Zato sto mu je hanuma cionista.seln wrote:Leba ti?insomnia78 wrote:Da, valjda zato su arapski trgovci najduze trgovali robljem
Envoyé de mon SM-N910F en utilisant Tapatalk
A ruske "mrtve duse" ukinute tek poslije revolucije.
Zasto toliko mrzis islam?
Burkini, Evropa i demokratija
- salik79
#2101 Re: Burkini, Evropa i demokratija
-
Niemand
#2102 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Zapravo, i nije. Nikakav drugi par opanaka. Nekima je to zapravo poenta opanaka. Mrznja. Samo sto ja ne shvatam zasto otvoreno to i ne kazu?salik79 wrote: Eh, to je vec drugi par opanaka
-
Hakiz
#2103 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Pa je po istom principu islam jednako Arapi.salik79 wrote:Ne, nemam problema...Hakiz wrote:Ali sa druge strane vjerovatno nemaš problem ne odvojiti komunizam, posmatrati komunizam kroz od Staljina, Pola Pota, Mao Ce Dunga i slične.salik79 wrote:
Govirim o islamu i Kur'anu, ne o Arapima.
- Connaisseur Karlin
#2104 Re: Burkini, Evropa i demokratija
a iz koje drzave dolazi doticni sa tvog avatarasalik79 wrote:Recimo, ovaj insan sa moga avatara ga je cijeli zivot nosio i apsolutno bio sretan s njime. Uostalom, kao i zene koje izaberu da nose hidzab.Connaisseur Karlin wrote:
znam sigurn jednu cinjenicu: da vi muskarci muslimani ne bi bili sretni da nostie pokrivalo na glavi 24/7
- seln
#2105 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija
Ma jok...otkud bi...insomnia78 wrote:Kmetstvo u Rusiji nema nikakve veze sa arapskim vatanjem i prodavanjem robovaseln wrote:Leba ti?insomnia78 wrote:Da, valjda zato su arapski trgovci najduze trgovali robljem
Ono, ne smijes ici kuda hoces, raditi sta hoces a plodove tvog rada uzima drugi i ostavlja ti koliko da ne umres.
Kad mu se digne, naguzi ti zenu, a ti ganjas lisice po stepi i pravis se da ne vidis.
Nije govno, vec se neko posro....
- maraccana
#2106 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Evo ga opet o mržnji, ugroženosti... 
Kakvo je to samo licemjerstvo i obrtanje priče, reći da je mržnja - opravdano i argumentovano kritikovanje, zaostalih primitivnih načela poput pokrivanja žene jer predstavlja te nepravedni i diskriminirajući udar na njeno osnovno ljudsko pravo slobode i izbora da oblaći šta želi, a ne da ispašta i bude žrtva podivljalog mentalnog sklopa muškarca.
Pa mislim, dokle sa tim izvalama o mržnji i ugroženosti...
Kakvo je to samo licemjerstvo i obrtanje priče, reći da je mržnja - opravdano i argumentovano kritikovanje, zaostalih primitivnih načela poput pokrivanja žene jer predstavlja te nepravedni i diskriminirajući udar na njeno osnovno ljudsko pravo slobode i izbora da oblaći šta želi, a ne da ispašta i bude žrtva podivljalog mentalnog sklopa muškarca.
- insomnia78
#2107 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija
Nisko, glupo, nepotrebno i netacnosalik79 wrote:Zato sto mu je hanuma cionista.seln wrote:Leba ti?insomnia78 wrote:Da, valjda zato su arapski trgovci najduze trgovali robljem
- insomnia78
#2108 Re: Burkini, Evropa i demokratija
I sta se to, konkretno kod islama ili muslimana kao i kod bilo koje druge religije ima voliti?
Koja je to osobina vjernika u koju bi se covjek zaljubio?
- seln
#2109 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Halo, ba, koji je tebi vise?insomnia78 wrote:I sta se to, konkretno kod islama ili muslimana kao i kod bilo koje druge religije ima voliti?
NE MORAS VOLITI!!!
Ali moras shvatiti da postoji velika kvalitativna razlika izmedju voliti i mrziti.
Ne moras voliti ni muslimane ni islam, dovoljno je da prihvatis njihovu egzistenciju i ne pokazujes previse antipatije.
I najvaznije - ne uzimati sebi za pravo da osudjujes njihov nacin oblacenja ili ponasanja, toliko dugo dok ne krse zakone.
