NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
sesalmir

#2101 Re: NBA na OBN-u

Post by sesalmir »

Green 17. Cestitke ''zelenim'' forumasima, ovo je bas izgledalo kao neka egzibiciona utakmica, a ne nba finale. Zasluzena titula u potpunosti, cak i one 2 utakmice koje su izgubili u finalu su bili u igri do samoga kraja i ulazili su u neizvjesnu zavrsnicu. I jos jedan dokaz da se nba titula uzima odbranom jer evo prvak je najbolja odbrambena nba ekipa.
Jedva cekam pocetak sljedece sezone i da napokon vidimo kako ce funkcionisati lakersi sa tandemom gasol - bynum koji nisu jos ni jednu utakmicu zajedno odigrali, pa da napokon vidimo i tog odena u portlandu u jednoj nba utakmici + dolazi im rudy iz juventuta uz jos jedan solidan pick na draftu portland ima vjerovatno najperspektivnij nba tim. Interesantno ce biti vidjeti i sta ce sa svojim rosterima uraditi moze se reci istroseni spursi, sunsi i pistonsi koji ce nesta pod hitno morati mjenjati. Sve u svemu jako zanimljiva nba sezona u kojoj je boston opravdao ulogu favorita i najjaceg nba tima.
pOZz

#2102 Re: NBA na OBN-u

Post by pOZz »

Boston Celtics - LA Lakers 131-92 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

17-ta titula Image Image Image Image Image Napokon :!:
jasko_ba

#2103 Re: NBA na OBN-u

Post by jasko_ba »

:lol: :lol: koji potop, trebao je još Doc Rivers utrčati na teren, mislim da bi i on ubacio nešto
svaka im čast za ovu sezonu, odigrali su fantastično
bit će svega naredne godine, očekujem neke nove klince i naravno preporod San Antonio Spursa :D
brajanta u penziju :dance:
shadow

#2104 Re: NBA na OBN-u

Post by shadow »

kakvo je ba ovo finale, ko su ovi jazavci u ljubicasto-zutim dresovima? :D cega su oni finalisti? ko je ta, odakle je ta, gdje je ta, zapadna konferencija? ko igra tamo? imaju li bolje od ovih? ako nemaju, daj da ukinemo te konferencije, ovo je smjesno..

GREEN SEVENTEEN :dance: 8)
strong69

#2105 Re: NBA na OBN-u

Post by strong69 »

pOZz wrote:Boston Celtics - LA Lakers 131-92
:thumbup:
Better Man

#2106 Re: NBA na OBN-u

Post by Better Man »

Boston Celticsi su očitali lekciju iz košarke L.A. Lakersima. nadigrali su ih u svim segmentima igre i doslovce poderali. Konačno se titula vratila gdje joj je mjesto u Boston.
belafonte

#2107 Re: NBA na OBN-u

Post by belafonte »

Lakers PIERCED :lol:
energy_shock

#2108 Re: NBA na OBN-u

Post by energy_shock »

Iskreni sam fan Lakersa ali sinoc sam jedva cekao da se tekma zavrsi , pitao sam se "jesul ono moji jezerasi", cestitam Bostonu na fantastično odigranoj odbrani i za sinoćni poraz krivim nikog drugog nego GASOL-a jer zbog njega su Lakersi bili ograničeni samo na vanjske šuteve , uz to cestitam Bostonsima na sjajnu realizaciju ,( 50%- šut za trojku) - takvo što nisam vidio ni na igricama

P.S. " Ovogodišnje finale je bilo nevjerovatno , nadam se revanšu u finalu sljedeće sezone". :run:
uhljug_s_koseva

#2109 Re: NBA na OBN-u

Post by uhljug_s_koseva »

Lakersi sa ovako losim Bryantom nisu imali ni sansi,odlicno je odigrana odbrana na njemu.Osim Bryanta i svi drugi su uglavnom zakazali,u prosloj se utakmici malo Gasol probudio,pa su dosli do pobjede,ali sad nije bilo nikoga rasplolozenog.Iduce sezone ocekujte povratak Miamija :wink: .
Comrad

#2110 Re: NBA na OBN-u

Post by Comrad »

Aj taslacine :D Sta bi Lakersima, Boston ih je bukvalno poderao :skoljka: Prva petorka na + 40 :D :lol: Ludi su, svaka im cast. Nek' su napokon Ray, KG i Pierce osvojili prsten, zasluzili su. :thumbup:
ahuseino

#2111 Re: NBA na OBN-u

Post by ahuseino »

Vaso wrote:kad smo vec kod vile :D bio je i trejsi mekvejdi :D

shadow, znaci sve je spremno? :oops: ...za poravnanje 8)

mogo bi vujacic proradit, posto ga nije bilo 2 tekme :) ali je zato i moguce da gasol i odom opet podbace :roll: ..jer takvi su to profili igraca, ne mogu sastavit 2 dobre utakmice..

