Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
SmokingMan

#2101 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by SmokingMan »

I ovo sa igrom u zadnjoj liniji je još friško,svi se još privikavaju na veći angažman na terenu,robijev pristup je za svaku pohvalu.Samo da se još poslože neke stvari i isplatit će se sav uloženi trud.:thumbup:
condy

#2102 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by condy »

kamen spoticanja wrote:
condy wrote:Baho i njegovi komentari o kilazi Prosineckog.... :-)
Carsiski fazoni samoprozvanog najboljeg komentatora...a ni on nije bas bez stomacine!
realno frajer se unistio od kad je kod nas
Ma jest vidim i ja i ne valja mu to previse je...al sto mora Baho to komentarisati kad vodi utakmicu? Bezveze mi je to da ne moze da odoli da komentarise neke stvari koje nisu za prenosa utakmice...

ili za atmosferu kaze Baho da je nevjerovatna!!!! Pa na svakoj utakmici 90% su isti gledaoci isti ljudi i ista atmosfera ko na BP. Glavno im navijanja " ko ne skace...." ....bezveze atmosfera kao i na BP...atmosfere nema nikakve poslije SP-a vec 4 godine na stadionima...i za to je kriv nogometni savez jer on dijeli karte i jer na utakmice dolaze uglavnom "navijaci" koji rijetko kad odu na utakmicu kad ne igra reprezentacija.
BlueBlood

#2103 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by BlueBlood »

zna li neko tekst :mrgreen:
Herr Flick

#2104 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by Herr Flick »

BlueBlood wrote:
We are on our way, Sarajevo all the way, how to get there i dont know, mislim da je tako
Last edited by Herr Flick on 15/10/2018 23:21, edited 1 time in total.
kiligonzales

#2105 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by kiligonzales »

Point. wrote:Ne mogu da vjerujem, tri pobjede, maksimalam broj bodova, jedan primljen gol i onda opet neki pričaju o nekim nafakama. Nas je sreća poslužila jedino u Belfastu gdje smo stvarno loše igrali ali protiv Austrije i večeras nismo uopšte lose igrali i ne kontam ovu priču. Dajte malo popustite musafa vam.
Point, svako ima pravo na svoje misljenje, ja sam reko da je najbolje od ove reprezentacije sto sa ne bas dobrom tj. losom igrom pobjedjuje. Ali ova igra nije za lige A, mislim zivi bili pa vidjeli.

U obje utakmice Irci su bez obzira na poraz bili dobar rival i nocas kao i u Belfastu ih sreca nije posluzila. Ali i tamo i ovdje od 4 gola koja smo im dali, dva su dosla greskama. U prvoj go Sarica, u drugoj prvi go Dzeke.

Onako kako su oni izgubili loptu nocas kod prvog gola, mi smo nekoliko puta u drugom poluvremenu kiksali kako nebi smjeli ispred sesnesterca, sto kratkim pasovima, losim primanjima lopte, sto na presing, sto na nemar pojedinaca, da ne govorim o kartonima koje smo dobili upravo radi toga i sad zamisli da je tu ekipa koja nije Sjeverna Irska, recimo jedan Portugal, Spanija, Italija ili neko vec iz lige A, sta bi bilo?

Odbrana je definitivno segment igre koji moramo popraviti.
Edin H.

#2106 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by Edin H. »

Herr Flick wrote:
BlueBlood wrote:
We are on our way, Sarajevo all the way, mislim da je tako, ostalo ne mogu razumit
We’re on our way,
We’re on our way,
Sarajevo all the way,
We’re on our way,
How we get there we don’t care,
All we know is we’re on our way...
Last edited by Edin H. on 15/10/2018 23:37, edited 2 times in total.
AmiĐa_Idriz

#2107 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by AmiĐa_Idriz »

Image

:lol: :lol:

Brat moiii <33
Logovan

#2108 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by Logovan »

Pa matere mi moje da nema onog Edina malo sutra bi mi ovako dobro stajali na tabeli, malo sutra bi bili ovako optimistični. Mišljenja sam da ne bi večeras pobijedili da nema njega, iako je ovo sve šbb-kbb, ali eto. Lik ne da je pola reprezentacije, nego čini najmanje 80% reprezentacije, nekih 10-15% otpada na Pjanića, ostali igraju reda radi tek toliko da imamo 11 igrača. :oops:

