Amin i tebi i svima nama ... pa spav'o samBHF_Manijak wrote:Pa sta si to do sad radio Allah ti se smilovao!!istocnjak wrote:Evo samo da vas poselamim i odoh takodjer na sabah pa na spavanje ...arzuhal wrote:Alejkumu selam, brate. Evo, još malo do sabaha, pa horizontala, inšaAllah...![]()
Ramazan, opet ;)
-
istocnjak
#2101 Re: Ramazan, opet ;)
-
istocnjak
#2102 Re: Ramazan, opet ;)
Alejkumu selam odoh takodjer ...BHF_Manijak wrote:Nije ti ta losa,samo brate onda kupi sprinterice,valja sa pancirom i artiljerijom potrcat...gledaj ad bude kakve ko u Bolta,ne bi li jos dodatni elan i moral dobio![]()
odoh ja lagano Svevisenjem na sedzdu pasti,sutra se inshallah cujemo!selamim vas sve redom!!
- ružmarin-a
#2103 Re: Ramazan, opet ;)
evoselamim vas i ja...
imal' ko naspavan ?
new day- new nafaka
a ti @istocnjak, Jope se nisi zadopo noći
al' razumojem te
imal' ko naspavan ?
new day- new nafaka
al' razumojem te
- zvjezdica_7
#2104 Re: Ramazan, opet ;)
Trenutno si na reviziji kod Velikog Vijeća zbog priča o ograjisanjuistocnjak wrote: De zvijezdice ispricaj bratu BHF-u kako dobro kotiram u vratnickim mahalama.
- ružmarin-a
#2105 Re: Ramazan, opet ;)
Eelamu alejkum raja!
Da vidimo ko jutros gleda širom otvorenih očiju
:::::::::::::
Allahu moj, učini me svjesnim blagodati prilikom zore, i osvijetli srce moje Svjetlošću mjeseca Ramazana... Otvori mi u njemu vrata Tvoga izobilja, i spusti na mene Tvoje blagodati, i pomozi mi u stizanju do Tvoga zadovoljstva, o Osvjetlitelju srca onih koji su Te spoznali!
:::::::::::::
Allahu moj, učini me svjesnim blagodati prilikom zore, i osvijetli srce moje Svjetlošću mjeseca Ramazana... Otvori mi u njemu vrata Tvoga izobilja, i spusti na mene Tvoje blagodati, i pomozi mi u stizanju do Tvoga zadovoljstva, o Osvjetlitelju srca onih koji su Te spoznali!
-
istocnjak
#2106 Re: Ramazan, opet ;)
Amin ...ružmarin-a wrote: Allahu moj, učini me svjesnim blagodati prilikom zore, i osvijetli srce moje Svjetlošću mjeseca Ramazana... Otvori mi u njemu vrata Tvoga izobilja, i spusti na mene Tvoje blagodati, i pomozi mi u stizanju do Tvoga zadovoljstva, o Osvjetlitelju srca onih koji su Te spoznali!
Pa ruzmarina to se zna onaj ko je fin, ko rano legne i rano ustane - sto bi rekli o sebi pri sebi ...ružmarin-a wrote:Eelamu alejkum raja!
a ne ko neki sto po mahalama po svu noc asikuju
-
istocnjak
#2107 Re: Ramazan, opet ;)
De reci koju finu za mene ...zvjezdica_7 wrote:Trenutno si na reviziji kod Velikog Vijeća zbog priča o ograjisanjuistocnjak wrote: De zvijezdice ispricaj bratu BHF-u kako dobro kotiram u vratnickim mahalama.![]()
![]()
![]()
-
istocnjak
#2108 Re: Ramazan, opet ;)
Sta cu kad sam fin.ružmarin-a wrote:evoselamim vas i ja...
![]()
imal' ko naspavan ?![]()
new day- new nafaka
al' razumojem te
finac iz Finske.
-
istocnjak
#2109 Re: Ramazan, opet ;)
Evo ih brate da ne kazes da ne mislim na tebe ...BHF_Manijak wrote:Nije ti ta losa,samo brate onda kupi sprinterice,valja sa pancirom i artiljerijom potrcat...gledaj ad bude kakve ko u Bolta,ne bi li jos dodatni elan i moral dobio

Or'ginal su ... nije dupljak sa Otoke.
- ružmarin-a
#2110 Re: Ramazan, opet ;)
hajd za sinoć pa da te i razumijemo (ponedjeljak radan)
al prethodne dvije noći ...
sazoveš pa se ne odazoveš
i kako da te ondaK ozbiljno shvatimo za te terenske nacrte i planove
i pripadajuće marketing aktivnosti?
