Sebija All about

Post Reply
asker

#2101 Re: Sebija All about

Post by asker »

Ono kad se iz nekog cudnog razloga brani Avdo Avdic :-)
insomnia78

#2102 Re: Sebija All about

Post by insomnia78 »

Kme, kme. Nek joj je spustila pisaj je
mario001

#2103 Re: Sebija All about

Post by mario001 »

hrasno38 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Puna podrška dr. Izetbegović i njenom timu ljudi. Znate, kad imate gnijezdo osica i kad ga pokušavate uukloniti, osice se uznemire, lete, zuje, bockaju. Jedino što treba je nastaviti raditi. I te neradničke, bezobrazne parazite i štetočine, ili natjerati da budu od koristi, ili otjerati zauvijek.

Što se ekavice tiče, podsjetio bih da su u BiH tri službena jezika od čega jedan priznaje ekavicu kao standard. Reći da je govoriti srpskim jezikom fašizam je još jedan autogol samoprozvanih levičara.
Ti si se sad ali ono bas totalno izgubio jer Sebija ne govori ekavicom osim u danasnjem slucaju vise nego ocite provokacije, papanluka i licemjerstva.
Trebe tebi vjerovati, ti se druzis sa njom i znas kako prica...
Idi kmeci, to ti puno bolje ide :D
mario001

#2104 Re: Sebija All about

Post by mario001 »

asker wrote:Ono kad se iz nekog cudnog razloga brani Avdo Avdic :-)
Sinonim slobodnog i neovisnog novinarstva :D :D :D
JThomas

#2105 Re: Sebija All about

Post by JThomas »

naravno leclerc po 20382949304503. put potpuno pogrešno shvata šta se desilo i ko koga... :-D ne bi tema ni valjala bez toga...
VjecitiStudent

#2106 Re: Sebija All about

Post by VjecitiStudent »

mali_balon wrote:Dosla Sebija hanuma "precednika" BiH koji je i "precednik" SDA, iz koje je zadnjih 20godina, uz kratke prekide, bio direktor iz njegove stranke......dakle ista stvar ko sa demagogm kiflom.......pljuje po direktorima koji dolaze iz njegove stranke.....ko je lud a ko zbunjen.....
A mi ovce nemamo vode i blejimo
Najkomičniji detalj u ovoj bajci o Sebiji pravednici je njena desna ruka, Muvedeta.
Koja je bila visemandatna desna tender ruka i Gavrankapetanovicu.
vješalica

#2107 Re: Sebija All about

Post by vješalica »

SDA je atvorila lezilebarose na KCUS upaljene doktore sa lrivatnim ordinacijama i platama petocifrene sadrzine
potpuno je logicno da ih sestrra seka napenali jer dosta su se nakrali i uzivali u dvoatrukim radnim mjeatima na stetu pacjenata malo su se i previse zanijeli sa svojim bogacenjem i bahatosti
i faraon je propao kad je od silnog bogastva umislio da je bog
pa ce i oni
a vi cmizdrite za njima
sutra ne dajnboze da vam sta zatrrba a da su ostali vijedli bi kako stvari.hodaju
podrska za seku
Last edited by vješalica on 27/01/2017 19:38, edited 1 time in total.
tutku

#2108 Re: Sebija All about

Post by tutku »

It_is_a_Leclerc wrote:Čuj - primitivizam i bahat nastup :lol:

Pa, eto, dr. Izetbegović je u jednom intervjuu pred samu novu godinu na TV SA sat i pol vremena na najljepši mogući način govorila o stanju na KCUS, sve sa dokumentima, papirima, proračunima... I ništa ! Opet je šačica levičarskih novinara i portala nastavila sa širenjem neistina. Znači, očito na lijep i dostojanstven način ne ide.