Kobe mora ici preko 40, pa mozda i bude nesta..

Pa proradishe li? :skoljka:

Ubaci li Kobe 40? :skoljka:

:-) :-)
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
:thumbup: D - fence :thumbup:
:thumbup: O - fence :thumbup:
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Kaze komentator ovdje: " ... the best D he's seen in his career". :-D
ahuseino

#2112 Re: NBA na OBN-u

Post by ahuseino »

Neelix wrote::lol: koje fule jebote, eo glave ako ja ono ne bih pogadjao. kakva "odbrana" :lol:

sta h prenese :?
Prvi i drugi kvoter -

Boston fula stalno, ali ne zbog Lakers D.
Lakersi fulaju josh gore jer NE VIDE kosa, gdje je nestao :P ?

Nidze ga ba.

BOSTON D
rIder

#2113 Re: NBA na OBN-u

Post by rIder »

Samo jedan čovjek je u stanju razbiti reket Bostona i zabiti im 45 poena, pogodite ko :D :D :-D
Vaso

#2114 Re: NBA na OBN-u

Post by Vaso »

Nek' su napokon Ray, KG i Pierce osvojili prsten, zasluzili su.
moram se slozit. kad sam vidio da KG place k'o malo dijete, shvatio sma da se tu ne radi o zaradjenim milionima, niti sta slicno. jednostavno liku se nakupilo toliko toga, te gubi se u velikim tekmama, tremaros, krije se kad treba, do ostalih osporavanja i prijasnjih neuspjeha i td...covjek se na kraju ponasao kao da je ispunio svoj najveci "djecacki san"..sto je jasno i pokazivao razgaljen od emocija...bas kao i ray, pierce...
dobro je rek'o edin kad je pocelo ono surovo trpanje "ovo je za sve one sto su ih nazivali gubitnicima" i sir charles je nedavno izjavio da od svih NBA igraca, garnett najvise zasluzuje titulu, jer je pravi kosarkaski fanatik...ona energija koju prenosi je ludilo...

helem, moze se slobodno reci da je ovo legendarno finale. :) toliko toga je ostalo za pamcenje( monstruozno zakucavanje KG-a pred kraj prve, preokret lakersa u drugoj(?) povreda piercea, pa onda ludilo poslije iste, blokada piercea na kobeu, veliki preokret bostona, kos i slobodno bacanje garnetta sinoc, rayovi tricaski nizovi...)

volio bih reprizu dogodine. ( lakersi moraju pocistit KOMPLET klupu, i pokusati dovesti neku zvijezdu s renomeom, koja nema oscilacije u igri i moze rasteretit kobea..koji je moram priznat skroz podbacio..u citavoj seriji )
Layne

#2115 Re: NBA na OBN-u

Post by Layne »

USAblues wrote:Pa ti i dalje budi navijac lejkersa Neliksu....
Ova tekma je gotova iz aviona se vidi...drago mi zbog Bostona da ce nakon 100 god, osvojiti titulu....dominirali su cijelo prvenstvo....
Vujacic je sazreo za neki evropski tim..
Kakav glup komentar, mor'o sam ovo reći! Jel se ovako trebalo govorit navijačima Bostona zadnjih 20 godina kad u play-off nisu mogli ući, nije bitno kaku sezonu ima neka ekipa i kako odigraju neku seriju ili utakmicu, nego to da su ti dragi. Jebeš ga, izgubili titulu, uvijek ima slijedeća godina pa pokušat ponovo itd. dok je ne osvoje...ha ya :D
Zaboravih: čestitke na tituli svim pravim navijačima Bostona :thumbup:
Last edited by Layne on 18/06/2008 17:24, edited 1 time in total.
boston_c

#2116 Re: NBA na OBN-u

Post by boston_c »

CHAMPIONS!!!! :-D :-D :-D :-D Napokon titula u Bostonu, gdje joj je i mjesto! Ono sinoć je bilo brutalno razmontiranje Lakersa, 131-92 največa pobjeda u historiji NBA finala ...baš sam uživao :D :D . Ako je iko zaslužio prsten to je KG, a bogami i Pierce i Ray...svaka čast ekipi i dogodine idemo na odbranu titule! 8-)
Last edited by boston_c on 18/06/2008 17:41, edited 1 time in total.
kofi anan

