Ramazan, opet ;)

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
istocnjak

#2101 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

BHF_Manijak wrote:
istocnjak wrote:
arzuhal wrote:Alejkumu selam, brate. Evo, još malo do sabaha, pa horizontala, inšaAllah...
Evo samo da vas poselamim i odoh takodjer na sabah pa na spavanje ... :D
Pa sta si to do sad radio Allah ti se smilovao!! :lol: :lol:
Amin i tebi i svima nama ... pa spav'o sam :sleep: brate nisam ja k'o vas dvojica. :D
istocnjak

#2102 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

BHF_Manijak wrote:Nije ti ta losa,samo brate onda kupi sprinterice,valja sa pancirom i artiljerijom potrcat...gledaj ad bude kakve ko u Bolta,ne bi li jos dodatni elan i moral dobio :mrgreen:
odoh ja lagano Svevisenjem na sedzdu pasti,sutra se inshallah cujemo!selamim vas sve redom!! ;-)
Alejkumu selam odoh takodjer ... :D
ružmarin-a

#2103 Re: Ramazan, opet ;)

Post by ružmarin-a »

evoselamim vas i ja...
:)
imal' ko naspavan ? :lol:

new day- new nafaka
a ti @istocnjak, Jope se nisi zadopo noći
al' razumojem te :wink:
zvjezdica_7

#2104 Re: Ramazan, opet ;)

Post by zvjezdica_7 »

istocnjak wrote: De zvijezdice ispricaj bratu BHF-u kako dobro kotiram u vratnickim mahalama. :D
Trenutno si na reviziji kod Velikog Vijeća zbog priča o ograjisanju :P :-)
:lol: :lol:
ružmarin-a

#2105 Re: Ramazan, opet ;)

Post by ružmarin-a »

Eelamu alejkum raja!
Da vidimo ko jutros gleda širom otvorenih očiju :D

:::::::::::::

Allahu moj, učini me svjesnim blagodati prilikom zore, i osvijetli srce moje Svjetlošću mjeseca Ramazana... Otvori mi u njemu vrata Tvoga izobilja, i spusti na mene Tvoje blagodati, i pomozi mi u stizanju do Tvoga zadovoljstva, o Osvjetlitelju srca onih koji su Te spoznali!
istocnjak

#2106 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

ružmarin-a wrote: Allahu moj, učini me svjesnim blagodati prilikom zore, i osvijetli srce moje Svjetlošću mjeseca Ramazana... Otvori mi u njemu vrata Tvoga izobilja, i spusti na mene Tvoje blagodati, i pomozi mi u stizanju do Tvoga zadovoljstva, o Osvjetlitelju srca onih koji su Te spoznali!
Amin ...
ružmarin-a wrote:Eelamu alejkum raja!
Da vidimo ko jutros gleda širom otvorenih očiju :D
Pa ruzmarina to se zna onaj ko je fin, ko rano legne i rano ustane - sto bi rekli o sebi pri sebi ... :D
a ne ko neki sto po mahalama po svu noc asikuju
istocnjak

#2107 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

zvjezdica_7 wrote:
istocnjak wrote: De zvijezdice ispricaj bratu BHF-u kako dobro kotiram u vratnickim mahalama. :D
Trenutno si na reviziji kod Velikog Vijeća zbog priča o ograjisanju :P :-)
:lol: :lol:
De reci koju finu za mene ... :D
istocnjak

#2108 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

ružmarin-a wrote:evoselamim vas i ja...
imal' ko naspavan ? :lol:

new day- new nafaka
a ti @istocnjak, Jope se nisi zadopo noći
al' razumojem te :wink:
Sta cu kad sam fin. :D
finac iz Finske.
istocnjak

#2109 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

BHF_Manijak wrote:Nije ti ta losa,samo brate onda kupi sprinterice,valja sa pancirom i artiljerijom potrcat...gledaj ad bude kakve ko u Bolta,ne bi li jos dodatni elan i moral dobio :mrgreen:
Evo ih brate da ne kazes da ne mislim na tebe ...

