Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
aduka11

#2101 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by aduka11 »

sheilak wrote:
aduka11 wrote:Ne štrajkuje GRAS, a ni taxisti na vašu veliku žalost...
na ciju veliku zalost? :? je li ti fakat mislis da neko rado izostaje s posla, a posebno zbog ovakvih razloga? :-)
Zna se dobro na koga ja mislim s ovim, a tebi ko tebi svaka čast. ;-)
sheilak

#2102 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by sheilak »

ok, sorry. izgleda da danas fakat ne mogu nista shvatiti kako treba :D
aduka11

#2103 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by aduka11 »

sheilak wrote:ok, sorry. izgleda da danas fakat ne mogu nista shvatiti kako treba :D
A vidim da te napadaju za vehabije nekakve, zovi mene kad ti bude treb'o taxi, pustiću ja malo bradice. :mrgreen:
sheilak

#2104 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by sheilak »

ok :lol: al ne smijes imati na umu nikakve teroristicke akcije :D
aduka11

#2105 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by aduka11 »

sheilak wrote:ok :lol: al ne smijes imati na umu nikakve teroristicke akcije :D
Smatral' se akcijom to što mi je auto na plinu ? :D
sheilak

#2106 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by sheilak »

potencijalno :D
aduka11

#2107 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by aduka11 »

sheilak wrote:potencijalno :D
Ništa tebe ćemo na benzin voziti, al' ti je kilometar marka i po da znaš. :lol:
sheilak

#2108 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by sheilak »

haj, valja, samo da citavi stignemo na destinejšn :-D
aduka11

#2109 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by aduka11 »

sheilak wrote:haj, valja, samo da citavi stignemo na destinejšn :-D
Samo nemoj gdje u brdo živa bila, ne valja mi lamela. :lol:

Ops. eo ga zemljotres :D
Jon Spencer

#2110 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

mahalas505 wrote: Ccc, pa je rekao da je ona bolja od nas, nigdje veze trolu jedan. Pa nije jedna voznja u pitanju, moze se vjerovatno dogovoriti i neka fiksna cjena na nivou citavog dana, a imas musteriju, ne moras cekati na standu. Pa zar ovaj bosanski narod nije paradoksalan :bih: :dance: ?
Ti si se ubio za taksiste.
Jon Spencer

#2111 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

sheilak wrote:
Jon Spencer wrote: Ima onaj vehabija, pitaj sheilak za broj.
a zasto mene? :? ne shvatam, zar nije moguce nekoga pokusati odbraniti od generaliziranja i moguce hajke (i lova na vjestice), a da te odmah ne napadnu? do sada su me na forumu nazvali promiskuitetnom, bulom (tacnije tzv. "ninja-bulom"), komunistom, simpatizerom opasnih fundamentalista te se vrlo neukusno izrazili o mom izgledu, iako me nikad nisu vidjeli jer se nisam slozila sa ismijavanjem slike jedne djevojke. pa, daj se odlucite vise. :roll:

@Jon Spencer

Molim te, prestani sa takvim opaskama. Dovodis me u neugodnu situaciju, a nemas razloga da vjerujes niti sam ti dala takav razlog da vjerujes u moje simpatizerstvo, ili u vezu sa vehabijskim pokretom. Tvoj je zakljucak subjektivan, pogresan i zloban.
Kontam kad ga onako fino nafali da zadovoljava sve ove uslove koji se traže, samo to.
Što me nalijepi bezze. Al hajd to je ovdje normala, ko ne nalijepi Spencera nije ozbiljan forumaš.
Zox

#2112 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Zox »

ah, da, zavidni ljudi samo to cekaju. vjeruj, potpuno je svejedno. strajk sarajevo taxija bi bio kao strajk filozofa.
aduka11

#2113 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by aduka11 »

Zox wrote:
ah, da, zavidni ljudi samo to cekaju. vjeruj, potpuno je svejedno. strajk sarajevo taxija bi bio kao strajk filozofa.
Doji ti i dalje, pusti se taxija. ;-)
drndalo

#2114 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by drndalo »

Zox wrote:
Strajk sahista... :thumbup:
Bulatovic

#2115 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bulatovic »

Taksisti u Sarajevu su najveci sljam na svijetu. Kazem uvijek hvala Bogu pa zivim u inostranstvu! Kad god dodjem u Sarajevo izbjegavam ici bilo gdje sa taksijem. Radije cu hodati!

