Ja sam skontao da bi svake izbore trebao da glasam za opoziciju (onu pravu, ne otpadnike), kako bi se morali makar minimalno boriti za uhljebljenje, tj. da dignem cijenu za svoj glas.Dozer wrote:Na trenutnoj plitickoj sceni - ne.Maraschino wrote:Valjali vam iko?
Niko se nije pokazao ni dovoljno pametan, ni voljan, ni spreman da se uhvati stvarnog razvoja drzave i drustva. Da ne pricamo o tome da isti oni koji su vodili rat danas vode i mir...Nigdje veze.
A, pogotovo da ne pricamo o tome kakve su to sve gnjide od ljudi... Pogledajte CIK i izborne liste... Svi nosicoi lista, a koji su istovremeno najcesce i sefovi stranaka, nalaze se i kao prvi ispred svojih stranaka na - kompenzacionim listama.
Jadno da jadnije ne moze. I zapravo samo pokazuje sta je njihov jedini politicki cilj - uhljebljenje i lova s budzeta. Lezi hljebe da te jedem...to im je osnovna parola.
Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#2101 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
- Maraschino
#2102 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
I sta cemo sada?Dozer wrote:Na trenutnoj plitickoj sceni - ne.Maraschino wrote:Valjali vam iko?
Niko se nije pokazao ni dovoljno pametan, ni voljan, ni spreman da se uhvati stvarnog razvoja drzave i drustva. Da ne pricamo o tome da isti oni koji su vodili rat danas vode i mir...Nigdje veze.
A, pogotovo da ne pricamo o tome kakve su to sve gnjide od ljudi... Pogledajte CIK i izborne liste... Svi nosicoi lista, a koji su istovremeno najcesce i sefovi stranaka, nalaze se i kao prvi ispred svojih stranaka na - kompenzacionim listama.
Jadno da jadnije ne moze. I zapravo samo pokazuje sta je njihov jedini politicki cilj - uhljebljenje i lova s budzeta. Lezi hljebe da te jedem...to im je osnovna parola.
Nijedan pojedinac niti stranka ovo ne moze popraviti. Sistem je postavljen tako da samo njima odgovara i tu su se brzo usaglasavali sve partije/stranke koje su bile na vlasti. Sada kao sto vidimo ne daju mirnim putem te kroz zakon provucene privilegije. Moze pojedinac ili stranka nesto pokusavati ali tesko se izboriti protiv sistema.
Sta preostaje? Kada narodu dozlogrdi porusit sve(mislim na vlast) i uspostaviti normalan sistem funkcionisanja. Mirnim putem i uz svu dobru volju treba od 10-15 g. da se isprave sve devijacije sistema(a to se dobrom voljom nece desiti nikada).
Sjasi Kurta da uzjase Murta. Pa vidite li da niko ne prica u predizbornoj o suzivotu, smanjenju administracije, ukidanju privilegija, smanjenju plate zoharima...samo se ''suce'' onim drugima.
Promjene ce doci samo ako se desi kataklizma a nikako izborima ili bi se moralo desiti da se poklope sve stranke koje imaju iste ciljeve a to je ravno dobitku na lotu.
- Dozer
#2103 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
@sehohari
Ja tako i radim. Medjutim - ne pije vode. Opozicija cim predje u djelimicnu poziciju naprosto mora uci u koaliciju s ovim mazlumima. Ne postoji drugi nacin.
A nas nakaradni izborni zakon s odvojenim lokalnim i opstim izborima pogoduje upravo mazlumima, jer oni su odavno zauzeli skoro sve pozicije na lokalnim nivoima, a tu je zapravo sva moc. Onaj gore moze smisliti i narediti sta hoce, ako to ovaj dole ne sprovede - propala prica, a onaj gore ispao nesposobni debil.
Zato se ovi mazlumi u bore da se izbori ne objedine, jer im vlast na lokalnim nivoima garantuje mogucnost opstrukcije gornjih nivoa, u slucaju da ih izgube.
