Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
triconja

#2101 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by triconja »

Bloo wrote:Opet ona ne konta. :lol:

Ovdje nije riječ o tome da li ja ili dale želimo da idemo ili ne.
Već o tvom prijedlogu bojkota.
I tvojoj fiks spin ideji, da ako smo već nezadovoljni stanjem u državi, a ne želimo da bojkotujemo firme koje si ti predložila, niti nam se sviđa da nam dijaspora savjetuje šta da radimo, da onda i mi postanemo dijaspora.

:D

Eto te ko Smrčak. sa tripovima.

A te cifre koje navodiš...o platama u Bosni. Pogledaj prosječnu platu. Pogledaj ko ima te plate koje spominješ. Programeri, direktori, političari..tako da par sa plaćama od 2000 ti nije za uzet za primjer kao standardni par u Bosni.

Očito se ne krećeš među normalnim svijetom kad dođeš u Bosnu.

Dale, ko su najveće guzonje bogate u Tuzli? Da nisu Sarina famalija čim tripuje ko Bake o platama u Bosni :D

Uspoređuje ljude sa natprosječnim primanjima sa troškovima života u Bosni sa jedne strane, te par sa prosječnim primanjima (?) u dijaspori sa troškovima života u dijaspori....

Tito i partijo :D

Ne mogu ni biti ljuta na tebe kad si ovakva...posebna. :mrgreen:

Ne mogu više, oplakat ću.
A nemam Bajrinih kolutića da brišem suze...s
Ozbiljne deluzije i psihoze :lol: , cak bih reko veca fantazija u glavi nego kod nacionalistickih fanatika :lol: :thumbup:
beni-bu-man

#2102 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

Upravo taj koji ima milju i po dvije zaboli cuna odakle je, sta je, i cije je :mrgreen:

Meni se sad jede bajadera
SaraFina

#2103 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

dale cooper wrote:
SaraFina wrote:

Ovo je već moždani dribling. Navela sam jasno da par sa plaćama od 1500 do 2000 km... bolje živi u BiH nego par koji vani zaradjuje muškarac 2000 € a žena 1500€.

I ta se tvrdnja odnosila na takav primjer konkretno.
Uzevši u obzir troškove mjesečne.
To nije standardna plata ovdje, ni približno. :-)

Dvije fakultetski obrazovane osobe sa solidnim zanimanjima imaju tu lovu.
I to ne privatnici. I ne na budžetu.
triconja

#2104 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by triconja »

SaraFina wrote: Pa što drugo želite postići "ovim vrati se" nego osjećaj krivnje/emitivnu ucjenu...
Ne osjećam. Nemam razloga. Pozivom na bojkot ne bi nikom pričinila ni emotivnu ni materijalnu štetu.
Ali vi zabranom da neko iz dijaspore dikutira na ovu temu, želite upravo to što definisah :)
Kod mene ne pali. Ali mnoge teme završe glupo izmedju dijaspore i ljudi u BiH.
Nisam ništa pogrešno uradila. Naprotiv! S najboljom namjerom.
No vama to nije u cilju shvatiti i jedino što se od početka nastanka ove teme pokušava je :

Trollovanje, diskreditiranje i emotivno, moralno ucjenjivanje dijaspore.

A mene prvenstveno. I to je istina.
Ne znam za ostale ali ovo meni baca na retoriku cartmana sa south parka, od rijeci do rijeci :lol:
CPT

#2105 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by CPT »

belfy wrote:
CPT wrote:
Boemica wrote:Kaže, da se vrati i bude kasirka u Konzumu ili prodavačica u butiku, đe će to, nije luda.
Al' da određuje kako će kasirke iz Konzuma ili prodavačice iz butika da trošle svoju crkavicu, to može.
Ma hajte molim vas
Nigdje ona nije odredila kasirki gdje ce trositi svoju platu, samo je konstruktivno predlozila nesto. Kasirka moze raditi sta hoce, kao sto dosad radi, nista talasati jer je ocigledno sve ok...

Al nema kukanja zbog stanja u drzavi ili traziti mjesto "gdje vani" :wink: Karikiram naravno...

