Serie A

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ultima_palabra

#2101 Re: Serie A

Post by ultima_palabra »

Sudija je imao dvostruke aršine u najmanju ruku...Lazio gubi treći derbi zaredom, čini mi se da je u svakom od tih imao više od igre :roll:
Neelix

#2102 Re: Serie A

Post by Neelix »

hm, point, ne bi trebalo da bude tesko skontat ironiju ovog "oh nooo". kradja fazona? :skoljka: :run:
Patron of Formello

#2103 Re: Serie A

Post by Patron of Formello »

Romanista 101% wrote:OH NOOOOOOO :lol: :lol: :lol:

Roma pred kolapsom
Od jula fudbaleri i treneri Rome nisu primili plate i ako klub nastavi sa "ovom praksom", rimska "vučica" rizikuje novčanu kaznu kao i oduzimanje bodova.
Nedavno se na Skupštini rimskog kluba našao izveštaj do juna 2010. u kojem je iskazan gubitak od oko 22 miliona eura. Roma se nalazi u procesu prodaje, koja bi trebalo da se završi do početka 2011. a svi se nadaju da će dolaskom novih vlasnika, doći i bolja vremena. Po pravilima, ako plate igračima i zaposlenima u klubu ne budu isplaćene u naredna dva mjeseca, Rimljane čeka kazna i gubitkom bodova.
- Želim da nađem što boljeg kupca za klub, rekla je predsjednica Rosela Sensi, uz naglasak da postoji mnogo ponuda, ali za sada se ne otkrivaju imena potencijalnih kupaca, pošto je većinski akcionar "Italpetrol", zbog dugova praktično završio u rukama bankara. :oops:
Nuclear Winter

#2104 Re: Serie A

Post by Nuclear Winter »

ultima_palabra wrote:
Baltazar_khan wrote:Hvala Neelix nisam to znao. Fakat žalosno...
Pa neki drugi su to isto planirali, ali riješi se titula prije toga 8-)
Misliš na željo-hajduk 4-4 1985 na koševu, a 1 poluvrijeme 1-3 za splićane,pa meša baždarević sredi situaciju u svlačionici na poluvremenu. :D
Charuga
Globalni moderator

#2105 Re: Serie A

Post by Charuga »

Nuclear Winter wrote:
ultima_palabra wrote:
Baltazar_khan wrote:Hvala Neelix nisam to znao. Fakat žalosno...
Pa neki drugi su to isto planirali, ali riješi se titula prije toga 8-)
Misliš na željo-hajduk 4-4 1985 na koševu, a 1 poluvrijeme 1-3 za splićane,pa meša baždarević sredi situaciju u svlačionici na poluvremenu. :D
Ili Sarajevo - Zvijezda, 11.06.1972. godine? Samo sto sto tada nije imao ko da "sredi situaciju" u svlacionici .. 8-)

Na temi o Seriji A njima padne na pamet nasa liga ... :mrgreen:
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#2106 Re: Serie A

Post by Admir_1984 »

ultima_palabra wrote:Sudija je imao dvostruke aršine u najmanju ruku...Lazio gubi treći derbi zaredom, čini mi se da je u svakom od tih imao više od igre :roll:
jesi ti gledao utakmicu, cuj vishe od igre :-) Pa u prvom pol nisu centra presli kako treba, u drugom kod 0-1 imao onaj igrac sa brojem 8 100% sansu, kasnije Roma fuli za 0-2 zicer i onda lazio nakon grske odbrane pogodi stativu sa 5 metara. Sto se penala tice, i bio je i nije (za lazio), a isto tako gol koji je bio ponisten Romi je diskutabilan (u prvom pol)

sve u svemu zasluzena pobjeda Rome, a posto nikako ove sezone nisam gledao lazio i po tabeli bi se reklo da razvaljuju, mislio sam tesko Romi, a ono nidje veze tim. Predvidjam im grcevitu borbu za ligu uefa
ultima_palabra

#2107 Re: Serie A

Post by ultima_palabra »

Admir_1984 wrote:
ultima_palabra wrote:Sudija je imao dvostruke aršine u najmanju ruku...Lazio gubi treći derbi zaredom, čini mi se da je u svakom od tih imao više od igre :roll:
jesi ti gledao utakmicu, cuj vishe od igre :-) Pa u prvom pol nisu centra presli kako treba, u drugom kod 0-1 imao onaj igrac sa brojem 8 100% sansu, kasnije Roma fuli za 0-2 zicer i onda lazio nakon grske odbrane pogodi stativu sa 5 metara. Sto se penala tice, i bio je i nije (za lazio), a isto tako gol koji je bio ponisten Romi je diskutabilan (u prvom pol)

sve u svemu zasluzena pobjeda Rome, a posto nikako ove sezone nisam gledao lazio i po tabeli bi se reklo da razvaljuju, mislio sam tesko Romi, a ono nidje veze tim. Predvidjam im grcevitu borbu za ligu uefa
Nisam, RAI-jev pregled samo... čini mi se tri prve šanse da su bile za Lazio? Čini mi se da prikazaše jedno 7 šansi Lazija naspram 5 Rome ili tako nešto.
krusty

