Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
kiligonzales

#2101 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by kiligonzales »

Ja_Ja wrote:
SSemir wrote:politicki protivnici otvoreno sumnjaju da su mirsad i falatar fakultetski obrazovani. kako je kaze moguce da su zavrsili fakultet a niko od njih ih nikad nije vidio u skolskim klupama ni u travniku ni u vitezu ni na palama.
:lol: :lol:

Svi mi imamo mana pa tako i Hadzikadic. Ali kao sto neko ranije rece prvi put imamo priliku glasati za covjeka koji nije "manje zlo" vec je jednostavno kvalitetniji kandidat od svih ostalih zajedno. Kao Bosnjaci mi imamo luksuz (mada ga neki i ne vide ili dovode u pitanje) da izaberemo najboljeg medju ponudjenim a da u isto vrijeme od svih ocekujemo zastitu vitalnog nacionalnog interesa, tj. sve i jedan kandidat ce sigurno braniti integritet drzave, njenu cjelovitost, i nezavisnost. Za mene je to dovoljno za pocetak, e sad koji od njih ce vise uraditi na drugim poljima je za mene apsolutno jasno. Hadzikadic ima daleko najveci kapacitet da uradi puno vise od ostalih i zbog toga glasam za njega.

Samim tim meni je problematicnije sto ce npr. Komsic svojom kandidaturom polarizovati Hrvatsko glasacko tijelo i bukvalno eliminisati opoziciju HDZ-u, nego da Covic jos 4 godine bude u predsjednistvu. Ovako HDZ dobija 200,000+ glasova i cementira svoju poziciju tamo gdje se broji (parlament i dom naroda). A da ne idem dalje u to sto je Komsic nekompetentan kao politicar. Mislim da je taj isti Covic uradio vise za BiH u ove zadnje cetri godine (i pored sve destruktivnosti), nego sto je Komsic uradio u 8 godina.
Primjerice radi, Reis Ceric nije osnovao nikakav univerzitet u SAD-u, nakon Al Ahzara je otišao da službuje u Čikagu, tamo je također završio postdiplomske studije. Nakon epizode Amerika, imao je epizode profesora po nekim zemljama jugoistočne Azije.

Kao pojedinac izborio se da ga upišu po uticaju u 500 najutjecajnijih muslimana svijeta, dobitnik je Uneskove nagrade za mir, Sir Sternbergove nagrade, nekoliko puta sudionik ekonomskog foruma u Davosu. Pred izbore 2014 je izvojevao rezoluciju Američkog kongresa i došao u BiH sa njom i na kraju osvojio 30 hiljada glasova. Bio je optimista da sta moze promjeniti ovdje, a na kraju od toga nije bilo nista, nije mu pomoglo ni to sto je bio glavni u IZ BiH da ostvari bolji izborni rezultat. Iza njega je ostala sređena IZ BiH, ali nesređena BiH.

Toliko o kapacitetima ko je u stanju da šta napravi u odnosu na njegov imidž negdje vani.

Hadzikadic za razliku od Reisa je ime u Americi, koje našoj javnosti nije bilo toliko poznato, opet Bošnjacima jeste jer je bio član Bošnjačkog instituta, a poslje i član onog Reisovog Svijetskog foruma Bošnjaka.

Problem je što se Bošnjaci nadaju da će svi predstavljeni braniti integritet države, njenu cijelovitost, nezavisnost, pa i narod. Recimo Lagumdzija je govorio o tome sta im se u periodu od 2010-2014 predlagalo u Briselu i kako su ga nagovarali da pristane na podijelu BiH na tri etnička dijela koju je odbio, govoreći ko je na tome posebice insistirao. SDP je nakon te 2014 pometen, kao što je i SBiH koja nije pristala na Aprilca i cementiranje mehanizama koji ce dovesti do urusavanja ustavnog poretka, gdje bi drzava prakticno sa svakim sukobom interesa mogla kliznuti u blokade gore od ovih sto sad imamo.