Kao da trazi bubreg hebote :roll: Kod komsija je "kupovati hrvatsko" parole vec dvadesetak godina al kod Bosnje je 1000 i 1 razlog zasto mora kupiti bas hrvatski proizvod.
da, samo sto ona ne bi bila zeljela biti kasirka, jer onda ne bi mogla uzvikivati "kupujmo domace!". imas lijepo izjavljeno iznad. jel i ti ne mozes naci posao u struci u BiH, ali bi zelio da se vratis u Krajinu da im pomognes oko izbjeglica?
Moja zelja sa nekome pomognem nema nikakve veze sa mojim poslom ili obratno... Ona pokusava pomoci, ona nije izdala naredjenje. Ako nesto ne ide (pa ocigledno) ne ide nije grijeh potraziti pomoc. Ako sve ide kako treba onda ne vidim problema, samo nastavite. Ako zatreba pomoc, zaobidjite. Moze?
Hakiz

#2106 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Hakiz »

SaraFina wrote:
dale cooper wrote:
SaraFina wrote:

Ovo je već moždani dribling. Navela sam jasno da par sa plaćama od 1500 do 2000 km... bolje živi u BiH nego par koji vani zaradjuje muškarac 2000 € a žena 1500€.

A, ti si elitist. Tako reci.
triconja

#2107 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by triconja »

beni-bu-man wrote:Upravo taj koji ima milju i po dvije zaboli cuna odakle je, sta je, i cije je :mrgreen:

Cuj bajadera, uzmi rahatlokum iz gracanice i finansiraj domace uhljebe :lol:
Hakiz

#2108 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Hakiz »

CPT wrote:
Moja zelja sa nekome pomognem nema nikakve veze sa mojim poslom ili obratno... Ona pokusava pomoci, ona nije izdala naredjenje. Ako nesto ne ide (pa ocigledno) ne ide nije grijeh potraziti pomoc. Ako sve ide kako treba onda ne vidim problema, samo nastavite. Ako zatreba pomoc, zaobidjite. Moze?
E, hvala veliko. Primili k znanju.

A sad da nas pustite da mi po svom, važi?
SaraFina

#2109 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

triconja wrote:
Bloo wrote:Opet ona ne konta. :lol:

Ovdje nije riječ o tome da li ja ili dale želimo da idemo ili ne.
Već o tvom prijedlogu bojkota.
I tvojoj fiks spin ideji, da ako smo već nezadovoljni stanjem u državi, a ne želimo da bojkotujemo firme koje si ti predložila, niti nam se sviđa da nam dijaspora savjetuje šta da radimo, da onda i mi postanemo dijaspora.

Eto te ko Smrčak. sa tripovima.

A te cifre koje navodiš...o platama u Bosni. Pogledaj prosječnu platu. Pogledaj ko ima te plate koje spominješ. Programeri, direktori, političari..tako da par sa plaćama od 2000 ti nije za uzet za primjer kao standardni par u Bosni.

Očito se ne krećeš među normalnim svijetom kad dođeš u Bosnu.

Dale, ko su najveće guzonje bogate u Tuzli? Da nisu Sarina famalija čim tripuje ko Bake o platama u Bosni :D

Uspoređuje ljude sa natprosječnim primanjima sa troškovima života u Bosni sa jedne strane, te par sa prosječnim primanjima (?) u dijaspori sa troškovima života u dijaspori....

Tito i partijo :D

Ne mogu ni biti ljuta na tebe kad si ovakva...posebna. :mrgreen:

Ne mogu više, oplakat ću.
A nemam Bajrinih kolutića da brišem suze...s
Ozbiljne deluzije i psihoze :lol: , cak bih reko veca fantazija u glavi nego kod nacionalistickih fanatika :lol: :thumbup:

Ovdje se radi o zamjeni teza kod tebe. I ne praćenju teme... Nego psihotičnim povremenim uletima sa željom da diskreditiraš.
Počela si trolati uložcima i WC papirom da bi završila izvrtanjem svega napisanog i nebuloznim tvrdnjama.

Te nekim ludim pokušajima emotivnih ucjena, što eto ja ne bi s tvojom guzom dijelila patnju da se odrekneš koječega... Zarad svoga dobra u budućnosti i promjene političke situacije..