- insomnia78
#2110 Re: Burkini, Evropa i demokratija
A dje sam ja to konkretno uradio?
- seln
#2111 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Jebote, ovo kao kad bi Mladic pitao, sta je on konkretno uradio protiv Bosnjaka....insomnia78 wrote:A dje sam ja to konkretno uradio?
Citavu temu ne radis nista drugo osim demonstarcije antipatije prema islamu i muslimanima..
i onda me pitas gdje si ti to konkretno uradio.
Ti se haman zajebavas?
- salik79
#2112 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Iz Irana, a moze i Afganistana, svejedno. Bio je sufija, ibn Arebijevske orjentacije, Dzaferijskog mezheba. I nosio je pokrivalo (ne iskljucivo turban) na glavi cijeli svoj zivot. Eto, sta sad?! Recimo, moja zena haman cijeli zivot klanja, a nije pokrivena...A ni one koje su pokrivene ne nose hidzab 24/7 kao sto ti tvrdis...Connaisseur Karlin wrote:a iz koje drzave dolazi doticni sa tvog avatarasalik79 wrote:Recimo, ovaj insan sa moga avatara ga je cijeli zivot nosio i apsolutno bio sretan s njime. Uostalom, kao i zene koje izaberu da nose hidzab.Connaisseur Karlin wrote:
znam sigurn jednu cinjenicu: da vi muskarci muslimani ne bi bili sretni da nostie pokrivalo na glavi 24/7Afganistan? a, ako je doticni iz Irana,tamo crni turban ne nose Suniti vec Shiti
Mnogi muskarci u svijetu nose turban kao simbol drustvenog statusa ili specificne lokacije zivljenja,ali ga ne nose konstatno kao sto zene nose hidzab! Turban ne nose evropski muslimani
![]()
ne zelite sebi priznati,da nije u skladu sa ljudskom prirodom nostiti nesto na glavi 24/7
Sumanjam da i ti nosis 24/7 nekakvo pokrivalo na glavi jer si 100% vjernik
-
dezurni_ucenik
#2113 Re: Burkini, Evropa i demokratija
insomnia78 wrote: Koja je to osobina vjernika u koju bi se covjek zaljubio?
Vidis tako isto razmislja i Kim Yong-un. Za posjedovanje biblije salje te u logor. Sto neko napisa kad pobrisete sve religije ostaju Sjeverna Koreja, ostaju ideologije jednog Stalina, Yong-una, Enver Hodze, Mao CeTunga.
- insomnia78
#2114 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija
Eto ga, sad sam osim sto mi je zena jevrejka zasluzio i poredjenje sa Mladicemseln wrote:Jebote, ovo kao kad bi Mladic pitao, sta je on konkretno uradio protiv Bosnjaka....insomnia78 wrote:A dje sam ja to konkretno uradio?
Citavu temu ne radis nista drugo osim demonstarcije antipatije prema islamu i muslimanima..
Ti se haman zajebavas?
- salik79
#2115 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija
U pravu si, halali.insomnia78 wrote:Nisko, glupo, nepotrebno i netacnosalik79 wrote:Zato sto mu je hanuma cionista.seln wrote: Leba ti?
-
Hakiz
#2116 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Pa, još za vrijeme rata su muslimani počeli provocirati djevojke u minjacima. U Sarajevu su nakon rata počeli sprejevima prefarbavati reklamne panoe za kreme za sunčanje (žene u bikinijima), parfeme (žena u grudnjaku i muškarac golog torza u zagrljaju) i slične. Da bi kulminiralo poznatim slučajevima napada na one dvije djevojke u minjacima i napada na queer festival.seln wrote:Halo, ba, koji je tebi vise?insomnia78 wrote:I sta se to, konkretno kod islama ili muslimana kao i kod bilo koje druge religije ima voliti?
NE MORAS VOLITI!!!
Ali moras shvatiti da postoji velika kvalitativna razlika izmedju voliti i mrziti.
Ne moras voliti ni muslimane ni islam, dovoljno je da prihvatis njihovu egzistenciju i ne pokazujes previse antipatije.
I najvaznije - ne uzimati sebi za pravo da osudjujes njihov nacin oblacenja ili ponasanja, toliko dugo dok ne krse zakone.
Toliko o obavezi prihvatanja prava na ponašanje sve dok se ne krši zakon.