I kad žena, za razliku od 90 % direktora javnih ustanova, izađe i stane pred hordu vrlo neprijateljskih novinara, i strpljivo odgovara na sve insinuacije i laži - opet ne valja. Pa ovdje pojedini bi zaista pristali samo na to da im dr. Izetbegović poljubi ruku, pa onda odgovori na pitanje. :lol: I kao, povisuje ton na Avdića. Šatro Avdo Avdić neka institucija, pa ono - bitch please, nemoj tako samnom. :lol:

Da se razumijemo, nije ovdje 99 % diskutanata briga ni najmanje za KCUS. Nisu se od njega očešali otkako su se rodili. A niti će, ko zna najbolje. Fazon je vikati i kritikovati jer je u pitanju Sebija, pa još Izetbegović. Ono, krimen prezimena - kao najbolje što mogu inače antifašistični forumaši i novinarske delatnici.
Je li po tebi okej da direktorica KCUS onako se obraca novinarki sa AJB, krajnje bezobrazno ismijavajuci njenu ekavicu, onime je mozda zvucala simpaticno njenim slugama sa stola, no vjerujem kako se normalna raja zgraza na onakve jeftine papanske poteze. Ne bi nista bio problem da ona nije na celu najvece medicinske ustanove u BiH i toliko je bahata da se onako ponasa.

O njenim rezultatima necu, jer nemam konkretne podatke. No vec sam rekao, hvaliti se ustedama dok ljudi sami sebi kupuju najosnovnije potrebstine koje bi svaka ambulanta a ne KCUS trebao imati, je u najmanju ruku neukusno.
It_is_a_Leclerc

#2109 Re: Sebija All about

Post by It_is_a_Leclerc »

hrasno38 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Puna podrška dr. Izetbegović i njenom timu ljudi. Znate, kad imate gnijezdo osica i kad ga pokušavate uukloniti, osice se uznemire, lete, zuje, bockaju. Jedino što treba je nastaviti raditi. I te neradničke, bezobrazne parazite i štetočine, ili natjerati da budu od koristi, ili otjerati zauvijek.

Što se ekavice tiče, podsjetio bih da su u BiH tri službena jezika od čega jedan priznaje ekavicu kao standard. Reći da je govoriti srpskim jezikom fašizam je još jedan autogol samoprozvanih levičara.
Ti si se sad ali ono bas totalno izgubio jer Sebija ne govori ekavicom osim u danasnjem slucaju vise nego ocite provokacije, papanluka i licemjerstva.
Pa šta. I meni u Sarajevu redovno imitiraju krajiški naglasak - od kruha do đuguma - pa jel idem okolo i cvilim o tome ?!
Mislim, de malo nekog minimuma korektnosti u odnosu spram direktorice KCUS. Ja razumijem netrpeljivost prema Bakiru, jer ga ni ja ne mogu vidjeti očima, al' ovdje još samo od žene niste napravili monstruma.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#2110 Re: Sebija All about

Post by hrasno38 »

mario001 wrote:
JThomas wrote:sirotica...

kakve su to žrtve za narod...
Odavno nije bilo kvalitetnije kemcanje na forumu kao nakon ove presice... :D :D
kako mozes komentarisati kad ti samo jos noktici vire...... :?
hrasno38

#2111 Re: Sebija All about

Post by hrasno38 »

insomnia78 wrote:Kme, kme. Nek joj je spustila pisaj je
Ajde ti specijalac tako nesto napravi u Francuskoj pa mi se javi kako si prosao
vješalica

#2112 Re: Sebija All about

Post by vješalica »

neka joj se obratila ekavicom dosta je novinarskog siledzijstva i terora kojeg isti novinari provode sa dodikom i huskackom politikom
avdo avdic saznali amo koji je crv kaobi svi lopovi novinarski pocev od mate dzakovica duske dabic sto sjedi po kafanama i ugovara price itd itd
Not My Idea

#2113 Re: Sebija All about

Post by Not My Idea »

insomnia78 wrote:Kme, kme. Nek joj je spustila pisaj je
:lol: djes ba ti,ebemu misha
mario001

#2114 Re: Sebija All about

Post by mario001 »

kako mozes komentarisati kad ti samo jos noktici vire...... :?
Image
Last edited by mario001 on 27/01/2017 19:46, edited 1 time in total.
hrasno38

#2115 Re: Sebija All about

Post by hrasno38 »

It_is_a_Leclerc wrote:
hrasno38 wrote:

Pa šta. I meni u Sarajevu redovno imitiraju krajiški naglasak - od kruha do đuguma - pa jel idem okolo i cvilim o tome ?!
Mislim, de malo nekog minimuma korektnosti u odnosu spram direktorice KCUS. Ja razumijem netrpeljivost prema Bakiru, jer ga ni ja ne mogu vidjeti očima, al' ovdje još samo od žene niste napravili monstruma.
Halo ba ti nisi sav svoj veceras....jesi li na cemu???? Govoris u eter sa predstavnicima sedme sile kojima je posao da na jeziku koji su ucili postavljaju pitanja. Zamisli da je neko nju od novinara pitao "Cu Ljeposava os jos koga da otpuscas" jer jebaji ga to je jezik njegog kraja. To bi onda bila provokacija jer je to boze moj "uspavan ljepotica" naseg princa Bakira. Idi umij se pa se onda vrati da komentarises.
Matzan

#2116 Re: Sebija All about

Post by Matzan »

VjecitiStudent wrote:
piupiu wrote:
Ne znam. Mene je strah ljudi koji "lajkuju" jeftini jalijaški sarkazam, omalovažavanje sagovornika, totalno neprimjeren način izražavanja... supruge predsjednika države na press konferenciji... jer kad nemaš poštovanja prema sebi... :roll:
De bolan piu, prati cesce. Svaka nasa veca stranka ima slicnu vojsku idiota koji bi govno pojeli i jedu ako im se naredi.

Pogotovo SDP.

Ima li još ono takmičenje mladih SDP poltrončića, ono ko napiše najdirljiviji sastav o SDP-u i Velikom Vođi, (tad bio ZL),
za glavnu nagradu dobije da provede jedan radni dan uz Velikog Vođu? :mrgreen: :lol: :lol: :lol:
p206

#2117 Re: Sebija All about

Post by p206 »

Kroz dosadašnju praksu doktora (koji usput imaju radno vrijeme od 6 sati i beneficirani radni staž, prijavljeni su na puni iznos plate itd.) "naleti kod mene popodne" ukradeno je ko zna koliko i za to nije plaćeno ni marke poreza. I niko ništa...ni novinari, ni forumski stručnjaci. Godinama niko A nije rekao, a kamoli šta pokrenuo u vezi toga, a najlakše je pljuvati.
Za druge stvari ne znam sa sigurnošću i neću da komentarišem, ali za ovo joj svaka čast.
JThomas

#2118 Re: Sebija All about

Post by JThomas »

znači ovdje on misli da "levičari" ismijavaju sebiju jer govori ekavicom. naravno da ne govori, inače, jer se ekavica ne govori ni u podgorici odakle je rodom ni u sarajevu
Čuj - ismijavala.

Kakvi kraljevi slobodnih interpretacija i alternativnih činjenica.

Ali dobro, moralo se nešto smisliti. Da nije ovo, bilo bi što ih nije ponudila sokom i topsom.
ovdje već malo shvata da je fulio... :-D
a ovdje shvata i gdje... :-D
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#2119 Re: Sebija All about

Post by Nurudin »

JThomas wrote:
Nurudin wrote:Laže ba ona sve . Gdje će naši doktori i sestre primati preko reda pacijente ili ići na bolovanje a
raditi u privatnoj praksi...ili da ih nema na radnom mjestu!?
Ja prvi put čujem za takvo nešto, i mi smo sigurno visoko moralno i odgovorno društvo, a pogotovo
naši doktori važe za poznate poštenjačine i odgovorne jedinke našeg društva!
Pošto smo to apsolvirali, ja se zalažem da se fokusiramo na ponašanje ove lažljivice i njeno ismijavnje
sa srpskim, a sutra kad odemo (nedaj bože) u kbc i budemo gledali protekcije i kako nikoga nije
briga što ti bolestan čekaš satima , lepo ćemo da jbmo mater Izetbegovićima.
i protiv protekcija se borimo imenovanjem koje je i samo protekcija najvišeg reda. a ne d'o bog da smo imali nešto i sa tim kako se ranije radilo, i po drugim javnim ustanovama, to su neki drugi izetbegovići...ili zli ljudi njima iza leđa :-D k'o što ni dedo nije znao šta rade šaje, čengići, alispahići...
Ja još nisam čuo da neko na onakav način, direktno i oštro govori o stanju u javnim ustanovama.
Da nije riječ o populizmu, govore nam otkazi i odlasci ljekara u koje se nije smjelo dirati kao da su svete krave.
Ako je to rezultat, nije mi važno što je dotična došla na mjesto direktorke nepotizmom.
Međutim, i to oko njenog zaposlenja na to mjesto je vrlo upitno jer žena očigledno zan da se bori sama za sebe.
Nešto reče da će Tika ove godine donirati za izgradnju još jednog objekta u kbc...možda je i to taj nepotizam
i veze. Ko će ga znat'
P.S.
nisam u sda Allaha'm , samo me nervira kad mahalaši tabire politiku
hrasno38