Ako bi se izbori objedinili, e tada bi im se moglo desiti da odjednom popuse sve, i donje i gornje nivoe vlasti, a to ne smiju dozvoliti jer bi se onda moglo desiti da se pojavi neko ko bi zaista pokrenuo stvari u pozitivnim pravcima, sto bi za mazlume automatski znacilo - kljucu bravu, i haj razlaz.
@Maraschino
Znas li otkad ja to govorim? Ima sigurno 10-12 godina. Ovo ovdje moze rijesiti jedino narod, i to nasilno. Na izborima se nikad nista nece rijesiti. Nije nemoguce, naravno, ali izborna promjena bi podrazumijevala da na izbore izadje bar 80% glasaca, i da jedna stranka ili koalicija, a u kojoj nema ovih mazluma, dobije 51+ % glasova, odnosno da sama/sami mogu formirati vlast. Ovo je iluzorno ocekivati da se desi s obzirom na mentalne kapacitete naroda ovdje.
A ni gradjanski nemiri takodjer nisu izgledna varijanta, sto smo do sada mogli vidjeti iz X stvari koje su se desavale i na koje bi u normalnoj drzavi na ulicam bilo 100-200.000 ljudi u roku pola saat, a kod nas se ni za 5 dana ne sakupi ni 3.000.
Glup je narod ovdje, pa ma koliko se to nekome ne svidjalo, to je tako.
Ja tako i radim. Medjutim - ne pije vode. Opozicija cim predje u djelimicnu poziciju naprosto mora uci u koaliciju s ovim mazlumima. Ne postoji drugi nacin.
A nas nakaradni izborni zakon s odvojenim lokalnim i opstim izborima pogoduje upravo mazlumima, jer oni su odavno zauzeli skoro sve pozicije na lokalnim nivoima, a tu je zapravo sva moc. Onaj gore moze smisliti i narediti sta hoce, ako to ovaj dole ne sprovede - propala prica, a onaj gore ispao nesposobni debil.
Zato se ovi mazlumi u bore da se izbori ne objedine, jer im vlast na lokalnim nivoima garantuje mogucnost opstrukcije gornjih nivoa, u slucaju da ih izgube.
Ako bi se izbori objedinili, e tada bi im se moglo desiti da odjednom popuse sve, i donje i gornje nivoe vlasti, a to ne smiju dozvoliti jer bi se onda moglo desiti da se pojavi neko ko bi zaista pokrenuo stvari u pozitivnim pravcima, sto bi za mazlume automatski znacilo - kljucu bravu, i haj razlaz.
@Maraschino
Znas li otkad ja to govorim? Ima sigurno 10-12 godina. Ovo ovdje moze rijesiti jedino narod, i to nasilno. Na izborima se nikad nista nece rijesiti. Nije nemoguce, naravno, ali izborna promjena bi podrazumijevala da na izbore izadje bar 80% glasaca, i da jedna stranka ili koalicija, a u kojoj nema ovih mazluma, dobije 51+ % glasova, odnosno da sama/sami mogu formirati vlast. Ovo je iluzorno ocekivati da se desi s obzirom na mentalne kapacitete naroda ovdje.
A ni gradjanski nemiri takodjer nisu izgledna varijanta, sto smo do sada mogli vidjeti iz X stvari koje su se desavale i na koje bi u normalnoj drzavi na ulicam bilo 100-200.000 ljudi u roku pola saat, a kod nas se ni za 5 dana ne sakupi ni 3.000.
Glup je narod ovdje, pa ma koliko se to nekome ne svidjalo, to je tako.
Last edited by Dozer on 05/09/2018 23:10, edited 1 time in total.
- PreWiBa
#2104 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Po meni su protesti 2014. bili veeeeeeelika glupost. Mislim, umjesto da krenu na vile političara, oni idioti krenuli da zapale zgradu vlade, koja je plaćena narodnim parama.Dozer wrote:Faza 1 - Haris i SBiH.PM72 wrote:![]()
Harisova je -100% BiH...bez entiteta...i nako toga Mile uzletio...kako Haris reče 100% BiH nikad je manje nije bilo...
