Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Nisrin

#2101 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by Nisrin »

Ja sam rekla za vecinu da JESU i stvarno jeste tako...stede na banalnim stvarima da bi mogli doci u selo da neko vidi kakvo auto voze i kakve mobitele nosaju...cak i ovi sto tek sad idu u dijasporu odmah se raspituju kako doci do kredita, zaduzuju se kod familije, prijatelja itd, jer ipak se mora SVE imati odmah!
I krmetina je metafora, jedu bilo sta jeftino, zive u rupama/vukojebinama, a prave se da je sve savrseno i da su cool!

Jedina razlika sto tamo imaju MOGUCNOSTI, pa mogu se toga rijesiti i zaista zivjeti kvalitetnije i naci bolji posao i dobiti bolju platu,s to je utopija z Bosnu- vecini!
King Theoden

#2102 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by King Theoden »

Tomahawk11 wrote:Ako ti je dobro tamo gdje si, nemoj.
Nisam sretan. Džaba pare, džaba sav komfor.
Problem je, šta raditi u bosni?
U njemačku sam došao kao klinac, tačnije momčić.
U Bosni nikad nisam radio.
Šta god da spomenem, koji god biznis, moji me odgovaraju.
Kad bi bilo šta gdje mogu zaraditi barem 5k markica, bio bih presretan i vratio se.
VladaFBiH

#2103 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by VladaFBiH »

Tomahawk11 wrote:
512MB wrote:
Vi dokazujete meni da je život u BiH bolji, zdraviji, i sigurniji nego u DE. Ja sam samo ubacio u rundu da u Rajvosa ne bih živio ni za duplu platu koju imam u EU. :-)
Pogrešno si ti to shvatio.
Ništa ja tebi ne dokazujem. Pogledaj ponovo šta je naslov teme, shvatićeš da si zalutao.
Ima tema o odlasku/povratku.
Super za tebe, ne bi i sve pet. Ako si sretan i zadovoljan tamo gdje si, odlično :thumbup:
pa zar ovo nije standardno - čovjek ubjeđuje sam sebe da se nije zajebao što je otišao (ovo sam odavno primjetio da to svi rade i samo pljuju po ovome ovdje kao oni su napravili pravi potez, valjda im je tako lakše) :)

@512MB, totalno si u pravu, ovdje je sve sranje ali na žalost nije tema za vas koji niste ovdje već za nas jadove koji smo ostali
mO k3

#2104 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by mO k3 »

Nisrin wrote:Ja sam rekla za vecinu da JESU i stvarno jeste tako...stede na banalnim stvarima da bi mogli doci u selo da neko vidi kakvo auto voze i kakve mobitele nosaju...cak i ovi sto tek sad idu u dijasporu odmah se raspituju kako doci do kredita, zaduzuju se kod familije, prijatelja itd, jer ipak se mora SVE imati odmah!
I krmetina je metafora, jedu bilo sta jeftino, zive u rupama/vukojebinama, a prave se da je sve savrseno i da su cool!

Jedina razlika sto tamo imaju MOGUCNOSTI, pa mogu se toga rijesiti i zaista zivjeti kvalitetnije i naci bolji posao i dobiti bolju platu,s to je utopija z Bosnu- vecini!
znas sta , zivjeti i pustiti da se zive , neka svako zivi kako hoce i kako mu je moguce
Tomahawk11
Globalni moderator

#2105 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by Tomahawk11 »

Dino34 wrote:
Kad bi bilo šta gdje mogu zaraditi barem 5k markica, bio bih presretan i vratio se.
Znači, nisi sretan u Njemačkoj, a u Bosni ti je problem šta raditi.

Duša ovamo, razum tamo.

Nisi jedini :D

Ih, neto, mjesečno :shock:

Moglo bi vjerovatno, sad šta, koji biznis, ne znam.
Šta znaš, šta ti je djelokrug?

Zna biti komplikovano ako pokrećeš svoj biznis, mislim papirologija i to.
512MB

#2106 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by 512MB »

Šta sve neću pročitat... pa kad imaš kredite onda ti je valjda bonitet visoka ili što kaže narod ima se može se. Ko nema kredita i štedi svaku crkavicu je ustvari donji.

