Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
Drinski

#2101 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Drinski »

PM72 wrote: Ime ovog Bošnjaka iz Rogatice,majora VRS i komadanta artiljerije na Trebeviću naveo sam radi dijasporskih neznalica iliti bilmeza (da nam se moderacija ne uvrijedi a bilmez je na turskom - neznalica).Oni tvrde kako su Bošnjaci pripadnici VRS dobijali metak u čelo a Izet Golić dobio direktorsku funkciju a jedan iz Modriče ,čini mi se Đuherić,dobio mjesto predsjedavajućeg opštinskog vijeća uz mjesto direktora u fabrici ulja.
Ma opet ja mislim da sam bio na pravoj strani a taj Izet na pogresnoj.
PM72

#2102 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by PM72 »

Drinski wrote:
PM72 wrote: Ime ovog Bošnjaka iz Rogatice,majora VRS i komadanta artiljerije na Trebeviću naveo sam radi dijasporskih neznalica iliti bilmeza (da nam se moderacija ne uvrijedi a bilmez je na turskom - neznalica).Oni tvrde kako su Bošnjaci pripadnici VRS dobijali metak u čelo a Izet Golić dobio direktorsku funkciju a jedan iz Modriče ,čini mi se Đuherić,dobio mjesto predsjedavajućeg opštinskog vijeća uz mjesto direktora u fabrici ulja.
Ma opet ja mislim da sam bio na pravoj strani a taj Izet na pogresnoj.
Ko NAM spori da nismo bili na pravoj strani?

Ja spomenuh krmka iz Rogatice kao primjer Bošnjaka koji je iz interesa bio pripadnik VRS.A ima takvih još koliko hoćeš.Pa jeboga ti,za 1000 KM je jedan tvoj višegrađanin bio svjedok odbrane Milana Lukića.
Nekako s proljeća

#2103 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Nekako s proljeća »

Nedostatak argumenata se pokušava nadoknaditi diskreditacijom irelevantnih lica.

Image
PM72

#2104 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by PM72 »

Nekako s proljeća wrote:Nedostatak argumenata se pokušava nadoknaditi diskreditacijom irelevantnih lica.

Image

ma ja...nedostatak argumenata... nego,ti reče da ti se ne obraćam,važi li to i za tebe?
Danguba

#2105 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Danguba »

_BataZiv_0809 wrote:Ima veze jer visis na ovoj temi, najvise si postova nakucao na njoj, a na ovo si reagovao tek dan poslije, nakon sto je Gojeni to napisao.

Evo da i ja jednom editujem post, kopajuci po gugletu, nadjoh sta onomad danasnji koalicioni partneri napisase o Tihicu-u:

"NAROD ZNA da je Tihić pred rat bio komunističko-udbaški apartčik i lokalni tužilac, koji je kao neosviješćeni Bošnjak držao fotografiju Stjepana Kljujića na zidu, NAROD ZNA da je Tihić iz insceniranog logora izašao s kravatom i služio Fikretu Abdiću, NAROD ZNA kako je 1993. godine govorio na srbijanskoj televiziji TV Novi Sad i vrijeđao Bošnjake i muslimane s Alijom Izetbegovićem na čelu, NAROD ZNA da je većinu rata Tihić proveo u dezerterstvu, odnosno, izdavao lažne pasoše i skupo ih naplaćivao u Njemačkoj, NAROD ZNA da mu je Milorad Dodik dao 100.000 KM tobože za obnovu kuće u Bosanskom Šamcu, NAROD ZNA da je Tihić u rukama ratnoprofiterske mafije, NAROD ZNA i zbog čega mu Budnjo naređuje."

Izvor: http://umnidebakl.blogger.ba/arhiva/?start=15
Ovo samo Avazovi novinari mogu napisati.
Koliko samo kontradiktornosti u jednom pasusu da covjek gubi volju za duze citanje...nego, cemu ovo sluzi.
Nekako s proljeća

#2106 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

...'' Siđimo u gradove da bijemo gadove'' .
Image
Image
Image
Image
Danguba

#2107 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Danguba »

Fino, finoo napredujemo da neJma vise ni Pozdrav domovini. :lol:
Nekako s proljeća

#2108 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Image
Walther

#2109 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Walther »

PM72 wrote:
Walther wrote:
PM72 wrote:Walter ti je u stvari ilegalac Armije BiH a državljanstva BiH se ko fol odrekao.Poslao je u Bosnu šleper suza i borcima pregršt selama.Ne bi me čudilo da ga stave na spisak "pokretača otpora".Ovdje se zalaže kao malo ko.
Ti to opet mislis da ti nesto pripada zbog proslosti?

