Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Locked
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2101 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by pici »

mahala breka je ponosna na njegovu ulicu, eno kerČadi ko partizani iz šume napadaju nevino puČanstvo

KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#2102 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by KatarinaKosaca »

Tema postaje o Kati....dakle o Udbasu Dzemi se zna....
dale cooper

#2103 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by dale cooper »

KatarinaKosaca wrote:
dale cooper wrote:
Gledali su i mnogi drugi...nažalost. :sad: Svijet je prekasno shvatio koliko je zlo fašizam zaista bio.
Svijetu je oprosteno, Mustafi NE
Pa Mustafa je javno podržavao fašizam, Andrić i pored svih ovih sličica koje ovdje postavljaju
kao neki dokaz (koji to nije) to nikada nije uradio. Kao ni ostatak svijeta. Jedini grijeh je
što su svi kasno shvatili da se fašizmu jedino može oduprijeti silom.
insomnia78

#2104 Re: RE: Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by insomnia78 »

pici wrote:mahala breka je ponosna na njegovu ulicu, eno kerČadi ko partizani iz šume napadaju nevino puČanstvo

[emoji1] [emoji1] [emoji1]
LBVIEW

#2105 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati ško

Post by LBVIEW »

Kikibombona wrote:
ABH017 wrote:...
Vidi jaruga kako ni kod Bosnjaka ne fali zla i oholosti, potpune ravnodusnosti za rane drugih naroda. Ovi iz SDA nisu imali nikakav problem da dirnu u ranu Srba, Zidova, Roma i ostlih koji su bili zrtve ustaskog rezima. Potpuno su ravnodusni prema osjecajima navedenih.

I ovdje na forumu mozes vidjeti ultra nacionaliste i vjerske fanatike koji pravdaju, velicaju ili relativizuju ovaj sramni i uvrijedljivi cin, nazivanje skole po ustasi i promotoru zla, Mustafi Busuladzicu.

Bosnjaci su ispred Srba i Hrvata samo zato sto na ovakva nedjela dobar dio naroda negoduje. SDP, DF i NS su napustili sjednicu. I ovdje na forumu se mnogi suprostavljaju razmisljanjima pro-nacistickih forumasa. Nazalost, tamna strana je prevladala, ali se nadam i vjerujem da tako nece ostati u narednom periodu.
Mene zivo zanima sta bi se desilo ako bi ta ,kako ti onako teatralno kazes,tamna strana prevladala?Sankcije,izolacija,izrazavanje zabrinutosti,te apel svim stranama da ucine sve kako bi se nesporazumi prevazisli od strane OHR :-D ? :D Ne i de to tako druze u politici,imas primjer Srba i svega sto su cinili i dan danas cine,i reci mi dokle su to dogurali? Ispred su BiH na putu u EU,a niti su se odrekli zlocina,sto smo imali prilike nedavno vidjeti na primjeru sumske Skupstine i odlikovanju zlocinaca,ili recimo,rekonstrukciji zlocina na Kapiji,a u najavi je i onaj na Markalama,niti pretenzija prema tudim teritorijama-slucaj srbijanskih terorista u Crnoj Gori.Konacno se treba shvatiti da su moral,obzir prema drugima,fair-play u politici nepostojece kategorije i da vrijede ukoliko si dovoljno sposoban i jak da ih sprovedes.
Da ne spominjem vec poslovicnu licemjernost i primjenu dvostrukih arsinana na ovom forumu,gdje se i najmanji bosnjacki grijeh stavlja pod lupu i detaljno analizira,dok oni visestruko ozbiljnijii srpski ne zavrijeduju ni blizu toliko interesovanje uvazene forumske "ljevice".
dale cooper

#2106 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by dale cooper »

KatarinaKosaca wrote:
dale cooper wrote:Busuladžića ne treba ponovo streljati, samo mu ne treba davati pažnju i imenovati škole
i ulice po njemu. Pored toliko Bošnjaka iz tog vremena koji zaista zaslužuju sve hvalospjeve,
pored jednog Nurije, Meše ili Džeme, koji su kada je trebalo zajedno sa ostatkom slobodnog
svijeta bili protiv fašista i borili se za oslobođenje svoje zemlje od okupatora, ne bi trebalo
biti mjesta za likove poput Busuladžića.

