SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Partizzanka

#2101 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

e vako ti je meni vazda samo ttalno nenamjerno! 8dobro ne bas ovako u bobu ali ....
skupi mi se sjena iliti olovka ovdje na uglu oka i ja ko zadnja ljankase povucem prstom da to sklonim
et voila :)

a mislim da se ovo pravi tako sto stavis komad papira i onda ono preko njega - znas kao onaj fazon kad crtaju djeca preko papira pa ostane oblik ... eto tako nekako :)
Partizzanka

#2102 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

eee kupujem znaci ovu telescopic maskaru jer to je to sto ja hocu od trepavica
da budu dug ei izgledaju kao da nemam maskaru samo maaaalo ono fazonirano - za dana :)
Nadinka

#2103 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Evo mog aktelnog arsenala, ostalo poslikam kad prenesem :)

Guerlain + Estee Lauder
Image

Artdeco:
Image

Face svasta:
Image
Oči svasta:
Image
Image

Usne:
Image

Nokti:
Image

Et nadam se da nisma najgora, mislim da me michunka i BJB vade, hvala sto postojite :D
Last edited by Nadinka on 03/02/2011 14:43, edited 1 time in total.
BJB

#2104 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Jok, gora si od mene :D ...Ja imam jos nekoliko Bourjois sjena, hrpu maskara, to sam vec priznala, ali ne kupujem nista skupo kao Elizabeth Arden ili Guerlain...Zao mi. :oops: Sto ne znaci da necu, ali jos nisam. :D
Isla sam u setnju a stalno mi ova tema u glavi.
Kako su lijepe ove Guerlain sjene lijeve. :D :oops: :mrgreen: Stvarno sam ovisna.
Image
Sta je ovo krajnje desno, sto si "pojela" do kraja :?: :?: :?:
kinderlada

#2105 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by kinderlada »

Nadinka wrote:Evo mog aktelnog arsenala, ostalo poslikam kad prenesem :)

Guerlain + Elizabeth Arden
Image

Artdeco:
Image

Face svasta:
Image
Oči svasta:
Image
Image

Usne:
Image

Nokti:
Image

Et nadam se da nisma najgora, mislim da me michunka i BJB vade, hvala sto postojite :D

E ovo se zove voljeti sebe i ne zaliti za sebe i na sebe :-D

Kad jednom budem imala dobruuuu platu, bice sve ovako kvalitetno, sto mi za oko zapne, bice moje taman da je 100 KM :-)
Sve mi se svidja, boje su uglavnom koje ja volim, ma samo da jos kazem supeeeeer i nastavi tako :thumbup:
Pacificgirl

#2106 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Pacificgirl »

Evo slike moje e.l.f kolekcijice, ostalu šminku ću morat uslikat , ove sam slike slikala nedavno pa se sjetila da ih još imam.
Image
Image
Image
Image
BJB

#2107 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Kinderlada :thumbup: imas pravo, jednom se zivi.
Ove Elf stvarcice izgledaju dobro, slusaju li dobro? Kakva im je "mineralna" kolekcija?
Cetke su uff :oops: Image Ove samo $12
Gdje se moze kupiti Kanebo kozmetika? :)
Last edited by BJB on 03/02/2011 00:23, edited 1 time in total.
Pacificgirl

#2108 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Pacificgirl »

BJB wrote:Kinderlada :thumbup: imas pravo, jednom se zivi.
Ove Elf stvarcice izgledaju dobro, slusaju li dobro? Kakva im je "mineralna" kolekcija?
Cetke su uff :oops:
Gdje se moze kupiti Kanebo kozmetika? :)
Uh, mineralne stvari su moja slaba tacka, obozavam ih, posebno ove e.l.f-ove (vidi se iz priloženog). Rumenila, sjene, podloga za sjene, karmini - sve mineralno je super :thumbup:
Nadinka

#2109 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

BJB, ovo je bio neki Oriflame kao bronzer masni,onaj fol, oci obraze usne sve :) i stvarno se stavljalo svuda :) odlican je, ne znam imaju li sad sta slicno.

Kanebo kozmetiku mislim da imas u Plazi u Mercatoru, jos negdje sam je vidjela, al sad nesto ne znam, dal u Martimexu ili Mamcetu...