Ali koju smo samo sreću imali. :shock: :shock: Ljudi su tri puta stativu pogađali jebem ti život. :shock: A ona druga stativa, pa koji levat ono promaši. :lol: :lol: :shock:

Odbrana totalno neozbiljna. Da je protivnik bio ozbiljniji, malo jači, kvalitetniji, vrlo moguće da bi bila dvica. U većini slučajeva kad god su nas pritisli, naša odbrana je pucala.
SmokingMan

#2109 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by SmokingMan »

Nema ni čovjeka bez poroka. :thumbup:
Bazinga1234

#2110 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by Bazinga1234 »

AmiĐa_Idriz wrote:Image

:lol: :lol:

Brat moiii <33
Image
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#2111 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by hrasno38 »

studeni76

#2112 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by studeni76 »

kiligonzales wrote:
Point. wrote:Ne mogu da vjerujem, tri pobjede, maksimalam broj bodova, jedan primljen gol i onda opet neki pričaju o nekim nafakama. Nas je sreća poslužila jedino u Belfastu gdje smo stvarno loše igrali ali protiv Austrije i večeras nismo uopšte lose igrali i ne kontam ovu priču. Dajte malo popustite musafa vam.
Point, svako ima pravo na svoje misljenje, ja sam reko da je najbolje od ove reprezentacije sto sa ne bas dobrom tj. losom igrom pobjedjuje. Ali ova igra nije za lige A, mislim zivi bili pa vidjeli.

U obje utakmice Irci su bez obzira na poraz bili dobar rival i nocas kao i u Belfastu ih sreca nije posluzila. Ali i tamo i ovdje od 4 gola koja smo im dali, dva su dosla greskama. U prvoj go Sarica, u drugoj prvi go Dzeke.

Onako kako su oni izgubili loptu nocas kod prvog gola, mi smo nekoliko puta u drugom poluvremenu kiksali kako nebi smjeli ispred sesnesterca, sto kratkim pasovima, losim primanjima lopte, sto na presing, sto na nemar pojedinaca, da ne govorim o kartonima koje smo dobili upravo radi toga i sad zamisli da je tu ekipa koja nije Sjeverna Irska, recimo jedan Portugal, Spanija, Italija ili neko vec iz lige A, sta bi bilo?

Realno mislim da bi pojedini trebali počet pratit Francusku
Bazinga1234

#2113 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by Bazinga1234 »

Zukanovic je meni najgori bio večeras...
AmiĐa_Idriz

#2114 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by AmiĐa_Idriz »

Bazinga1234 wrote:Zukanovic je meni najgori bio večeras...
E da je samo večeras... :mrgreen:

Ogija mašinu sa Tonijem, Todora na beka i to je to.
Romanista 101%

#2115 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by Romanista 101% »

Bazinga1234 wrote:Zukanovic je meni najgori bio večeras...
ne mogu da vjerujem da je ono uradio, igras, treniras citav zivot i napravis pocetnicku gresku i to nije prvi put
splinter

#2116 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by splinter »

Herr Flick wrote:
BlueBlood wrote:
We are on our way, Sarajevo all the way, how to get there i dont know, mislim da je tako
Kao da ubace i Ole Ole Sarajevo on the way, ne znam tačno sad, bio sam na Istoku, nekih desetak metara od njih, cijelo vrijeme pjevam ovu pjesmu, kako je pjevljiva, a i raja je naša počela pjevati. Dok smo izlazili sa stadiona cijelo vrijeme se čula, tek tada je nastao prabi delirijum kod njih.
Leverage

#2118 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by Leverage »

We're on the way, we're on the way
Sarajevo we're on the way
How do we get there I don't know, How do we get there I don't care
All I know is we're on the way

Ovako nešto.
north

#2119 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by north »

