dobijem bude mi nadam s eon rekao sta mije.....mozda da kupim jos jedan test na trudnocu????? hm
-
laly
#2106 Re: Ginekologija i vagine....
Ma neugodan mi taj pregled
nikako mi se ne mili ici, ali u pravu si m@m@ ipak cu otici. Samo jos da pitam, posto sam isla kod privatnog gin. trebam li se ponovo naruciti za PAPA test ( uradjen mi je na prvom pregledu ) ili samo za obican pregled ?
-
radenska
#2107 Re: Ginekologija i vagine....
Ja sam Papa test radila kod Spahovica privatno i kad mi je zatrebalo da odnesem svom doktoru u drzavnu bolnicu samo sam otisla kod Spahovica po kopiju testa. Ja jednom godisnje odem na papa
- male_okice
#2108 Re: Ginekologija i vagine....
nnikome nije drago ici ginekologu ali to je tako, kao i kod zubara.papa test radis na svakih 6 mjeseci, ili 1 godisnje ako ej sve ok, znaci ako nemas nekih problema tipa neki cudan isjedak, da te nesto boli, svrab-to zna npr biti gljivica, ili neka bakterija, uglavnom ako nemas nikakvih problema ides preventive radi svakih 6 mjeseci kod gin tad otprilike radis i papa test i to je to...ovo je samo kontrola, ponesi taj zadnji nalaz, vjerovatno je na njemu i naglaseno da ide kontrola poslije terapije. Dr te pregleda opet vidi jel sve ok, sad ako su dobili rezultate od papa testa reci ce ti jel uredan ili ne...i to je to...ako je sve ok ides kuci, ako nedaj boze nije opet se trazi dalja terapija uzrok itd.laly wrote:Ma neugodan mi taj preglednikako mi se ne mili ici, ali u pravu si m@m@ ipak cu otici. Samo jos da pitam, posto sam isla kod privatnog gin. trebam li se ponovo naruciti za PAPA test ( uradjen mi je na prvom pregledu ) ili samo za obican pregled ?
-
malaprinceza
#2109 Re: Ginekologija i vagine....
Ma imam zakazano kod ginekologa 7.8 . Ne vjerujem da kasni zbog stresa jer stvarno nisam bila u nekim stresnim situacijama..ako sam trudna biti ću sretna!!! Kad ikad imam gljivice, ali one nisu uzrok kasnjenje menge..zakođer ovo je prvi put d atako kasni...ako je test pogriješio a bebica je na putu , sretno ju dočekujem!!
)))) biti ce to moja prva beba...uglavnom,, sve javim kako mi je ,,hvala svima na savjetima!!
- rinna0304
#2110 Re: Ginekologija i vagine....
jel mi ko moze objasniti od ceg je ovo jer sam vec pobudalila i umirem od straha doslovno... dakle prvo mi je kasnilo 3-4 dana inace prije sam imala slucaj i po 2-3 sedmice da kasni pa se zadnja 2-3 mj izjednacilo .. tek dosla s mora pa mislila to razlog eh sad ono zbog cega se ja tresem je sto na ulosku od menstruacije bude samo kap ili ni jedna a kad odem u wc ogromni ugrusci, a stomak boli nenormalno nez da je ikad ovako bolio.. trudna nisam tako da taj mi pojam ne spominjite
jel imao ko problem s ovim
- PeekABoo
#2111 Re: Ginekologija i vagine....
Vrlo vjerovatno neka upala. Desilo mi se jednom isto kad sam se vratila s mora. Vjerovatno more i sunce učine svoje.rinna0304 wrote:jel mi ko moze objasniti od ceg je ovo jer sam vec pobudalila i umirem od straha doslovno... dakle prvo mi je kasnilo 3-4 dana inace prije sam imala slucaj i po 2-3 sedmice da kasni pa se zadnja 2-3 mj izjednacilo .. tek dosla s mora pa mislila to razlog eh sad ono zbog cega se ja tresem je sto na ulosku od menstruacije bude samo kap ili ni jedna a kad odem u wc ogromni ugrusci, a stomak boli nenormalno nez da je ikad ovako bolio.. trudna nisam tako da taj mi pojam ne spominjitejel imao ko problem s ovim
Mene je isto jako bolio stomak, a prije nikad nisam imala bolove kad dobijem.
Da sam ti otisla bi doktoru, cisto da ne zapustis ako je nesto ozbiljnije.
- Nervozna
#2112 Re: Ginekologija i vagine....
rinna0304 wrote:jel mi ko moze objasniti od ceg je ovo jer sam vec pobudalila i umirem od straha doslovno... dakle prvo mi je kasnilo 3-4 dana inace prije sam imala slucaj i po 2-3 sedmice da kasni pa se zadnja 2-3 mj izjednacilo .. tek dosla s mora pa mislila to razlog eh sad ono zbog cega se ja tresem je sto na ulosku od menstruacije bude samo kap ili ni jedna a kad odem u wc ogromni ugrusci, a stomak boli nenormalno nez da je ikad ovako bolio.. trudna nisam tako da taj mi pojam ne spominjitejel imao ko problem s ovim
Desilo mi se isto to par puta.Nakon toga mi obično budu normalne menstruacije i obično mi se desava kad se nahladim s nogu
-
lesorelle
#2113 Re: Ginekologija i vagine....
