Crna hronika BH cesta

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
nadžak

#2101 Re: Crna hronika BH cesta

Post by nadžak »

UmaX wrote:Postrozit tehnicke, postrozit kriterije za vozacke. Postrozit kazne. I kako to uradit kad su tehnicki svi u pravilu u vlasnistvu osiguranja, kad ljekarski za vozacku spada na 2 lista papira koje ti nadlezna ustanova samo odstampa za 50KM, i kad sa vecim kaznama samo jos vise ide opcija mita?

Ne ide, uzalud je sve to.
NIšta od navedenog nije lijek za obijest!
Sinošnji ubica niti je psihički bolesnik niti mu je auto bilo tehnički neispravno. Ovo je još jedan tragični primjer obijesti u našem društvu a bogami, obijest se ne liječi lako. Ono je posljedica mnogih propusta svih učesnika u društvu, od porodice pa na dalje. Sad dolazi na naplatu sve ono što smo smatrali nebitnim da se ispravlja.
UmaX

#2102 Re: Crna hronika BH cesta

Post by UmaX »

nadžak wrote:
UmaX wrote:Postrozit tehnicke, postrozit kriterije za vozacke. Postrozit kazne. I kako to uradit kad su tehnicki svi u pravilu u vlasnistvu osiguranja, kad ljekarski za vozacku spada na 2 lista papira koje ti nadlezna ustanova samo odstampa za 50KM, i kad sa vecim kaznama samo jos vise ide opcija mita?

Ne ide, uzalud je sve to.
NIšta od navedenog nije lijek za obijest!
Sinošnji ubica niti je psihički bolesnik niti mu je auto bilo tehnički neispravno. Ovo je još jedan tragični primjer obijesti u našem društvu a bogami, obijest se ne liječi lako. Ono je posljedica mnogih propusta svih učesnika u društvu, od porodice pa na dalje. Sad dolazi na naplatu sve ono što smo smatrali nebitnim da se ispravlja.
Vec je poznat policiji zbog upotrebe narkotika. To je vec znacajna stavka. Osim toga, cim ga vidis sve ti je jasno.

Ljekarski za vozacku bi trebao ukljucivati i psiholosku procjenu.

Kazne za ovakvo nesto bi trebale biti drakonske. Kazne za nestajanje na pjesackom bi isto trebale biti drakonske. Policajci bi trebali biti u civilu. Npr. pjesacki prelaz (narocito neki pored skole), ako neko ne stane na pjesackom, policija u civilu to treba pribiljezit i opalit mu kaznu od 500KM. Pa da vidim vise ko nece stat. Drugi put kad ne stane, zatvor jarane, a to sto nemamo dovoljno zatvora, nek ih sami zatvorenici prave, taman.

Najgluplje su mi ove kontrole tipa, stane policijsko auto, upali rotaciona svjetla, te sa radarom nesto snima bejgi ide li ko brzo. To su gluposti, svako ziv tad uspori ako ne i ispod ogranicenja.

USK to ima makar za brzinu rijeseno, kamere lijepo poredaj i ciao. S tim da je tu problem lokacije kamere, trebalo bi ih stalno pomjerat jer lokalci znaju gdje su.
Last edited by UmaX on 08/12/2018 15:22, edited 1 time in total.
karanana

#2103 Re: Crna hronika BH cesta

Post by karanana »

Od sinoc ima jedno 6-7 mrtvih najmanje
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#2104 Re: Crna hronika BH cesta

Post by mk ultra »

Pa ukljucuje ljekarski pregled potpis psihologa, ali to se svede na potpis samo

Znam u ulici covjeka koji je 3 puta padao na tom testu za policajca, na kraju platio i eno ga radi... sve ce to na kraju da se vrati nekako
A tih 50, 100 sto uzme ljekar, policajac, administracija i ostali skupo poslije kosta, al ko konta o tome
Hehee brate 50km

Pošteni muslimani
UmaX

#2105 Re: Crna hronika BH cesta

Post by UmaX »

mk ultra wrote:Pa ukljucuje ljekarski pregled potpis psihologa, ali to se svede na potpis samo

Znam u ulici covjeka koji je 3 puta padao na tom testu za policajca, na kraju platio i eno ga radi... sve ce to na kraju da se vrati nekako
A tih 50, 100 sto uzme ljekar, policajac, administracija i ostali skupo poslije kosta, al ko konta o tome
Hehee brate 50km

Pošteni muslimani
To i velim, "ukljucuje". Ovakvim tipovima ja ne bih ni dao vozacku, nebitno sta psiholog ocijenio - dao bih im samo ako im treba za posao i ako ce poslodavac jamcit za njih. Ako pricamo o toj nekoj "posebnoj" skupini, ljudi sa kriminalnim dosjeom.

