Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Sasvim_Obican
#2101 Re: reprezentacija
Nema veze... Napokon imamo šansu da gledamo jednu bh. reprezentaciju na velikom takmičenju i trebamo biti zadovoljni time jer, realno, naši dometi su daleko ispod Grčke, Srbije, Turske ili Litvanije. Mi se možemo boriti za jednu ili dvije pobjede, i pristojan nastup tamo.
Čitajući vaše komentare čovjek bi pomislio da smo u najmanju ruku prvi favoriti, pa je svaki poraz od kudikamo kvalitetnijih reprezentacija neki skandal.
Čitajući vaše komentare čovjek bi pomislio da smo u najmanju ruku prvi favoriti, pa je svaki poraz od kudikamo kvalitetnijih reprezentacija neki skandal.
-
juan
#2102 Re: reprezentacija
ovaj ikonic ima 0/30 sut za 2
gordic 1/30 sut za 3
nejse nije jos prvenstvo.
sto mi absolutno smeta jest da je Bajramovic absolutno nezainteresiran za odbranu! u nekim akcijama je to pravo bezobrazno!
gordic 1/30 sut za 3
nejse nije jos prvenstvo.
sto mi absolutno smeta jest da je Bajramovic absolutno nezainteresiran za odbranu! u nekim akcijama je to pravo bezobrazno!
Last edited by juan on 13/08/2011 19:52, edited 2 times in total.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#2103 Re: reprezentacija
Sada je samo - 30
- Sasvim_Obican
#2104 Re: reprezentacija
Na kraju - Grčka - BiH 87 - 62
-
udrch
#2105 Re: reprezentacija
Ja ne znam šta ste zinuli na rezultat..pripreme tek počele..najbolji pokazatelj da momci još nisu u formi jeste procenat šuta..sačekajte malo da ljudi skontaju da više nisu na odmoru..
Ja garantiram da ćemo biti među 8 na prvenstvu..
-
fixer
#2106 Re: reprezentacija
udrch wrote:Ja ne znam šta ste zinuli na rezultat..pripreme tek počele..najbolji pokazatelj da momci još nisu u formi jeste procenat šuta..sačekajte malo da ljudi skontaju da više nisu na odmoru..
-
kasparaov
#2107 Re: reprezentacija
moje misljenje neko oko ove tekme
Grčka -BIH 87:62
Poraz naše reprezentacije ,i nije to bilo tako loše kao što rezultat govori ,ima napredka ima i mana ,ali nisam razočaran večerašnjom igrom ,mislim da su igrači odigrali u skladu sa dogovorom ,rezervisano,priliku su dobili neki igrači koji nisu igrali do sada i pokazali su da se na njih može računati u određenom periodu .Mislim da je dogovor bio da se puno probava šut za tri poena ,jer 23 pokušaja smo imali ,govorio sam juče da nas šut ne služi i sigurno su danas pokušali da poprave šut ,nadam se da će im ovo pomoći u nastavku jer ta trica nam mnogo fali ,u odbrani smo igrali dosta solidno sigurno da možemo bolje ali nije nimalo loša ova igra u odbrani ,skok nismo protiv grčkih centara ništa bolje mogli ni očekivati ipak su i visočiji i fizički jači od naših ,ali su ih opet dobro čuvali naši i nisu se nešto naigrali ,danas je Grke izvukao dobar šut za dva i tri poena ,pod košem nisu bili toliko dominantniji od nas .Dok smo mi za tri sve promašili ,a za dva poena se to iz utakmice u utakmicu popravlja i nadamo se da će biti dosta bolje ,danas preko 50% šut za 2 poena ,sa linije slobodnih je to standardno dobro preko 80% je realizacija .Sve u svemu u odnosu na igre iz Slovenije možemo biti zadovoljni ,i uvjeren sam da će tu biti još dosta napredka ,ali mislim da ključni detalj popraviti taj šut ,bar ove otvorene situacije da ne mašimo .
Gordić 7p-i danas je dobar u odbrani ,fino organizuje i prenosi loptu,ali šut mu je katastrofalan mora to podhitno popraviti ,inače biće problema .