A opravdavati to onima što rehabilituju Dražu ili što pokušavaju rehabilitovati Pavelića i NDH
je zapravo priznavanje poraza i prihvatanje retorike i igre veliko srpskog i hrvatskog nacionalizma.
Dzema na dusi ima vise mrtvih nego sto bi ih Busuladzic imao za deset zivota....ali jos jedan tabu
Jesi li ti postala svjesna da si počela relativizirati fašizam zbog svoje mržnje prema svemu
komunističkom? Čak i NOB koju su isti ti komunisti vodili i zbog koje ova zemlja uopšte postoji
u ovim granicama? Borba koja je priznata i od čitavog slobodnog svijeta? Saberi se bona.
Ja se slažem da se tokom komunističke vladavine dešavalo i mnogo sranja pa i zločina, ali
to ne može poništiti svjetlu i pravednu borbu u drugom svjetskom ratu.
ABH017

#2107 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by ABH017 »

Connaisseur Karlin wrote:
salik79 wrote:
ABH017 wrote:
Džaba kolutaš. Za Karlin možeš biti nacionalista ili neobrazovan, ako se ne slažeš sa njom.
Trećeg nema. Dobro si prošao, pa da ti nije rekla da nisi na njenom intelektualnom nivou.
NA NIVOU.

https://m.youtube.com/watch?v=UWuYZrEJx0w

Ljubi je majka! :mrgreen:
vas dvojica ste vernici,i zato volite sve sto je vezano za relgiju,pa tako i doticnog Mustafu

ali ste previse subjektivni ,jer se kosntanto odupirete cinjenici da su mnogi vjernici inteltualci bili na pogresnom mjestu u pogresno vrijeme,i da jesu javno izozili svoje misljenje protive jedngo naroda

Mustafa je javno izlozio svoje misljenje protiv Jevreja
Anric je javno rekao protiv Albanaca

spomeno si Rommela,eh pa njega postuju u njemackim vojnimkrugovima,jer nije ubijao ranjenike i zatvorenke poput ostalih nacista ,a imao je i sukobe sa Hitlerom,a za mene je i on obicni fasista nacista i ubica
Sad si se prosula k'o riža. Ja sam na ovoj temi jedno 5-6 puta ponovio da sam protiv toga da se škola nazove po Mustafi. Daleko od toga da podržavam način na koji je smaknut, ali on nije uopšte ličnost po kojoj treba da se da ime školi.
Em se izjašnjavao kao Hrvat (a ja to nisam, kao ni 99% djece u Dobroševićima), em je podržavao fašiste.
Ponekad pročitaj i tuđe postove, umjesto što se diviš liku u ogledalu ili svojim postovima.
Pokazala si da si puna predrasuda, jer svoje stavove donosiš na osnovu avatara ili čega već, ko zna.
LBVIEW

#2108 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by LBVIEW »

insomnia78 wrote:Pitaju l' za VRS
Ma kakvi,kazu ne treba navoditi vodu na Dudukov mlin. :D
miop

#2109 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by miop »

dale cooper wrote:
KatarinaKosaca wrote:
dale cooper wrote:
Gledali su i mnogi drugi...nažalost. :sad: Svijet je prekasno shvatio koliko je zlo fašizam zaista bio.
Pa Mustafa je javno podržavao fašizam, Andrić i pored svih ovih sličica koje ovdje postavljaju
kao neki dokaz (koji to nije) to nikada nije uradio. Kao ni ostatak svijeta. Jedini grijeh je
Ivo Andric (francuska sobarica) drugi slijeva, dvije godine se ne buni protiv fasista i uziva u epicentru nacizma...
Image
prisustvuje potpisivanju Trojnog pakta (sesti slijeva u naocalima)
Image
LBVIEW

#2110 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by LBVIEW »

dale cooper wrote:
KatarinaKosaca wrote:
dale cooper wrote:
Ma Andric je tamo bio u prolazu,a za one "upute" o tome kako treba postupati prema Albancima je kriv njegov dvojnik. :D
Connaisseur Karlin

#2111 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Connaisseur Karlin »

ABH017 wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
salik79 wrote:
Ljubi je majka! :mrgreen:
vas dvojica ste vernici,i zato volite sve sto je vezano za relgiju,pa tako i doticnog Mustafu

ali ste previse subjektivni ,jer se kosntanto odupirete cinjenici da su mnogi vjernici inteltualci bili na pogresnom mjestu u pogresno vrijeme,i da jesu javno izozili svoje misljenje protive jedngo naroda

Mustafa je javno izlozio svoje misljenje protiv Jevreja
Anric je javno rekao protiv Albanaca

spomeno si Rommela,eh pa njega postuju u njemackim vojnimkrugovima,jer nije ubijao ranjenike i zatvorenke poput ostalih nacista ,a imao je i sukobe sa Hitlerom,a za mene je i on obicni fasista nacista i ubica
Sad si se prosula k'o riža. Ja sam na ovoj temi jedno 5-6 puta ponovio da sam protiv toga da se škola nazove po Mustafi. Daleko od toga da podržavam način na koji je smaknut, ali on nije uopšte ličnost po kojoj treba da se da ime školi.
Em se izjašnjavao kao Hrvat (a ja to nisam, kao ni 99% djece u Dobroševićima), em je podržavao fašiste.
Ponekad pročitaj i tuđe postove, umjesto što se diviš liku u ogledalu ili svojim postovima.
Pokazala si da si puna predrasuda, jer svoje stavove donosiš na osnovu avatara ili čega već, ko zna.
aha,ipak ti smeta sto se izjasnjavao kao Hrvat,a ne znas ni razlog njegovog izjasnjavanja kao Hrvata :D

nisu predrasude,jer vsie puta sam sa tobom podjelila razlicitia misljenja ,i znam da si jako osjetljiv kad se pise o vjernicima i Bosanjcima :)
insomnia78

