Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Alkos

#2101 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Alkos »

DJe_Nana wrote:1.3. ce ti prebaciti novac na karticu a koliko sam upratio meni na visa unicredit bude za dan dva novac.
hvala puno.
Jazzy.ba wrote: Ako ti je novac na available balance, preci ce na racun 1.3 automatski bez naknade. Ako je na pending balance trebas cekati 30 dana dok predje na available balance, nakon toga uz proviziju 5$ mozes povuci na racun ili cekati sljedeci prvi da automatski lova ode na racun bez provizije. A ako je na pending, a trebas pare odmah, reci mu da na toj transakciji klikne "confirm reciept" i lova ce odmah otici na available balance sa kojeg mozes odmah povuci, odnosno cekati 1.3 da ode automatski na banku.

Od trenutka withdrawa sa Paypala, treba 4-5 radnih dana dok pare legnu na banku.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Da, novac je na available balance. Bio je na pending, ali smo skontali tu fintu - "confirm receipt" i odmah je novac prešao na available balance. Ali tako evo stoji 15ak dana pa ne znam šta da činim, da čekam prvi u mjesecu i da li da povlačim za 5$. Ali zahvaljući vama sada znam šta mi je činiti, tj. čekam 01.03. :)

Još jednom hvala obojici! :thumbup:
kOmpir

#2102 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by kOmpir »

kOmpir wrote:Zadnjih dana sam primio par manjih uplata i sada na "Pending Balance" sam dobio ovu poruku iznad:

"We're sorry - we could not transfer your available balance to your preferred card or bank account. Please correct this problem by 3/1/2014 to make sure you can continue to receive and withdraw payments."

Koristim UniCredit Visa Electron debitnu karticu i s njom sam do sada uspješno naručivao i primao refunde. Ovo je prvi put da mi je uplaćen novac. Da li je neko imao ovakvo iskustvo i koje je rješenje (nadam se da neću morati ganjati novu karticu u drugoj banci)?
Riješio sam ovaj problem, tj. javio sam se PayPal podršci pa su oni to riješili. Na banci mi rekoše da je sve ok s karticom. Izgleda da se ova greška može desiti nakon reizdavanja i produživanja roka isteka kartice na PayPal nalogu.
kOmpir

#2103 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by kOmpir »

ermax wrote:
dinooh wrote:
Jazzy.ba wrote:
Ugasi te konverzije u KM na Paypalu živ bio. Neka banka radi konverzije. Oderat će te.
bgm nisu oderali, 1,59 kurs :shock: , a u banci oko 1,4
meni sada nije jasno jel ja treba to da ugasim i na koji nacin? i da li je sve ok? kada bi trebala moci koristiti taj novac? :?
1. Logirajte se na vaš PayPal nalog
2. Odaberite My Account tab
3. Kliknite na Profile (zadnja opcija ispod tabova)
4. Kliknite na My Money (izdvojeni izbornik s lijeve strane)
5. U redu My preapproved kliknite na Update skroz desno
6. Kliknite na Set Available Funding Sources
7. Kliknite na Conversion Options
8. Odaberite opciju Bill me in the currency listed on the seller's invoice
9. Potvrdite promjenu klikom na Submit

Računah maloprije, ispade da je provizija za konverziju kod PayPal-a oko 10% a u mojoj banci 1,5%
Čisto... :izet:
ermax

#2104 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by ermax »

kOmpir wrote:

Računah maloprije, ispade da je provizija za konverziju kod PayPal-a oko 10% a u mojoj banci 1,5%
Čisto... :izet:

Hvala, vec sinoc mi je kolega dao link sa uputama. Danas je novac vec bio na kartici. :-D i u mojoj banci je 1,5 8-)
sale987

#2105 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by sale987 »

[/quote]

... :izet:[/quote]

HVAALLLAAA, ja danas poslao upit banci zasto mi skida 1 euro = 2,2km, 1funta je 2,65km, a paypal automatski ukljucio njegovu konverziju, ehh vala svime se bave..
zvucnikk

#2106 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by zvucnikk »

Ako je neko voljan da mi objasni kako mogu kupovati preko ebaya,sta mi treba da bih placao preko paypala.
quarterback

#2107 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

1. uzeti u unicredit banci debitnu karticu visa electron
2. kada racun bude otvoren poloziti na nju 10 KM
3. prijaviti karticu na paypal, paypal skida par KM
4. saznati zadnja 4 broja te tansakcije (saznati u banci brojeve)
5. unijeti ih u paypal kao potvrdu da je to tvoja kartica, paypal vraca taj novac nazad, poloziti onoliko novca koliko mislis trositi
6. registrovati se na ebayu i koristiti

to je to
dinooh

#2108 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by dinooh »

quarterback wrote:1. uzeti u unicredit banci debitnu karticu visa electron
2. kada racun bude otvoren poloziti na nju 10 KM
3. prijaviti karticu na paypal, paypal skida par KM
4. saznati zadnja 4 broja te tansakcije (saznati u banci brojeve)
5. unijeti ih u paypal kao potvrdu da je to tvoja kartica, paypal vraca taj novac nazad, poloziti onoliko novca koliko mislis trositi
6. registrovati se na ebayu i koristiti

to je to
7. i procitati forum, ili u google ukucat neke nejasne stvari kako bi nasao odgovarajuci odgovor, a ne sve na gotovo :D
quarterback

#2109 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

tacno tako ali nemam srca da mu to napisem kad lijepo pita, inace bih sve ove padobrance ovdje