Faza 2 - A-SDA
Faza 3 - Fahro i SBB
Faza 4 - Sepic
Faza 4.1 - Konakovic
Izvor svake faze - SDA.
Rezultat izbora nakon svake faze "razlaza" - SDA opet na vlasti, zahvaljujuci upravo ovim "otcijepljenim".
Modus operandi vise nego jasan - cim nanjuse pad podrske na izvorima, formira se nova frakcija, po pravilu "nezadovoljnika" politikom SDA, a kojom SDA samo nastoji pokupiti one glasace koji nece glasati direktno za njih. I cim se izbori zavrse, svi ovi "nezadovoljni otpadnici" autoamtsku uskoce u koaliciju sa SDA.
Nije valjda da sve ovo jos niste skontali, za sve ove godine...?
Najveca smijurija i spin koji su izveli je bio s Fahrom i demonstracijama 02-2014, kada je bila ona paljevina. 48h nakon toga sve glavesine su na TV i radiju mucale istu mantru kako se odgovorni moraju kazniti, unezvijerenih pogleda i bijelih faca, jer su znali da nema odgovornih i da je sve krenulo spontano. A toga se oni najvise boje. I danasnja kolicina murije je dokaz toga.
A onda su skontali da je Fahro "novi na sceni", pa se s njim dogovorili da on presutno preuzme odgovornost, kao da je SBB ono organizovao, pa izmislise onog nekakvog nesretnika s Molotovljevim koktelima u gepeku, a koji je, kao, clan SBB-a, pljuvali i napadali Fahru par dana, i narod to popusio.
I poletio narod za Fahrom da iste godine i njemu daju glasove. A ovaj odmah nakon izbora - u koaliciju. Pa se sad opet, ko fol, kolju, a zapravo je opet ista situacija - SDA jos vise usrala motku, znaju da ce ove godine popusiti momacku kolicinu glasova, pa se opet nisani na "otpadnike" i njihove glasove, i koalicije, logicno.
Zivi bili, pa vidjeli.
Kao rezultat smo imali samo veliku štetu na državnim objektima, a ko je je morao nadoknaditi? - pa narod!
Navjerovatnije su se u rekonstrukciju objekata još ugradili kompletna stranačka rukovodstva.
- PreWiBa
#2105 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Po meni su protesti 2014. bili veeeeeeelika glupost. Mislim, umjesto da krenu na vile političara, oni idioti krenuli da zapale zgradu vlade, koja je plaćena narodnim parama.Dozer wrote:Faza 1 - Haris i SBiH.PM72 wrote:![]()
Harisova je -100% BiH...bez entiteta...i nako toga Mile uzletio...kako Haris reče 100% BiH nikad je manje nije bilo...
Faza 2 - A-SDA
Faza 3 - Fahro i SBB
Faza 4 - Sepic
Faza 4.1 - Konakovic
Izvor svake faze - SDA.
Rezultat izbora nakon svake faze "razlaza" - SDA opet na vlasti, zahvaljujuci upravo ovim "otcijepljenim".
Modus operandi vise nego jasan - cim nanjuse pad podrske na izvorima, formira se nova frakcija, po pravilu "nezadovoljnika" politikom SDA, a kojom SDA samo nastoji pokupiti one glasace koji nece glasati direktno za njih. I cim se izbori zavrse, svi ovi "nezadovoljni otpadnici" autoamtsku uskoce u koaliciju sa SDA.
Nije valjda da sve ovo jos niste skontali, za sve ove godine...?