Ne kontam ove sto kao izmisljaju toplu vodu kad kazu ne mozemo sa A repkama se nositi..wau kakvo otkrice :oops: ..pa normalno da ne mozemo, svjestan je svako ko konta fudbal da smo limitirana ekipa za velike domete...sta ocekujete da se nosimo sa Spanijom, da Civic udara na Carvajala npr. :lol: ili da Zuka stavi u dzep Mbappea :mrgreen: ...Kenjamo bezveze, nas rang i jesu ekipe protiv ovih sjevernih iraca, Austrije, Turske i sl. ekipa a takvih je puno u svim grupama 2 i 3 sesira...tu je bitno da ne zaostajemo i da tu guramo dobro i Robi do sada 99% izvlaci najbolje i covjeku treba cestitati...kazem za sada....da ima Misketa, Spahica, Vedu i Lulica nema sumnje da bi 30% bili jaci i bolje igrali valjda to ne treba crtati...Dzeko i Pjanic pa praznina od 8 spratova pa ostali...da imamo jos kojeg pribliznog igraca tajve kvalitete na poziciji bekova npr. ili krila mi bi bili beton ekipa...ovako sasvim zadovoljavajuce ovo sto imamo do sada...Elem, Dzeko igrac utakmice jasno :thumbup: , ali Miretov drugi pas se ne vidja cesto...iz kakvog polozaja tijela onako dugu loptu dijeli :thumbup: ...majstorija i generalno je veceras napokon pravi bio....grehota bi bilo nakon svega ne zavrsiti prvi u grupi...ako sam dobro skontao to jedino u slucaju da izgubimo u Austriji dva razlike i da Austrija jos dobije zadnju u S.Irskoj...pa nije bas da je nemoguce pu pu :oops:
moa

#2120 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by moa »

svaka cast robertu na izmjenama. Cijenim to mnogo, mudro robi mudro.
BlueBlood

#2121 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by BlueBlood »

Edin H. wrote:
BlueBlood wrote:

We’re on our way,
We’re on our way,
Sarajevo all the way,
We’re on our way,
:thumbup:
klosar pravi

#2122 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by klosar pravi »

north wrote:Ne kontam ove sto kao izmisljaju toplu vodu kad kazu ne mozemo sa A repkama se nositi..wau kakvo otkrice :oops: ..pa normalno da ne mozemo, svjestan je svako ko konta fudbal da smo limitirana ekipa za velike domete...sta ocekujete da se nosimo sa Spanijom, da Civic udara na Carvajala npr. :lol: ili da Zuka stavi u dzep Mbappea :mrgreen: ...Kenjamo bezveze, nas rang i jesu ekipe protiv ovih sjevernih iraca, Austrije, Turske i sl. ekipa a takvih je puno u svim grupama 2 i 3 sesira...tu je bitno da ne zaostajemo i da tu guramo dobro i Robi do sada 99% izvlaci najbolje i covjeku treba cestitati...kazem za sada....da ima Misketa, Spahica, Vedu i Lulica nema sumnje da bi 30% bili jaci i bolje igrali valjda to ne treba crtati...Dzeko i Pjanic pa praznina od 8 spratova pa ostali...da imamo jos kojeg pribliznog igraca tajve kvalitete na poziciji bekova npr. ili krila mi bi bili beton ekipa...ovako sasvim zadovoljavajuce ovo sto imamo do sada...Elem, Dzeko igrac utakmice jasno :thumbup: , ali Miretov drugi pas se ne vidja cesto...iz kakvog polozaja tijela onako dugu loptu dijeli :thumbup: ...majstorija i generalno je veceras napokon pravi bio....grehota bi bilo nakon svega ne zavrsiti prvi u grupi...ako sam dobro skontao to jedino u slucaju da izgubimo u Austriji dva razlike i da Austrija jos dobije zadnju u S.Irskoj...pa nije bas da je nemoguce pu pu :oops:

A i smiješno je to kako se prsimo, dok nemamo puteve hljeba kako treba pola 50 posto mladih nezaposleno uostalom milion i 500 građana koji vole državu i opet ozbiljno kontamo da smo neki faktor u necemu..

Umjesto da smo na nebu zbog pobjeda protiv ovih ( kojih je više od nas u globalu ) koji su ispred nas u svakom pogledu o Austriji da ne pricam.. :D
Al' to je i car Bosne.
kiligonzales

#2123 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by kiligonzales »

studeni76 wrote:
kiligonzales wrote:

Realno mislim da bi pojedini trebali počet pratit Francusku
Nit je svako neprijatelj ko po tebi sere, niti je svako prijatelj ko te iz govana vadi.

Ova igra bez obzira na rezultat treba biti kritikovana, upravo da se greske anuliraju.
Edin H.