Đedović 4p -naš najbolji odbranbeni igrač ponoviću opet ,u odbrani maestralan ali u napadu jednostavno ništa ne može pogoditi ,mora popravljati šut ili ne pokušavati iz vana .
Domercant 8p -danas se popravio i u napadu u odbrani konstantno dobar,tri puta je dobro odigrano i ostao je sam na tri poena i sve tri puta pogodio jednom je nagazio pa je to bilo za dva ,sve u svemu danas jedan od najboljih .
Teletović 7p- danas nije imao toliku minutažu ,a nije ni uzimao puno šuteva jednom ostao sam na trici i po običaju pogodio i dva puta pod košem ,a promašio je i dva slobodna .U odbrani dosta dobar ,i niko me ne može ubjediti da on ne može čuvati svakog protivničkog centra na EP ,jednostavno danas dok je bio na Burusisu ovaj nije ni imao šansi ,igrao je kad Mirza izađi ili ga neko drugi preuzmi .
Hodžić 5p -odigrao nekih 6-7 minuta i nije bio loš pogodio jedan ulaz i jednom 2+1 ,u odbrani solidan ,počeo je u prvoj petorki odigrao prvih pet minuta i napravio nekoliko greški i Sabit ga izveo.
Bajramović 2p- danas nije imao neku veliku minutažu pa nije ni uzimao puno šuteva ,najbitnije da nije ima izgubljenih lopti ,ostalo solidno.
Ikonić 4p-danas mu je selektor dao dosta veliku minutažu ,borio se u odbrani dobar gine za svaku loptu ,ali je problem njegov šut isto kao kod Nihada i Gorde ,puno je šutirao ali ništa nije mogao pogoditi (to mi je čudno poznajući njega kakav je šuter) imao je i dva polaganja koja je promašio ,sve u svemu može on dosta bolje i mora
Kikanović 12p- odigrao je samo treću četvrtinu ,ali je odigrao fenomenalno i danas bio naš najbolji igrač ,nekoliko puta je odigrao leđima prema košu preko Burusisa i sve pogodio ,a dva puta je fauliran ,što je kapitalizovo preko slobodnih bacanja .
Nešović 2p-danas nije imao preveliku minutažu ,odigrao je solidno u oba pravca imao jedno polaganje ,nije žurio i čini mi se da se i on smirio i da igra za kolektiv ,drago mi je ako će biti tako u budućnosti jer znamo kako on zna podivljati .
Bavčić 3p -danas igrao kratko pogodio jednu tricu i to je sve bilo ,stalno je rotirao te centre selektor danas ,tako da nisu ni mogli puno pružiti .
Kapelan 8p - odigrao je 4-5 minuta na kraju i postigao 8 poena ,sjajan učinak ,uradio je ono što se od njega traži ,kad se nađe na trojki da puca on je to i uradio 3 puta se našao u poziciji dva puta pogodio ,trenutno uz Mirzu naš najbolji šuter ,momak će svaki otvoren šut iskoristiti za razliku od Gordića i Đedovića .Vidi se da ima mekanu ruku pogodio je te dvije trice što se kaže bez kostiju .
Tuljković nije ulazio u igru dok Vasiljević&Milošević nisu bili nikako u sastavu .