I SDP je kada je najavljivao trijumf 2010, bipolarizovao odnose izmedju naroda, a homogenizirao Srbe i Hrvate, pa su Srbi i Hrvati i tada vatrenije nego i kada govorili o destabilizacji prilika u BiH, a rijec rat je malo cesce bila u medijskom prostoru. Kada se vec pobjeda desila, desilo se i to da se ista vlast razapinjala gore nego ijedna, iako je u nekim pojedinostima imala daleko veca dostignuca od SDA (tipa u broju kilometara autoputa). Šta se na kraju desilo, februarski protesti s ciljem degradiranja imidza pomenutoj vlasti i pripremanje terena ovim ljepotanima sto su dosli sada, nalik na one proteste boraca 2006 pred izbore na kojim se skupljalo više boraca nego zadnjih par godina. Cilj je razbiti ideju gradjanske drzave i drzave za sve nas. Nazalost to jeste tako. Kada bi na vrhu drzave dobili moguci savez Dodik, Covic, Dzaferovic (zadnji izgleda kao zrtveno janje SDA za neke buduce promjene u drzavi) pitanje je sta bi se prometnula kao ideja nasem drustvu, a sta bi se govorilo u našim ambasadama i kakvi bi se signali slali o BiH jer jedna od ovlasti predsjednistva jeste i vanjska politika.

Komsic jeste imao pojedinih rezultata, kao i Lagumdzija, da se ticalo SDA, patriote poput Ilije Jurisica nebi bile oslobođene, niti bi se stalo u odbranu istih. Jedna od svijetlijih tacki te vladavine. Kada je Lagumdzija rekao da ce se BH drzavljanima iskljucivo suditi u BiH i stao u odbranu patriota, pa se danas i pored interpolovih listi po nalogu iz Srbije bosanske patriote ne isporucuju istima, vec se sve rijesava pred nasim pravosudjem. Pored toga nekoliko pravnih postupaka protiv raje iz Elektroprivrede, pa i Bosnalijeka, te nekih drugih firmi zapoceti su tada.

https://www.youtube.com/watch?v=IaxxhQGwgcc

Posto se kod nas skoro po pravilu svake 4 godine smjenjuju na celu drzave stranke koje pripadaju nacionalistickom backgroundu sa onim koje su gradjanskog koncepta barem kod najbrojnijeg naroda u BiH, naravno da je ocekivan otpor nacionalista na moguci gubitak vlasti na pojedinim nivoima vlasti. Koliko se boje gubitka vlasti, govore ovi izbori, na kojima imamo prekobrojnost mogucih glasaca. U zemlji sa 3,5 miliona stanovnika mi imamo registrovanih 3,3 miliona glasaca. Te nepravilnosti su vec prijavljene i s neizvjesnoscu se cekaju izbori i moguci rezultati izbora.

Hadzikadic sam u ovome brdu neprilika, ne moze mnogo bez obzira na njegovu kompetentnost.
Banksy

#2102 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Banksy »

Leverage wrote:
shake69 wrote: Senad Avdic rece neku noc na Face TV da je Zubak 1996 g.skupio preko 400 000 glasova!!! Gdje odose glasovi susjeda u protekle 22 godine?
Nije tačno, skupio je tačno 330477 glasova.

Evo link: http://www.izbori.ba/Documents/Document ... 96_20H.PDF

Kao prvo izlaznost. Tad je izlaznost bila preko 80%. Ako mislite da su svi Hrvati baš takve budale da nakon 22 godine idu glasat' za HDZ po svaku cijenu - varate se. Sada nema govora o izlaznosti tog nivoa.

Kao drugo negativan prirodni priraštaj, ko zna koliko potencijalnih glasača HDZ-a je fizički nestalo u protekle 22 godine uslijed negativnog prirodnog priraštaja.

Kao treće migracije, dakle iseljavanje. Ko zna koliko se Hrvata iselilo što u Hrvatsku što u EU u protekle 22 godine.

Kao četvrto HDZ 1990 i ostale stranke. Kao što vidimo, nezanemariv udio u glasovima Hrvata čine stranke koje nisu HDZ. Između trećine i četvrtine glasova Hrvata ne ode HDZ-u. Neće ni sada.

Kao peto, specifično za ove izbore, četiri godine vlasti i HDZ-a i Čovića bez ikakvog rezultata. Iako neki misle da nema Hrvata povremenih glasača HDZ-a koji propituju učinke - ima. Pogledajte rezultate izbora 2006. godine kada se HDZ morao zadovoljiti sa manje od 70 hiljada glasova.

