Prosla su vremena kada je Avaz bio sluzbeno glasilo SDA, moraju i oni od neceg zivjeti.Samprotivsviju wrote:
Poznanik mi je pricao dok je radio u jednoj nasoj poznatijoj firmi....stigao dopis u kojem je teks koji bi trebao izaci sutra u Avazu
Dole stoji kontakt i broj telefona
Naravno dosta raje nazvove da vidi zasto takav tekst i neistine zele objaviti...dobija sljedeci odgovor...Ako uplatis kakvu reklamicu povuce oni svije veze u urednistvu i nece objaviti clanak
Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
- Arteta
#2101 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
- Banksy
#2102 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Jesu li vlasnik Klixa i Slobodne Bosne isto lice?
Potpredsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH (VSTV) Ružica Jukić podnosi prijavu Uredu disciplinskog tužioca VSTV-a i Tužilaštvu FBiH protiv nepoznatih lica iz Suda, Tužilaštva ili Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH zbog kršenja Zakona o krivičnom postupku BiH.
Na taj korak se odlučila jer su određenim medijima ustupljeni transkripti presretnutih razgovora i zbog omogućavanja snimanja sudskih ročišta u slučaju koji je pokrenut protiv lidera SBB-a Fahrudina Radončića i još nekim procesima.
- Sud je dozvolio snimanje i prisustvo javnosti na ročištu za određivanje pritvora Radončiću iako to zakon zabranjuje jer je istraga tajni postupak. To pitanje otvoriću i na narednoj sjednici VSTV-a. Ako VSTV niti iko drugi ni poslije toga ne podnesu prijave protiv odgovornih, podnijeću ih ja - kaže Jukić.
Dodala je da je javnost smjela da zna samo ko je uhapšen, gdje se nalazi, da će biti održano ročište i da li je predložen pritvor.
- Zanimljivo je da po pravilu samo jedan medij, odnosno portal, uvijek posjeduje taj tajni zakonom zaštićeni materijal - kaže Jukić i dodaje da odredbe u zakonu treba da spriječe da putem medija bude formirano javno mnjenje koje unaprijed osuđuje osumnjičenog.
- dust in the wind
#2103 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
heheheh. dobro zapažanje.Matzan wrote:Ne znam je li ikad postojala vruća tema na forumu na kojoj od 84 nakucane strane nema gotovo nikakvog konflikta, jačeg sukobljavanja mišljenja i intervencije moderacije?
Očito da je više-manje sve jasno kad je u pitanju "ljubav" prema ovakvim i sličnim likovima.
- eltroxin
#2104 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Jeli ovo ona Dženana Čamdžić?
- General War
#2105 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Eno duduci potisuju peticiju za pustanje fahra kod kina centar u tuzli

- ultima_palabra
#2106 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Nikad nije Fahro imao neku podršku ovdje... vidio bi drame da padne Bakir ili Zlatko.Matzan wrote:Ne znam je li ikad postojala vruća tema na forumu na kojoj od 84 nakucane strane nema gotovo nikakvog konflikta, jačeg sukobljavanja mišljenja i intervencije moderacije?
Očito da je više-manje sve jasno kad je u pitanju "ljubav" prema ovakvim i sličnim likovima.
Uostalom, ja nikad nisam skontao ko su njegovi glasači, osim Sandžaklija (ne svih)? Avaz ne zapošljava puno ljudi, SBB nema puno uhljeba po institucijama... ne kontam ko su ljudi uopšte.
- Dozer
#2107 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
@eblo mater...sto ovako nisu potpisivali peticiju da se objave rezultati istrage o Mahiru...
Gdje su te famozne Zelene beretke na ulicama s borcima, penzionerima, djecom?
Ma...ovdje sto prije treba strovaliti kakvu nuklearku... napraviti livadu, oplodjenu djubretom koje je nastalo raspadanjem maloumnika koji su tu zivjeli, i vozdra...
Gdje su te famozne Zelene beretke na ulicama s borcima, penzionerima, djecom?
Ma...ovdje sto prije treba strovaliti kakvu nuklearku... napraviti livadu, oplodjenu djubretom koje je nastalo raspadanjem maloumnika koji su tu zivjeli, i vozdra...
Last edited by Dozer on 29/01/2016 15:31, edited 1 time in total.