Poraz naše reprezentacije ,i nije to bilo tako loše kao što rezultat govori ,ima napredka ima i mana ,ali nisam razočaran večerašnjom igrom ,mislim da su igrači odigrali u skladu sa dogovorom ,rezervisano,priliku su dobili neki igrači koji nisu igrali do sada i pokazali su da se na njih može računati u određenom periodu .Mislim da je dogovor bio da se puno probava šut za tri poena ,jer 23 pokušaja smo imali ,govorio sam juče da nas šut ne služi i sigurno su danas pokušali da poprave šut ,nadam se da će im ovo pomoći u nastavku jer ta trica nam mnogo fali ,u odbrani smo igrali dosta solidno sigurno da možemo bolje ali nije nimalo loša ova igra u odbrani ,skok nismo protiv grčkih centara ništa bolje mogli ni očekivati ipak su i visočiji i fizički jači od naših ,ali su ih opet dobro čuvali naši i nisu se nešto naigrali ,danas je Grke izvukao dobar šut za dva i tri poena ,pod košem nisu bili toliko dominantniji od nas .Dok smo mi za tri sve promašili ,a za dva poena se to iz utakmice u utakmicu popravlja i nadamo se da će biti dosta bolje ,danas preko 50% šut za 2 poena ,sa linije slobodnih je to standardno dobro preko 80% je realizacija .Sve u svemu u odnosu na igre iz Slovenije možemo biti zadovoljni ,i uvjeren sam da će tu biti još dosta napredka ,ali mislim da ključni detalj popraviti taj šut ,bar ove otvorene situacije da ne mašimo .
Gordić 7p-i danas je dobar u odbrani ,fino organizuje i prenosi loptu,ali šut mu je katastrofalan mora to podhitno popraviti ,inače biće problema .
Đedović 4p -naš najbolji odbranbeni igrač ponoviću opet ,u odbrani maestralan ali u napadu jednostavno ništa ne može pogoditi ,mora popravljati šut ili ne pokušavati iz vana .
Domercant 8p -danas se popravio i u napadu u odbrani konstantno dobar,tri puta je dobro odigrano i ostao je sam na tri poena i sve tri puta pogodio jednom je nagazio pa je to bilo za dva ,sve u svemu danas jedan od najboljih .
Teletović 7p- danas nije imao toliku minutažu ,a nije ni uzimao puno šuteva jednom ostao sam na trici i po običaju pogodio i dva puta pod košem ,a promašio je i dva slobodna .U odbrani dosta dobar ,i niko me ne može ubjediti da on ne može čuvati svakog protivničkog centra na EP ,jednostavno danas dok je bio na Burusisu ovaj nije ni imao šansi ,igrao je kad Mirza izađi ili ga neko drugi preuzmi .
Hodžić 5p -odigrao nekih 6-7 minuta i nije bio loš pogodio jedan ulaz i jednom 2+1 ,u odbrani solidan ,počeo je u prvoj petorki odigrao prvih pet minuta i napravio nekoliko greški i Sabit ga izveo.
Bajramović 2p- danas nije imao neku veliku minutažu pa nije ni uzimao puno šuteva ,najbitnije da nije ima izgubljenih lopti ,ostalo solidno.
Ikonić 4p-danas mu je selektor dao dosta veliku minutažu ,borio se u odbrani dobar gine za svaku loptu ,ali je problem njegov šut isto kao kod Nihada i Gorde ,puno je šutirao ali ništa nije mogao pogoditi (to mi je čudno poznajući njega kakav je šuter) imao je i dva polaganja koja je promašio ,sve u svemu može on dosta bolje i mora
Kikanović 12p- odigrao je samo treću četvrtinu ,ali je odigrao fenomenalno i danas bio naš najbolji igrač ,nekoliko puta je odigrao leđima prema košu preko Burusisa i sve pogodio ,a dva puta je fauliran ,što je kapitalizovo preko slobodnih bacanja .
Nešović 2p-danas nije imao preveliku minutažu ,odigrao je solidno u oba pravca imao jedno polaganje ,nije žurio i čini mi se da se i on smirio i da igra za kolektiv ,drago mi je ako će biti tako u budućnosti jer znamo kako on zna podivljati .
Bavčić 3p -danas igrao kratko pogodio jednu tricu i to je sve bilo ,stalno je rotirao te centre selektor danas ,tako da nisu ni mogli puno pružiti .
Kapelan 8p - odigrao je 4-5 minuta na kraju i postigao 8 poena ,sjajan učinak ,uradio je ono što se od njega traži ,kad se nađe na trojki da puca on je to i uradio 3 puta se našao u poziciji dva puta pogodio ,trenutno uz Mirzu naš najbolji šuter ,momak će svaki otvoren šut iskoristiti za razliku od Gordića i Đedovića .Vidi se da ima mekanu ruku pogodio je te dvije trice što se kaže bez kostiju .
