I u pravu si,nije bitan Semir,vec piramida
Bosanska piramida Sunca
Moderator: Chloe
-
Prenj
A zasto vi izbjegavate svaku diskusiju o Semirovim argumentima i Semirovom pristupu "otkricu"?Goran_35 wrote:Problem je, dragi moj kekec,sto je on siguran da je piramida
a vama od same pomisli da se otkrije -dodje zlo
![]()
I u pravu si,nije bitan Semir,vec piramidaTo je ono sto boli
Da li si procitao clanak kojeg je objavio The Guardian, o otkricu kojeg su napravila dvojica arheologa amatera u Velikoj Britaniji, evo link jos jednom
http://www.guardian.co.uk/science/story ... 43,00.html
Kakve su slicnosti i razlike izmedju ova dva slucaja?
-
horoz
Ko ba izbjegava diskusiju? Pa već smo na 87. stranici i mi, piramidašiA zasto vi izbjegavate svaku diskusiju o Semirovim argumentima i Semirovom pristupu?
A šta je s vama, zaštitnicima nacionalnog blaga u BiH
Možda da otvorite temu "Nema piramide" i da 1000 puta to napišete, da biste se što bolje uvjerili?
-
znanje
Ako misliš na indicije o postojanju piramide (odnosno evo već pet piramida prema posljednjim tvrdnjama, a broj i dalje raste...), naravno da takvih indicija uopće nema. Sav materijal koji je predstavljen u navodnim "geološkim" ispitivanjima je gomila besmislica. Na primjer, "konglomerati breče" nisu donešeni tamo od strane nekoga, već nečega, tj. nanose se atmosferskim i gravitacionim uticajima. Međutim, amater iščitava naučne spise upravo tako - amaterski, i tumači ih lupajući k'o maksim po diviziji. Dalje, izvađeni uzorci toliko su uobičajeni i nereprezentativni da je ustvari teško povjerovati da je u pitanju i rimska grobnica masivnih razmjera. Ipak će biti da je riječ o pojedinačim neolitskim grobnicama. Samo pitaj amatera šta bi s onih par ljudskih skeletona koje je izvadio, i kako to da nije obaviješten ured Tužioca pošto se svaki ljudski skeleton mora prijaviti Tužilaštvu dok se ne utvrdi naučnim putem porijeklo, starost i okolnosti nastanka smrti. Takođe, par izvađenih okamina s karakterističnim urezanim lukovima poslužili su amateru kao krucijalni dokaz nekakvih "lučno zasvođenih" podzemnih prostorija, međutim očigledno je da se radi o fosilima koje jadnik izgleda nikada nije vidio svojim očima. U svom stilu proglasio je prirodne razdjeline, potonuća, mikro-rasjede i sl., nekakvim "tunelima karakterističnim za sve piramide". Pa potom je ustvrdio da su "četiri pravilne geometrijske strane" podudarne s kardinalnim stranama svijeta. Naravno, činjenicu da dvaju strana uopće nema pokušao je prvo sakriti baš kao i ljudske kosture, a pritisnut nekim postovima na ovom Forumu "objasnio" je svojim sljedbenicima da su te strane kao "erodirale". A lijepo se vidi da ne mogu strane brda erodirati u višu topografiju, nego isključivo u nižu. Osim toga, samo jedna padina brda Visočica na potezu od nekih 30-ak metara i visinske razlike 10-ak metara pruža se u pravcu istok-zapad. Ali to ti je kao uzeti okrugli novčić kao dokaz da je sunce iste veličine, mase i zapremine kao i novčić jer se eto poklapaju - jedan novčić pokrije čitavo sunce, samo ti treba "malo" mašte... Mašta će ti biti potrebna i za sve druge mu "dokaze", kao npr. satelitskim snimcima koji su valjda toliko blesavo interpretirani da ti ne trebam posebno navoditi.horoz wrote:Ko ba izbjegava diskusiju? Pa već smo na 87. stranici i mi, piramidašiA zasto vi izbjegavate svaku diskusiju o Semirovim argumentima i Semirovom pristupu?, pišemo o obliku, stranama svijeta, vještačkoj strukturi, geološkim analizama, satelitskim snimcima, podzemnim prolazima... Osnovana je fondacija, osnovaće se i međunarodni savjet, postoje planovi za ovu i naredne godine, znači neko nešto radi i ulaže napore.