#2112 Re: RE: Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by insomnia78 »

LBVIEW wrote:
[emoji1] [emoji1] [emoji1] [emoji106]
Doduse kod njih su sad izbori pa je mozda i predizborna u pitanju
Hakiz

#2113 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Hakiz »

dale cooper wrote:
KatarinaKosaca wrote:
dale cooper wrote:Busuladžića ne treba ponovo streljati, samo mu ne treba davati pažnju i imenovati škole
i ulice po njemu. Pored toliko Bošnjaka iz tog vremena koji zaista zaslužuju sve hvalospjeve,
pored jednog Nurije, Meše ili Džeme, koji su kada je trebalo zajedno sa ostatkom slobodnog
svijeta bili protiv fašista i borili se za oslobođenje svoje zemlje od okupatora, ne bi trebalo

A opravdavati to onima što rehabilituju Dražu ili što pokušavaju rehabilitovati Pavelića i NDH
je zapravo priznavanje poraza i prihvatanje retorike i igre veliko srpskog i hrvatskog nacionalizma.
Dzema na dusi ima vise mrtvih nego sto bi ih Busuladzic imao za deset zivota....ali jos jedan tabu
Jesi li ti postala svjesna da si počela relativizirati fašizam zbog svoje mržnje prema svemu
komunističkom? Čak i NOB koju su isti ti komunisti vodili i zbog koje ova zemlja uopšte postoji
u ovim granicama? Borba koja je priznata i od čitavog slobodnog svijeta? Saberi se bona.
Ja se slažem da se tokom komunističke vladavine dešavalo i mnogo sranja pa i zločina, ali
Dobar odgovor.
pici

#2114 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by pici »

miop wrote:
Ivo Andric (francuska sobarica) drugi slijeva, dvije godine se ne buni protiv fasista i uziva u epicentru nacizma...
Image
Image

slučajni prolaznik
dale cooper

#2115 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by dale cooper »

miop wrote:
Image
Image
Postavio sam i ja sliku britanskog premijera iz tog vremena koji je imao kontakte sa Hitlerom,
a postoje i mnoge druge slike sa različitim stranim diplomatama, koje ne dokazuju apsolutno ništa.
Osim da se svijet nadao da će moći razgovorom i diplomatijom izbjeći rat.
Fudo387

#2116 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Fudo387 »

pici wrote:
miop wrote:
Image
Image

slučajni prolaznik
:lol:

Jarane, hoce li kod sdp omladinaca iko, ikad, maksuz ne'dje doc'? :D
ABH017

#2117 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by ABH017 »

Kikibombona wrote:
Vidi jaruga kako ni kod Bosnjaka ne fali zla i oholosti, potpune ravnodusnosti za rane drugih naroda. Ovi iz SDA nisu imali nikakav problem da dirnu u ranu Srba, Zidova, Roma i ostlih koji su bili zrtve ustaskog rezima. Potpuno su ravnodusni prema osjecajima navedenih.

I ovdje na forumu mozes vidjeti ultra nacionaliste i vjerske fanatike koji pravdaju, velicaju ili relativizuju ovaj sramni i uvrijedljivi cin, nazivanje skole po ustasi i promotoru zla, Mustafi Busuladzicu.

Bosnjaci su ispred Srba i Hrvata samo zato sto na ovakva nedjela dobar dio naroda negoduje. SDP, DF i NS su napustili sjednicu. I ovdje na forumu se mnogi suprostavljaju razmisljanjima pro-nacistickih forumasa. Nazalost, tamna strana je prevladala, ali se nadam i vjerujem da tako nece ostati u narednom periodu.
Pa vidi jaruga, ne znam na šta si replicirao, jer si stavio tačkice. Ja se potpuno slažem s tobom i s ponosom uvijek ističem prve rečenice iz tvog posljednjeg pasusa. Ponosim se s tim što kod Bošnjaka uvijek postoji neko ko drugačije razmišlja, a čiji glas se čuje.
Daj Bože da se u dogledno vrijeme pojavi neko takav i kod druga dva naroda. Neko ko će se usprotiviti nacionalizmu, fašizmu i šovinizmu.
Hakiz

#2118 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Hakiz »

ABH017 wrote:
Kikibombona wrote:

Pa vidi jaruga, ne znam na šta si replicirao, jer si stavio tačkice. Ja se potpuno slažem s tobom i s ponosom uvijek ističem prve rečenice iz tvog posljednjeg pasusa. Ponosim se s tim što kod Bošnjaka uvijek postoji neko ko drugačije razmišlja, a čiji glas se čuje.
Daj Bože da se u dogledno vrijeme pojavi neko takav i kod druga dva naroda. Neko ko će se usprotiviti nacionalizmu, fašizmu i šovinizmu.
Amin.