- Toffee karamela
#2108 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Mislim da nisi u pravu. Ovi drugi su previše zabavljeni svojim jadom da bi sad imali živaca i kuveta da se preganjaju preko tastature. Ili im je pozlilo fizički poput Dautbašiću. Ili oštre koplja i glancaju čizme za ulicu ko Švrakići. Svijet im se ruši, kome je sad do foruma?Matzan wrote:Ne znam je li ikad postojala vruća tema na forumu na kojoj od 84 nakucane strane nema gotovo nikakvog konflikta, jačeg sukobljavanja mišljenja i intervencije moderacije?
- Matzan
#2109 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Banksy wrote:Jesu li vlasnik Klixa i Slobodne Bosne isto lice?
Potpredsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH (VSTV) Ružica Jukić podnosi prijavu Uredu disciplinskog tužioca VSTV-a i Tužilaštvu FBiH protiv nepoznatih lica iz Suda, Tužilaštva ili Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH zbog kršenja Zakona o krivičnom postupku BiH.
Na taj korak se odlučila jer su određenim medijima ustupljeni transkripti presretnutih razgovora i zbog omogućavanja snimanja sudskih ročišta u slučaju koji je pokrenut protiv lidera SBB-a Fahrudina Radončića i još nekim procesima.
- Sud je dozvolio snimanje i prisustvo javnosti na ročištu za određivanje pritvora Radončiću iako to zakon zabranjuje jer je istraga tajni postupak. To pitanje otvoriću i na narednoj sjednici VSTV-a. Ako VSTV niti iko drugi ni poslije toga ne podnesu prijave protiv odgovornih, podnijeću ih ja - kaže Jukić.
Dodala je da je javnost smjela da zna samo ko je uhapšen, gdje se nalazi, da će biti održano ročište i da li je predložen pritvor.
- Zanimljivo je da po pravilu samo jedan medij, odnosno portal, uvijek posjeduje taj tajni zakonom zaštićeni materijal - kaže Jukić i dodaje da odredbe u zakonu treba da spriječe da putem medija bude formirano javno mnjenje koje unaprijed osuđuje osumnjičenog.
I ja sam primjetio da prepisuju jedni od drugih.
Nekad koju minutu prije vruću vijest objavi SB, drugom prilikom klix.
Vezano za ovaj transkript, čini mi se da je klix prvi objavio isti.
Eto im izgleda ponovo belaja u kući.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2110 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
SBB ima dosta onih koji su razocarani u SDA, SDP ili DF i kao traze neke promjene
Al fakat je ovaj narod lud, nema pametnijeg posla nego potpisuje peticije za pustanje Radoncica
Al fakat je ovaj narod lud, nema pametnijeg posla nego potpisuje peticije za pustanje Radoncica
-
hajducka travica
#2111 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Vjerovatno su nasli dosta onih koji su za pedeset maraka glasali na izborima.ultima_palabra wrote:Nikad nije Fahro imao neku podršku ovdje... vidio bi drame da padne Bakir ili Zlatko.Matzan wrote:Ne znam je li ikad postojala vruća tema na forumu na kojoj od 84 nakucane strane nema gotovo nikakvog konflikta, jačeg sukobljavanja mišljenja i intervencije moderacije?
Uostalom, ja nikad nisam skontao ko su njegovi glasači, osim Sandžaklija (ne svih)? Avaz ne zapošljava puno ljudi, SBB nema puno uhljeba po institucijama... ne kontam ko su ljudi uopšte.
-
Nikolai Stavrogin
#2112 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Ima li đe online peticija da se potpiše?Tomahawk11 wrote:SBB ima dosta onih koji su razocarani u SDA, SDP ili DF i kao traze neke promjene![]()
- Mlohavi
#2113 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Nije mi poznato, al' sve kontam da su mogli uzeti jos koju stotinu da je bila neka zenska.eltroxin wrote: Jeli ovo ona Dženana Čamdžić?
- Banksy
#2114 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Ili je sve iz jednog izvora. Ako je vlasnik isti, kako čaršija priča, onda se pomalo bistri šta i ko ... A priča o kafi Čampare i Komšića izgleda i nije bomba.Matzan wrote:I ja sam primjetio da prepisuju jedni od drugih.Banksy wrote:Jesu li vlasnik Klixa i Slobodne Bosne isto lice?