A šta je s vama, zaštitnicima nacionalnog blaga u BiH, racionalistima
, iskusnim i do sada već bezbroj puta izvaranim od raznih ublehaša? Tvrdite da je nema i to je sve.
Možda da otvorite temu "Nema piramide" i da 1000 puta to napišete, da biste se što bolje uvjerili?
(@Prenj, rekol' ja, ljudi ne vole čitati pa to ti je.
-
Prenj
OK, da kreneno onda ispocetka:horoz wrote:Ko ba izbjegava diskusiju? Pa već smo na 87. stranici i mi, piramidašiA zasto vi izbjegavate svaku diskusiju o Semirovim argumentima i Semirovom pristupu?, pišemo o obliku, stranama svijeta, vještačkoj strukturi, geološkim analizama, satelitskim snimcima, podzemnim prolazima... Osnovana je fondacija, osnovaće se i međunarodni savjet, postoje planovi za ovu i naredne godine, znači neko nešto radi i ulaže napore.
A šta je s vama, zaštitnicima nacionalnog blaga u BiH, racionalistima
, iskusnim i do sada već bezbroj puta izvaranim od raznih ublehaša? Tvrdite da je nema i to je sve.
1. Oblik i strane svijeta

Kako inace objasniti da je pola Semirove piramide (ili kako Semir ima obicaj reci "kolosalne kamene strukture"), "pojela" erozija, a drugu polovinu ta ista erozija nasula zemljom.
Takodjer, postoji i nesklad u velicini i nagibu preostale dvije strane.
"Stranice piramide" nisu pravilno orijentisane, postoji odstupanje od barem desetak stepeni u odnosu na geografski sjever.
- Fair Life
Nazovimo je "krnja piramida"... ili prikracena... osakacena (invalidna).Prenj wrote:Kako inace objasniti da je pola Semirove piramide (ili kako Semir ima obicaj reci "kolosalne kamene strukture"), "pojela" erozija, a drugu polovinu ta ista erozija nasula zemljom.
Takodjer, postoji i nesklad u velicini i nagibu preostale dvije strane.
"Stranice piramide" nisu pravilno orijentisane, postoji odstupanje od barem desetak stepeni u odnosu na geografski sjever.
A da takve ne postoje... POSTOJE, jer formula za zapreminu krnje piramide nalazi se na tzv. Moskovskom papirusu (staroegipatski papirus koji se cuva u Moskvi).
Last edited by Fair Life on 13/01/2006 09:56, edited 1 time in total.
-
_galaksija
Oj boze dragi onaj tip pod nikom znanje zar se jos zamara tom piramidom.....pa dobro jedno je sigurno!!!!
Il` postoji il` ne postoji ,treceg nema
Il` postoji il` ne postoji ,treceg nema
-
Goran_35
evo,okrenuo sam se,za svaki slucajPrenj wrote:A zasto vi izbjegavate svaku diskusiju o Semirovim argumentima i Semirovom pristupu "otkricu"?Goran_35 wrote:Problem je, dragi moj kekec,sto je on siguran da je piramida
a vama od same pomisli da se otkrije -dodje zlo
![]()
I u pravu si,nije bitan Semir,vec piramidaTo je ono sto boli
Da li si procitao clanak kojeg je objavio The Guardian, o otkricu kojeg su napravila dvojica arheologa amatera u Velikoj Britaniji, evo link jos jednom
http://www.guardian.co.uk/science/story ... 43,00.html
Kakve su slicnosti i razlike izmedju ova dva slucaja?
Niti sam "piramidas" niti sam u "fondaciji" niti znam Semira....
Jednostavno,sve ono sto je rekao,i sto je prikazano u saopstenjima za stampu,je dovoljno da povjerujem da se ispod povrsine krije nesto.
Vi svakako imate pravo da ne vjerujete,ali volio bih da to bude bez vrijedjanja i "proglasavanja vjestica" te "pripremanja lomaca" za spaljivanje...