Tuljković nije ulazio u igru dok Vasiljević&Milošević nisu bili nikako u sastavu .
- hrasno38
#2108 Re: reprezentacija
Ne nisu nas Grci nadskakali ....... omjer je samo 37:16 naravno za Grcku. Ne moze se igra bazirati samo na sutanju trica jer BiH nema Drazena Petrovica u ekipi. Mozda je Varda star, ovakav ili onakav ali nam je trebao u Litvaniji kao hljeb nasusni i samo trenerski diletant kakav je Sabit Hadzic moze sebi dozvoliti da Varda ode. Ova ekipa nije losa ako nije i najbolja od nastanka nase drzave ali po obicaju imamo problem trenera isto sto je imala i Bosna kad je imala sjajnu generaciju sa Wiliamsom. Nasem timu ne trebaju Domerkanti nego Wiliamsi ali to izgleda ni savez a ni treneri ne mogu da shvate. Neka suplja prica da se danas igra brza kosarka bez teskih centara je dibidus suplja jer nema ni jedan nacionalni tim bez bar jednog teskog centra kao sto je Varda. I napokon je pametni selektor skontao da ima jos dva igraca na klupi i da bi ih napokon trebao probati. Evo kako ce proci nasa reprezentacija na prvenstvu: ako dobije dobit ce na guzove kao sto je Italiju a kad izgubi to ce biti ovako kao protiv Grcke. Pa dokle vise i u kosarci i u fudbalu treneri koji u tom poslu nisu nikada napravili nikakav uspjeh....osim kao igraci.kasparaov wrote:moje misljenje neko oko ove tekme
- lord blackadder
#2109 Re: reprezentacija
Mozda se mogao povest Zimic, ako je ziv i zdrav...samo nek stoji pod kosem , i smeta protivniku.
Sabe majstorski krije karte. Svaka cast.
Sabe majstorski krije karte. Svaka cast.
- just principe
#2110 Re: reprezentacija
protiv talijana zadnje minute/sekunde
protiv grka highlights
mislim da je dobro sto smo deklasirani od grka u prijateljskoj, zato ce na euru nas podcjeniti i mi cemo iz drugog plana
protiv grka highlights
mislim da je dobro sto smo deklasirani od grka u prijateljskoj, zato ce na euru nas podcjeniti i mi cemo iz drugog plana
- Sasvim_Obican
#2111 Re: reprezentacija
oba slobodna promašena u zadnjim trenucima utakmice... kukuuuu !

-
pemanapemani
#2112 Re: reprezentacija
Naravno, sad će to Sabit dovesti u red. Imamo još puno pripremnih utakmicaudrch wrote:Ja ne znam šta ste zinuli na rezultat..pripreme tek počele..najbolji pokazatelj da momci još nisu u formi jeste procenat šuta..sačekajte malo da ljudi skontaju da više nisu na odmoru..
Centar nam treba da zagradi protivničke igrače, četvorka i trica kupe loptu. Hoće li Kikanović na leđima držati igrače od 120 kg, hoće kad na vrbi rodi grožđe. Bajramović ne igra odbranu, Teletovića je grijeh lomiti pod košem u odbrani kada nam treba u napadu. Ko će skakati u napadu, jer se naša igra očito bazira na šutiranju sa distance i tricama?
Samo bih volio da se ne izblamiramo.
-
juan
#2113 Re: reprezentacija
pa eto da ne pretjerujem, 82kgkakavdanakneiskustvu wrote:
pretjera ti malo ,nema on samo 80 kg,ličio bi na kostur da sa 210 cm ima tu kilažu
rizvić je daleko slabiji od ove trojice,pitanje je da li bi u ovom našem sastavu imao mjesta
za rizvica, neznam dal si ga pratio u zadnje vrijeme, al rizvic je daleko jaca solucija na 5ici nego iko od ovih sto sad imamo (sve 4ke a moraju se furati na 5ice
- lord blackadder
#2114 Re: reprezentacija
Trebalo se naturalizovat nekog americkog centra...Zaista smo jadni pod kosem.