Kad je riječ o patriotizmu i žrtvovanju za svoj narod - ja sam ispred tebe bar 500 000 mjesta...
I uopste nemas osjecaj da ti nesto pripada zbog proslosti? Svi se snasli, a ti pusiona pa ti Alija kriv... Hebiga.
Walther

#2110 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Walther »

Ali Kemal wrote:quote]
Živjelo bi se normalno, bez granica, pasoša, bili bi svi skupa u EU, eto ništa posebno.
Bosnjo u krnjoj...
Image

Image
Walther

#2111 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Walther »

Banksy wrote:
Woody wrote:A ja... Mal' ne zaboravih rijeti...

Svi oni koji su ubjeđeni da je BiH MORALA stati 92-e uz CROvatsku protiv Srba imaju selame i bezgraničnu podršku Udruženja zarobljenih - Heliodrom i Dretelj, Udruženja prognanih Bošnjaka iz Stoca, Čapljine, Kiseljaka... kao i Porodica ubijenih i nestalih Ahmići '93

Mahsuz Selam!
Za sve one koji tvrde da je BiH trebala ostati u Velikoj Srbiji imaju pozdrave iz Batajnice s lijepim primjerom toplog i bratskog suživota svih naroda Srboslavije.

Masovne grobnice, tu pored nas: Batajnica 900 komada nesrba, sitnica.
http://www.balkanplus.net/clanak/vijest ... batajnici/

Smrt fašizmu, sloboda narodu!

A post ti je prijavljen.
900 lesava? sica! jos tamo neki siptari bre...
PM72

#2112 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by PM72 »

I uopste nemas osjecaj da ti nesto pripada zbog proslosti? Svi se snasli, a ti pusiona pa ti Alija kriv... Hebiga.
:lol: :lol: :lol:

Nek' si se ti snašao.Jebeš ljiljane -uzmi krunu...a ovamo glumi BH fanatikosa.Jest ti Aljo valjo...
Walther

#2113 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Walther »

PM72 wrote:
Drinski wrote:
PM72 wrote:Proguglaj malo njegovo ime pa ćeš vidjeti njegovo svjedočenje u hagu kad je bio svjedok odbrane komadanta SRK...
Ne vidim zasto bih ja to radio, pa tebe je gađao a ne mene. Ti smatras da smo valjda svi trebali biti takvi, sta li..
Ime ovog Bošnjaka iz Rogatice,majora VRS i komadanta artiljerije na Trebeviću naveo sam radi dijasporskih neznalica iliti bilmeza (da nam se moderacija ne uvrijedi a bilmez je na turskom - neznalica).Oni tvrde kako su Bošnjaci pripadnici VRS dobijali metak u čelo a Izet Golić dobio direktorsku funkciju a jedan iz Modriče ,čini mi se Đuherić,dobio mjesto predsjedavajućeg opštinskog vijeća uz mjesto direktora u fabrici ulja.

I nemoj padati na njihove folove,nema tu "gađao mene a ne tebe".Bili smo na istoj strani i svaki četnički artiljerac je bio moj dušman i neprijatelj,gađao on sa Trebevića,Ozrena ili Grabeža.
Jok... Bosnjaci su iz JNA&VRS bjezali zbog dobrote. Kako i sta se desavalo imas u brojnim svjedocenjima. Koristiti sudbinu nekog XYZ pojedinca I to aplicirati na citav narod je kretenizam. Kako tumacis sudbinu pilota Emira Sisica? Specialca Hasana Omerovica? Murackic SedA?

Samo dio svjedocenja Hasana Omerovica. Lojalnog Srbiji tj. krnjoj Jugoslaviji. Ratovao za istu...

Image

Omerović je svojevremeno šokirao javnost kada se posle samo četiri meseca od umalo fatalnog pada vratio u stroj. No, pošto je sa niškim padobrancima tri godine proveo na najžešćim ratištima u bivšoj Jugoslaviji, na kojima je stekao i medalju za hrabrost, po povratku u Niš 1993. godine bio je, kako napominje, primoran da podnese zahtev da napusti ovu elitnu jedinicu „zbog velikog pritiska pojedinih oficira bezbednosti samo zato što je druge veroispovesti“.

Rat je proveo na dužnosti zamenika načelnika odeljenja bezbednosti, a onda su po povlačenju JNA i povratku u Niš, za njega počeli problemi.