Nekad koju minutu prije vruću vijest objavi SB, drugom prilikom klix.
Vezano za ovaj transkript, čini mi se da je klix prvi objavio isti.
Eto im izgleda ponovo belaja u kući.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2115 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Samo ako si porijeklom iz Sandzaka, a nisi trenutno u BiHNikolai Stavrogin wrote:Ima li đe online peticija da se potpiše?Tomahawk11 wrote:SBB ima dosta onih koji su razocarani u SDA, SDP ili DF i kao traze neke promjene![]()
Avaz ekipa radi punom parom na tome, budi spreman
- JThomas
#2116 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
malo kratkovidni, a razočarani i ogorčeni na SDA. sandžaklije listom glasaju za samu SDA, oni nemaju razloga da budu razočarani u nju 
-
dječak sa šibicama
#2117 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Koliko ja to kuzim, SBB-ovci su ili SDA-ovci kojima je prosao voz pa se nisu "snasli" u SDA vaktu, ili novopeceni koji su osjetili miris para i polozaja kroz Fahrinu stranku.ultima_palabra wrote:Nikad nije Fahro imao neku podršku ovdje... vidio bi drame da padne Bakir ili Zlatko.Matzan wrote:Ne znam je li ikad postojala vruća tema na forumu na kojoj od 84 nakucane strane nema gotovo nikakvog konflikta, jačeg sukobljavanja mišljenja i intervencije moderacije?
Najbolji primjer je nas legendarni pjevac Rizzo Ruza, skuzio momcina da nema vajde od pjevanja, usao u SBB na lokalnim izborima, i u par mjeseci sredi mu stranacki kolega Hadzibajric ekskluzivnu lokaciju na Kovacima za cvjecaru Sarajevska Ruza. Gdje ces bolje mjesto za cvjecaru od Kovaca, onoliko sehidsko mezarje.
- Banksy
#2118 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Vjerujem da je zabavljen puno većim brigama.JoseMujica wrote:
aaaa kad Don Neonko bude pado to če ljudi biti spektakl
a mogo bi lako Don Neonko sjutra na ulicu izač pošto je on Tornjakov saborac
- JThomas
#2119 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
realno, ne znam mogu li aktivno članstvo, zaposleni avaza i drugih firmi i njihove familije sve skupa izaći na nekoliko hiljada. a 120.000 glasova ipak nije malo kod nas.dječak sa šibicama wrote:
Koliko ja to kuzim, SBB-ovci su ili SDA-ovci kojima je prosao voz pa se nisu "snasli" u SDA vaktu, ili novopeceni koji su osjetili miris para i polozaja kroz Fahrinu stranku.
Najbolji primjer je nas legendarni pjevac Rizzo Ruza, skuzio momcina da nema vajde od pjevanja, usao u SBB na lokalnim izborima, i u par mjeseci sredi mu stranacki kolega Hadzibajric ekskluzivnu lokaciju na Kovacima za cvjecaru Sarajevska Ruza. Gdje ces bolje mjesto za cvjecaru od Kovaca, onoliko sehidsko mezarje.
-
Nikolai Stavrogin
#2120 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Ako dočekam "Nevin čovjek 5. dan u zatvoru" na naslovnici, srce će me strefiti. Ne podnosim nepravdu.Tomahawk11 wrote:Samo ako si porijeklom iz Sandzaka, a nisi trenutno u BiHNikolai Stavrogin wrote:Ima li đe online peticija da se potpiše?Tomahawk11 wrote:SBB ima dosta onih koji su razocarani u SDA, SDP ili DF i kao traze neke promjene![]()
Al fakat je ovaj narod lud, nema pametnijeg posla nego potpisuje peticije za pustanje Radoncica![]()
Avaz ekipa radi punom parom na tome, budi spreman
Ima da naspem goriva i odvezem do prve lokacije đe se skupljaju potpisi.
Fahrudin je toliko dobar čovjek, treba samo pogledati kako tretira svoje zaposlenike, koliko rade, koliku platu imaju (čuo sam oko 700, tako nešto), kamoli druge sfere u koje je zalazila njegova plemenita ruka.