Ponekad mi se cini da ova Drzava ne treba ni postojat, kad ni Bosnjaci (tj. njihovi izrodi) ne zele igrat za nju. (Sinanovic, Preldzic, Begic...) Da imam moc, licno bih sredio da se familiji ove trojke izvrsi exproprijacija zemljista, i uruci noga u dupe.
Ponekad mi se cini da ova Drzava ne treba ni postojat, kad ni Bosnjaci (tj. njihovi izrodi) ne zele igrat za nju. (Sinanovic, Preldzic, Begic...) Da imam moc, licno bih sredio da se familiji ove trojke izvrsi exproprijacija zemljista, i uruci noga u dupe.
-
bosnovizija
#2115 Re: reprezentacija
Danas u 18,15 sati BiH-Poljska, turnir u Riminiju (Italija). Sretno BiH 
-
kikilika
#2116 Re: reprezentacija
ima li neko link za tekmubosnovizija wrote:Danas u 18,15 sati BiH-Poljska, turnir u Riminiju (Italija). Sretno BiH
-
palermo
#2117 Re: reprezentacija
Sabit je i za to kriv.lord blackadder wrote:Trebalo se naturalizovat nekog americkog centra...Zaista smo jadni pod kosem.
Moram priznati da sam pomalo slab na sabita hadžića, iz par razloga.jedan je što i njega vežem za onu Bosnu.....bio je tako važan dio toga tima, a drugi razlog, mnogo važniji je, što je sabit uvijek tu bio na raspolaganju. Sa onim što zna i može. Ne ganja Sabit neku veliku trenersku karijeru, iskreno govoreći, ne znam ni šta mu ovo treba....al eto, tu je.....okupio je ono što imamo,i što hoće za nas igrati.
I smiješno je za Vardu napadati Sabita Hadžića, napadati a da pri tom uopšte ne znamo šta se desilo.Gotovo sam sigurna da se ovaj put nije u pitanju trenerska sujeta.
-
bosnovizija
#2118 Re: reprezentacija
Poluvrijeme BiH-Poljska 34:42
Izgleda, čuča i protiv Poljaka.
Izgleda, čuča i protiv Poljaka.
-
bosnovizija
#2119 Re: reprezentacija
Kraj utakmice BiH-Poljska 68:87
Izvor: Teletex FTV, sportska kladionica "Premier"
Izvor: Teletex FTV, sportska kladionica "Premier"
- Sasvim_Obican
#2120 Re: reprezentacija
Reprezentacije poput Poljske su ekipe koje bismo morali pobjediti ako želimo makar imati šanse za drugi krug. Ovo ne sluti na dobro, ali još jedanput ću ponoviti svoj stav da mjesta za napredak u ovoj ekipi ima i da je i samo stjecanje iskustva na jednom velikom takmičenju dovoljan uspjeh.
-
juan
#2121 Re: reprezentacija
nakon 3 min u 3/4 stajalo 41:44
i onda raspad sistema i na -24!!
ja nemogu da shvatim kako ne igra ozbiljnu odbranu Sabe?
jednostavno je neshvatljiv odnos prema odbrani (to pika ovdje za sve igrace danas, predvodjeni Bajramovicem, koji da mu mrsku i jedan skok uzet).
stavljao Capelana kao Pleya, neznam, upitno, brze prenosi loptu i poprilicno siguran. ima i dobar ulaz, al vidise da nezna razigravati, valjda zato sto je nov on jos u repki. Nadam se za slijedeci ciklus da ce biti neka karika.