- Preko noći su smenjene sve starešine nesrpske nacionalnosti na ključnim pozicijama. Prihvatio sam novu dužnost - v.d. komandanta pozadinske čete u kojoj su bili kuvari, vozači i sanitetlije, nadajući se da ću moći da promenim svoj status. Budući da je jedan od glavnih zadataka moje čete bio spremanje hrane za jedincu bilo me je strah da mi se ne namesti neka igra zbog koje bih završio u zatvoru. Poklekao sam pritisku i zatražio skidanje iz vojske krajem 1993. godine, ali sam ubrzo, u roku, na nagovor drugova iz čete podneo žalbu na koju odgovor deset godina nisam dobio - objašnjava Omerović.

a kako bi tek prosao da je odbio... :wink:
Last edited by Walther on 27/01/2016 20:43, edited 1 time in total.
PM72

#2114 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by PM72 »

Ma pusti šuplju -BH fanatikosu nego šta si ti uradio za dobrobit svoje bivše domovine sem onog škafa punog suza i šlepera selama?
Edin H.

#2115 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Edin H. »

nosara wrote:
Banksy wrote:
Paul F. wrote:
Svi bi mi voljeli da nije bilo rata. Pitanje je da li je uopće to bilo moguće
Nije.

I zasto smo ga docekali nespremni...?

Aha, dodik je kriv... Do mene... :roll:
Joj Mislava satrologa :D , al' mi ga Kiro poslije suknu, objasnivsi da je Tudjman rekao da ga nikakav novac nece sprijeciti da obnovi hrvatsko kraljevstvo i tacka. Tada je vec bilo jasno da sa njim nema dogovora.
Walther

#2116 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Walther »

PM72 wrote:Ma pusti šuplju -BH fanatikosu nego šta si ti uradio za dobrobit svoje bivše domovine sem onog škafa punog suza i šlepera selama?
To trazis neku donaciju? Znaci ipak se radim o parama...
PM72

#2117 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by PM72 »

Walther wrote:
PM72 wrote:Ma pusti šuplju -BH fanatikosu nego šta si ti uradio za dobrobit svoje bivše domovine sem onog škafa punog suza i šlepera selama?
To trazis neku donaciju?
Ako si udaren mokrom krpom - nisi ćorav.Pitam te,šta si uradio za dobrobit svoje BIVŠE domovine? Galamio na nekom stadionu,skupljao sličice BH igrača ,dizao srednji prst pored ambasade Srbije,bojkotovao eurokrem Takovo i slične "akcije"?
Walther

#2118 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Walther »

PM72 wrote:
Walther wrote:
To trazis neku donaciju?
Ako si udaren mokrom krpom - nisi ćorav.Pitam te,šta si uradio za dobrobit svoje BIVŠE domovine? Galamio na nekom stadionu,skupljao sličice BH igrača ,dizao srednji prst pored ambasade Srbije,bojkotovao eurokrem Takovo i slične "akcije"?
I to ti mislis da cu ja svaki detalj svog zivota javno objaviti...I to bas tebi jel? Ti imas komplekse tj "entitlement issues" sto bi rekli Amerikanci. Potrazi strucnu pomoc.
Nekako s proljeća

#2119 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

U nedostatku argumenata...
PM72

#2120 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by PM72 »

I to ti mislis da cu ja svaki detalj svog zivota javno objaviti...I to bas tebi jel? Ti imas komplekse tj "entitlement issues" sto bi rekli Amerikanci. Potrazi strucnu pomoc

Znači,to je to.Muhanat si svoj doprinos BIVŠOJ domovini.Ko ti to pomene on je lud. :lol: Jer nema mnogo tih "detalja"...

https://www.youtube.com/watch?v=YXiLXKjqiok
Walther

#2121 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Walther »

PM72 wrote:
I to ti mislis da cu ja svaki detalj svog zivota javno objaviti...I to bas tebi jel? Ti imas komplekse tj "entitlement issues" sto bi rekli Amerikanci. Potrazi strucnu pomoc

Znači,to je to.Muhanat si svoj doprinos BIVŠOJ domovini.Ko ti to pomene on je lud. :lol: Jer nema mnogo tih "detalja"...

https://www.youtube.com/watch?v=YXiLXKjqiok
Koliko sjecam ja sam tebi postavi dijagnozu prije 20tak stranica... I nisam rekao da si lud, samo da imas poremecaj koji je ocigledan.
PM72

#2122 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by PM72 »

Što nam je školovan ovaj Walther.Psiholog po struci a fura se na ilegalce.Fali mu adrenalina,akcije,da bude važan,zajeban.Stari ljudi bi rekli "nema budale do školovane budale".
Nekako s proljeća

#2123 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

U nedostatku argumenata, prelazi se na diskusiju sa elementima personalne diskreditacije sagovornika.
Nekako s proljeća

#2124 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Image
Image
Nekako s proljeća

#2125 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Image
Image
Locked