Suludo je i tvrditi da bi bojkot nekom nanio štetu kako finansijsku tako i kvalitete života..
A još ludje mene začetnicu teme pozivati da dijelimo "sudbinu"... :D
Ommadawn

#2110 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Ommadawn »

SaraFina wrote:
dale cooper wrote:
SaraFina wrote:

Ja sam sa platom od 2000 eura mjesečno izdržavao sebe, nezaposlenu ženu bez ikakvih primanja i malo dijete. Sasvim solidno se živjelo - računi plaćeni, frižider pun, stan, auto i najmanje jednom godišnje se išlo negdje van države.
Mnogo bolje nego većina mojih prijatelja i rodbine koji su visokoobrazovani i oboje zaposleni u BiH.
CPT

#2111 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by CPT »

Bloo wrote:Kod "Bošnje" sa prosječnom platom i porodicom je samo jedan razlog :) kada uzmeš u obzir potrošačku korpu i primanja - da uzme što jeftinije :)
Ako je slovenačko ili "hrvatsko" mlijeko (ako zanemarimo činjenicu da se DUKAT mlijeko puni u Gradačcu od bosanskih krava) jeftinije od bosanskog, logično je da će uzeti tuđe.
Ako je Milka jeftinija od MAK Zare....
Ono kad neko iz petnih zila izvlaci racionalizacijo da nesto ne uradit... Da, hrvatski proizvodi su obicnoj jeftini pa bas zbog toga prosjecni Bosnjo mora kupovati bas hrvatsko. Znam cijene haman kao da zivim u BiH (mozes mislit?) a i da ne znam veliki je problem provjeriti te stvari u 2018. Samo par primjera... Od Podravke gulas je najskuplji, Ledo proizvodi haman kao preimum klasa, cokolade su u klasi Milke (ili skuplje), sokovi, ...

Al gdje ces uzeti tamo neku njemacku cokladu umjesto hrvatske.... Boze sacuvaj
SaraFina

#2112 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

triconja wrote:
SaraFina wrote: Pa što drugo želite postići "ovim vrati se" nego osjećaj krivnje/emitivnu ucjenu...
Ne osjećam. Nemam razloga. Pozivom na bojkot ne bi nikom pričinila ni emotivnu ni materijalnu štetu.
Ali vi zabranom da neko iz dijaspore dikutira na ovu temu, želite upravo to što definisah :)
No vama to nije u cilju shvatiti i jedino što se od početka nastanka ove teme pokušava je :

Ne znam za ostale ali ovo meni baca na retoriku cartmana sa south parka, od rijeci do rijeci :lol:

Mali tvoj maksimum je troling na atributima. Ne miješaj se kad čike i tete pričaju.
moonca

#2113 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by moonca »

Domaci bi trebali da naprave spisak za dijasporu-sta i kako pomoci i u kom roku izvesti.
Da vidimo odziv, volju ljubav, mogucnost.
dale cooper

#2114 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by dale cooper »

SaraFina wrote:

Pa što drugo želite postići "ovim vrati se" nego osjećaj krivnje/emitivnu ucjenu...

Joj koja si ti drama queen čovječe. :roll: To što ti nazivaš ucjenom, mi zovemo zdravim razumom i logikom.
CPT

#2115 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by CPT »

Hakiz wrote:
CPT wrote:
E, hvala veliko. Primili k znanju.

A sad da nas pustite da mi po svom, važi?
Jel te tj. vas neko drzi za rukav?
Bloo
Globalna šefica

#2116 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bloo »

SaraFina wrote:
dale cooper wrote:
SaraFina wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol:
jao jao jao koji trip
Očito se družiš sa sarajevskom i tuzlanskom zlatnom mladeži kad dođeš u Bosnu.
moonca

#2117 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by moonca »

SaraFina wrote:
Mali tvoj maksimum je troling na atributima. Ne miješaj se kad čike i tete pričaju.
E, Sara--respekt --ali nisi u redu sa komentarom.

Trico je clan foruma. :thumbup:
SaraFina

#2118 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

Ommadawn wrote:
SaraFina wrote:

Ja sam sa platom od 2000 eura mjesečno izdržavao sebe, nezaposlenu ženu bez ikakvih primanja i malo dijete. Sasvim solidno se živjelo - računi plaćeni, frižider pun, stan, auto i najmanje jednom godišnje se išlo negdje van države.
Mnogo bolje nego većina mojih prijatelja i rodbine koji su visokoobrazovani i oboje zaposleni u BiH.

