Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#2101 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Admir_1984 »

Amazonka27 wrote::lol: tobe jarabi...da se i na ovoj temi nasmijem :D ovaj kao da je gledao djurine kucne carolije

"Svima vam se desilo da vas ljubimac Golf 2 ostane na rezervi a plate male, putevi su losi pa ne zelite vase auto izlagati stresu..uveli ste mjere stednje i iskljucili centralno grijanje. Oko kuce ste lijepo poslagali suha bukova drva. Golf 2 na tebe je red. Da vam na lijepo slozena drva, nebi padla rosa, kisa a Boga mi i snijeg, Podignite vaseg ljubimca...(misleci na vas automobil) na zadnje tockove i lagano prislonite na drva. "
:D
Hendrix

#2102 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Hendrix »

Alhemicarkaa wrote:
I meni jedan ovakav treba, pa da i ja odem pod offtopic! :D Prilikom projektovanja puteva treba li bi da postoje i sahtovi za odvodnju oborinskih voda. Inaju li ti sahtovi separatore za uljnu fazu koju kisa pokupi sa ceste ili se direktno ispustaju u kanalizaciju. Hvala :)
Nisam znao da smo ovako traženi na forumu. :-D
Uljni separatori su samo na autoputu, sva voda koja dolazi sa asfalta , zagađena uljima i ostalim belajima se prečišćava.
Na svim ostalim cestama ti ode sve zajedno i pomiješano nizbrdo. :)
clav

#2103 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by clav »

maloprije prodjoh pored ase auta, policija i sanitetska vozila, jel zna neko sta je bilo?
karanana

#2104 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by karanana »

rekose mi neki da je motorin udario zenu koja je izlazila iz nato autobusa. otvorio joj vrata na sred ceste, motorin skreto u traku za desno i kad je zena izlazila izletila na tu traku i motorin je opalio. apsolutna greska vozaca busa nato-a da ispusta putnika na sred ceste. a vidim i da motorin voze neki balavci i da vjerovatno nije registrovan.
respo

#2105 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by respo »

bez obzira sto je balavac sto je motor neregistrovan i sto vjerovatno nema polozeno
ovdje je u svakom slucaju vozac busa kriv
a gore nabrojano je druga prica koja se takodje treba kazniti
za konkretno nesrecu okriviti vozaca busa i samo njega a ovom balavcu u vezi toga nista ne pisati
balavca kazniti za voznju bez vozacke i neregistrovan motor
clav

#2106 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by clav »

e svasta, valjda nije ozbiljno povrijedjena.
Skyfox

#2107 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Skyfox »

backclocker wrote:
Ma otklizalo auto u slobodnom hodu bez rucne unazad i smoto se u hendek.
vidi fakat...
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#2108 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Romeo 80 »

Image

Jutros na Pofalićima lole malo vježbale "domino efekat" pa pretjerali... :-) Sveukupno pet vozila je učestvovalo u udesu.
terra_incognita

#2109 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by terra_incognita »

respo wrote:bez obzira sto je balavac sto je motor neregistrovan i sto vjerovatno nema polozeno
ovdje je u svakom slucaju vozac busa kriv
a gore nabrojano je druga prica koja se takodje treba kazniti
za konkretno nesrecu okriviti vozaca busa i samo njega a ovom balavcu u vezi toga nista ne pisati
balavca kazniti za voznju bez vozacke i neregistrovan motor
vozači komercijale imaju običaj (kad nije gužva) da otvore vrata na semaforu, prije stnice, što podrazumijeva da se mora preći preko trake za skretanje

meni je tako jedan non-stop pokušavao i nakon što ne izađem, jednostavno profura stanicu i sve tako dok mu se nisam familije do majmuna sjetila :x
respo

#2110 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by respo »

ovo nije komercijala nego nato eufor ili ko vec
valjda razvozio ljude iz butmira koji rade dole kuci
ne znam jeli nas vozac ili stranac vjerujem da je nas a i nasi ljudi
znaci ono pasa mozes li ti meni ovdje stati
kEN0