#2108 Re: Serie A

Post by krusty »

ultima_palabra wrote: Nisam, RAI-jev pregled samo... čini mi se tri prve šanse da su bile za Lazio? Čini mi se da prikazaše jedno 7 šansi Lazija naspram 5 Rome ili tako nešto.
jeste, Lazio je imao prvih par prilika, onda je Roma jedno 15 minuta drzala igru pred golom Lazia mozda od 25-40 minute... bila je odlicna prilika kad je Riise prosao i ubacio i neko je uklizavanjem u zadnjem momentu spasio gol, bile su 2 prilike Borriella al je lose sutao, i na kraju bio je gol za Romu koji je ponisten, sad neko ce reci da je bio a neko da nije bio offside... bila je jedna odlicna akcija sa 5-6 dodavanja na kratkom prostoru na kraju Vucinic suta ali neko blokira udarac

prvi penal je bio cist, a onda je Simplicio pogodio precku, nakon toga ista stvar na drugoj strani odlicna prilika i precka, onda 100% sansa Floccarija, Julio Sergio odbranio, i onda je bilo jos nekih prilika na obe strane i to je to, drugi penal takodjer regularan i to je to

u svakom slucaju utakmica je bila dobra, oba tima su imala periode dobre igre, ali ipak je Roma za nijansu bolje odigrala

Vucinic igrac utakmice definitivno, ne samo zbog gola, nego je citavu utakmicu fantasticno odigrao

jbg svi su ocekivali po trenutnoj situaciji da ce Lazio mozda i lagano pobjediti, ali ovo je derbi, tu nema pravila, igra se potpuno drugacije

FORZA ROMA
Patron of Formello

#2109 Re: Serie A

krusty wrote:
ultima_palabra wrote: Nisam, RAI-jev pregled samo... čini mi se tri prve šanse da su bile za Lazio? Čini mi se da prikazaše jedno 7 šansi Lazija naspram 5 Rome ili tako nešto.
jeste, Lazio je imao prvih par prilika, onda je Roma jedno 15 minuta drzala igru pred golom Lazia mozda od 25-40 minute... bila je odlicna prilika kad je Riise prosao i ubacio i neko je uklizavanjem u zadnjem momentu spasio gol, bile su 2 prilike Borriella al je lose sutao, i na kraju bio je gol za Romu koji je ponisten, sad neko ce reci da je bio a neko da nije bio offside... bila je jedna odlicna akcija sa 5-6 dodavanja na kratkom prostoru na kraju Vucinic suta ali neko blokira udarac

prvi penal je bio cist, a onda je Simplicio pogodio precku, nakon toga ista stvar na drugoj strani odlicna prilika i precka, onda 100% sansa Floccarija, Julio Sergio odbranio, i onda je bilo jos nekih prilika na obe strane i to je to, drugi penal takodjer regularan i to je to

u svakom slucaju utakmica je bila dobra, oba tima su imala periode dobre igre, ali ipak je Roma za nijansu bolje odigrala

Vucinic igrac utakmice definitivno, ne samo zbog gola, nego je citavu utakmicu fantasticno odigrao

jbg svi su ocekivali po trenutnoj situaciji da ce Lazio mozda i lagano pobjediti, ali ovo je derbi, tu nema pravila, igra se potpuno drugacije

FORZA ROMA
Lijep opis utakmice.Prvi penal je nepravedno dosudjen jer Licht nije imao namjeru igrati rukom sto se vidi iz snimka.Zaboravio navesti da je i Lazio imao 2 cista penala.Start Riise-a na Mauriju,onda drugi kada je Siplisio isto igrao rukom kao i Licht.Merdi se svira penal a Laziu ne. :x :x :x Casseti je sa svojim startovima zaradio bar 3 crvena kartona.
Ali kako god Lazio je i dalje prvi. 8-)
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#2110 Re: Serie A

Post by Admir_1984 »

oj majko, lopta ide po sred gola, lik je sa ispruzenim rukama sprijeci i onda dodje i kaze nije penal. sva dalja diskusija je suvisna
krusty

#2111 Re: Serie A

Post by krusty »