Budimo ruka spasa za našeg Fahrudina Srbina, ne budimo ruka ponora.
FREE FAHRO!!
Last edited by Nikolai Stavrogin on 29/01/2016 16:06, edited 1 time in total.
-
dječak sa šibicama
#2121 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Sjedim neki dan u nekom drustvu, bjese tema Radoncic i hapsenje, jedan lik za kojeg znam da je teski titoist, razocarani SDPovac, podje braniti Radoncica kao "ma ovo je politicki, Bakir stoji iza svega, treba Bakira u zatvor, Radoncic je sitna riba" i jos rece da ce potpisati peticiju za Fahru.JThomas wrote:realno, ne znam mogu li aktivno članstvo, zaposleni avaza i drugih firmi i njihove familije sve skupa izaći na nekoliko hiljada. a 120.000 glasova ipak nije malo kod nas.dječak sa šibicama wrote:
Koliko ja to kuzim, SBB-ovci su ili SDA-ovci kojima je prosao voz pa se nisu "snasli" u SDA vaktu, ili novopeceni koji su osjetili miris para i polozaja kroz Fahrinu stranku.
Sta da mu covjek kaze.
- ultima_palabra
#2122 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Tako nekako... ne prate dovoljno dešavanja, a nešto bi da mijenjaju.JThomas wrote:malo kratkovidni, a razočarani i ogorčeni na SDA. sandžaklije listom glasaju za samu SDA, oni nemaju razloga da budu razočarani u nju
- It_is_a_Leclerc
#2123 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Naravno da mozes. To kd i ne postoji. Svako ima pravo da javno govori o radu institucija sta zeli. Odluke suda se moraju provoditi i neprovodjenje istih jeste kazneno djelo.O'zone wrote:
Možeš ti osporavati studijske odluke, verbalno i aktima odnosno podnošenjem žalbi prema visim sudskim i državnim istančana ali... Ne možeš sud nazivati mafijaškom organizacijom jer je to državna institucija ako već imaš nekakve dokaze bujrum podastri ih ali korištenje izjava tipa mafija, mafijaška organizacija i sl što koristiti Dzon-lagic se komotno može nazvati kaznenim djelom ne poštivanja suda i institucija države.It_is_a_Leclerc wrote:Selam ćete vi vremenima kad se novinare privodilo jer pišu o radu državnih ustanova
Samo morate shvatiti da je Avaz privatna kompanija, i da imaju pravo da pišu i rade šta hoće, kao što vi imate pravo da kupite ili ne kupite ono što oni proizvode. Pa nije to državna televizija da je mi financiramo, pa protestujemo protiv njihovog nerada. A što se komentiranja rada pravosuđa tiče, ja bih volio da mi neko pokaže kojim je pravilnikom, zakonom ili uredbom određeno da je zabranjeno ili kažnjivo komentirati rad Tužilaštva i Suda BiH ?! To nigdje na svijetu nema. Dapače, sudske odluke su vrlo često predmet najrazličitijih medijskih osporavanja i analiziranja. Gospoda iz Tužilaštva i Suda, kao i drugih institucija, bi se trebali navikavati da će ih građani i mediji komentirati dok god im ti isti građani daju platu.
Simple as that.
- JThomas
#2124 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
pa to i ja kažem, onih sa interesom nije ni izbliza dovoljno i sigurno ni 20ti dio kao kod SDA. nego tako, imaju neke blentave rezone.dječak sa šibicama wrote: Sjedim neki dan u nekom drustvu, bjese tema Radoncic i hapsenje, jedan lik za kojeg znam da je teski titoist, razocarani SDPovac, podje braniti Radoncica kao "ma ovo je politicki, Bakir stoji iza svega, treba Bakira u zatvor, Radoncic je sitna riba" i jos rece da ce potpisati peticiju za Fahru.
Sta da mu covjek kaze.
Last edited by JThomas on 29/01/2016 15:48, edited 1 time in total.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#2125 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
no gle ćuda...ko li je resorni ministar rada i socijalne politike PederacijeNovi potez Vlade FBiH: Resorno ministarstvo traži smanjenje penzija za 10 posto
VESKO DRLJAČA
situvacija postaje zabavna tako da bi moga ovaj obraćun Tornjak vs. Don Neonko zasjeniti svaki reality