Pogledajte isto tako kako je SDA nekad imala preko 700 hiljada glasova. Mislite da se tako nešto može sad desiti? Naravno da ne. E pa jednaka je šansa da će HDZ imati preko 200 hiljada glasova. Nikakva.
To je to.
seln

#2103 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by seln »

drag_gost wrote:Dok, vidis meni dokazuje da su drugi nekompetentni, jer su vec imali priliku. Ako nista, ovaj je osvjezenje.
Ako hoces osvjezenje, kupi Schweppes.
Jeftinije je i manje ces biti razocaran na kraju.
Kikibombona

#2104 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Kikibombona »

seln wrote:
drag_gost wrote:Dok, vidis meni dokazuje da su drugi nekompetentni, jer su vec imali priliku. Ako nista, ovaj je osvjezenje.
Mene recimo nikad niko nije izdao. Mozda sam pronicljiv, pocinjem misliti. :D

Glasao sam za Nasu stranku dva puta i smatram da rade solidan posao u granicama mogucnosti. Sanja Renic je najkulturniji i najelokventniji zastupnik u zenickom vijecu. Nije sjajna, daleko od toga, ali je Margaret Tacer za veliku vecinu vijecnika. Sto je najvaznije, radi prema savjesti i handri oba bloka koja dizu ruke po nalogu sefova.

Mirsad Hadzikadic je obrazovan, elokventan, kulturan. Samo to je dovoljno da bude bolji od oztalih kandidata koji su redom cobani. Samo to je dovoljno. Vidis skromnosti. Bilo bi lijepo vidjeti evropsko lice u predsjednistvu. Povraca mi se od njusketina ostalih kandidata.

Mirsad uzima mininalno 50 000 sto je odlican temelj za formiranje politicke stranke. I vece cifre nisu nedostizne, mozda cak ni pobjeda.

Ja sam dao svoj doprinis, nagovorio sam par ljudi da poslusaju Mirsada. Svima se svidjelo. Jedino rodjenu mater ne mogu nagovoriti, ona mrzi politiku i nikad nije glasala. :(
Nivelacija

#2105 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Nivelacija »

Koja su djela te Sanje Renic? :lol:

Jel to ona sto je smijenise jer nije sposobna voditi obicne sjednice gradskog vijeca

:lol:

Nevjerovatno kako narod pusi supljake..

Hadzikadic je druga prica pored pismenosti covjek ima IQ ima znanje, iskustvo stvaranja neceg, knjige iza sebe sto doticna nema ni za lokalni nivo.

Svako ko je pristalica Hadzikadica bi se trebao zgrozavati na sposobnost i pamet takvih vijecnika kao Renic.
neon-x

#2106 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by neon-x »

Banksy wrote:moram primjetiti da je Hadžikadić - svojim demonstriranim znanjem o Bosni, svojim nastupom, ponašanjem, postupcima i gardom - pravi primjer, reprezent, dijasporske politike prema Bosni i njenim stanovnicima. Ne želim da ga ponovo slikam, sve sam već napisala, a i nema potrebe - svi se vrlo dobro, prešutno razumijemo.
Angela Merkel je obicna bezlicna, blijeda, dosadna, pazljiva oportinisticarka, takticarka bez ijednog pamtljivog debatnog nastupa, govora, bez ijedne ideje, bez strategije i jasne dugorocne vizije.

Dzastin Trudo je obicna medijska kurava, selebriti, sarmantni diletant koji nema pojma o politici i samo zahvaljujuci svome ocu je uopste mogao postati politicar.

Emanuel Makron je obicni papucar sa mommy issues u potrazi za sigurnosti i komforom, elitista, globalista koji udovoljava samo zahtjevima krupnog kapitala bez ikakvog poznavanje problema obicnog covjeka i dodira sa stvarnoscu.

Da ne spominjem Curcila i Ruzvelta obicne tiranine i rasiste.

E sad mozete samo misliti sta je tek ovaj Hadzikadic, kakav je to obicni da ne kazem sta...
Smrcak15

#2107 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

neon-x wrote:
Banksy wrote:moram primjetiti da je Hadžikadić - svojim demonstriranim znanjem o Bosni, svojim nastupom, ponašanjem, postupcima i gardom - pravi primjer, reprezent, dijasporske politike prema Bosni i njenim stanovnicima. Ne želim da ga ponovo slikam, sve sam već napisala, a i nema potrebe - svi se vrlo dobro, prešutno razumijemo.
Angela Merkel je obicna bezlicna, blijeda, dosadna, pazljiva oportinisticarka, takticarka bez ijednog pamtljivog debatnog nastupa, govora, bez ijedne ideje, bez strategije i jasne dugorocne vizije.

Dzastin Trudo je obicna medijska kurava, selebriti, sarmantni diletant koji nema pojma o politici i samo zahvaljujuci svome ocu je uopste mogao postati politicar.