Oni sa Ilidze su najgori, tamo kod tramvajske stanice. Sve seljacina do seljacine, glasni, nekulturni, i vulgarno se izrazavaju.

Ima jedan sa ogromnom glavom, zut i velike "spicaste" usi. Krmeca mu glava, pa ga zato zovem krme. :mrgreen: Vozi neko smece od auta, a kad mu kazes da hoces prevoz do Otesa, hoce da popizdi! :mrgreen:

Mislim da mu je ime Emin, ili Emir, ali nisam siguran. Ja ga zovem glavato krme. Stanuje na Alipasinom u onim zgradama, ali neznam tacno koji je ulaz. Pokusat cu saznati.
rookfash

#2116 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by rookfash »

Jon Spencer wrote:
Jon Spencer wrote:
rookfash wrote:na sstranu sve, ali danas znati neke osnovne fraze za najosnovniju komunikaciju na nekom od velikih svjetskih jezika (prije svega engleskog) i upaliti racunar, otkucati dokument, poslati e-mail se smatra minimalnom pismenoscu. to sto nasi ljudi nece da nauce niti koriste nase cirilicno pismo iz kojekavih mahnitih pobuda je cist znak neukosti, malogradjanstine, neznanja i nepismenosti, sto i jeste nas osnovni problem i sto smo uglavnom u svim aspektima zivota i drustva tu gdje jesmo - na dnu. Al jebaji ga, bosnjo je to, najpametnija sorta insana na dunjaluku. sta on ima da zna procitat nesto na cirilici - vlasko-cetnickom pismu, a to sto je toliko znacajnih publikacija i divnih knjiga i u nasim bibliotekama na cirilici macku o rep. pa nije bosnjo lud da cita. i sta ce mu strani jezik, ako je ko dosao u bosnu nek se potrudi i nauci nas. bolje je biti polupismen.
Све си у праву, само што се овдје провлачи једна од предрасуда глупог бошње да ако је неко странац аутоматски је културнији, бољи, моралнији, карактернији супериорнији и све нај нај. А исти ти бјелосвјетски хоштаплери су ти и направили ово срање од рата и срање од послијератне државе у којој нажалост живиш. Колико цјениш сам себе толико те и други цјене рођак.

Бољи ми је полуписмен сељак од странца сумњивих намјера. У ствари није, то ми је некако исто.
PS. Pismen čovjek počinje rečenicu velikim slovom.
druze, moj post govori opcenito o stanju prosjecnog naseg covjeka i uvrijezenih stereotipa kojima se opravdava glupost, neznanje i ljenost da se nesto nauci i usavrsi sebe...ne kontam sta si se upalio na mene k'o kutnjak, da li jer si se pronasao u necem sto sam kazao, necu da se zamaram, ne interesuje me. tipkanjem na cirilici si pokazao da znas prebacit tastaturu sa bs latinice, na bs cirilicu i svaka cast za to. jedina stvar koju imam reci na sve ovo gore kazano je da se ja ni u jednom trenutku nisam osvrtao na strance pa ne znam sto si se o njima raspisao u replici upucenoj meni...ja nemam nista ni protiv stranaca gostiju naseg grada, a ni protiv seljaka gostiju naseg grada, a generalizirati ne volim, pa samim tim mislim da niti je svaki seljak polupismen, niti je svaki polupismeni seljak dobronamjeran, niti je svaki stranac zlonamjeran.

p.s. velika slova ne pisem iz razloga sto je ovo neformalna komunikacija, vjerujem da me ljudi jednako razumiju kada napisem sarajevo ili Sarajevo, a pravo ta ti kazem mrsko mi stalno pritiskati shift. sto se pismenosti i skolovanja tice zadovoljan sam sobom jer sam izuzetno uspjesno pohadjao jednu od nasih najboljih gimnazija, kao i jedan od najcjenjenijih nasih fakulteta, a ćitaba sam do sad procitao vise nego sto je prosjecan bosnjak odigrao listica na kladionici. izvinjavam se ucesnicima rasprave na offtopicu. lp
aduka11

#2117 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by aduka11 »

Bulatovic wrote:Taksisti u Sarajevu su najveci sljam na svijetu. Kazem uvijek hvala Bogu pa zivim u inostranstvu! Kad god dodjem u Sarajevo izbjegavam ici bilo gdje sa taksijem. Radije cu hodati!