Najveca smijurija i spin koji su izveli je bio s Fahrom i demonstracijama 02-2014, kada je bila ona paljevina. 48h nakon toga sve glavesine su na TV i radiju mucale istu mantru kako se odgovorni moraju kazniti, unezvijerenih pogleda i bijelih faca, jer su znali da nema odgovornih i da je sve krenulo spontano. A toga se oni najvise boje. I danasnja kolicina murije je dokaz toga.
A onda su skontali da je Fahro "novi na sceni", pa se s njim dogovorili da on presutno preuzme odgovornost, kao da je SBB ono organizovao, pa izmislise onog nekakvog nesretnika s Molotovljevim koktelima u gepeku, a koji je, kao, clan SBB-a, pljuvali i napadali Fahru par dana, i narod to popusio.
I poletio narod za Fahrom da iste godine i njemu daju glasove. A ovaj odmah nakon izbora - u koaliciju. Pa se sad opet, ko fol, kolju, a zapravo je opet ista situacija - SDA jos vise usrala motku, znaju da ce ove godine popusiti momacku kolicinu glasova, pa se opet nisani na "otpadnike" i njihove glasove, i koalicije, logicno.
Zivi bili, pa vidjeli.
Kao rezultat smo imali samo veliku štetu na državnim objektima, a ko je je morao nadoknaditi? - pa narod!
Navjerovatnije su se u rekonstrukciju objekata još ugradili kompletna stranačka rukovodstva.
-
emric
#2106 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Vi koji biste palili tuđe vile ste mi najdraži. Hajde macane reci nam da li bi ti išao da pališ nečiju privatnu imovinu i kako misliš da bi nadoknadio oštećenom tu štetu i kako bi se prilagodio na novu vrstu seksa u Zenici?sehohari wrote:Po meni su protesti 2014. bili veeeeeeelika glupost. Mislim, umjesto da krenu na vile političara, oni idioti krenuli da zapale zgradu vlade, koja je plaćena narodnim parama.
De malo da prestanemo pričati bajke i gluposti.
- Dozer
#2107 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Protesti nisu bili glupost, ali njihov cilj i predmet djelovanje jeste. I ja sam tada govorio da je trebalo udariti na centrale stranaka i imovinu glavonja po Poljinama i sl., a ne na ono sto cemo ionako opet mi platiti.sehohari wrote: Po meni su protesti 2014. bili veeeeeeelika glupost. Mislim, umjesto da krenu na vile političara, oni idioti krenuli da zapale zgradu vlade, koja je plaćena narodnim parama.
Znas li koliko je policije onda obezbjedjivalo Poljine? Vise nego predsjednistvo.
Ali, nije to poenta mog posta, nego cinjenica da su se oni onda svi redom - sasrali k'o grlice. Desilo se nesto sto nisu oni isplanirali i pokrenuli. Da je ovo istina, potvrdjuje i cinjenica da ih je murija sve cuvala u zgradi Elektroprivrede na Socijalnom, sto niko nije znao onda.
Pa mi smo jedina drzava na planeti u kojoj se sefovi stranaka dogovaraju sta da se radi, a parlamentarci i ministri samo klimaju glavama i rade ono sto im sefovi stranaka kazu, kao one psece lutke-klimoglavi sto se stave u auto. Drugim rijecima, znaju oni vrlo dobro da narod zna ko je odgovoran za sve ovo ovdje, pa se zato i saseru na svake proteste za koje nisu sigurni ko stoji iza njih. Spontani protesti su im najtezi, ala oni za Mrnjavca (Mama i Tajo), JMBG i 2/14.
Last edited by Dozer on 05/09/2018 23:19, edited 3 times in total.
- PreWiBa
#2108 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Ja ne bi ništa palio, to je svakako glupost, koja u svakom slučaju može značiti unesrećenje ni krivih ni dužnih.emric wrote:Vi koji biste palili tuđe vile ste mi najdraži. Hajde macane reci nam da li bi ti išao da pališ nečiju privatnu imovinu i kako misliš da bi nadoknadio oštećenom tu štetu i kako bi se prilagodio na novu vrstu seksa u Zenici?sehohari wrote:Po meni su protesti 2014. bili veeeeeeelika glupost. Mislim, umjesto da krenu na vile političara, oni idioti krenuli da zapale zgradu vlade, koja je plaćena narodnim parama.
