Republika Turska

Post Reply
Arteta

#2101 Re: Republika Turska

Post by Arteta »

Tabhana wrote:
Arteta wrote:
Tabhana wrote:Imaju i muslimani osnova pitati za Granadu, ali ne pitaju :oops:

Koja licemjerna politika ortodoksnih Rusa, dajte Aja Sofiju, dajte vi Krim :lol:

Čekamo da se naše trojno predsjedništvo obrati u vezi Kraljevine BiH, da se vrati sve u granicama za vrijeme kralja Tvrtka, ima osnova :oops:
Kakve veze ima Granada s temom.

Činjenice su da je Aja Sofija bila crkva dok je nisu ovi okupirali i pretvorili u Dzamiju.
Pa kopaj dvije hiljade godina unazad, svako je imao svoje, svako je na neki način okupiran.

Kopaj ispod neke kuće, naći ćeš drugu kući, kopaj još dublje, naći ćeš treću itd, eto najjednostavnije objašnjenje.

Ako neko nema pravo da pametuje oko nečega onda je to Rusija koja u 21. stoljeća vrši okupacije tuđih teritorija i prisvaja ih sebi kao da je igrica. Ono, tu živi naš narod, većinski, dajte nam taj komad zemlje.

Uskoro očekujem od Turaka u Njemačkoj da otkinu dio Njemačke jer su većina :oops:
Nigdje veze ti je prica.
Turci su u Njemackoj dosli skoro kao strani radnici i nemaju nikavke veze sa kulturom, s obzirom kakvi su i bolje sto nemaju uticaja na kulturu te zemlje., i u vlastitoj zemlji i na teritorijima gdje su bili lose su uticali pa zbog toga moraju da prisvajaju ovakve historijske objekte kao sto je Aja Sofija.
S druge strane Rusi su u Ukrajini od ko zna kada, cuo si valjda za Kijevsku Rusiju.
Tabhana

#2102 Re: Republika Turska

Post by Tabhana »

Koje gluposti valjaš, idi bolan kupi majicu CCCP i budi rahat. Ne da mi se više pisati s nekim koji je neobjektivan, živio.
Arteta

#2103 Re: Republika Turska

Post by Arteta »

Tabhana wrote:Koje gluposti valjaš, idi bolan kupi majicu CCCP i budi rahat. Ne da mi se više pisati s nekim koji je neobjektivan, živio.
Full sam objektivan i ne volim SSSR, a komunizam jos manje.
Ali ti si taj koji nije objektivan.

Ja sam iznio neke cinjenice od kojih bjezis.

-Aja Sofija nema veze sa Islamom i treba je vratiti pravoslavnoj crkvi.
-Turci u Njemackoj su gastarbajteri kao sto su i nasi ljudi
-Rusi u Ukrajini su ko zna od kada, imaju pravo na nju koliko i Ukrajinci
-Turci veze nemaju sa evropskom kulturom,
Tabhana

#2104 Re: Republika Turska

Post by Tabhana »

Arteta, who is currently on your ignore list, made this post.
Display this post.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2105 Re: Republika Turska

Post by Truba »

Arteta wrote:
Tabhana wrote:Koje gluposti valjaš, idi bolan kupi majicu CCCP i budi rahat. Ne da mi se više pisati s nekim koji je neobjektivan, živio.

da vidi šta si napisao
Arteta

#2106 Re: Republika Turska

Post by Arteta »

Black swan wrote:
Arteta wrote:

da vidi šta si napisao
Nema potrebe za tim.
Vidio je on to vec na prethodnim stranicama, ali nema intelekt da odgovori.
breuer

#2107 Re: Republika Turska

Post by breuer »

Ako ćemo realno, Kemal je napravio najbolje rješenje sa Aja Sofijom.
sjedi 1

#2109 Re: Republika Turska

Post by sjedi 1 »

Lavrov:"Uvodimo vize za građane Turske"
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1068038
nosara

#2110 Re: Republika Turska

Post by nosara »

Kud bas rojters... Da je barem rt...

Brko brkane... :-)
LBVIEW

#2111 Re: Republika Turska

Post by LBVIEW »

breuer wrote:
LBVIEW wrote:Sto je babi milo...Inace,nakon Prvog, Istanbul jeste bio okupiran od strane grcko-britanske koalicije par godina,no onda ih je
Kemo nabio nogom u more :D A ne plasis se ti vec se nadas k'o i "dogodine u Kninu",ako Rusi ojacaju. :D
To ti želim reći, vi Turci ste se bezobrazno udaljili od Keme, vrijeme je za Dejton 2 glede Turske :D

