gdje sam napisala vise,madner wrote:Dakle Tomislav je bajka ali je vise doprinjeo od Tite, koji je bio tu kada su formirane granice moderne Hrvatske. Sta reci, koji je ovo logicki sklop.
Tito definitivno nije doprinjeo nezavisnosti HR
gdje sam napisala vise,madner wrote:Dakle Tomislav je bajka ali je vise doprinjeo od Tite, koji je bio tu kada su formirane granice moderne Hrvatske. Sta reci, koji je ovo logicki sklop.
jeste, to niko ne negiramadner wrote:Inace Bosna je duze bila kraljevstvo i imala puno vecu autonomiju kada nije od susjeda, koji su bili znatno uze vezani vazali.
Connaisseur Karlin wrote:gdje sam napisala vise,madner wrote:Dakle Tomislav je bajka ali je vise doprinjeo od Tite, koji je bio tu kada su formirane granice moderne Hrvatske. Sta reci, koji je ovo logicki sklop.napisala sam DRGACIJE
![]()
zg1911 wrote:kišobran, računovodstvo, sladoled, nosorog, tlakomjer, dalekozor...pici wrote:da se neprica da i danle danas izmisljaju se hrvatoslovi da se ukinu te madjarizacijske rijeci... jebem ti macku, cetveronogno krzneno skakutalo...PUUUU
je li i onda bilo jalnih komentara? ili je khomhenthara?
licemjerno to sprdanje hrvatskog leksika, a korištenje gro riječi nastalih na isti način
hrvatski je kroz povijest uvijek koristio manje tuđica no ostale varijante zajedničkog nam jezika
Sta vam je ispran mozak.Connaisseur Karlin wrote:gdje sam napisala vise,madner wrote:Dakle Tomislav je bajka ali je vise doprinjeo od Tite, koji je bio tu kada su formirane granice moderne Hrvatske. Sta reci, koji je ovo logicki sklop.napisala sam DRGACIJE
![]()
madner,madner wrote:Sta vam je ispran mozak.Connaisseur Karlin wrote:gdje sam napisala vise,madner wrote:Dakle Tomislav je bajka ali je vise doprinjeo od Tite, koji je bio tu kada su formirane granice moderne Hrvatske. Sta reci, koji je ovo logicki sklop.napisala sam DRGACIJE
![]()
Objektivni problem diskusije na nasim forumima, kada se upari manjak znanja i visak emocija o nekom pitanju, pocnu se valjati gluposti.
pa nije bas licno povlacio granice, bilo je dilema i sukoba na internacionalnom nivou, a drugo, granicama nije nikad uspio izbrisati probleme Kosova i Metohije,jer se nije mogao suprostaviti Srbima , jest bio predjsenik, ali nije bio Bog, kao sto ga vi zamisljatemadner wrote:Tito je unitarnu kraljevinu pretvorio u federaciju i povukao granice svih nasljednica. Kao i omogucio ustavni okvir za nezavisnost. Ili mislis da su granice HR Tomislavove?
naravno, jer su prije njega Hrvati i Slovenci svojom borobom protiv Itlaijana uspjeli savucati svoje teritorije a na kojim je bio zabranjen njihov jezik, no granice pripadanja jednog dijela Istra hrvatima i drugo dijela Slovencima su prvo pokrenuli Austrijancipici wrote:a vrati stari diktator vekovnu istru matiCi...
a nidje mrskijeH talijana... mora da ih jadran progutaConnaisseur Karlin wrote:naravno, jer su prije njega Hrvati i Slovenci svojom borobom protiv Itlaijana uspjeli savucati svoje teritorije a na kojim je bio zabranjen njihov jezik, no granice pripadanja jednog dijela Istra hrvatima i drugo dijela Slovencima su prvo pokrenuli Austrijancipici wrote:a vrati stari diktator vekovnu istru matiCi...znaci, Tito je imao vec olakasne uslove za vracanje Istre
zimbambveamadner wrote:Kakvom borbom?
Zadar je 1939 bio dio koje drzave?
Italijanske, sto pitasmadner wrote:Kakvom borbom?
Zadar je 1939 bio dio koje drzave?