#2117 Re: NBA na OBN-u

Post by kofi anan »

boston_c wrote:CHAMPIONS!!!! :-D :-D :-D :-D Napokon titula u Bostonu, gdje joj je i mjesto! Ono sinoć je bilo brutalno razmontiranje Lakersa, 131-92 največa pobjeda u historiji NBA finala ...baš sam uživao :D :D . Ako je iko zaslužio prsten to je KG, a bogami i Pierse i Ray...svaka čast ekipi i dogodine idemo na odbranu titule! 8-)
O tebe čekamo zeleni :D :D :D :D Kongradjulejšns!!! :!: :!: Sljedeće godine Lakers Rules :-D :-D
LSD

#2118 Re: NBA na OBN-u

Post by LSD »

Evo da i ja cestitam svim navijacima Bostona na titulu...sasvim zasluženo-nema šta :thumbup: ...mada Lakersi nisu zaslužili ovakav potop u ovoj zadnjoj 6.-toj utakmici.
Dragi mi je zbog KG,Piercea i Allena...a posebno zbog toliko osporavanog Riversa kojeg su mediji kroz citavu sezonu kritikovali i jedva cekali poneki kiks ekipe da ga razapnu.
Boston je imao najbolji omjer lige,patili su se u prva dva kruga doigravanja,ali su zaigrali kad je bilo najpotrebnije u finalu istoka i kasnije u velikom finalu i sasvim zasluženo uzeli titulu.
S druge strane,Lakersi nekako nedoreceni...Odom i Gasol su,po meni,podbacili u finalnoj seriji i nisu bili na svom nivou...možda slijedece godine budemo opet gledali iste timove u finalu.
USAblues

#2119 Re: NBA na OBN-u

Post by USAblues »

Layne wrote:
USAblues wrote:Pa ti i dalje budi navijac lejkersa Neliksu....
Ova tekma je gotova iz aviona se vidi...drago mi zbog Bostona da ce nakon 100 god, osvojiti titulu....dominirali su cijelo prvenstvo....
Vujacic je sazreo za neki evropski tim..
Kakav glup komentar, mor'o sam ovo reći! Jel se ovako trebalo govorit navijačima Bostona zadnjih 20 godina kad u play-off nisu mogli ući, nije bitno kaku sezonu ima neka ekipa i kako odigraju neku seriju ili utakmicu, nego to da su ti dragi. Jebeš ga, izgubili titulu, uvijek ima slijedeća godina pa pokušat ponovo itd. dok je ne osvoje...ha ya :D
Zaboravih: čestitke na tituli svim pravim navijačima Bostona :thumbup:
pa sta izgubili ..nemoj da places odmah...ni Shaquille O'Neal ne bih vam pomagao sinoc... necete se oporaviti slijedecih 5 godina.... :D :D
energy_shock

#2120 Re: NBA na OBN-u

Post by energy_shock »

rIder wrote:Samo jedan čovjek je u stanju razbiti reket Bostona i zabiti im 45 poena, pogodite ko :D :D :-D
Lens Williams
energy_shock

#2121 Re: NBA na OBN-u

Post by energy_shock »

LSD wrote:Evo da i ja cestitam svim navijacima Bostona na titulu...sasvim zasluženo-nema šta :thumbup: ...mada Lakersi nisu zaslužili ovakav potop u ovoj zadnjoj 6.-toj utakmici.
Dragi mi je zbog KG,Piercea i Allena...a posebno zbog toliko osporavanog Riversa kojeg su mediji kroz citavu sezonu kritikovali i jedva cekali poneki kiks ekipe da ga razapnu.
Boston je imao najbolji omjer lige,patili su se u prva dva kruga doigravanja,ali su zaigrali kad je bilo najpotrebnije u finalu istoka i kasnije u velikom finalu i sasvim zasluženo uzeli titulu.
S druge strane,Lakersi nekako nedoreceni...Odom i Gasol su,po meni,podbacili u finalnoj seriji i nisu bili na svom nivou...možda slijedece godine budemo opet gledali iste timove u finalu.
Ali zato sljedeće godine ce nam Bynum pomoči. Ha YA
boston_c

#2122 Re: NBA na OBN-u

Post by boston_c »

Ev' malo slikica... :D :D :D
Image
Image
Image
Image
kofi anan

#2123 Re: NBA na OBN-u

Post by kofi anan »

energy_shock wrote:
rIder wrote:Samo jedan čovjek je u stanju razbiti reket Bostona i zabiti im 45 poena, pogodite ko :D :D :-D
Lens Williams
:lol: :lol: :lol:
rIder

#2124 Re: NBA na OBN-u

Post by rIder »

Jok ba Šehović, jesi li mu vidio traku oko glave :lol: :D
strong69

#2125 Re: NBA na OBN-u

Post by strong69 »

energy_shock wrote:
Lens Williams
:thumbup: 8) 8)
Post Reply