Ja kažem da bi možda trebali protestovati u blizini vila političara.
-
muzicar_iz_parka
#2109 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Ja bi ukinuo izbore i sve skupštine. To je samo bacanje para. Za političke dogovore samo obezbjediti par kafana širom BiH pa neka se sastaju stranačke vođe Mile, Dragan i Bake, ostali su nebitni.
Ogromna para bi se uštedila.
I na manjim nivoima imenovati isto tako i sve skupštine raspustiti.
Ogromna para bi se uštedila.
I na manjim nivoima imenovati isto tako i sve skupštine raspustiti.
- General War
#2110 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Cekaj malo macane, nije to tim redom islo, niti je ko sta palio do trenutka kada je vlast poslala cuke na demonstrante.emric wrote:Vi koji biste palili tuđe vile ste mi najdraži. Hajde macane reci nam da li bi ti išao da pališ nečiju privatnu imovinu i kako misliš da bi nadoknadio oštećenom tu štetu i kako bi se prilagodio na novu vrstu seksa u Zenici?sehohari wrote:Po meni su protesti 2014. bili veeeeeeelika glupost. Mislim, umjesto da krenu na vile političara, oni idioti krenuli da zapale zgradu vlade, koja je plaćena narodnim parama.
-
emric
#2111 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Inače je puno takvih priča o vilama po komentarima na vijesti, prevršilo svaku mjeru ukusa.sehohari wrote:Ja ne bi ništa palio, to je svakako glupost, koja u svakom slučaju može značiti unesrećenje ni krivih ni dužnih.emric wrote:Vi koji biste palili tuđe vile ste mi najdraži. Hajde macane reci nam da li bi ti išao da pališ nečiju privatnu imovinu i kako misliš da bi nadoknadio oštećenom tu štetu i kako bi se prilagodio na novu vrstu seksa u Zenici?sehohari wrote:Po meni su protesti 2014. bili veeeeeeelika glupost. Mislim, umjesto da krenu na vile političara, oni idioti krenuli da zapale zgradu vlade, koja je plaćena narodnim parama.
Ja kažem da bi možda trebali protestovati u blizini vila političara.
Vile nisu institucije, ne kroje politiku, ne možeš doći ko divljak prepadati nedužan narod, galamiti tamo na nečiju djecu ili koga već.
Nema paljenja. Tačka. I policajci nisu psi nego građani kao i ti i ja koji plaćaju poreze, rade svoje radno vrijeme i nose djeci hljeb.General War wrote:Cekaj malo macane, nije to tim redom islo, niti je ko sta palio do trenutka kada je vlast poslala cuke na demonstrante.
- General War
#2112 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Uoptreba sile je strogo kontrolisana, sirenje dezinformacija iz javnih institucija je kaznjivo djelo...ako ne znaju raditi svoj posao neka svojoj djeci zarade hljeb na drugom radnom mjestu. Protesti su zakonom dozvoljeni...ne mjesaj svasta ovdje.emric wrote:Nema paljenja. Tačka. I policajci nisu psi nego građani kao i ti i ja koji plaćaju poreze, rade svoje radno vrijeme i nose djeci hljeb.General War wrote:Cekaj malo macane, nije to tim redom islo, niti je ko sta palio do trenutka kada je vlast poslala cuke na demonstrante.
-
emric
#2113 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Protesti su dozvoljeni ako ih najaviš i dobiješ dozvolu.General War wrote:Uoptreba sile je strogo kontrolisana, sirenje dezinformacija iz javnih institucija je kaznjivo djelo...ako ne znaju raditi svoj posao neka svojoj djeci zarade hljeb na drugom radnom mjestu. Protesti su zakonom dozvoljeni...ne mjesaj svasta ovdje.emric wrote:Nema paljenja. Tačka. I policajci nisu psi nego građani kao i ti i ja koji plaćaju poreze, rade svoje radno vrijeme i nose djeci hljeb.General War wrote:Cekaj malo macane, nije to tim redom islo, niti je ko sta palio do trenutka kada je vlast poslala cuke na demonstrante.