...ja mislim da je odgovorila, samo zamaskirano...dakle, dotičnoj dami nacija nije stvar genetike, kao eventualno tebi, nego osjećaja, a kad je tako onda je logično da se na njenom avataru ne može naći Mehmed III...on se, slijedom logike, može naći samo na tvome avataru...Fudo387 wrote:Pa ako ti je svejedno, sto ne stavis na avatar Mehmeda III, qrcis se necim sa cime objektivni nemas nikakve veze.
...možda Tito nije doprinjeo nezavisnosti Hrvatske, ali jeste njenog narodaConnaisseur Karlin wrote:gdje sam napisala vise,madner wrote:Dakle Tomislav je bajka ali je vise doprinjeo od Tite, koji je bio tu kada su formirane granice moderne Hrvatske. Sta reci, koji je ovo logicki sklop.napisala sam DRGACIJE
![]()
Ne moze, jedino ako su nas Irci okupirali, posto sam plav, crven i pjegav, tj. ruzan k'o lopov.Kaligula I wrote:...ja mislim da je odgovorila, samo zamaskirano...dakle, dotičnoj dami nacija nije stvar genetike, kao eventualno tebi, nego osjećaja, a kad je tako onda je logično da se na njenom avataru ne može naći Mehmed III...on se, slijedom logike, može naći samo na tvome avataru...Fudo387 wrote:Pa ako ti je svejedno, sto ne stavis na avatar Mehmeda III, qrcis se necim sa cime objektivni nemas nikakve veze.... logično...
...nevolja je, po hrvatskim nacionalistima, u tome što je Tito želio prosperitet svim južnim Slavenima, a ne samo Hrvatima...egoizmu nigdje kraja nemaConnaisseur Karlin wrote:naravno, jer su prije njega Hrvati i Slovenci svojom borobom protiv Itlaijana uspjeli savucati svoje teritorije a na kojim je bio zabranjen njihov jezik, no granice pripadanja jednog dijela Istra hrvatima i drugo dijela Slovencima su prvo pokrenuli Austrijancipici wrote:a vrati stari diktator vekovnu istru matiCi...znaci, Tito je imao vec olakasne uslove za vracanje Istre
...nipošto, nisu Jugoslaveni takvi kakvim ih ti doživljavaš...tvoj kompleks, tvoj problem, a tvoje i govnoFudo387 wrote:
Ne moze, jedino ako su nas Irci okupirali, posto sam plav, crven i pjegav, tj. ruzan k'o lopov.
Slobodni ti drekni ooooo poturiceeeee, k'o pravi jugosloven, nemoj se ustrucavati. Pokenjam ti se u gusle.
Nisi ti Jugoslovena u putu sreo, ti si druze obicni sRbov.Kaligula I wrote:...nipošto, nisu Jugoslaveni takvi kakvim ih ti doživljavaš...tvoj kompleks, tvoj problem, a tvoje i govnoFudo387 wrote:
Ne moze, jedino ako su nas Irci okupirali, posto sam plav, crven i pjegav, tj. ruzan k'o lopov.
Slobodni ti drekni ooooo poturiceeeee, k'o pravi jugosloven, nemoj se ustrucavati. Pokenjam ti se u gusle....istovari ga gdje ti je volja, zaboli me...
...i u pop psihologiju se razumiješFudo387 wrote:
Nisi ti Jugoslovena u putu sreo, ti si druze obicni sRbov.
Luđi sam ja šta se uopće obraćam trolu poput tebe, bez stava o ičemu, a prdi o svemupici wrote:zg1911 wrote:kišobran, računovodstvo, sladoled, nosorog, tlakomjer, dalekozor...pici wrote:da se neprica da i danle danas izmisljaju se hrvatoslovi da se ukinu te madjarizacijske rijeci... jebem ti macku, cetveronogno krzneno skakutalo...PUUUU
je li i onda bilo jalnih komentara? ili je khomhenthara?
licemjerno to sprdanje hrvatskog leksika, a korištenje gro riječi nastalih na isti način
hrvatski je kroz povijest uvijek koristio manje tuđica no ostale varijante zajedničkog nam jezika
ovo ti je sHo najcesce prevalisH preko jezika na tecHnom Rvackom![]()
baršun - pliš
bitanga - lijenčina, propalica
bunda - krzneni kaput
čardaš - mađarac
cipela - papuča, potkova
čizma - čižma
čopor - stado, rulja, jato
đilkoš - dripac
gumb - puce, dugme
hajduk[nedostaje izvor] - razbojnik
hahar - propalica, huligan
karika - veza, spona