Eh ovako 
U poprilicno sam dugoj vezi sa momkom, oko godinu dana
Prije tri mjeseca odlucili smo da stupimo u spolne odnose. S obzirom da je on meni prvi sa kojim sam spavala nije bilo potrebe da se ja testiram prije svega, ali on jeste. Nalaz je bio uredu. Medjutim prije par dana primjetila sam da imam bradavice u podrucju vulve i naravno odmah sam pomislila da su to kondilomi. Jedini je problem sto se ja nemam kome obratiti
moji roditelji su jako konzervativni i nedaj boze da saznaju da sam imala odnose prije braka. Momak trenutno nije u sarajevu da bih se njemu mogla obratiti. Sto se tice ginekologa isla sam u XY asocijaciju jer je besplatno, medjutim moja dr-ica je na odmoru do septembra sto je meni jako dugo da cekam. Da li iko zna kome se mogu obratiti da mi ustanovi da li su to kondilomi i kako da se lijecim u sarajevu?! Po mogucnosti da je besplatno!?
U poprilicno sam dugoj vezi sa momkom, oko godinu dana
Prije tri mjeseca odlucili smo da stupimo u spolne odnose. S obzirom da je on meni prvi sa kojim sam spavala nije bilo potrebe da se ja testiram prije svega, ali on jeste. Nalaz je bio uredu. Medjutim prije par dana primjetila sam da imam bradavice u podrucju vulve i naravno odmah sam pomislila da su to kondilomi. Jedini je problem sto se ja nemam kome obratiti
-
lesorelle
#2114 Re: Ginekologija i vagine....
Iz Sarajeva sam, opcina Novo Sarajevo, da li mi treba uputnica ili?! Da li se mogu samo tako pojaviti u bolnici i u koju je najbolje da odem?!
Hvala Vam puno na savjetu
otici cu ovih dana, sto prije
a svaki put smo spavali sa zastitom 
Hvala Vam puno na savjetu
-
LaCici
#2115 Re: Ginekologija i vagine....
Ne mozes tek tako otici u bolnicu. Znaci, u Dom zdravlja Omer Maslic idi (ako imas ovjerenu knjizicu) i tamo se javi na ginekoloski odjel. Nadam se da ce ipak sve biti ok i da nisu kondilomi. Moja ih je poznanica morala hirurski skidati.
-
lesorelle
#2116 Re: Ginekologija i vagine....
Hvala
da li moram imati uputnicu od dr opce prakse za ginekologiju u omer maslicu?!
-
LaCici
#2117 Re: Ginekologija i vagine....
Mislim da ne moras, nisam nikada tamo isla tako da nisam sigurna. Mozda bi ti bilo najbolje da nazoves DZ pa da ih pitas da ne bi isla bez veze.
Nego, sad sam se sjetila mozda bi ti bilo bolje da odes u Skerlicevu, tamo isto mozes sa knjizicom nista ne placas a mislim da su bolji doktori nego po domovima zdravlja. Evo ti i broj telefona, jer se tamo moras zakazati:
033 560 200 kartoteka
033 560 220 kartoteka
Za sve preglede potrebna je ovjerena zdravstvena knjiižica i lična karta. I ne treba ti nikakva uputnica.
Nego, sad sam se sjetila mozda bi ti bilo bolje da odes u Skerlicevu, tamo isto mozes sa knjizicom nista ne placas a mislim da su bolji doktori nego po domovima zdravlja. Evo ti i broj telefona, jer se tamo moras zakazati:
033 560 200 kartoteka
033 560 220 kartoteka
Za sve preglede potrebna je ovjerena zdravstvena knjiižica i lična karta. I ne treba ti nikakva uputnica.
-
lesorelle
#2118 Re: Ginekologija i vagine....
Hvala puno na informaciji, nazvat cu odmah ujutru i ndam se da necu puno morat cekat sa terminom
- Ljuska_u_BaklaFi
#2119 Re: Ginekologija i vagine....
Da li je kasno da sad nazovem Dr. Anju i zakazem pregled, boli me po dnu stomaka tako da jedva hodam, posebno u lijevom donjem dijelu. Ovo mi se jos nije desilo.....
- LEPTIRIC@
#2120 Re: Ginekologija i vagine....
u O.M nema ginekologijelesorelle wrote:Hvalada li moram imati uputnicu od dr opce prakse za ginekologiju u omer maslicu?!
- Ljuska_u_BaklaFi
#2121 Re: Ginekologija i vagine....
Veceras u 20:00 sam narucenam@m@ wrote:jesi li isla?
A od momenta mog proslog posta do sad, bol nije prestala. Nije to neka uzasno jaka bol ali je vrlo neugodna i konstantna..
Last edited by Ljuska_u_BaklaFi on 10/08/2012 11:36, edited 1 time in total.
- Ljuska_u_BaklaFi
#2122 Re: Ginekologija i vagine....
Bas zato me i panika sad hvata sto moze biti svasta, preko telefona mi je onako rekla da bi mogle biti ciste ali da ce uraditi detaljan pregled pa vidjeti sta je stvarno.
-
LaCici
#2123 Re: Ginekologija i vagine....
A ja uputih djevojku tamo.LEPTIRIC@ wrote:u O.M nema ginekologijelesorelle wrote:Hvalada li moram imati uputnicu od dr opce prakse za ginekologiju u omer maslicu?!
Kumurovac ili skerlica
- LieToMe
#2124 Re: Ginekologija i vagine....
Omer Maslic je meni u rangu ambulanteLaCici wrote:A ja uputih djevojku tamo.LEPTIRIC@ wrote:u O.M nema ginekologijelesorelle wrote:Hvalada li moram imati uputnicu od dr opce prakse za ginekologiju u omer maslicu?!
Kumurovac ili skerlica
Nisam ni znala da nema, mislila sam da svaki DZ ima ginekologa. Ali eto predlozih joj Skerlica pa neka ode tamo.
-
radenska
#2125 Re: Ginekologija i vagine....
Zene znate li radi li jos Masic u Vojnoj bolnici. Trebao bi mi zbog jedne potvrde a negdje sam procitala da poslije odmora odlazi iz vojne bolnice