Emanuel Makron je obicni papucar sa mommy issues u potrazi za sigurnosti i komforom, elitista, globalista koji udovoljava samo zahtjevima krupnog kapitala bez ikakvog poznavanje problema obicnog covjeka i dodira sa stvarnoscu.

E sad mozete samo misliti sta je tek ovaj Hadzikadic, kakav je to obicni da ne kazem sta...
cudan je vakat dosao, da u ovakvom stanju Bosne medju ovakvim parazitskim nesposobnim politicarima uopste ima dvojbe da li glasati za ovakvog Hadzikadica :-) :-) covjek je kapacitet kao da ga je Bog licno poslao za spas BiH ali nas narod je izgubio vise kompas sta valja sta ne valja...
stvarno neznanje je covjekov najgori neprijatelj....4 godine a da ovaj covjek nije na celu drzave je jako puno izgubljenog vremena...ko ce docekati jos 4 godine iste patnje sa sadasnjim ili slicnim politicarima da bi tek tad narod shvatio da treba masovno glasati za hadzikadica ako covjek bude uopste ziv jer nije ni on u cvijetu svoje mladosti vise....
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#2108 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by malakh »

Smrcak15 wrote:
cudan je vakat dosao, da u ovakvom stanju Bosne medju ovakvim parazitskim nesposobnim politicarima uopste ima dvojbe da li glasati za ovakvog Hadzikadica :-) :-) covjek je kapacitet kao da ga je Bog licno poslao za spas BiH ali nas narod je izgubio vise kompas sta valja sta ne valja...
stvarno neznanje je covjekov najgori neprijatelj....4 godine a da ovaj covjek nije na celu drzave je jako puno izgubljenog vremena...ko ce docekati jos 4 godine iste patnje sa sadasnjim ili slicnim politicarima da bi tek tad narod shvatio da treba masovno glasati za hadzikadica ako covjek bude uopste ziv jer nije ni on u cvijetu svoje mladosti vise....

vidš, ja mislim da bi za državu bosnu i hercegovinu najbolje bilo da gospodin hadžikadić povuče svoju kandidaturu u korist denisa bećirovića i svoje kapacitete usmjeri ka budućem vijeću ministara, ka određenom ministarstvu, u kojem, siguran sam, može puno više pridonijeti. npr. ministarstvo vanjskih poslova ili ministarstvo za saobraćaj i komunikacije.

ovako, njegove šanse za pobjedu su jako minimalne, jer čovjek nema stranački aparat koji mu može, pored vlastitih, donijeti još duplo više glasova. nema ljude koji rade za njega na terenu, nema javnih tribina i nastupa i to je već unaprijed izgubljena bitka.

mislim samo sam objektivan, a ovoga čovjeka bi volio gledati i u budućnosti na našoj političkoj sceni.
Kikibombona

#2109 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Kikibombona »

Nivelacija wrote:Koja su djela te Sanje Renic? :lol:

Jel to ona sto je smijenise jer nije sposobna voditi obicne sjednice gradskog vijeca

:lol:

Nevjerovatno kako narod pusi supljake..

Hadzikadic je druga prica pored pismenosti covjek ima IQ ima znanje, iskustvo stvaranja neceg, knjige iza sebe sto doticna nema ni za lokalni nivo.

Svako ko je pristalica Hadzikadica bi se trebao zgrozavati na sposobnost i pamet takvih vijecnika kao Renic.
Ako se vratis na komentar, vidjet ces da sam napisao: 'Sanja Renic nije nista posebno'.

Rekao sam da je solidna. Na pocetku je bilo tesko, svaki pocetak je tezak. I moj posao je kompleksan, bilo je dosta gresaka prije nego sam dosao na odredjen nivo. Bitno je da se turdis i da imas odgovornost.

Sanju su napadali svi vijecnici, ili gotovo sve, sto je izuzetno pohvalno.

Ona je prepuna mana, ali je kulturna i elokventna za razliku od cobanskog vijeca. Ima dobru namjeru, trudi se, pokusava, pri tome grijesi. Isto tako mogu pohvaliti Almira Babajica iako je SDP. Sve ostalo je mrtvi primitivizam.

Mirsad Hadzikadic je kandidat za predsjednika. Iako ima dosta mana, u odnosu na ostale kandidate, on je Angela Merkel.
Kikibombona

#2110 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Kikibombona »

neon-x wrote:Angela Merkel je obicna bezlicna, blijeda, dosadna, pazljiva oportinisticarka, takticarka bez ijednog pamtljivog debatnog nastupa, govora, bez ijedne ideje, bez strategije i jasne dugorocne vizije.