A suti, nije ovo sve, ovo sam ponijela sa sobom ono dok opremimo kupatilo da imam gdje donijeti ostalo :) ali kako to obicno ide, ona dodatna kutija sminke stoji onako, polucitave ili polupotrosene stvari ili one koje nisu nikad nesto usle u upotrebu ili jednostavno potisnute novim :)

A jeste ovdje dosta te skuplje kozmetike, ali ponesto sma uhvatila na akciji, ponesto dobijem na poklon, a neke stvari jednostavno ne zalim, npr pudere, tu ne rizikujem nikad.
Pacificgirl

#2110 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Pacificgirl »

@ BJB: Vidim da si stavila cijenu za e.l.f četke u dolarima, sigurno gledaš američku stranicu. Mi ne možemo naručivati s nje, nego s UK stranice : www.eyeslipsface.co.uk , ali povoljne su cijene, jedna četka košta 1.70 euro. :D
Nadinka

#2111 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

P.S. BJB, ove guerlain sjene vrijede, znas kako su divne teksture i divne nijanse. Inace ja sam vec spominjala, da su ove duple u zenici na snizenju, ako te neka nijansa zanima mogu ti pogledati, bile su oko 40-50 Km (inace su 100)
BJB

#2112 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Vjerujem da vrijede svake marke. Izgledaju bas kao da imaju dobar pigment, i "prijanjaju" dobro...Zaljubila sam se u onaj quad :oops: :D ..A samo onih Artdeco imam hrpu..Teska sam ovisnica :oops: ..
Hvala Bogu nisam naletjela na Guerlain sjene na snizenju. :oops: :D Al' ovaj Kanebo Cream Finish Foundation me bas zaintrigirao, svugdje ga samo hvale i hvale, i zale se zbog paprene cijene..Al' svejedno ga kupuju..
Trenutno koristim Healthy Mix od Bourjois 52 Vanilla, onaj Hydra silk desni sa slike mi jos moze proci, mada je nekako malo svijetliji, ali onaj RichTreatment sam fulila totalno. Dobar je Helthy Mix, al' nije ni blizu savrsenog..Obrise se nekako brzo...E sad razmisljam da kupim ovaj od Kanebo-a, kazu da moze dugo biti a da je savrsen i da koza izgleda dewy (k'o rosom okupana) :D :lol: Jedna je napisala da joj je koza kao kod porculanske lutke savrsena.
Je l' iko probao Pupinu ANTITRACCIA FOUNDATIOn?

Image
@Nadinka, koje boje su ti oci? :-) Primjetila sam da imas sve lijepe smedje-bez art deco i poneku zelenu.
Nadinka

#2113 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

BJB, ja sam se isto kontala uzeti Pupin ili Artdeco puder, ali nikako da oprobam :) Ovaj givenchy je jako lijep, lagan i kremast. ako kad organizujemo to sminkanje nalijepicu te :)
Inace imam smedje oci, ali nema ondje zelenih sjena, nisam ih dugo koristila, nekad davno sma imala fantasticne iz oriflame-a sjene, a sad se vrtim oko bež-smedje, kupila sam sad ove art deco ljubicaste, imam one neke nijanse smedje-sive u dosta verzija i u onom quadu mi je omiljena ona purpruna tamna, da bolje vidis (tj da ne mozes odoliti :))Image a ovo su one duple
Image
Nadinka

#2114 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

ej cure, vidite ovo na strawberrynet-u
FREE SHIPPING
Skincare, Make Up, Body Lines
ANYWHERE IN THE WORLD

moze li to biti ??
blondddy

#2115 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by blondddy »

Hej cure dajte mi neki prijedlog za rumenilo,trenutno koristim oriflame svijetlo pink boje i nisam bas zadovoljna.S obzirom da imam svijetao ten,plavusa i plave oci sta bi mi preporucile? neke nijanse boje breskve ili nesto u roze kombinacijama?
ja-maja

#2116 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ja-maja »