Malo licemjerno, ali tako to inače biva. Svako bi za sebe prava, ali da ih ne da onima koji mu se ne sviđaju.
- seln
#2117 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija
To prvo ti ja nisam rekao.insomnia78 wrote:Eto ga, sad sam osim sto mi je zena jevrejka zasluzio i poredjenje sa Mladicemseln wrote:Jebote, ovo kao kad bi Mladic pitao, sta je on konkretno uradio protiv Bosnjaka....insomnia78 wrote:A dje sam ja to konkretno uradio?
Ti se haman zajebavas?
To drugo nije poredjenje vasih djela, vec pristupa istini.
- seln
#2118 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Takve "muslimane" bih ja prvi napucao nogom u prkno da odlete do Arabije.Hakiz wrote:Pa, još za vrijeme rata su muslimani počeli provocirati djevojke u minjacima. U Sarajevu su nakon rata počeli sprejevima prefarbavati reklamne panoe za kreme za sunčanje (žene u bikinijima), parfeme (žena u grudnjaku i muškarac golog torza u zagrljaju) i slične. Da bi kulminiralo poznatim slučajevima napada na one dvije djevojke u minjacima i napada na queer festival.seln wrote:Halo, ba, koji je tebi vise?insomnia78 wrote:I sta se to, konkretno kod islama ili muslimana kao i kod bilo koje druge religije ima voliti?
NE MORAS VOLITI!!!
Malo licemjerno, ali tako to inače biva. Svako bi za sebe prava, ali da ih ne da onima koji mu se ne sviđaju.
- tututuuuu
#2119 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Zar ti ono nisi pisao na ovoj temi kako se i u nacistickoj Njemackoj postovao zakon?seln wrote:Halo, ba, koji je tebi vise?insomnia78 wrote:I sta se to, konkretno kod islama ili muslimana kao i kod bilo koje druge religije ima voliti?
NE MORAS VOLITI!!!
Jednostavno je zakon promijeniti. Evo, zakon koji zabranjuje nosenje burkinija po plazama, sto vrlo lako i bude. Onda ce biti O.K. osudjivati?
Last edited by tututuuuu on 03/09/2016 17:30, edited 2 times in total.
-
Hakiz
#2120 Re: Burkini, Evropa i demokratija
I kako vidimo kompletna EU je primjer za to. Kako tamo nisu na vlasti religije, ili nemaju vjerske zakone, niti vjera određuje glavninu društvenog života sve su zemlje EU pod komunističkim dikataturama.dezurni_ucenik wrote:insomnia78 wrote: Koja je to osobina vjernika u koju bi se covjek zaljubio?
Vidis tako isto razmislja i Kim Yong-un. Za posjedovanje biblije salje te u logor. Sto neko napisa kad pobrisete sve religije ostaju Sjeverna Koreja, ostaju ideologije jednog Stalina, Yong-una, Enver Hodze, Mao CeTunga.
-
dezurni_ucenik
#2121 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Hakiz wrote:I kako vidimo kompletna EU je primjer za to. Kako tamo nisu na vlasti religije, ili nemaju vjerske zakone, niti vjera određuje glavninu društvenog života sve su zemlje EU pod komunističkim dikataturama.dezurni_ucenik wrote:insomnia78 wrote: Koja je to osobina vjernika u koju bi se covjek zaljubio?
Bojim se da se nismo bas najbolje razumijeli. Procitaj jos jednom ziv bio.
-
Niemand
#2122 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Jes ti onaj pripadnik ateizma?maraccana wrote:Evo ga opet o mržnji, ugroženosti...