Ja koliko sam do sada procitao,argumenata je bilo sasvim dovoljno,vi ih ne uvazavate-sto je opet do vas
Dalje ponavljati sve iz pocetka,moze liciti na diskusiju retardiranih
-
_galaksija
Pa dobro Gorane ni svaki retardiran se ne smatra retardiranim 
-
_galaksija
Pazi da ti ne predje pticija gripa.Vidim da se nalazis u kokosinjcu sa kokama ,a nije ti tu mjesto ..orlovi su za tebe,heheGoran_35 wrote:ima i toga_galaksija wrote:Pa dobro Gorane ni svaki retardiran se ne smatra retardiranim
mozda ja jesam malo prehladjenal' jos gripu nisam dobio
-
Prenj
Ne ponavljamo nista iz pocetka. Jednostavno, diskusije o samim argumentima ZA i PROTIV postojanja piramide nije nikada bilo.Goran_35 wrote:
evo,okrenuo sam se,za svaki slucaj,da vidim ima li jos koga iza mene?
Niti sam "piramidas" niti sam u "fondaciji" niti znam Semira....
Jednostavno,sve ono sto je rekao,i sto je prikazano u saopstenjima za stampu,je dovoljno da povjerujem da se ispod povrsine krije nesto.
Vi svakako imate pravo da ne vjerujete,ali volio bih da to bude bez vrijedjanja i "proglasavanja vjestica" te "pripremanja lomaca" za spaljivanje...
Ja koliko sam do sada procitao,argumenata je bilo sasvim dovoljno,vi ih ne uvazavate-sto je opet do vas,mi ih uvazavamo...
Dalje ponavljati sve iz pocetka,moze liciti na diskusiju retardiraniha ja se jos ne smatram takvim
-
_galaksija
MoRe bit...ne znam..promjenila sam mLogo torova il je bilo obrnuto..sta ja znam,ali kad naucim letjeti javicu tiGoran_35 wrote:joj prenj...Izvini ali bojim se da gripu ne fasujem ...
galaksijo,kao da se znamo od nekle?Mislim na ovo,koke i kokosinjac?:D
-
znanje
Ako je tek "nešto" tj. ako nisi ni sam siguran da je piramida, zar ne bi i ti više volio da to nešto ispituju kvalifikovani stručnjaci, a ne ovaj (makar i samoproglašeni) "ekspert za piramide"?Goran_35 wrote:Jednostavno,sve ono sto je rekao,i sto je prikazano u saopstenjima za stampu,je dovoljno da povjerujem da se ispod povrsine krije nesto.
-
_galaksija
Hej znanje ...zamisli sad da dodje neko i ponudi ti milion eura a samo da kazes:DA PIRAMIDA POSTOJI ....na sta bi ri radje pristao...da ostanes i budes tu gdje jesi il` bi konacno rekao DAAAAAAA URAAA ZA SEMIRAAA,ZIVIOOO SEMIIIRznanje wrote:Ako je tek "nešto" tj. ako nisi ni sam siguran da je piramida, zar ne bi i ti više volio da to nešto ispituju kvalifikovani stručnjaci, a ne ovaj (makar i samoproglašeni) "ekspert za piramide"?Goran_35 wrote:Jednostavno,sve ono sto je rekao,i sto je prikazano u saopstenjima za stampu,je dovoljno da povjerujem da se ispod povrsine krije nesto.
-
car-x
npr. znanje?!!znanje wrote:Ako je tek "nešto" tj. ako nisi ni sam siguran da je piramida, zar ne bi i ti više volio da to nešto ispituju kvalifikovani stručnjaci, a ne ovaj (makar i samoproglašeni) "ekspert za piramide"?Goran_35 wrote:Jednostavno,sve ono sto je rekao,i sto je prikazano u saopstenjima za stampu,je dovoljno da povjerujem da se ispod povrsine krije nesto.
znaci u tome je fazon..
-
_galaksija
hajde znanje da ne ponavljam vise odgovori mi..._galaksija wrote:Hej znanje ...zamisli sad da dodje neko i ponudi ti milion eura a samo da kazes:DA PIRAMIDA POSTOJI ....na sta bi ri radje pristao...da ostanes i budes tu gdje jesi il` bi konacno rekao DAAAAAAA URAAA ZA SEMIRAAA,ZIVIOOO SEMIIIRznanje wrote:Ako je tek "nešto" tj. ako nisi ni sam siguran da je piramida, zar ne bi i ti više volio da to nešto ispituju kvalifikovani stručnjaci, a ne ovaj (makar i samoproglašeni) "ekspert za piramide"?Goran_35 wrote:Jednostavno,sve ono sto je rekao,i sto je prikazano u saopstenjima za stampu,je dovoljno da povjerujem da se ispod povrsine krije nesto.