Patron of Formello wrote: Lijep opis utakmice.Prvi penal je nepravedno dosudjen jer Licht nije imao namjeru igrati rukom sto se vidi iz snimka.Zaboravio navesti da je i Lazio imao 2 cista penala.Start Riise-a na Mauriju,onda drugi kada je Siplisio isto igrao rukom kao i Licht.Merdi se svira penal a Laziu ne. :x :x :x Casseti je sa svojim startovima zaradio bar 3 crvena kartona.
Ali kako god Lazio je i dalje prvi. 8-)
pa tesko je ocijeniti jel imao namjeru ili ne, lopta bi vrlo vjerovatno zavrsila u mrezi da nije njega dirala jer je situacija bila cista pred golom, zato je sudija i svirao odmah

a sto se tice Simplicia, bas kad sam gledao utakmicu je komentator nesto pricao vezano za to, jer mu se lopta prvo odbila od nogu pa onda zakacila ruku, nesto u stilu "ball to hand instead of hand to ball" ako sam dobro cuo, pa sad neznam na sta je konkretno mislio i da li to ima nekog uticaja na sudijske odluke

a sto se tice drugog nedosudjenog penala, Mauri je zakasnio svakako na loptu, a iskreno mislim da je vise isao na iznudjivanje penala nego na pokusaj da gurne loptu u gol. da je ispruzio nogu mislim da bi dosao do lopte ovako je samo pao kad je vidio da je lopta prosla...

bolje bi bilo da su pravi golovi odlucili utakmicu nego sad sto su dosudjeni i nedosudjeni penali odlucili
Patron of Formello

#2112 Re: Serie A

Admir_1984 wrote:oj majko, lopta ide po sred gola, lik je sa ispruzenim rukama sprijeci i onda dodje i kaze nije penal. sva dalja diskusija je suvisna
Licht je bio u pokretu.Pokusao je tijelom da izblokira sut.Zakasnio je i zato ga je lopta pogodila u ruku.Dakle nije namjerno igrao rukom.
@krusty jasno se vidi da Riise sa dvije ruke obara Mauria. :wink:
Uostalom evo vam snimak pa pogledajte.
http://www.youtube.com/watch?v=Htp5jgBeWPM#ws
Point.

#2113 Re: Serie A

Post by Point. »

Cudi me kako neki uzaludno do krajnosti pokusavaju pobjeci cinjenici da se juce najmanje dva penala trebalo svirati Laziju. Sudija je sviro igranje ruke Lichsteineru, ok, penal. Simplicio je u dva slucaja igro rukom, jednom je bilo direkt u ruku, kakvi kukovi ili udarac u koljeno prvo se izmisljaju. Onaj faul nad Maurijem takodjer cist kao suza, Riise mu je bukvalno zajahao, jasno se vide ovbe norvezanine ruke oko prsa Maurija. Sad, jedino ako sudija nema neke paranormalne moci i da je odmah u trenutku procitao misli Maurija i skuzio da ovaj ide na penal.

Drugi go merde je takodjer diskutabilan, prvo dva igraca Lazija leze na travi sa mogucim povredama glave, ovdje se odmah svira prekid. No dobro kad je Morganti usro usro ga je do kraja. Al Baptista nastavlja igrati (fer plej nikad nije bila jaca romina vrlina) i pada mucki. Jedva da je bilo kontakta.

Da je merda zasluzeno pobijedila pa ebi mater, sta se moze, jaci i gotovo. Ovako kukaju na sudije citave sezone a kad im sudija namjesti pobijedu, onaj luzer Ranieri izmislja kako je njih sudija ostetio za jos par penala, haj kontam gori mu pod petama, al biti ovako bezobrazan je smijesno, nije ni cudo sto su ga ekspresno nogirali gdje god je bio. Nerijesen rezultat po meni bi oslikavalo stanje na terenu. Al sta mozes sad, vratice se ovo jednom. Karma is a bith.

FORZA LAZIO!
Van Halen

#2114 Re: Serie A

Post by Van Halen »

Merda Lazio ! :dance:
Romanista 101%

#2115 Re: Serie A

Post by Romanista 101% »

Ko o cemu? lazio k.... o postenju!

Kaze juce komentator za dresove Rome da su jaki i cvrstog materijala jer su danas bili stavljeni na veliki ispit. Cestitke idu sjajnoj firmi "Kappa". Cini mi se da je jedino Borriellov pukao a kako i ne bi kad su ga cijelo vrijeme drzali i cupali (ko zna, mozda je i nesto vise u pitanju kod igraca lazia). Sto se tice samog derbija potpuno zasluzena pobjeda Rome koja je igrala bez 3 standardna (Il Capitano, Juan, Pizarro) i plus u 36. min. se povrijedi i Menez koji je do tad bio najopasniji igrac na terenu. I pored svih tih problema Roma igra mozda i najbolju partiju ove sezone jer kad nam je najteze tad smo najaci! Ocitali smo lekciju manjem Rimskom prvoligasu u svim segmentima derbija. Tu prije svega mislim na igru, borbenost, navijanje i prije svega ponasanje za vrijeme i poslije jer ocito da to njima nije jaca strana. Sto se tice navijanja 90 minuta samo se culo navijanje sa juga iako je lazio bio domacin i imao vise navijaca na stadionu. Jel juce uopste bilo lazijala na stadionu ili je mozda neki bojkot u pitanju? :lol:

U glavnom gradu znaci nista novo...ili kako bi to otpjevao Oliver "Nista nova, nista nova". :D
Point.