Image

Or'ginal su ... nije dupljak sa Otoke. :D
ružmarin-a

#2110 Re: Ramazan, opet ;)

Post by ružmarin-a »

:lol:
hajd za sinoć pa da te i razumijemo (ponedjeljak radan)
al prethodne dvije noći ...

sazoveš pa se ne odazoveš :roll:

i kako da te ondaK ozbiljno shvatimo za te terenske nacrte i planove
i pripadajuće marketing aktivnosti? :) :-D :D
istocnjak

#2111 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

ružmarin-a wrote::lol:
hajd za sinoć pa da te i razumijemo (ponedjeljak radan)
al prethodne dvije noći ...

sazoveš pa se ne odazoveš :roll:

i kako da te ondaK ozbiljno shvatimo za te terenske nacrte i planove
i pripadajuće marketing aktivnosti? :) :-D :D
Upravu si ruzmarina moram traziti halala od vas ali ... ono kontam haj' da malo da prilegnem :sleep: dok nam se raja ne vrati iz carsije (asikovanja) kad ono vec zovu me na sehur aaaa ... rekoh pa kad prije sehur??? ... te pozurim da se umijem ... pa onda kada zavrsim sa sehurom ... sjednem za kompjuter, polahko ispijam kahvicu i pratim ove ramazanske muhabete. :D
istocnjak

#2112 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

Vezano za asikovanje u Islamu, mislim da dvoje mladih ljudi svakako treba da se upoznaju sa iskrenim nijetom da zasnuju brak ali niposto da cine blud jer od toga nema hajra. Na kraju od takvih veza ne bude nista vec samo navuku na sebe nesrecu, jer blud covjeka vodi u dusevno siromastvo. Naime, takav grijeh stvara nematerijalnu perdu i biva uskracivanjem nafake od Allaha dž.š.

Dakle pored dusevnog, blud vodi i u materijalno siromastvo.

Asikovanje u Islamu treba da bude cisto i drugarski. Takodjer ima brace koja serijatski asikuju sa djevojkama godinama i grijeh je sto zavlace djevojku toliko dugo pa na kraju ostane neudata a oni ozene neku sasvim drugu. To nije u redu jer se mozda nekom drugom ta ista djevojka svidjela ...

Na omladinskim druzenjima i predavanjima koja se organizuju u Sarajevu dosta se je mladih ljudi upoznalo. Mislim da su predavanja brata hafiza Bugarija bila sevep da se dosta mladih ljudi koji su u Islamu na taj nacin i upozna. :-D
zgubidann

#2113 Re: Ramazan, opet ;)

Post by zgubidann »

istocnjak wrote:
Evo ih brate da ne kazes da ne mislim na tebe ...

Image

Or'ginal su ... nije dupljak sa Otoke. :D

A i ja bi isto poklonio samo neznam gdje da te nadzem :) ima ona pijaca dole izpod pijace preko puta kvadranta pa ima dole nekih bradonja opravljaju mobitele pa jedino dole da ostavim to , il da njih poselemami
arzuhal

#2114 Re: Ramazan, opet ;)

Post by arzuhal »

zgubidann wrote: A i ja bi isto poklonio samo neznam gdje da te nadzem :) ima ona pijaca dole izpod hepoka pa ima dole nekih bradonja opravljaju mobitele pa jedino dole da ostavim to
A šta je tebe nasikiralo u životu? :D Ako ima kakijeh problema, da ih rješavamo, majka mu stara...
Baghira

#2115 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Baghira »

Sta mislis su cim on problema ima? :-) :D

Nego, neku noc poslije teravije, ne klanjasmo vitre po obicaju, nego nesto se dova uci pruzenih ruku, ali uci imam, prvo na arapskom, pa na nasem....sviju nas je rasplak'o....ne znadoh da i tako moze, mislim klanjati vitre, osim kod brace :D. :)
arzuhal

#2116 Re: Ramazan, opet ;)

Post by arzuhal »

Baghira wrote:Sta mislis su cim on problema ima? :-) :D

Nego, neku noc poslije teravije, ne klanjasmo vitre po obicaju, nego nesto se dova uci pruzenih ruku, ali uci imam, prvo na arapskom, pa na nasem....sviju nas je rasplak'o....ne znadoh da i tako moze, mislim klanjati vitre, osim kod brace :D. :)
Prvo da te poselamim, kako je i red :-D
Jašta da može. Možeš klanjat čak i samo jedna rekat vitra i na njemu proučit kunut-dovu, al' to ti je za nuždu i ako si musafir, recimo ;-)
Baghira

#2117 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Baghira »

Alejkumu selam, halali. :D

Eto, vidis ne znadoh ni to. Hvala na pojasnjenju. :)
istocnjak

#2118 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

Selam Arzuhal

Sta ima novo kod tebe? :D
istocnjak

#2119 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

arzuhal wrote:
Baghira wrote:Sta mislis su cim on problema ima? :-) :D

Prvo da te poselamim, kako je i red :-D
Jašta da može. Možeš klanjat čak i samo jedna rekat vitra i na njemu proučit kunut-dovu, al' to ti je za nuždu i ako si musafir, recimo ;-)
Jos malo pa ce inshAllah poceti da se klanja nocni namaz u dzematu ... :-D
Last edited by istocnjak on 07/09/2009 15:01, edited 2 times in total.
zgubidann