-
istocnjak
#2111 Re: Ramazan, opet ;)
Upravu si ruzmarina moram traziti halala od vas ali ... ono kontam haj' da malo da prilegnemružmarin-a wrote:![]()
hajd za sinoć pa da te i razumijemo (ponedjeljak radan)
al prethodne dvije noći ...
sazoveš pa se ne odazoveš![]()
i kako da te ondaK ozbiljno shvatimo za te terenske nacrte i planove
i pripadajuće marketing aktivnosti?![]()
![]()
-
istocnjak
#2112 Re: Ramazan, opet ;)
Vezano za asikovanje u Islamu, mislim da dvoje mladih ljudi svakako treba da se upoznaju sa iskrenim nijetom da zasnuju brak ali niposto da cine blud jer od toga nema hajra. Na kraju od takvih veza ne bude nista vec samo navuku na sebe nesrecu, jer blud covjeka vodi u dusevno siromastvo. Naime, takav grijeh stvara nematerijalnu perdu i biva uskracivanjem nafake od Allaha dž.š.
Dakle pored dusevnog, blud vodi i u materijalno siromastvo.
Asikovanje u Islamu treba da bude cisto i drugarski. Takodjer ima brace koja serijatski asikuju sa djevojkama godinama i grijeh je sto zavlace djevojku toliko dugo pa na kraju ostane neudata a oni ozene neku sasvim drugu. To nije u redu jer se mozda nekom drugom ta ista djevojka svidjela ...
Na omladinskim druzenjima i predavanjima koja se organizuju u Sarajevu dosta se je mladih ljudi upoznalo. Mislim da su predavanja brata hafiza Bugarija bila sevep da se dosta mladih ljudi koji su u Islamu na taj nacin i upozna.
Asikovanje u Islamu treba da bude cisto i drugarski. Takodjer ima brace koja serijatski asikuju sa djevojkama godinama i grijeh je sto zavlace djevojku toliko dugo pa na kraju ostane neudata a oni ozene neku sasvim drugu. To nije u redu jer se mozda nekom drugom ta ista djevojka svidjela ...
Na omladinskim druzenjima i predavanjima koja se organizuju u Sarajevu dosta se je mladih ljudi upoznalo. Mislim da su predavanja brata hafiza Bugarija bila sevep da se dosta mladih ljudi koji su u Islamu na taj nacin i upozna.
-
zgubidann
#2113 Re: Ramazan, opet ;)
istocnjak wrote:Evo ih brate da ne kazes da ne mislim na tebe ...BHF_Manijak wrote:Nije ti ta losa,samo brate onda kupi sprinterice,valja sa pancirom i artiljerijom potrcat...gledaj ad bude kakve ko u Bolta,ne bi li jos dodatni elan i moral dobio
Or'ginal su ... nije dupljak sa Otoke.
A i ja bi isto poklonio samo neznam gdje da te nadzem
- arzuhal
#2114 Re: Ramazan, opet ;)
A šta je tebe nasikiralo u životu?zgubidann wrote: A i ja bi isto poklonio samo neznam gdje da te nadzemima ona pijaca dole izpod hepoka pa ima dole nekih bradonja opravljaju mobitele pa jedino dole da ostavim to
- Baghira
#2115 Re: Ramazan, opet ;)
Sta mislis su cim on problema ima?
Nego, neku noc poslije teravije, ne klanjasmo vitre po obicaju, nego nesto se dova uci pruzenih ruku, ali uci imam, prvo na arapskom, pa na nasem....sviju nas je rasplak'o....ne znadoh da i tako moze, mislim klanjati vitre, osim kod brace
. 
Nego, neku noc poslije teravije, ne klanjasmo vitre po obicaju, nego nesto se dova uci pruzenih ruku, ali uci imam, prvo na arapskom, pa na nasem....sviju nas je rasplak'o....ne znadoh da i tako moze, mislim klanjati vitre, osim kod brace
- arzuhal
#2116 Re: Ramazan, opet ;)
Prvo da te poselamim, kako je i redBaghira wrote:Sta mislis su cim on problema ima?![]()
![]()
Nego, neku noc poslije teravije, ne klanjasmo vitre po obicaju, nego nesto se dova uci pruzenih ruku, ali uci imam, prvo na arapskom, pa na nasem....sviju nas je rasplak'o....ne znadoh da i tako moze, mislim klanjati vitre, osim kod brace.
Jašta da može. Možeš klanjat čak i samo jedna rekat vitra i na njemu proučit kunut-dovu, al' to ti je za nuždu i ako si musafir, recimo
- Baghira
#2117 Re: Ramazan, opet ;)
Alejkumu selam, halali. 
Eto, vidis ne znadoh ni to. Hvala na pojasnjenju.