Kakav Knin, selendra u dalmatinskom zaleđu, zanimljiv podjednako hrv. i srp. nacionalistima, ali ovdje je tema jedna malo veća država koja ima realne izglede da se smanji.
Boga mi,ako cemo pravo,veci ste vi Turci od nas,sto po izgledu,sto po jeziku,samo se furate na slavjansku bracu s kojima puno manje zajednnicko. :D
A smanjice se Turska,dovoljno samo je da vi pozelite.
LBVIEW

#2112 Re: Republika Turska

Post by LBVIEW »

LBVIEW wrote:
breuer wrote:
LBVIEW wrote:Sto je babi milo...Inace,nakon Prvog, Istanbul jeste bio okupiran od strane grcko-britanske koalicije par godina,no onda ih je
Kemo nabio nogom u more :D A ne plasis se ti vec se nadas k'o i "dogodine u Kninu",ako Rusi ojacaju. :D
To ti želim reći, vi Turci ste se bezobrazno udaljili od Keme, vrijeme je za Dejton 2 glede Turske :D

Kakav Knin, selendra u dalmatinskom zaleđu, zanimljiv podjednako hrv. i srp. nacionalistima, ali ovdje je tema jedna malo veća država koja ima realne izglede da se smanji.
Boga mi,ako cemo pravo,veci ste vi Turci od nas,sto po izgledu,sto po jeziku,samo se furate na slavjansku bracu s kojima imate puno manje zajednickog. :D
A smanjice se Turska,dovoljno samo je da vi pozelite.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2113 Re: Republika Turska

Post by pici »

Istanbul: Bacali jaja na holandsku ambasadu, mislili da je ruska
Grupa demonstranata greškom je jajima gađala holandsku ambasadu u Istanbulu, zamijenivši je za rusku. Kako prenose turski mediji, demonstranti su najvjerovatnije zamijenili zastave dvije zemlje, koje su izgledom veoma slične.
vala sto je previsHe previsHe je :lol: :lol: :lol:
sunceKOtepsija

#2114 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

Turski drzavljani zale se istresali ih iz gaca na aerodromu u Moskvi
Kaze gospodin na 1.15, parafraziram: rekli su nam da pozdravimo Erdogana, 20 godina radim u rusiji, rekao sam im ja sam Kurd...itd
http://www.sozcu.com.tr/2015/gundem/rus ... or-996456/
sunceKOtepsija

#2115 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

-danas jako cudno ubistvo predsjednika advokatske komore Dijarbakira Tahir Elçi-ja... kao sto se moze viditi na snimku:
http://www.sozcu.com.tr/2015/gundem/kar ... ni-997233/
- 0.10 auto se zaustavlja (taksi?),
- 0.12 prilaze mu policajci u civilu,
- 0.20 pogoden policajac pada na zemlju
- odmah nakon toga osumnjiceni za ubistvo Tahir Elçi-ja izlazi iz automobila i bjezi s mjesta dogadaja u ulicu u kojoj je Tahir Elçi drzao press konferenciju
- 0.32 osumnjiceni protrcava s cijevi pistolja u saci kraj mjesta pres konferencije,
- 0. 35-0.37 policajcuu na haubi ispada cigara dok njegov kolega puca na osumnjicenog
- 0.45 vidimo Tahir Elçi-ja (cini mi se da je ovaj kadar snimljen neposredno prije utrcavanja osumnjicenog u ulicu gdje je odrzavana press konferencija)
i na kraju vidimo nepomicno tijelo Tahir Elçi-ja, koji se pokusao udaljiti s mjesta dogadaja.
Inace Tahir Elçi je 14.10.2015. godine gostujuci u emisiji "Tarafsız Bölge" na kanalu CNN Turk rekao da "PKK nije teroristicka organizacija. CNN Turk je kaznjen sa 700 hiljada dolara, Tahir Elçi je 20.10. uhapsen u Dijarbakiru i 'prebacen u Istanbul. 01.11. odrzani su izbori.
Postupak protiv Tahir Elçi-ja je bio u toku pred nadleznim sudom. Tuzilac je trazio 7 i po godina zatvora. Tahir Elçi se branio sa slobode, ali je imao zabranu putovanja van Turske.
Lincoln-Burrows