Nasilje ni u kakvim uslovima nije odobreno, osim ako živiš u talibanskoj četvrti gdje svi hodaju s kalašima i rpg-ovima. Pošto nismo u Afganistanu, niti ratna zona, a imamo sistem i jasne načine za ostvarivanje prava, onda svi pokušaji da opravdaš divljanje ne piju vode.
- General War
#2114 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Pa najavljeni su bili pasa moj, i podugo su trajali pa onda paljevina i hrkljus se desili...ti ocito drugu pricu furas iz svojih razloga. Okemric wrote:General War wrote: Protesti su dozvoljeni ako ih najaviš i dobiješ dozvolu.
Nasilje ni u kakvim uslovima nije odobreno, osim ako živiš u talibanskoj četvrti gdje svi hodaju s kalašima i rpg-ovima. Pošto nismo u Afganistanu, niti ratna zona, a imamo sistem i jasne načine za ostvarivanje prava, onda svi pokušaji da opravdaš divljanje ne piju vode.
Nema veze talibanska cetvrt sa revoltom naroda...ima nekih koji nemaju da porez plate a ni hljeba djeci da donesu, ti vidim nemas taj problem.
Sljedeci put vidi da se protestanti i registruju
-
emric
#2115 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Nemam ja nikakve razloge, samo mi je želja da budemo dostojanstveni u svemu. Do ovakvih stvari uostalom i dolazi zato što nismo.General War wrote:Pa najavljeni su bili pasa moj, i podugo su trajali pa onda paljevina i hrkljus se desili...ti ocito drugu pricu furas iz svojih razloga. Okemric wrote:General War wrote: Protesti su dozvoljeni ako ih najaviš i dobiješ dozvolu.
Nema veze talibanska cetvrt sa revoltom naroda...ima nekih koji nemaju da porez plate a ni hljeba djeci da donesu, ti vidim nemas taj problem.
- славянин
#2116 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Inace je poznato da je narod dolazio do svojih prava kroz dostojanstven protest .. posebno mislim da ce mirno i dostojanstveno da uspije to i BiH jer imamo takve politicare da pravda,saosjecajnost,postivanje zakona i prava jednostavno prsti iz njih 
-
Bodkin
#2117 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Maraschino wrote:I sta cemo sada?Dozer wrote:Na trenutnoj plitickoj sceni - ne.Maraschino wrote:Valjali vam iko?
Nijedan pojedinac niti stranka ovo ne moze popraviti. Sistem je postavljen tako da samo njima odgovara i tu su se brzo usaglasavali sve partije/stranke koje su bile na vlasti. Sada kao sto vidimo ne daju mirnim putem te kroz zakon provucene privilegije. Moze pojedinac ili stranka nesto pokusavati ali tesko se izboriti protiv sistema.
Sta preostaje? Kada narodu dozlogrdi porusit sve(mislim na vlast) i uspostaviti normalan sistem funkcionisanja. Mirnim putem i uz svu dobru volju treba od 10-15 g. da se isprave sve devijacije sistema(a to se dobrom voljom nece desiti nikada).
Sjasi Kurta da uzjase Murta. Pa vidite li da niko ne prica u predizbornoj o suzivotu, smanjenju administracije, ukidanju privilegija, smanjenju plate zoharima...samo se ''suce'' onim drugima.
Promjene ce doci samo ako se desi kataklizma a nikako izborima ili bi se moralo desiti da se poklope sve stranke koje imaju iste ciljeve a to je ravno dobitku na lotu.