Eto, vidis ne znadoh ni to. Hvala na pojasnjenju.
-
istocnjak
#2118 Re: Ramazan, opet ;)
Selam Arzuhal
Sta ima novo kod tebe?
Sta ima novo kod tebe?
-
istocnjak
#2119 Re: Ramazan, opet ;)
Jos malo pa ce inshAllah poceti da se klanja nocni namaz u dzematu ...arzuhal wrote:Prvo da te poselamim, kako je i redBaghira wrote:Sta mislis su cim on problema ima?![]()
![]()
Nego, neku noc poslije teravije, ne klanjasmo vitre po obicaju, nego nesto se dova uci pruzenih ruku, ali uci imam, prvo na arapskom, pa na nasem....sviju nas je rasplak'o....ne znadoh da i tako moze, mislim klanjati vitre, osim kod brace.
![]()
Jašta da može. Možeš klanjat čak i samo jedna rekat vitra i na njemu proučit kunut-dovu, al' to ti je za nuždu i ako si musafir, recimo
Last edited by istocnjak on 07/09/2009 15:01, edited 2 times in total.
-
zgubidann
#2120 Re: Ramazan, opet ;)
istocnjak wrote:Ne navracam dolje ali znam neke izviđenja sto rade u halal mesnici kao mesari. Procitao sam tvoje postove koje si ranije pisao i vidim da si vec prijetio BHF-u, a koliko sam skontao i meni si sada uputio neke prijetnje u prenesenom smislu.zgubidann wrote: A i ja bi isto poklonio samo neznam gdje da te nadzemima ona pijaca dole izpod pijace preko puta kvadranta pa ima dole nekih bradonja opravljaju mobitele pa jedino dole da ostavim to , il da njih poselemami
Zar ne?
To bi trebali negdje da se nadzemo pa da prodiuskutujemo
-
istocnjak
-
istocnjak
#2122 Re: Ramazan, opet ;)
Drago mi je da ti se svidja-ne ... ???Sicily wrote:E sto me nasmija ovaj prethodni post...ja sve kontam copy paste od nekud, kad ono bas istocnjak madezvuci taman ko' pismena vjezba na temu "asikovanje u islamu"...sve na mjestu, uvod, razvoj, zakljucak
- ružmarin-a
#2123 Re: Ramazan, opet ;)
halali, ako smijem samo:istocnjak wrote:Vezano za asikovanje u Islamu, mislim da dvoje mladih ljudi svakako treba da se upoznaju sa iskrenim nijetom da zasnuju brak ali niposto da cine blud jer od toga nema hajra. Na kraju od takvih veza ne bude nista vec samo navuku na sebe nesrecu, jer blud covjeka vodi u dusevno siromastvo. Naime, takav grijeh stvara nematerijalnu perdu i biva uskracivanjem nafake od Allaha dž.š.
1. koliko dugo to treba da bude, po tvom mišljenju a da nije odugovlačenje ?
2. smije li seka onda ako vidi da je ovaj "vuče za nos" da mu kaže: "izvini moram razmotriti drugu/e ponudu i da mu neki otkazni rok, recimo, da on razmotri koji mu je oportunitetni trošak nerješavanja situacije u dogledno vrijeme
Molim da uvažite humoristični stil izražavanja, sa pravnom formom
i hvala na eventualnom otklonu postojećih nejasnoća, odnosno iznalaženju konstruktivnog rješenja ili kompromisa.
- BHF_Manijak
#2124 Re: Ramazan, opet ;)
Uh nadrobiste vi ovdje svega,co`ek ne dodje po dana i ima sta i vidjet...hOptimus nogu dobi,kad dodje novi, la`netullah alejke!!
nego kompleks je gadna stvar,tako vele,jelle brate Arzuhale,insan nakvu tjeskobu u sebi osjeti ma razdire ga a ne mERe nista,ubi ga to u pojam,katkad bi vrito do neba....
al nejse,na ignore je kako god...moRebit puka potreba za komunikacijom,pa da bilo kako se na sebe skrene paznja...
@ISotcnjak,hvala barte na sprintericama gdje cuo i ne cuo...
nego kako se bolan ono prodajes Ruzmarini i Zvjezdici da te naFale raji po Vratniku,ih ih ko te ne zna.... finjaka pucas ovo ono,lafo ode ranije lec...a vratnicke hanume navecer nisu rahat od njegovog zavodnickog glasa

al nejse,na ignore je kako god...moRebit puka potreba za komunikacijom,pa da bilo kako se na sebe skrene paznja...
@ISotcnjak,hvala barte na sprintericama gdje cuo i ne cuo...
- giordania
#2125 Re: Ramazan, opet ;)
Samo da vas poselamim,idem spremati iftar