#2116 Re: Republika Turska

Post by Lincoln-Burrows »

sunceKOtepsija wrote:-danas jako cudno ubistvo predsjednika advokatske komore Dijarbakira Tahir Elçi-ja... kao sto se moze viditi na snimku:
- odmah nakon toga osumnjiceni za ubistvo Tahir Elçi-ja izlazi iz automobila i bjezi s mjesta dogadaja u ulicu u kojoj je Tahir Elçi drzao press konferenciju
- 0.32 osumnjiceni protrcava s cijevi pistolja u saci kraj mjesta pres konferencije,
- 0. 35-0.37 policajcuu na haubi ispada cigara dok njegov kolega puca na osumnjicenog
- 0.45 vidimo Tahir Elçi-ja (cini mi se da je ovaj kadar snimljen neposredno prije utrcavanja osumnjicenog u ulicu gdje je odrzavana press konferencija)
i na kraju vidimo nepomicno tijelo Tahir Elçi-ja, koji se pokusao udaljiti s mjesta dogadaja.
Inace Tahir Elçi je 14.10.2015. godine gostujuci u emisiji "Tarafsız Bölge" na kanalu CNN Turk rekao da "PKK nije teroristicka organizacija. CNN Turk je kaznjen sa 700 hiljada dolara, Tahir Elçi je 20.10. uhapsen u Dijarbakiru i 'prebacen u Istanbul. 01.11. odrzani su izbori.
Postupak protiv Tahir Elçi-ja je bio u toku pred nadleznim sudom. Tuzilac je trazio 7 i po godina zatvora. Tahir Elçi se branio sa slobode, ali je imao zabranu putovanja van Turske.
Ako sam dobro shvatio tužen je za verbalni delikt.
Truba

#2117 Re: Republika Turska

Post by Truba »

breuer wrote:Ako ćemo realno, Kemal je napravio najbolje rješenje sa Aja Sofijom.
hm...znaci okupiras neko svetiste tudjem narodu
koristis ga 500 godina i onda kas vidis nije to to
ajmo malo muzeja i kulture

nema postena rjesenja za taj slučaj niti postoji solucija
2604570

#2118 Re: Republika Turska

Post by 2604570 »

Sultan vs. Putko

breuer

#2119 Re: Republika Turska

Post by breuer »

Black swan wrote:
breuer wrote:Ako ćemo realno, Kemal je napravio najbolje rješenje sa Aja Sofijom.
hm...znaci okupiras neko svetiste tudjem narodu
koristis ga 500 godina i onda kas vidis nije to to
ajmo malo muzeja i kulture

nema postena rjesenja za taj slučaj niti postoji solucija
Ipak su to predugi vremenski periodi, shvatam šta govoriš itekako, Aja Sofija je skoro kao Meka istočnom kršćanstvu ali...ona je toliko grandiozna arhitektonski da prevazilazi određenu religiju svakako.
sunceKOtepsija

#2120 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

Lincoln-Burrows wrote:
sunceKOtepsija wrote:-danas jako cudno ubistvo predsjednika advokatske komore Dijarbakira Tahir Elçi-ja... kao sto se moze viditi na snimku:
Ako sam dobro shvatio tužen je za verbalni delikt.
Zbog podrske teroristickim organizacijama... tako su to kvalifikovali pravno kako vec
a oko verbalnog delikta, Erdogan je za godinu dana predsjednikovanja ostvario zavidne rezultate
http://www.jutarnji.hr/turski-predsjedn ... a/1443122/
U godini dana od kad je postao predsjednik zbog verbalnog delikta Erdogan pokrenuo postupak protiv 283 osobe. Usporedbe radi za sedam godina Gul se nije pozivao na zakon o vrijedanju predsjenika, tj ni protiv koga nije bio pokrenut postupak.
Na listi osoba protiv kojih se nalaze pritvoru ili se protiv njih vodi postupak zbog verbalnog delikta spram Predsjednika Republike Turske Recep Tayyip Erdogana su novinari, politicari, pa i ucenici srednjih skola.
Od 283 osobe protiv kojih je pokrenut postupak zbog vrijedanja predsjedika Republike Turske Redzep Tajip Erdogana, njih 14 su maloljetnici.
Predvidena kazna za verbalni delikt je od 1-4 godine (iako u slucaju maloljetnika sud je znao donijeti i uslovne kazne)
Martinez_

#2121 Re: Republika Turska

Post by Martinez_ »

Erdogan gubi sve konce.

Pozdrav madneru, među prvima je prepoznao o kakvoj se budaletini radi.
Truba

#2122 Re: Republika Turska

Post by Truba »

dq mu neko ocw slupat one tenkove dok su prazni
MMM1977

#2123 Re: Republika Turska

Post by MMM1977 »

Jedna mi je stvar nejasna: Erdogan se ne dopada uglavnom Titoistima a radi gotovo sve isto kako je to radio i Stari. Neprincipijelnost?
oridjidji

#2124 Re: Republika Turska

Post by oridjidji »

Samo ostro u kost. :)
oridjidji

#2125 Re: Republika Turska

Post by oridjidji »

MMM1977 wrote:Jedna mi je stvar nejasna: Erdogan se ne dopada uglavnom Titoistima a radi gotovo sve isto kako je to radio i Stari. Neprincipijelnost?
Da je Tito natrljao nos ovako Rujama i srusio im avion koji je povrijedio jugoslovenski prostor, pljeskali bi mu od zadovoljstva.
Post Reply