#2111 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by kEN0 »

karanana wrote:
AdnanSA wrote:Sinoć na Otoci sudar 4 vozila. Fiat Bravo, VW Scirocco, Audi A3 i Volvoi XC90.
Oko 22:15 bogami se solidno skrhali ovaj Bravo i Scirocco a ostali su izgleda puno manje.
Neznam jeli bilo povrijeđenih.
Image
ne vidim scirocca. jeli onaj novi model? jeli metalik zeleni?
znam na kojeg mislis, vjerovatno kojeg i ja vidjam cesto

nikad ga nisam vidio u normalnoj brzini i normalnoj voznji, uvijek neko divljanje i prekrsaji opaki!!
Karabaja

#2112 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Karabaja »

Danas oko 16:30 kod zgrade Grawe osiguranja neki sudar. Izgleda da su učestvovali autobus i motocikl. Ko se bolje zagleda vidjeće da je na motociklu razbijena prednja plastika.. a ni hitna pomoć nije džaba došla sigurno..

Image
terra_incognita

#2113 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by terra_incognita »

respo wrote:ovo nije komercijala nego nato eufor ili ko vec
valjda razvozio ljude iz butmira koji rade dole kuci
ne znam jeli nas vozac ili stranac vjerujem da je nas a i nasi ljudi
znaci ono pasa mozes li ti meni ovdje stati
pročitala sam, ali navodim kao primjer nervozu "profesionalnih" vozača
mrsko im je na stanicu na proširenju svratiti iako im je to posao a ne razonoda
hotazmaj

#2114 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by hotazmaj »

Karabaja wrote:Danas oko 16:30 kod zgrade Grawe osiguranja neki sudar. Izgleda da su učestvovali autobus i motocikl. Ko se bolje zagleda vidjeće da je na motociklu razbijena prednja plastika.. a ni hitna pomoć nije džaba došla sigurno..

Image
Prolazio sam ovuda danas i vidio sam neku zenu koja je lezala na cesti a neki joj je momak drzao rukuma glavu. Hitna jos nije ni bila dosla a 100% sam siguran da ni ovog skutera nije bilo. Nesto kasnije sam prolazio i vidim tragove kocenja pa pretpostavljam da je auto u pitanju. Nadam se da je gospodja dobro
skojotovski

#2115 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by skojotovski »

kEN0 wrote:
karanana wrote:
AdnanSA wrote:Sinoć na Otoci sudar 4 vozila. Fiat Bravo, VW Scirocco, Audi A3 i Volvoi XC90.
Oko 22:15 bogami se solidno skrhali ovaj Bravo i Scirocco a ostali su izgleda puno manje.
Neznam jeli bilo povrijeđenih.
Image
ne vidim scirocca. jeli onaj novi model? jeli metalik zeleni?
znam na kojeg mislis, vjerovatno kojeg i ja vidjam cesto

nikad ga nisam vidio u normalnoj brzini i normalnoj voznji, uvijek neko divljanje i prekrsaji opaki!!

tog scirocca voza Smrk, odnosno hanuma mu u njega...izdrkavanje zivo...

inace, jucer (petak) bilo je udesa u gradu kao u prici. i mimo njih, hitna je zujala na svakom koraku. lud dan, definitivno....
ARmAn1i

#2116 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by ARmAn1i »

100_KA wrote:
dimu wrote:
ARmAn1i wrote:ne znam jeste li primjetili, nakon sto se zavrsila rekonstrukcija mosta na ilidzi (preko puta energoinvesta), ljudi masovno proklizuju u onoj krivini nekih 50-tak metara duzine od mosta...

prije 10-tak dana.. merc onaj stari, 190-tka zavrsio na braniku
danas oko 18:30 kadet(suza) zavrsio na banderi...