#2116 Re: Serie A

Post by Point. »

Romanista 101% wrote:Ko o cemu? lazio k.... o postenju!

Kaze juce komentator za dresove Rome da su jaki i cvrstog materijala jer su danas bili stavljeni na veliki ispit. Cestitke idu sjajnoj firmi "Kappa". Cini mi se da je jedino Borriellov pukao a kako i ne bi kad su ga cijelo vrijeme drzali i cupali (ko zna, mozda je i nesto vise u pitanju kod igraca lazia). Sto se tice samog derbija potpuno zasluzena pobjeda Rome koja je igrala bez 3 standardna (Il Capitano, Juan, Pizarro) i plus u 36. min. se povrijedi i Menez koji je do tad bio najopasniji igrac na terenu. I pored svih tih problema Roma igra mozda i najbolju partiju ove sezone jer kad nam je najteze tad smo najaci! Ocitali smo lekciju manjem Rimskom prvoligasu u svim segmentima derbija. Tu prije svega mislim na igru, borbenost, navijanje i prije svega ponasanje za vrijeme i poslije jer ocito da to njima nije jaca strana. Sto se tice navijanja 90 minuta samo se culo navijanje sa juga iako je lazio bio domacin i imao vise navijaca na stadionu. Jel juce uopste bilo lazijala na stadionu ili je mozda neki bojkot u pitanju? :lol:

U glavnom gradu znaci nista novo...ili kako bi to otpjevao Oliver "Nista nova, nista nova". :D
Ne prdi kruha ti. O kakvom ponasanju poslije utakmice? Naravno da igraci popizde kad im se ne svira ociti penal. Sta treba da rade, da pjevaju? Ili mislis na ponasanje tvog voljenog Tittija protiv Lecce-a prije par dana, kad ko dijete od 15 godinja ganja Oliveru?

A za dresove sto spominjes. Stara narodna, slika govori hiljadu rijeci. ;-)

Image

Image

Sto se tice navijaca, mozda neznas ali CN bojkotuje utakmice vec cijelu sezonu zbog uvodjenja tessera del tifoso.
Romanista 101%

#2117 Re: Serie A

Post by Romanista 101% »

slab vam nesto kvalitet rasteze se ko zvakaca guma, ko da je sa pijace :D bolje predjite na Legeu Lotito ce onda jos vise ustedjeti :lol:
Point.

#2118 Re: Serie A

Post by Point. »

Burdisso toliko zelio da se safata sa Diasom da ga je na ovaj nacin pokusao skinuti. A za stednju ne brini, polako se klub stabilizuje ekonomski. Sto se nebi moglo reci za Albu Adu.., ovaj Fortitudo, ustvari Pro Roma, ne nego mislim na as romu, plata nema od jula, moze bit bidne a moze nebidne. :run:
2407

#2119 Re: Serie A

Post by 2407 »

Parovi 11. kola koje je na rasporedu danas i jedna utakmica sutra:

Brescia - Juventus
Cagliari - Napoli
Catania - Udinese
Cesena - Lazio
Chievo - Bari
Genoa - Bologna
Lecce - Internazionale
Milan - Palermo
Roma - Fiorentina
Parma - Sampdoria(Cetvrtak)
Neelix

#2120 Re: Serie A

Post by Neelix »

Moglo bi Lecce iznenadit, ne igra ni Sneijder :P
Charuga
Globalni moderator

#2121 Re: Serie A

Post by Charuga »

Neelix wrote:Moglo bi Lecce iznenadit, ne igra ni Sneijder :P
Nije igrao ni proslu a igra je bila NULA. Ako ponove to nije nemoguce da nastave niz utakmica bez pobjede.
2407

#2122 Re: Serie A

Post by 2407 »

Solidna analiza najboljih klubova u Serie A:
http://www.football-italia.net/ftrs/uglysisters.html
amar007

#2123 Re: Serie A

Post by amar007 »

HT AC Milan 1 - 0 Palermo
HT AS Roma 1 - 0 Fiorentina
HT Brescia 0 - 0 Juventus
HT Cagliari 0 - 0 Napoli