Nadinka wrote:ej cure, vidite ovo na strawberrynet-u
FREE SHIPPING
ANYWHERE IN THE WORLD

moze li to biti ??
Moze, moze. Takodjer, ukopliko platis carinu na proizvode kupljene kod njih, skeniras racun, posaljes i vrate ti iznos carine koji si platila.
*mima*

#2117 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by *mima* »

BJB wrote: Gdje se moze kupiti Kanebo kozmetika? :)

BABIC TRADE u Ferhadiji.
Michun

#2118 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

bez_ideje wrote:br. 40
@Michun-kako cu ovo izvest ? Znam da si govorila jednom kako napraviti ove rupe da ostanu
Image
Slatkoooo :) nasminkas se haman pa do kraja zamisljene linije, papiric iskruzis da je oblik bijelog dijela i drzis jednom rukom a drugom cetkicom naneses. Za ovu konkretnu sliku, okrenes papiric kontra pa na obraz malo sjene. Nece bas iz prvog puta ispasti kako si zamislila ali ponavljanje je majka znanja :D
Nadinka

#2119 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

babyline wrote:
blondddy wrote:Hej cure dajte mi neki prijedlog za rumenilo,trenutno koristim oriflame svijetlo pink boje i nisam bas zadovoljna.S obzirom da imam svijetao ten,plavusa i plave oci sta bi mi preporucile? neke nijanse boje breskve ili nesto u roze kombinacijama?
vidjeces sta ce ti michun reci, ja mislim da je rozikasto ok i ja sam prezadovoljna sa artdeco :-)
Eto sad babyline, sto mi to radis, bice mi opet trcati na pauzi da kupim rumenilo :D :D i meni bi trebalo neko, ono sto sam stavila na slici mi tamno ispadne, pa sma mislila neko svjetlo roskasto
Zelena Carapa

#2120 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Zelena Carapa »

Nadinka wrote:ej cure, vidite ovo na strawberrynet-u
FREE SHIPPING
ANYWHERE IN THE WORLD

moze li to biti ??
Moze biti :) Ja se tamo godinama snabdjevam i nikad nisam platila ni carinu ni postarinu (osim neke 2-3 KM postaru koji donese paket(ic) na vrata).

A Guerlian sjene sam platila oko 60 KM (4 sjene pakovanje kao sto si ti postavila). Pretplati se na njihovu stranicu pa ces biti informirana a omnogim snizenjima (dobro, to mozda i nije tako dobro :D )
Michun

#2121 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Ko je pito za cetke? ja mislim da su elf odlicne za cijenu. One od prave dlake uzmi.

E da, nadinka, ja uslikah samo ruzeve i sjajeve sinoc i vidjoh na slici 14 kom u upotrebi i bilo me sramota da metnem :-) Imam jos novih.
BTW-tebi je zabrana kupovina sjena ukoliko nisu zelene ili ljubicaste. Samo smedje bona, halooo :D
*mima*

#2122 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by *mima* »

alemaa wrote:Kod nas nesto zastopalo i nemam interneta,jos uvijek sam podnosljiva:D,al virim vas s mob..

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: luda li si...... :lol:
*mima*

#2123 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by *mima* »

Michun wrote:Ko je pito za cetke? ja mislim da su elf odlicne za cijenu. One od prave dlake uzmi.

E da, nadinka, ja uslikah samo ruzeve i sjajeve sinoc i vidjoh na slici 14 kom u upotrebi i bilo me sramota da metnem :-) Imam jos novih.
BTW-tebi je zabrana kupovina sjena ukoliko nisu zelene ili ljubicaste. Samo smedje bona, halooo :D

Michunko......ima li kod nas dje kupit cetkica?
Nadinka

#2124 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Michun wrote:Ko je pito za cetke? ja mislim da su elf odlicne za cijenu. One od prave dlake uzmi.

Haha, suti, zabrani i smedje, jesi li vidjela da ima i njih u arsenalu kolko hoces, imam ja u nekim setovima i zlatnih, samo nisma ponijela sa sobom jos, nesto ih ne koristim lately :D

I da, meći te slike, nemoj da sam najgora :D
*mima*

#2125 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by *mima* »

dajte mi tu jedni dlakavu cetkicu za sjenu da ne kupujem te komplete jer mi ne treba
Post Reply