i maloprije oko 20:30 opet udes...ovaj put cini mi se 4 vozila ucestvovaka u udesu, golf2, jetta, fiat (kedi) i ako se ne varam jos jedan fiat brava..
ovaj kedi reklo bi se najgore prosao, izvrtio se na stazi :D

razlog je garant brzina, jer sve preko 60km/h u onoj krivini dovodi do malo tezeg i rizicnijeg ulaska u istu..a valjda se zlete sa brze ceste i ne usporavaju, a inercija nosi :|
a ne znam sto je bilo tesko asfaltirati i tu krivinu, kad su vec radili most, cesta je bila zatvorena svakako... mora kod nas sve naopako biti, pa ce kad im to naumpadne radit opet zatvorit cestu i napravit haos...
Meni se cini da je na tom dijelu puta od zavrsetka mosta i te krivine postavljen pogresan ugao /nagib same ceste jer u okuci cesta ne smije biti ravna nego nagnuta ako je, kao u ovom slucaju krivina sa desno na lijevo cesta mora imati isti nagib za nekoliko procenata ,to bi saobracajni strucnjaci trebali znati , i to je jedini razlog proklizivanja.
eto i danas udes, isto mjesto... :!:
chuchumbamayumbe

#2117 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by chuchumbamayumbe »

to na Ilidži na mostu je opasan kontra nagib, čudi me da ne urade nešto više osim postavljanja duple bakine!
Neelix

#2118 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Neelix »

ne bih rekao da je opasan, nimalo. svaki dan prodjem tu makar jednom, i nikad nikakvih problema, nit me je zanijelo, nit sam proklizao. ali opet, ne voze svi normalno, za divljake nista nije sigurno.
Hendrix

#2119 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Hendrix »

chuchumbamayumbe wrote:to na Ilidži na mostu je opasan kontra nagib, čudi me da ne urade nešto više osim postavljanja duple bakine!
Ma nema veze kakav god da je makar i u kontri, pri brzini od 60km/h nema šanse da ti se šta desi, imaš još kontra nagiba po gradu na glavnoj cesti ali je dozvoljeno 60 opet tako da ako izletiš do tebe je.
ranger

#2120 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by ranger »

sinoc najnormalnije prosao brzinom od 76km/h!
kad sam prolazio krivinom sjetim se ove teme i obratim paznju, ali nista se ne desava s autom...
sto se mene tice krivina je ok! ;-)
AdnanSA

#2121 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by AdnanSA »

Jašta nego ok . Ja išao po suhom 80 km/h sa teretnim kedijem i sve u dure. Hoće majmuni da prodju duplo od dozvoljene brzine.
ARmAn1i

#2122 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by ARmAn1i »

AdnanSA wrote:Jašta nego ok . Ja išao po suhom 80 km/h sa teretnim kedijem i sve u dure. Hoće majmuni da prodju duplo od dozvoljene brzine.
ma da, i ja mislim da je do brzine, ali mi opet nejasno brate, toliko udesa u jako kratkom roku :?

interesantno,
hotazmaj

#2123 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by hotazmaj »

Ima nesto u toj krivini. Juce neki lik sa nekim kedijem zaplesa bas na izlazu iz krivine al izgleda neki iskusan jer se u sekundi izvukao. Ne znam sta je fazon jer ja sam iza njega isao 80km/h i ako su mi gume na autu jadnih 145/13 al nisam osjetio ni naajmanje odstupanje sa putanje
bpsang

#2124 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by bpsang »

bitne su i gume u tom slucaju jer pored pogresnog nagiba same ceste, ako ste primjetili na samom auto-putu i mostu je asvalt malo krupnijeg granulata, to je onaj isti sto se proteze duz cijele trake oko grada, a na samoj dionici sa kraja mosta do ukljucenja sa Ilidze je onaj glatki asfalt koji se obicno postavlja po trotoarima, izgleda ko ogledalo kad malo pokisne i tu uz nepravilan nagib dolazi do proklizivanja, jos ko sto raja navodi ako udjes sa vecom brzinom , nego sto je dozvoljeno ode ti auto do vraga...
morate biti neka i samokriticni i podsjetiti se na tih stotinjak metara, i smanjiti brzinu, jer bolje stici deset sekundi kasnije nego iz dzepa izvrnuti nekoliko hiljada za neminovnu popravku....

Sretno svima i mjenjajte ljetnje u zimske gume.
Karabaja

#2125 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Karabaja »

jutrošnja gužva

Image
Locked