- Connaisseur Karlin
#2123 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Pa osoba sa tvog avatara je nosio je pokrivalo kao drustveni status,ne iskljucivo jer je nosio Muhamed a.s. ili jer je to muslimanski obicaj ( a nravno da nije)salik79 wrote:Iz Irana, a moze i Afganistana, svejedno. Bio je sufija, ibn Arebijevske orjentacije, Dzaferijskog mezheba. I nosio je pokrivalo (ne iskljucivo turban) na glavi cijeli svoj zivot. Eto, sta sad?! Recimo, moja zena haman cijeli zivot klanja, a nije pokrivena...A ni one koje su pokrivene ne nose hidzab 24/7 kao sto ti tvrdis...Connaisseur Karlin wrote:a iz koje drzave dolazi doticni sa tvog avatarasalik79 wrote: Recimo, ovaj insan sa moga avatara ga je cijeli zivot nosio i apsolutno bio sretan s njime. Uostalom, kao i zene koje izaberu da nose hidzab.Afganistan? a, ako je doticni iz Irana,tamo crni turban ne nose Suniti vec Shiti
Mnogi muskarci u svijetu nose turban kao simbol drustvenog statusa ili specificne lokacije zivljenja,ali ga ne nose konstatno kao sto zene nose hidzab! Turban ne nose evropski muslimani
![]()
ne zelite sebi priznati,da nije u skladu sa ljudskom prirodom nostiti nesto na glavi 24/7
Sumanjam da i ti nosis 24/7 nekakvo pokrivalo na glavi jer si 100% vjernik
Maramu su nosile a i danas nose zene i u drugim religjskim grupama,a to znaci,da marama nije tipican muslimmanki obicaj ,vec je nosenje marame tradicija u patrijaharlnim kulturama ,danas u vrlo izoloranim komunama,a odjevni predmet ima istu funkciju stoljecima kao i nosenje kape na glavi. Sinoc sma postavila link kao i zasto su odredjeni obicaji oblacenja usvojeni u relgijama.
Tvoja zena je logicno reagirala: nema potrebu da obiljezava svoju religjsku pripdnost scijelom svijetu,za nju je njeno vjerovanje iskljucivo njen svijet ,i to postujem
Znam vlro dobro,kad ne nose hidzab,imam prijateljicu koja nosi hidzba,porijkelom iz Palestine,zijvela 15 godina u Njemackoj,sad u SAD , i upravo razmislja o skidanju marame ,jer ,mi smo je par puta pitali i priznala je da sve manje vidi smisao nosenja marame. Pa ne skidaju zene marame bez razloga
U BIH su zene pocele masovno nositi marame iz niza razloga,upravo radi rata,drusveno-politicikh zbivanja,svega pomalo. Sutra ili za deceniju ce ih pola skinuti maramu,to ti garantujem.
- salik79
#2124 Re: Burkini, Evropa i demokratija
seln wrote:Takve "muslimane" bih ja prvi napucao nogom u prkno da odlete do Arabije.Hakiz wrote:Pa, još za vrijeme rata su muslimani počeli provocirati djevojke u minjacima. U Sarajevu su nakon rata počeli sprejevima prefarbavati reklamne panoe za kreme za sunčanje (žene u bikinijima), parfeme (žena u grudnjaku i muškarac golog torza u zagrljaju) i slične. Da bi kulminiralo poznatim slučajevima napada na one dvije djevojke u minjacima i napada na queer festival.seln wrote: Halo, ba, koji je tebi vise?
NE MORAS VOLITI!!!
Plus sto su takvi apsolutna manjina, a oni to vrlo rado preslikavaju na sve muslimane. Hocemo li, tom logikom, preslikati i na sve muslimane i islam sto muslimani kolju muslimane po Siriji?! A sto je najveca ironija u svemu tome je to da su oni koji izvoze, finansiraju i propagiraju tu ideologiju najodaniji saveznici "slobodnog" i "demokratskog" zapada.
- tututuuuu
#2125 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Upravo to i je stvar ovih burkinija i sl. Jer ljudi to sve vise vide kao radikalizam koji se krije ispod "vjerskih prava" a ne tek nekakvo slobodno upraznjavanje vjerskih i inih obicaja.Hakiz wrote:Pa, još za vrijeme rata su muslimani počeli provocirati djevojke u minjacima. U Sarajevu su nakon rata počeli sprejevima prefarbavati reklamne panoe za kreme za sunčanje (žene u bikinijima), parfeme (žena u grudnjaku i muškarac golog torza u zagrljaju) i slične. Da bi kulminiralo poznatim slučajevima napada na one dvije djevojke u minjacima i napada na queer festival.seln wrote:Halo, ba, koji je tebi vise?insomnia78 wrote:I sta se to, konkretno kod islama ili muslimana kao i kod bilo koje druge religije ima voliti?
NE MORAS VOLITI!!!
Ne zavaram se da debela vecina tih sto nose burke, nikabe, burkinije, te njihova rodbina ne bi odmah zabranila sve ostalo sto po njima nije u skladu s islamom,, bez obzira na sve druge i njihove obicaje i prava, samo kad bi mogli. Nije citav B. istok otisao u qurac zato sto su "religiozni" postovali one "nereligiozne" i drugacije.