:thumbup: :thumbup:
madner

#2111 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by madner »

Stoji za prva 3 sve.

Vise je Schroder napravio poteza za Njemacku u 4 godine nego Angela od tada.
neon-x

#2112 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by neon-x »

madner wrote:Stoji za prva 3 sve.

Vise je Schroder napravio poteza za Njemacku u 4 godine nego Angela od tada.
egzaktli maj point.
Banksy

#2113 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Banksy »

neon-x wrote:

:? :roll:
Leverage

#2114 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Leverage »

Kakva bezvezarija od posta, katastrofa.
neon-x

#2115 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by neon-x »

malakh wrote: vidš, ja mislim da bi za državu bosnu i hercegovinu najbolje bilo da gospodin hadžikadić povuče svoju kandidaturu u korist denisa bećirovića i svoje kapacitete usmjeri ka budućem vijeću ministara, ka određenom ministarstvu, u kojem, siguran sam, može puno više pridonijeti. npr. ministarstvo vanjskih poslova ili ministarstvo za saobraćaj i komunikacije.

ovako, njegove šanse za pobjedu su jako minimalne, jer čovjek nema stranački aparat koji mu može, pored vlastitih, donijeti još duplo više glasova. nema ljude koji rade za njega na terenu, nema javnih tribina i nastupa i to je već unaprijed izgubljena bitka.

mislim samo sam objektivan, a ovoga čovjeka bi volio gledati i u budućnosti na našoj političkoj sceni.
Postoje strucniji ljudi od Mirsada vjerovatno za svako od ministarstva. Medjutim oni to ne mogu postati ili cak i kad to postanu ne mogu puno toga napraviti sve dok imamo ovakav javasluk i totalnu zapustenost u svim segmentima politickog i drustvenog zivota.

Nama trebaju radikalne promjene i gotovo potpuni zaokret smjera u kojem drzava mora ici. Moramo barem pokusati da zapocnemo promjene. Da barem odredimo ciljeve i postavimo pravila ponasanja i standarde ispod kojih necemo dopustiti nikome da upravlja i vlada ovom drzavom. Moramo stvoriti kriticnu masu ljudi koja ce se stalno povecavati koja nece birate ljude koji ne zadovoljavaju takve standarde i koja ce ih kazniti svaki put kada ih iznevjere.

Svako ko bi bio sposoban okupiti takvu kriticnu masu na tim vrijednostima bi imao moju punu podrsku. Sretna je okolnost da ta osoba ima i takav rezime i rezultate iza sebe.

Ne treba nama ni kvalitetan strucnjak iz neke oblasti niti tehnokrata jer nece moci puno toga napraviti. Nama treba neko ko ce zapoceti proces pravljenja ozbiljne drzave. Najvidljivija pozicija u drzavi jeste bosnjacki clan predsjednistva - idealno mjesto za zapoceti takav proces.
soha96

#2116 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by soha96 »

Slaba je tu reklama, nisu svi po fb-u, ova srednja godista i stariji 90% i ne zna ko je Mirsad.
Smrcak15

#2117 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

soha96 wrote:Slaba je tu reklama, nisu svi po fb-u, ova srednja godista i stariji 90% i ne zna ko je Mirsad.
zato sto su ga stavili u medijsku blokadu

i zato ja dobijem volju da ovdje promovisem ovog covjeka koji je najkvalitetni od svih politicara a ne daju mu na TV BHTV, FTV, Al Jazeera itd
kad vidim kakvu nepravdu cine gradjanima Bosne jer blokiraju narod da saznaju o njemu vise kako ne bi mogao oduzeti glasove njihovim politickim partijskim parazitskim vodjama.

i za to cu da covjeka promovisem gdje god mogu jer to radim za svoju BiH, smatram da je on najbolje rjesenje , a to sto drugi ne vide i nisu dorasli da procijene to je zato sto smo izgubili kompas zbog truhlovine drustva, sve zahrdjalo do gole koste....

neko ce prije glasati za Becirovica koji ne smije da dodje na debatu na TV moguce da mu je savjetnik elektricar to sapnuo na uho :D nego za ovoga covjeka koji je zavrsio Harvard, osnovao koledze u americi, usppjesan svugdje bio sto je god radio, kulturan, zna najbolje engleski nego svi politicari Zajedno, naucnik itd itd
soha96

#2118 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by soha96 »