Al' hej, voze se i neregistirani auti, i bez vozacke, tako da...
Kiki_Musampa

#2106 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Kiki_Musampa »

escobar__ wrote:Naravno da je uzalud, bilo je riječi ovdje o tome. Sve te silne mjere koje uvode kao da poboljšaju sigurnost u saobraćaju samo dodatno služe za maltretiranje vozača koji poštuju saobraćajne propise i voze kao normalni ljudi - neandertalci i dalje rade šta hoće, ubijaju ljude na cesti i stvaraju problem.
Potpis, i ovo se odnosi na sve sfere zivota u BiH.
O'zone
Globalni moderator

#2108 Re: Crna hronika BH cesta

Post by O'zone »

Ovakve panjeve činjenica da nemaju vozački ili da ga nisu dobili neće zaustaviti u upravljanju vozilom. Niti će ga zaustaviti činjenica da je vozilo neregistrovano, tehnički neispravno...

On će njega voziti kako god okreneš. Možeš ti njemu pisat kazne, stotine, hiljade marka, panj ostaje panj....Panj možeš strpati i u zatvor ali panj će da odsluži kaznu i izađe. Pogodi kako će se ponašati kad izađe? Isto....
Naslovnica

#2109 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Naslovnica »

Jedino trajno oduzimanje automobila, bio tuđi ili njegov.
Svaki put.
Ludzak

#2110 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Ludzak »

Svi smo mi indirektni krivci ovih događaja. Dokle god se ne suočimo sa korumpiranošću sudstva i države. Ali ne, nama je važnije da li je skinuta yebena zastava pored Dodikovog kabineta.
Naslovnica

#2111 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Naslovnica »

Ja bogami nisam nikakav krivac, niti direktni niti indirektni.
Norm

#2112 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Norm »

O'zone wrote:Ovakve panjeve činjenica da nemaju vozački ili da ga nisu dobili neće zaustaviti u upravljanju vozilom. Niti će ga zaustaviti činjenica da je vozilo neregistrovano, tehnički neispravno...

On će njega voziti kako god okreneš. Možeš ti njemu pisat kazne, stotine, hiljade marka, panj ostaje panj....Panj možeš strpati i u zatvor ali panj će da odsluži kaznu i izađe. Pogodi kako će se ponašati kad izađe? Isto....
..moram replicirati, moze i te kako...jal panj radi? ne radi? od cega zivi pogotovo ako je poznat policiji? dila drogu? aha dzido malo mova, za koga? prati, lociraj oduzmi ... al jok unas je za koga dila? a za njeg...ne diraj ostaces bez posla...i kad ubije djete onda ga jos stite zbog njegovih ljudskih prava??? svakome se moze desiti nesreca, ali poznat policiji, dila, uziva narkotike, pije, i gazi...hebiga zakon unas nije isti za sve...zato odavle samo :run:
mk ultra

#2113 Re: Crna hronika BH cesta

Post by mk ultra »

Ludzak wrote:Svi smo mi indirektni krivci ovih događaja. Dokle god se ne suočimo sa korumpiranošću sudstva i države. Ali ne, nama je važnije da li je skinuta yebena zastava pored Dodikovog kabineta.
U ovakvom sistemu za sve se moze tacno u glavu naci krivac...

Mislis da je prvi put da je vozio ovako? Ne
Poznatih policiji na vrh glave

I onaj ejubovic, kaze vozao po hadzicima radio sta mu kurcu cejf
Zna se ko je kriv, policija koja ne smije nista osim normalnom covjeku traziti prvu pomoc na uvid da vide jel istekao rok.