Ovo je nebuloza već. Nezaposlena žena, dijete i majka i ti morali ste imati beneficije s tim tvojim primanjima.
I to za stanovanje i obdanište, žena porodiljnu nadoknadu i dječiji i majka pomoć minimalno 300 eura. Gdje god si u skandinaviji.
dale cooper

#2119 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by dale cooper »

SaraFina wrote:
dale cooper wrote:
SaraFina wrote:

Dvije osobe. A koliko je istih takvih godinama na birou? Koliko je onih sa SSS u istoj situaciji?

Ali eto, ti znaš dvoje takvih i misliš da je to standard. :roll:
CPT

#2120 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by CPT »

Ommadawn wrote:Ja sam sa platom od 2000 eura mjesečno izdržavao sebe, nezaposlenu ženu bez ikakvih primanja i malo dijete. Sasvim solidno se živjelo - računi plaćeni, frižider pun, stan, auto i najmanje jednom godišnje se išlo negdje van države.
ako si zivio na sociali, mozda... :wink:
beni-bu-man

#2121 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

triconja wrote:
beni-bu-man wrote:Upravo taj koji ima milju i po dvije zaboli cuna odakle je, sta je, i cije je :mrgreen:

Cuj bajadera, uzmi rahatlokum iz gracanice i finansiraj domace uhljebe :lol:
Image
SaraFina

#2122 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

dale cooper wrote:
SaraFina wrote:

Pa što drugo želite postići "ovim vrati se" nego osjećaj krivnje/emitivnu ucjenu...

Joj koja si ti drama queen čovječe. :roll: To što ti nazivaš ucjenom, mi zovemo zdravim razumom i logikom.

Nećeš me valjda ti učiti definiranju pobogu :D

1Klasični pokušaji nabacivanja krivnje i 2. Pokušaji emotivne ucjene s čijem diskreditiranja sugovornika i stvaranja "čopor napada da potakne se drugi".. Plus jeftina trgovina " ostankom" zarad postizanja ciljeva 1. I 2. :D
Bloo
Globalna šefica

#2123 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bloo »

CPT wrote:
Bloo wrote:Kod "Bošnje" sa prosječnom platom i porodicom je samo jedan razlog :) kada uzmeš u obzir potrošačku korpu i primanja - da uzme što jeftinije :)
Ako je slovenačko ili "hrvatsko" mlijeko (ako zanemarimo činjenicu da se DUKAT mlijeko puni u Gradačcu od bosanskih krava) jeftinije od bosanskog, logično je da će uzeti tuđe.
Ako je Milka jeftinija od MAK Zare....
Ono kad neko iz petnih zila izvlaci racionalizacijo da nesto ne uradit... Da, hrvatski proizvodi su obicnoj jeftini pa bas zbog toga prosjecni Bosnjo mora kupovati bas hrvatsko. Znam cijene haman kao da zivim u BiH (mozes mislit?) a i da ne znam veliki je problem provjeriti te stvari u 2018. Samo par primjera... Od Podravke gulas je najskuplji, Ledo proizvodi haman kao preimum klasa, cokolade su u klasi Milke (ili skuplje), sokovi, ...

Al gdje ces uzeti tamo neku njemacku cokladu umjesto hrvatske.... Boze sacuvaj
Ne baš :)
Ali, svako ima pravo na svoje mišljenje.
Ja kao prosječni Bošnjo, sa malo višom platom od prosječne, uđem u BINGO (trošimo kod domaćeg ratnog profitera) i gledam da prođem što jeftinije, a da nije karina pjur od kvalitete.
Boli me tuki ko proizvodi.
Kupila bih Vispak čokolade (kupujmo domaće!) kad ne bi imale okus raspadnute brašnaste crkotine kakaa...
Izmedu Milke i Dorine i Banat čokolada...gledam koja je na sniženju. :mrgreen:
Ommadawn

#2124 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Ommadawn »

CPT wrote:
Ommadawn wrote:Ja sam sa platom od 2000 eura mjesečno izdržavao sebe, nezaposlenu ženu bez ikakvih primanja i malo dijete. Sasvim solidno se živjelo - računi plaćeni, frižider pun, stan, auto i najmanje jednom godišnje se išlo negdje van države.
ako si zivio na sociali, mozda... :wink:
Na socijali sam živio samo između 1993, kada sam došao u Švedsku i 1995, kada se otac zaposlio.
Hakiz

#2125 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Hakiz »

OK

Dat je prijedlog za bojkot. Ko hoće - hoće, ko neće - neće.

Da završimo prije nego što se posvađamo.
Locked