Oni sa Ilidze su najgori, tamo kod tramvajske stanice. Sve seljacina do seljacine, glasni, nekulturni, i vulgarno se izrazavaju.

Ima jedan sa ogromnom glavom, zut i velike "spicaste" usi. Krmeca mu glava, pa ga zato zovem krme. :mrgreen: Vozi neko smece od auta, a kad mu kazes da hoces prevoz do Otesa, hoce da popizdi! :mrgreen:

Mislim da mu je ime Emin, ili Emir, ali nisam siguran. Ja ga zovem glavato krme. Stanuje na Alipasinom u onim zgradama, ali neznam tacno koji je ulaz. Pokusat cu saznati.
A šta ćeš moj Bulatoviću, ne možemo svi guzicu dić' za inostranstvo čim se prvi metak ispuca, možda bi i mi danas vozali auta koja nisu "smeće" ko što ti kažeš...

R_v_P

Kol'ko ti daju para svega ti ?
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#2118 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Entropio »

Milion divljaka na ulicama... Inspekcija stvarno radi svoj posao. :-)
medjutim

#2119 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by medjutim »

Bulatovic wrote:Taksisti u Sarajevu su najveci sljam na svijetu. Kazem uvijek hvala Bogu pa zivim u inostranstvu! Kad god dodjem u Sarajevo izbjegavam ici bilo gdje sa taksijem. Radije cu hodati!

Ja i kad saznas ko je on i gdje zivi sta ces onda uradit?
Bullet Tooth Tony

#2120 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bullet Tooth Tony »

Sinoc lancani kod vjecne vatre zbog takse nekog ...
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2121 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by plain vanilla »

aduka11 wrote:

A šta ćeš moj Bulatoviću, ne možemo svi guzicu dić' za inostranstvo čim se prvi metak ispuca, možda bi i mi danas vozali auta koja nisu "smeće" ko što ti kažeš...

R_v_P

ma na drugoj temi kaze da je Crnogorac
gdje ce on radije hodati nego ici taksijem :mrgreen:
Bodkin

#2122 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bodkin »

plain vanilla wrote:
aduka11 wrote:

R_v_P

:lol: :lol: :lol:
aduka11

#2123 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by aduka11 »

plain vanilla wrote:
aduka11 wrote:

R_v_P

Neka ih, samo nek se vozaju moja ti, ne znam od čega bi ja živio da nije ovakvih. :lol:
@ Bulatovic
Ti se paša drži Ljubiše Vasiljevića i njegove "muzike", a pusti taxiste na miru, poslije tvoje playliste nisi kompetentan da komentarišeš način na koji stado ovaca pase, a kamoli nečiji rad. ;-)
aduka11

#2124 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by aduka11 »

Jon Spencer wrote:
aduka11 wrote:
Neka ih, samo nek se vozaju moja ti, ne znam od čega bi ja živio da nije ovakvih. :lol:
@ Bulatovic
Ti se paša drži Ljubiše Vasiljevića i njegove "muzike", a pusti taxiste na miru, poslije tvoje playliste nisi kompetentan da komentarišeš način na koji stado ovaca pase, a kamoli nečiji rad. ;-)
Nemoj tako vidiš da je on redovna mušterija (prostitutki u njegovoj rezervnoj domovini).
Specijalno za kolegu.

aduka11

#2125 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by aduka11 »

R_v_P20 wrote:Nastavlajte tamo gdje ste stali :) Umjesto da osvjetlate obraz SA taxista, da budete uljudni i barem preko foruma pokazati drugaicju sliku, vi nastalvjate isto kao i kada ste u vasim vozilicama :) Hvala Bogu pa ima izbor, a vas blatiti na svakom koraku. Cast izuzecima, no vecina vas je samo za izbjegavati... Pricajte vi sta hocete, no svake godine osjetite sve manje i manje prihode i vjerujem da je to frustrirajuce. Na vama je da li cete nesto promjeniti, sebi a i nama.
Opet ti ponavljam, svoj ti pos'o. Hvala Bogu imaš konkurenciju pa biraš s kim ćeš. A to za prihode si apsolutno upravu, eo ja baš razmišljam kako obaveze da izmirim ovaj mjesec, nema buraz steglo, svi se preselili na sa-x forum pa vidili da sarajevo taxi *urcu ne valja, a žutom šteke odvaljuju. :D
Post Reply