Sta nama stvarno treba je kapitena ne zvati vise ali i Boga mi Trenera koji ima damu i autoritet. Inace cemo jos dugo gubiti protiv repki ko Poljska sa vise od 20 poena!
i onda raspad sistema i na -24!!
ja nemogu da shvatim kako ne igra ozbiljnu odbranu Sabe?
jednostavno je neshvatljiv odnos prema odbrani (to pika ovdje za sve igrace danas, predvodjeni Bajramovicem, koji da mu mrsku i jedan skok uzet).
stavljao Capelana kao Pleya, neznam, upitno, brze prenosi loptu i poprilicno siguran. ima i dobar ulaz, al vidise da nezna razigravati, valjda zato sto je nov on jos u repki. Nadam se za slijedeci ciklus da ce biti neka karika.
Sta nama stvarno treba je kapitena ne zvati vise ali i Boga mi Trenera koji ima damu i autoritet. Inace cemo jos dugo gubiti protiv repki ko Poljska sa vise od 20 poena!
- hrasno38
#2122 Re: reprezentacija
Te slabosti prema ovom ili onom,kao i ono bili su te odlicni igraci, te prvaci prije 30 godina nas i dovodi u vecini sportova u situacije u kojoj jesmo. Sabe jeste clan sampionske ekipe Bosne a kao trener je totalni anonimus koji cak ima losije rezultate i od Mense Bajramovica. Sad ima odlicne igrace ali on nema cemu da ih nauci i to je srz svega. Sa ovom reprezentacijom iskusan trener bi se borio u samom vrhu evropske kosarke.palermo wrote:Sabit je i za to kriv.lord blackadder wrote:Trebalo se naturalizovat nekog americkog centra...Zaista smo jadni pod kosem.
Moram priznati da sam pomalo slab na sabita hadžića, iz par razloga.jedan je što i njega vežem za onu Bosnu.....bio je tako važan dio toga tima, a drugi razlog, mnogo važniji je, što je sabit uvijek tu bio na raspolaganju. Sa onim što zna i može. Ne ganja Sabit neku veliku trenersku karijeru, iskreno govoreći, ne znam ni šta mu ovo treba....al eto, tu je.....okupio je ono što imamo,i što hoće za nas igrati.
I smiješno je za Vardu napadati Sabita Hadžića, napadati a da pri tom uopšte ne znamo šta se desilo.Gotovo sam sigurna da se ovaj put nije u pitanju trenerska sujeta.
- jutarnji
#2123 Re: reprezentacija
Pa je li ta nasa reprezentacija ikad ubacila 70+ koseva?
-
samko1974
#2124 Re: reprezentacija
poslije ovog poraza od Poljske sad sumnjam da cemo i "najslabiju" repku iz nase grupe,Finsku, moci dobiti.Dakle sad mislim da ce i predzadnje mjesto u nasoj gurpi biti solidan plasman.Makedniju ovakvim pristupom i igrom sigurno necemo dobiti a o ostalima da i ne pricam.
-
palermo
#2125 Re: reprezentacija
Ma koji iskusan, jebo ga ja. Hoće li Boša, pa neće, ne da mu se. . Ja uopšte ne mislim da je Sabe neki trener, da jeste trenirao bi Barcelonu, ali ne mislim da je lopov, mislim da pokušava u svojim granicama, mislim da je tu kad i niko neće, i naprosto mi je odvratno ( meni, ne pretendiram da svakome mora biti) napadati stalno one koji pokušavaju nešto dati ovoj zemlji, a sa druge strane braniti tipove kao što su Preldžić i slični.hrasno38 wrote:[
Te slabosti prema ovom ili onom,kao i ono bili su te odlicni igraci, te prvaci prije 30 godina nas i dovodi u vecini sportova u situacije u kojoj jesmo. Sabe jeste clan sampionske ekipe Bosne a kao trener je totalni anonimus koji cak ima losije rezultate i od Mense Bajramovica. Sad ima odlicne igrace ali on nema cemu da ih nauci i to je srz svega. Sa ovom reprezentacijom iskusan trener bi se borio u samom vrhu evropske kosarke.
A to da bi se borio za vrh evropskekošarke sa ovom reprezentacijom.......pa nitko sretniji od mene,ako je tako. Onda je problem samo u sabetu, a ne i u kvalitetu,limitiranosti iograča......i tipovima kao što su preldžić,Sinanović i slični.