#2124 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by Edin H. »

BlueBlood wrote:
Edin H. wrote:
We’re on our way,
We’re on our way,
Sarajevo all the way,
We’re on our way,
:thumbup:
Kada smo bili u Belfastu zovnu nam Irac turu poslije tekme - 12 piva. :shock:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#2125 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by hrasno38 »

klosar pravi wrote:
north wrote:Ne kontam ove sto kao izmisljaju toplu vodu kad kazu ne mozemo sa A repkama se nositi..wau kakvo otkrice :oops: ..pa normalno da ne mozemo, svjestan je svako ko konta fudbal da smo limitirana ekipa za velike domete...sta ocekujete da se nosimo sa Spanijom, da Civic udara na Carvajala npr. :lol: ili da Zuka stavi u dzep Mbappea :mrgreen: ...Kenjamo bezveze, nas rang i jesu ekipe protiv ovih sjevernih iraca, Austrije, Turske i sl. ekipa a takvih je puno u svim grupama 2 i 3 sesira...tu je bitno da ne zaostajemo i da tu guramo dobro i Robi do sada 99% izvlaci najbolje i covjeku treba cestitati...kazem za sada....da ima Misketa, Spahica, Vedu i Lulica nema sumnje da bi 30% bili jaci i bolje igrali valjda to ne treba crtati...Dzeko i Pjanic pa praznina od 8 spratova pa ostali...da imamo jos kojeg pribliznog igraca tajve kvalitete na poziciji bekova npr. ili krila mi bi bili beton ekipa...ovako sasvim zadovoljavajuce ovo sto imamo do sada...Elem, Dzeko igrac utakmice jasno :thumbup: , ali Miretov drugi pas se ne vidja cesto...iz kakvog polozaja tijela onako dugu loptu dijeli :thumbup: ...majstorija i generalno je veceras napokon pravi bio....grehota bi bilo nakon svega ne zavrsiti prvi u grupi...ako sam dobro skontao to jedino u slucaju da izgubimo u Austriji dva razlike i da Austrija jos dobije zadnju u S.Irskoj...pa nije bas da je nemoguce pu pu :oops:

A i smiješno je to kako se prsimo, dok nemamo puteve hljeba kako treba pola 50 posto mladih nezaposleno uostalom milion i 500 građana koji vole državu i opet ozbiljno kontamo da smo neki faktor u necemu..

Umjesto da smo na nebu zbog pobjeda protiv ovih ( kojih je više od nas u globalu ) koji su ispred nas u svakom pogledu o Austriji da ne pricam.. :D
Al' to je i car Bosne.
Mi da pobjedimo bilo koga nasli bi se forumski sportski strucnjaci da nadju nesto o cemu ce palamuditi. Kada gubimo drvlje i kamenje, kada dobijamo ili da kazem ne gubimo evo 7-8 utakmicu za redom opet ne valja. Niko nije prokomentarisao kako su nasi momci veceeras ali i zadnjih utakmica na glavu skakali za loptom, igrali presing na protivnickoj polovini, kako nema izgubljene lopte, kako se bore itd itd.....et tu strucnjaci prije pisali....npr kako Dzeko ne trcfi dovoljno :lol: :lol: :lol: :lol: pa koliki neinsan moras biti pa tako nesto napisati. OK jeste Zuka danas bio losiji od ostale trojice ali su sva cetvorica igrali maksimalno koliko mogu, borili se, Sunjic i Vranjes su nadskakali ljude kojima je skok osnovni dio igre ali nece to niko pohvaliti nego ce se zakaciti za Vranjesevu tetovazi i Sunjicevog oca proslost.
Zato ovo sto si ti napisao je zaista pravi raritet normalnog i realnog kometara. Pa cak i uvijek relani North kaze "sta ocekujete da se nosimo sa Spanijom"? Pa moj North nosili smo se sa Spanijom kad je bila puno puno jaca i da joj nije bilo sudije dobili bi po usima u sred Spanije. Kad dodje na red Spanije, Njemacka, Brazil onda cemo o tome pricati a sad dobijemo ovo sto treba da dobijamo i cinjenica je nepobitna da je i te kako vec usvojena pas igra koja je iz utakmice u utakmicu sve bolja i bolja.
Post Reply