#2120 Re: Sebija All about

Post by hrasno38 »

vješalica wrote:neka joj se obratila ekavicom dosta je novinarskog siledzijstva i terora kojeg isti novinari provode sa dodikom i huskackom politikom
avdo avdic saznali amo koji je crv kaobi svi lopovi novinarski pocev od mate dzakovica duske dabic sto sjedi po kafanama i ugovara price itd itd
novinarki Al Jazeere........hahahahaah......sad ce je i ta kuca pocet karat uzduz i poprijeko!!!
It_is_a_Leclerc

#2121 Re: Sebija All about

Sebija Izetbegović je odgovorila na jeziku na kome je pitanje postavljeno. PERIOD.
Da li bi da je pitanje postavljeno na engleskom, njen odgovor na istom jeziku bio provokacija ?

Ovdje ste se ženi popeli na grbaču, čisto zato što joj je muž onaj šmokljo. Da je bilo ko drugi, ali bilo bilo ko drugi uradio ovo isto, nasmijali bi se i uradili selfie za uspomenu.
hrasno38

#2122 Re: Sebija All about

Post by hrasno38 »

Matzan wrote:
VjecitiStudent wrote:
piupiu wrote:
Ne znam. Mene je strah ljudi koji "lajkuju" jeftini jalijaški sarkazam, omalovažavanje sagovornika, totalno neprimjeren način izražavanja... supruge predsjednika države na press konferenciji... jer kad nemaš poštovanja prema sebi... :roll:
De bolan piu, prati cesce. Svaka nasa veca stranka ima slicnu vojsku idiota koji bi govno pojeli i jedu ako im se naredi.

Pogotovo SDP.

Ima li još ono takmičenje mladih SDP poltrončića, ono ko napiše najdirljiviji sastav o SDP-u i Velikom Vođi, (tad bio ZL),
za glavnu nagradu dobije da provede jedan radni dan uz Velikog Vođu? :mrgreen: :lol: :lol: :lol:
ne moze mlade safovce niko preteci u uvlacenju u supak velikom vodji.....sve se utrkuju ko ce vece sranje da napravi a onda kuknjava i plac na kraju kako su svi protiv njih!!!
Banksy

#2123 Re: Sebija All about

Post by Banksy »

JThomas wrote:

znači ovdje on misli da "levičari" ismijavaju sebiju jer govori ekavicom. naravno da ne govori, inače, jer se ekavica ne govori ni u podgorici odakle je rodom ni u sarajevu
Čuj - ismijavala.

Kakvi kraljevi slobodnih interpretacija i alternativnih činjenica.

Ali dobro, moralo se nešto smisliti. Da nije ovo, bilo bi što ih nije ponudila sokom i topsom.
ovdje već malo shvata da je fulio... :-D
a ovdje shvata i gdje... :-D
:lol:
Hemel

#2124 Re: Sebija All about

Post by Hemel »

Da je normalan ne bi se zvao Avdo Avdic.

Ne valja kada ne pricas ekavicu bre, ne valja kada je pricas...i sta veli ''fashizam''...idi ba hrkljusa
It_is_a_Leclerc

#2125 Re: Sebija All about

JThomas wrote:

[/quote]

Znači, veze s mozgom nema ovo što pričate.

Ja lijepo kažem da je dozvoljeno svima da govorimo jezicima kojima želimo, uključujući srpsku ekavicu. Reći da je odgovoriti na pitanje srpskim jezikom fašizam je levičarski autogol.

Edit - Da vam pojasnim plastičnije. Ipak ljudima sa tako bujnom maštom i slobodnim interpretacijama treba pomoći. Novinarka ima pravo da pita na srpskom, ja imam pravo da joj odgovorim na srpskom, mandarinskom, jezikom Inuita. Ništa od toga nije - ismijavanje, fašizam i drugo što su nabrabonjali "bh novinari", Stevanovićev sindikat i ekipa.

A sad nastavite svoju fiksaciju. Možda nešto i pravilno povežete ;)
Last edited by It_is_a_Leclerc on 27/01/2017 19:51, edited 1 time in total.
Post Reply