''Ako je sada ogroman broj glasova, pobjeda ili ne, za cetiri godine pobjeda je sigurna. Ljudi ce se ohrabriti da govore o promjeni.''
Nivelacija

#2119 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Nivelacija »

soha96 wrote:''Ako je sada ogroman broj glasova, pobjeda ili ne, za cetiri godine pobjeda je sigurna. Ljudi ce se ohrabriti da govore o promjeni.''
Pametna izjava, iskreno ocekujem oko 80 000 glasova za njega :thumbup:
drag_gost

#2120 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by drag_gost »

seln wrote:
Ono sto sigurno necu, to je glasati za opciju za koju si ti, jer je kancerogena.
exhtc

#2121 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by exhtc »

SDA digla ruke od Dzaferovica i okrenula se uzdanici Hadzikadicu... Vrijeme ce pokazati!
exhtc

#2122 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by exhtc »

Smrcak15 wrote:
soha96 wrote:Slaba je tu reklama, nisu svi po fb-u, ova srednja godista i stariji 90% i ne zna ko je Mirsad.
zato sto su ga stavili u medijsku blokadu

i zato ja dobijem volju da ovdje promovisem ovog covjeka koji je najkvalitetni od svih politicara a ne daju mu na TV BHTV, FTV, Al Jazeera itd
kad vidim kakvu nepravdu cine gradjanima Bosne jer blokiraju narod da saznaju o njemu vise kako ne bi mogao oduzeti glasove njihovim politickim partijskim parazitskim vodjama.

i za to cu da covjeka promovisem gdje god mogu jer to radim za svoju BiH, smatram da je on najbolje rjesenje , a to sto drugi ne vide i nisu dorasli da procijene to je zato sto smo izgubili kompas zbog truhlovine drustva, sve zahrdjalo do gole koste....

neko ce prije glasati za Becirovica koji ne smije da dodje na debatu na TV moguce da mu je savjetnik elektricar to sapnuo na uho :D nego za ovoga covjeka koji je zavrsio Harvard, osnovao koledze u americi, usppjesan svugdje bio sto je god radio, kulturan, zna najbolje engleski nego svi politicari Zajedno, naucnik itd itd
Po kompentencijama za politiku Hadzikadic je u rangu bivseg premijera Hrvatske Oreskovica zvanog Gradjevinama...
Ja_Ja

#2123 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Ja_Ja »

Pa on je u politici na jedan ili drugi nacin vec duzi period. Politicko iskustvo se ne stjece samo ako uletis na kakvu funkciju. Covjek se izgradio u Americi ne samo, akademski, finansijski, vec i politicki. On je itekako kompetentan za poziciju za koju se kandidovao. Daleko najkompetentniji od ostalih kandidata.
Kikibombona

#2124 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Kikibombona »

Ja_Ja wrote:Pa on je u politici na jedan ili drugi nacin vec duzi period. Politicko iskustvo se ne stjece samo ako uletis na kakvu funkciju. Covjek se izgradio u Americi ne samo, akademski, finansijski, vec i politicki. On je itekako kompetentan za poziciju za koju se kandidovao. Daleko najkompetentniji od ostalih kandidata.
Covjek je sve vrijeme angazovan, pomaze koliko moze. Na internetu ima veliki broj clanaka napisanih dosta prije kampanje. Covjek je predsjednik Bosanskohercegovacko-americke akademije nauka i umjetnosti. Bio je faktor u Islamskoj zajednici Amerike.

I njegova kcerka na profesionalnom nivou pomaze ljekarima u Bosni i Hercegovini.

Evidetno da njega i njegovu porodicu nesto vuce Bosni i Hercegovini i da zeli nesto promijeniti nabolje. Njegov odnos prema BiH ima kontinuitet, nije sa Marsa pao. To sto mi nismo znali za njegov angazman je do nas a ne do njega. :idea:

Intervju star 6 godina za Al Dzaziru

Zastrasujuce velika razlika izmedju ovog covjeka i ostalih kandidata. Fakat je cudno da covjek koji nema direktan interes od SDA, SDP i SBB moze dati glas njihovim predstavnicima pored ovakvog covjeka.
drag_gost

#2125 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by drag_gost »

exhtc wrote:
Po kompentencijama za politiku Hadzikadic je u rangu bivseg premijera Hrvatske Oreskovica zvanog Gradjevinama...
Ono kada neuki krezubi Bosnjo ocjenjuje kompetencije doktora nauka.

Becirevic, Radoncic, Dzaferovic - sve heroine.
Locked