:fazlija:
zvucnikk

#2110 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by zvucnikk »

Ej hvala,a tebi druze sto pametujes,pa na tebe se nije ni odnosilo pitanje
dinooh

#2111 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by dinooh »

zvucnikk wrote:Ej hvala,a tebi druze sto pametujes,pa na tebe se nije ni odnosilo pitanje
pa tema ima 87 stranica a stvari su ponavljane 14326567546 puta. Da nista nije ponavljano imala bi tek 20 starnica. Samo zagusite temu
mad mike

#2112 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by mad mike »

Poslali su mi izvjestaj iz Njemacke da su mi uplatili novac na racun,prije 3 dana,ali jos pare nisu "legle" na racun...Koliko se obicno ceka ? I da li da ostavim da mi je valuta Dollar,ili da promjenim ?
quarterback

#2113 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

imas ranije u komentarima odgovor na to
djurokapa

#2114 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by djurokapa »

Dal li se u BiH moze i primati novac ili samo slati kao u srbiji? 8)
Jazzy.ba

#2115 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Jazzy.ba »

Moze se i primati.
djurokapa

#2116 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by djurokapa »

E sad se namece pitanje preko Koje banke je najlakse doci do kartice koja se moze vezati za peypal, Imam racun u unicredit banci banja luka al oni nece da izdaju visa net karticu za placanje preko interneta jel radim pod ugovorom a ova visa sto je Imam nema CVV broj....
rangoj

#2117 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by rangoj »

djurokapa wrote:E sad se namece pitanje preko Koje banke je najlakse doci do kartice koja se moze vezati za peypal, Imam racun u unicredit banci banja luka al oni nece da izdaju visa net karticu za placanje preko interneta jer radi pod ugovorom a ova visa sto ej Imam nema CVV broj....
Ja sam nekad ranije koristio Visa Classic kreditnu (podignutu uz depozit, jer tada nije moglo drugačije) od Zepter pa Volksbank AD Banja Luka - a danas Sberbank. :) (često su mijenjali ime)

A danas koristim običnu debitnu Visa electron od Raiffaisen-a. Nju koristim i za primanje novaca. Ni jednom sa njom do sada nisam imao problem.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Jazzy.ba

#2118 Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Jazzy.ba »

djurokapa wrote:E sad se namece pitanje preko Koje banke je najlakse doci do kartice koja se moze vezati za peypal, Imam racun u unicredit banci banja luka al oni nece da izdaju visa net karticu za placanje preko interneta jel radim pod ugovorom a ova visa sto je Imam nema CVV broj....
Cudno, svaka moja debitna Visa electron koja je vezana za tekuci racun u Unicredit banci imala je CVV broj. Otvori obicni tekuci racun u Raiffeisen ili u Intesi Sanpaolo dobit ces Visa electron sa CVV. Samo na Visa kartice se moze povlaciti novac sa Paypala.
senadin001

#2119 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by senadin001 »

Gdje se tačno nalazi ona opcija "confirm payment" jer imam onaj problem sa "pending balance" a prijatelj ne može da nađe opcije "confirm payment" tako da mi balance pređe u current balance umjesto pending balance?
Jel može neko detaljno napisati ili slikovito?
Lumix

#2120 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Lumix »

Jako sam nestrpljiv prije svega :)

Išao sam u banku(intesa sanpaolo)popunio formulare u petak(21.03.) za visa electron karticu. Rekli su mi da čekam 7-10 i odmah mi je bilo krivo što tako dugo, jer me posao na internetu čeka :D

Sada čekam da me nazovu da dođem po tu karticu ali evo poziva jos nema :D Sutra vikend (100% nece biti ništa). Rekao mi je da ce kartica navjerovatnije doci ranije nego kasnije od tog perioda 7-10 dana.

Al moram pohvaliti uposlenike intesa sanpaolo banke koji su veoma ljubazni,društveni i stručni.Upoznati su sa paypalom i stvarima u vezi njega.Do sada sam jako zadovoljan, samo čekam vražji poziv !!! :D

Koliko ste vi čekali na karticu/pin? :D
quarterback

#2121 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

mjesec dana, prije 5/6 godina
mad mike

#2122 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by mad mike »

Dobio sam novac na svoj paypal racun,i pise da trebam cekati 5-7 radnih dana da bih mogao taj novac podignuti. Evo proslo je vec 7 radnih dana,ali novac je i dalje pod "Pending balance", u cemu je problem ?
dinooh

#2123 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by dinooh »

mad mike wrote:Dobio sam novac na svoj paypal racun,i pise da trebam cekati 5-7 radnih dana da bih mogao taj novac podignuti. Evo proslo je vec 7 radnih dana,ali novac je i dalje pod "Pending balance", u cemu je problem ?
odgovor 3 posta iznad.....
mad mike

#2124 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by mad mike »

izvini molim te,ali ja fkt ne vidim odgovor :D vidim samo da je neko postavio identicno pitanje,il sam fkt nesposoban za ovakve stvari :-) :-)
dinooh

#2125 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by dinooh »

mad mike wrote:izvini molim te,ali ja fkt ne vidim odgovor :D vidim samo da je neko postavio identicno pitanje,il sam fkt nesposoban za ovakve stvari :-) :-)
taj koji je poslao tebi lovu mora kliknuti na confirm payment. Nek on trazi tu opciju jer ni ja ne znam gdje je, nisam nikad to koristio
Post Reply