#2120 Re: Ramazan, opet ;)

Post by zgubidann »

istocnjak wrote:
zgubidann wrote: A i ja bi isto poklonio samo neznam gdje da te nadzem :) ima ona pijaca dole izpod pijace preko puta kvadranta pa ima dole nekih bradonja opravljaju mobitele pa jedino dole da ostavim to , il da njih poselemami
Ne navracam dolje ali znam neke izviđenja sto rade u halal mesnici kao mesari. Procitao sam tvoje postove koje si ranije pisao i vidim da si vec prijetio BHF-u, a koliko sam skontao i meni si sada uputio neke prijetnje u prenesenom smislu.

Zar ne?

To bi trebali negdje da se nadzemo pa da prodiuskutujemo :) hos na toj pijaci jel ti valja , ima ih dole vise u onoj supici a valjda ste svi isti cim se druzite sto bi reko jedan ko svaki pa nek ti oni prenesu kad i sta .......
istocnjak

#2121 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

8-) & :arrow:
Last edited by istocnjak on 07/09/2009 15:09, edited 6 times in total.
istocnjak

#2122 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

Sicily wrote:E sto me nasmija ovaj prethodni post...ja sve kontam copy paste od nekud, kad ono bas istocnjak made :-D zvuci taman ko' pismena vjezba na temu "asikovanje u islamu"...sve na mjestu, uvod, razvoj, zakljucak :D
Drago mi je da ti se svidja-ne ... ??? :D
ružmarin-a

#2123 Re: Ramazan, opet ;)

Post by ružmarin-a »

istocnjak wrote:Vezano za asikovanje u Islamu, mislim da dvoje mladih ljudi svakako treba da se upoznaju sa iskrenim nijetom da zasnuju brak ali niposto da cine blud jer od toga nema hajra. Na kraju od takvih veza ne bude nista vec samo navuku na sebe nesrecu, jer blud covjeka vodi u dusevno siromastvo. Naime, takav grijeh stvara nematerijalnu perdu i biva uskracivanjem nafake od Allaha dž.š.

Dakle pored dusevnog, blud vodi i u materijalno siromastvo.

Asikovanje u Islamu treba da bude cisto i drugarski. Takodjer ima brace koja serijatski asikuju sa djevojkama godinama i grijeh je sto zavlace djevojku toliko dugo pa na kraju ostane neudata a oni ozene neku sasvim drugu. To nije u redu jer se mozda nekom drugom ta ista djevojka svidjela ...

Na omladinskim druzenjima i predavanjima koja se organizuju u Sarajevu dosta se je mladih ljudi upoznalo. Mislim da su predavanja brata hafiza Bugarija bila sevep da se dosta mladih ljudi koji su u Islamu na taj nacin i upozna. :-D
halali, ako smijem samo: :-D
1. koliko dugo to treba da bude, po tvom mišljenju a da nije odugovlačenje ?
2. smije li seka onda ako vidi da je ovaj "vuče za nos" da mu kaže: "izvini moram razmotriti drugu/e ponudu i da mu neki otkazni rok, recimo, da on razmotri koji mu je oportunitetni trošak nerješavanja situacije u dogledno vrijeme :wink:

Molim da uvažite humoristični stil izražavanja, sa pravnom formom :oops: :roll:
i hvala na eventualnom otklonu postojećih nejasnoća, odnosno iznalaženju konstruktivnog rješenja ili kompromisa. :thumbup:
BHF_Manijak

#2124 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

Uh nadrobiste vi ovdje svega,co`ek ne dodje po dana i ima sta i vidjet...hOptimus nogu dobi,kad dodje novi, la`netullah alejke!! :mrgreen: nego kompleks je gadna stvar,tako vele,jelle brate Arzuhale,insan nakvu tjeskobu u sebi osjeti ma razdire ga a ne mERe nista,ubi ga to u pojam,katkad bi vrito do neba.... 8-)
al nejse,na ignore je kako god...moRebit puka potreba za komunikacijom,pa da bilo kako se na sebe skrene paznja...

@ISotcnjak,hvala barte na sprintericama gdje cuo i ne cuo... :thumbup: :mrgreen: nego kako se bolan ono prodajes Ruzmarini i Zvjezdici da te naFale raji po Vratniku,ih ih ko te ne zna.... finjaka pucas ovo ono,lafo ode ranije lec...a vratnicke hanume navecer nisu rahat od njegovog zavodnickog glasa :mrgreen: :P
giordania

#2125 Re: Ramazan, opet ;)

Post by giordania »

Samo da vas poselamim,idem spremati iftar :)

Locked