Doduše ima ih, ali malo, pa im se glas izgubi u galami ovih.
Last edited by Hakiz on 29/10/2016 22:32, edited 1 time in total.
KatarinaKosaca

#2119 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by KatarinaKosaca »

dale cooper wrote:
KatarinaKosaca wrote:

Nisam govorila o NOB ni o partizanskom pokretu, nego Udbasu Dzemalu Bijedicu. Ubio je vise ljudi nego sto bi Busuladzic za deset zivota. Niti je relativizacija, niti ima veze sa partizanskim pokretom u onom smislu kojim zelis predstaviti mrznja tj prezir prema ubojicama Udba —e nije = mrznja prema svemu komunistickom. Ali, ko je zlonamjeran ni da svaki post pocinjem rom recenicom nece pomoci
Last edited by KatarinaKosaca on 29/10/2016 22:35, edited 1 time in total.
LBVIEW

#2120 Re: RE: Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!je

Post by LBVIEW »

insomnia78 wrote:
LBVIEW wrote:
[emoji1] [emoji1] [emoji1] [emoji106]
Doduse kod njih su sad izbori pa je mozda i predizborna u pitanju
Aha. :-D Kad bolje razmislim to bi bilo i licemjerno jer ista pravila ne vaze za juznoamericke reakcionare,mogao bi se forumski ljevicar broj 1 i drug Bato naljutiti. :-D Da njega i liliPutina nema prosao bi onaj licemjerni prijedlog trulog zapada o rezoluciji.
ABH017

#2121 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by ABH017 »

Connaisseur Karlin wrote: aha,ipak ti smeta sto se izjasnjavao kao Hrvat,a ne znas ni razlog njegovog izjasnjavanja kao Hrvata :D

nisu predrasude,jer vsie puta sam sa tobom podjelila razlicitia misljenja ,i znam da si jako osjetljiv kad se pise o vjernicima i Bosanjcima :)
Ovim svojim postom si pokazala da sam bio u pravu.
Pročitaj ponovo i ponovo i ponovo....
Dok ne skontaš.
Ne znam šta radiš na forumu kad sve znaš, a mi ostali ne znamo ni koji su nečiji razlozi za nacionalno izjašnjavanje. Ne znamo ni koristiti google.
Nisam ja tvoj nivo, očigledno. Ti sve znaš. :lol:
KatarinaKosaca

#2122 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by KatarinaKosaca »

ABH017 wrote:
Connaisseur Karlin wrote: aha,ipak ti smeta sto se izjasnjavao kao Hrvat,a ne znas ni razlog njegovog izjasnjavanja kao Hrvata :D

Dok ne skontaš.
Ne znam šta radiš na forumu kad sve znaš, a mi ostali ne znamo ni koji su nečiji razlozi za nacionalno izjašnjavanje. Ne znamo ni koristiti google.
nece pomoci da cita dvije godine po 10000000x dnevno....jednostavno.memoguce
miop

#2123 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by miop »

dale cooper wrote:
miop wrote:
Image
Image
Postavio sam i ja sliku britanskog premijera iz tog vremena koji je imao kontakte sa Hitlerom,
a postoje i mnoge druge slike sa različitim stranim diplomatama, koje ne dokazuju apsolutno ništa.
Osim da se svijet nadao da će moći razgovorom i diplomatijom izbjeći rat.
Sigurno je i britanski premijer zivio dvije godine kod Hitlera, prisustvovao njegovom rodjendanu, prisustvovao pristupanju Britanije Trojnom paktu, gledao deportacije jevreja i SUTIO
pici

#2124 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by pici »

Fudo387 wrote:
pici wrote:
miop wrote:
Image
Image

slučajni prolaznik
:lol:

Jarane, hoce li kod sdp omladinaca iko, ikad, maksuz ne'dje doc'? :D

:mrgreen:
Connaisseur Karlin

#2125 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Connaisseur Karlin »

ABH017 wrote:

Dok ne skontaš.

ovo si napsiao
meni je smijesno da izbjegavas cinjenicu kad je rodjen :lol: ko su bili muslimani u popisu stnaovnistva u NDH :) ali tebi smeta :lol:
Locked