Koji sistem smeta u najbogatijem dijelu drzave, kantonu sarajevo? Apsolutna vecina, sve poluge vlasti i brdo para
-
Bodkin
#2118 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Jer nasilnih protesta nema ni u evropi ni u americiemric wrote:Protesti su dozvoljeni ako ih najaviš i dobiješ dozvolu.General War wrote: Uoptreba sile je strogo kontrolisana, sirenje dezinformacija iz javnih institucija je kaznjivo djelo...ako ne znaju raditi svoj posao neka svojoj djeci zarade hljeb na drugom radnom mjestu. Protesti su zakonom dozvoljeni...ne mjesaj svasta ovdje.
- General War
#2119 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Cuj dostojanstven sa ovim sabanimaemric wrote:Nemam ja nikakve razloge, samo mi je želja da budemo dostojanstveni u svemu. Do ovakvih stvari uostalom i dolazi zato što nismo.General War wrote: Pa najavljeni su bili pasa moj, i podugo su trajali pa onda paljevina i hrkljus se desili...ti ocito drugu pricu furas iz svojih razloga. Ok
Do kakvih stvari ziv bio doslo sa nedostatkom dostojanstvenosti? Pa de makar se malo edukuj ko, sta, kako ako nemas svoj interes da ovako pricas.
-
emric
#2120 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Eto taj način razmišljanja je i doveo do svega ovoga. Plus srbijanski rječnik kao bonus dokaz kompleksa.General War wrote:
Cuj dostojanstven sa ovim sabanima![]()
Do kakvih stvari ziv bio doslo sa nedostatkom dostojanstvenosti? Pa de makar se malo edukuj ko, sta, kako ako nemas svoj interes da ovako pricas.
-
emric
#2121 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Oni na to imaju pravo, zaostale zemlje nemaju.Bodkin wrote:
Jer nasilnih protesta nema ni u evropi ni u americi
- General War
#2122 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
emric wrote:Eto taj način razmišljanja je i doveo do svega ovoga. Plus srbijanski rječnik kao bonus dokaz kompleksa.General War wrote:
Cuj dostojanstven sa ovim sabanima![]()
Ok ...i ne kaze se ukrao vec otudzio
- General War
#2123 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
...i ocito po tebi je to radi naroda a ne radi vlasti, nije dovoljno dostojanstvenemric wrote:Oni na to imaju pravo, zaostale zemlje nemaju.Bodkin wrote:
- Maraschino
#2124 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Ako si se spustio u sitna crevca, bolje nego cijeli manji entitet.Bodkin wrote:Maraschino wrote:
I sta cemo sada?
Koji sistem smeta u najbogatijem dijelu drzave, kantonu sarajevo? Apsolutna vecina, sve poluge vlasti i brdo para
Ko Dodiku smeta pa unisti sve oko sebe.
-
emric
#2125 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Narod ima vlast kakvu zaslužuje - uvijek bilo i uvijek će biti.General War wrote:...i ocito po tebi je to radi naroda a ne radi vlasti, nije dovoljno dostojanstvenemric wrote:Oni na to imaju pravo, zaostale zemlje nemaju.Bodkin wrote:
Ja volim svoje Bošnjake, ali budimo realni - mnogo smo govna. Nisu moji Bošnjaci dovoljno svjesni sebe i svega na šta trebaju biti ponosni, još ih je puno srbofila i kroatocentričnih, još ih je puno naivnih i sirovih, možda glupih. Previše ih boli kurac za sve. Nedovoljno daju pažnje obrazovanju i radu. Nedovoljno daju pažnje kulturi i sportu. Nedovoljno daju pažnju dostojanstvu. Država se ne dobija konstitutivnošću, na državi mora stalno i teško da se radi.
Da ne bude zabune, ako je nekome moja kritika izazvala podli osmijeh, o Srbima i Hrvatima mislim još gore. Kad na sve bošnjačko dodaš genocidnost, ksenofobičnost, laži, podvale, krađe i biti zaostali kurvin sin - onda dobiješ naše susjede.