Tovljene zivotinje, dzabe jedu, bleje u telefone i trckaraju samo po potrebi a i to slabo... u svakom dijelu ove drzave
Naslovnica

#2114 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Naslovnica »

......
Ludzak

#2115 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Ludzak »

mk ultra wrote:
Ludzak wrote:Svi smo mi indirektni krivci ovih događaja. Dokle god se ne suočimo sa korumpiranošću sudstva i države. Ali ne, nama je važnije da li je skinuta yebena zastava pored Dodikovog kabineta.

Zna se ko je kriv, policija koja ne smije nista osim normalnom covjeku traziti prvu pomoc na uvid da vide jel istekao rok.

Tovljene zivotinje, dzabe jedu, bleje u telefone i trckaraju samo po potrebi a i to slabo... u svakom dijelu ove drzave
Šta sudstvo radi ? Ništa.
Korumpirana država, korumpirano sudstvo. A mi biramo te korumpirane glavonje. Ne znamo se suočiti s tim problemima.
Ludzak

#2116 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Ludzak »

Naslovnica wrote:Ja bogami nisam nikakav krivac, niti direktni niti indirektni.
Svi smo mi indirektni krivci dokle god ležimo u toplijem domu,a oni nek nas gaze.
Naslovnica

#2117 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Naslovnica »

Opet ponavljam - nije moja indirektna krivica, nikako.
amar1994

#2118 Re: Crna hronika BH cesta

Post by amar1994 »

Naslovnica wrote:Opet ponavljam - nije moja indirektna krivica, nikako.
:thumbup:

krivica je smradova od ljudi koji se prodaju za 10KM :-) , minimalni rizik ;-)...care samo pare,samo biznis,minimalni rizik plis plis :bih: :run:

nista se nije promijenilo za 16god,tacnije 23,ako nije gore nije ni bolje..
mk ultra

#2119 Re: Crna hronika BH cesta

Post by mk ultra »

Ludzak wrote:
Naslovnica wrote:Ja bogami nisam nikakav krivac, niti direktni niti indirektni.
Svi smo mi indirektni krivci dokle god ležimo u toplijem domu,a oni nek nas gaze.
Pa vecini ovo odgovara, manjina su oni kojima to ne odgovara

Zalbe o prljavom zraku, zabrane vozilima, što si mu zabranio on je platio registraciju. Tim samo pokazuje koliko je glup. Bukvalno u pola europe to funkcionise, kod nas ne moze.
A narodu odgovara da moze da plati sve i svasta, tako da... jbg
amar1994

#2120 Re: Crna hronika BH cesta

Post by amar1994 »

Juce sam bas gledao zlatnu dolinu,isto sranje je i dan danas :thumbup:
Naslovnica

#2121 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Naslovnica »

Jebote, kod mene u BFazi svaki haustor ima svog dilera, gledaš ih u parkiću kada vrše primopredaje, SVE se zna i tako godinama, decenijama...
Kome prijaviti kada su svi u talu što se tiče droge, od vrha prema dnu?!
Možeš jedino najebati. 100%.
Ja mogu glasati i to je to. Da nešto ja dižem proteste, da podržavam, za koga, za šta? Za pun grad planski naseljenih papaka?! Ma vozdra ba.
Djeco, samo škola, engleski, njemački, matematika, informatika i razgulite odavde, za mene je kasno.
condy

#2122 Re: Crna hronika BH cesta

Post by condy »

amar1994 wrote:

Jest bas tako :-D i prije 16 godina sahtovi su bili posred ceste :-D Oca mu ko ono napravi :-D
condy

#2123 Re: Crna hronika BH cesta

Post by condy »

Ludzak wrote:
mk ultra wrote:

Šta sudstvo radi ? Ništa.
Korumpirana država, korumpirano sudstvo. A mi biramo te korumpirane glavonje. Ne znamo se suočiti s tim problemima.
A sta ti radis ???
amar1994

#2124 Re: Crna hronika BH cesta

Post by amar1994 »

condy wrote:
amar1994 wrote:

Jest bas tako i prije 16 godina sahtovi su bili posred ceste Oca mu ko ono napravi
Ludzak

#2125 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Ludzak »

condy wrote: A sta ti radis ???
Isto što i vi. Drkam ku. ac u toplom domu dok nam se događaju ovakve stvari ispred očiju. Zato sam se i oslovljavao sa MI, a ne VI.
Post Reply