Samo u BiH si propalica ako imaš kredit :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#2107 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by Tomahawk11 »

512MB wrote:Šta sve neću pročitat... pa kad imaš kredite onda ti je valjda bonitet visoka ili što kaže narod ima se može se. Ko nema kredita i štedi svaku crkavicu je ustvari donji.

Imam dva. Znači li to da sam bogat?
Haris.ba

#2108 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by Haris.ba »

Šta sad ovo? Narod se pati u Njemačkoj jer uzme kredite i mora raditi. Bolje im u Bosni, rahat, nit posla nit kredita? Jelde?
512MB

#2109 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by 512MB »

Haris.ba wrote:Šta sad ovo? Narod se pati u Njemačkoj jer uzme kredite i mora raditi. Bolje im u Bosni, rahat, nit posla nit kredita? Jelde?
Tako ti dođe izgleda, pate se u BMWovima i sa ajfonima, a ne znaju lako je rahat niš nemat :mrgreen:
HAVANA

#2110 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by HAVANA »

mO k3 wrote:
insomnia78 wrote:Ja smijem ruku u vatru staviti da 90% nasih vani, ne racunajuci djecu ratnih izbjeglica nema ni pola ovih stvari koje ste vi nabrojali kao pokazatelj dobrog zivota

sta je za koga pokazitelj dobrog zivota ??

Za mene je kvalitet ustati ujutro ziv i zdrav , odraditi posao moji imam , sjesti sa familijom rucati , sa uzim prijateljima popiti casu vina , popricati .....
Evo kupio mami sljiva i meda,pa s posla brzinska kafica...Ako sta zapne vamo nesta rezem,eto dajdze da pomogne,cerka nikako da se vrati s mora al miran sam,kod tate mi je...Posla ima ko u prici.Usto zdrav,Zivi mi roditelji,tu su,porodica dobro,zdravi,mogu pojest,popit,guzit...Kus vise... :-D Ne bi valjalo da je vise,pobudalio bi.
512MB

#2111 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by 512MB »

Tomahawk11 wrote:
512MB wrote:Šta sve neću pročitat... pa kad imaš kredite onda ti je valjda bonitet visoka ili što kaže narod ima se može se. Ko nema kredita i štedi svaku crkavicu je ustvari donji.

Imam dva. Znači li to da sam bogat?
Ne, to znači da ti je bonitet dovoljno dobar za ta dva kredita.
HAVANA

#2112 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by HAVANA »

512MB wrote:
Tomahawk11 wrote: Šta nam onda dokazuješ? Otvaraš oči?
Vi dokazujete meni da je život u BiH bolji, zdraviji, i sigurniji nego u DE. Ja sam samo ubacio u rundu da u Rajvosa ne bih živio ni za duplu platu koju imam u EU. :-)
Ma jok ba.Bolji je meni i nekome,sto ne znaci da je tebi.Ja ne bi zivio vani za 4 puta vise para.I sta sad.Nista.Zivi i uzivaj u onome sto si sebi stvorio. :-D
Haris.ba

#2113 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by Haris.ba »

512MB wrote:
Haris.ba wrote:Šta sad ovo? Narod se pati u Njemačkoj jer uzme kredite i mora raditi. Bolje im u Bosni, rahat, nit posla nit kredita? Jelde?
Tako ti dođe izgleda, pate se u BMWovima i sa ajfonima, a ne znaju lako je rahat niš nemat :mrgreen:
Ma to ono, nema sijedih, očuvan. A nema ni žene ni djece.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2114 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by Tomahawk11 »

HAVANA wrote: Ma jok ba.Bolji je meni i nekome,sto ne znaci da je tebi.Ja ne bi zivio vani za 4 puta vise para.I sta sad.Nista.Zivi i uzivaj u onome sto si sebi stvorio. :-D
Baš tako, nismo djeca.
Ne mogu ja ukrasti tuđi ćejf niti neko može moj.
HAVANA

#2115 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by HAVANA »

Dino34 wrote:
Kojim se poslom bavis? I usput,ne slusaj nikog sem sebe.
HAVANA

#2116 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by HAVANA »

Sto se tice kredita,ja sam jedan od bogatijih. :lol: Ima li jos koji da mi ko da'? Rad sam.
mO k3

#2117 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by mO k3 »

HAVANA wrote:
mO k3 wrote:
insomnia78 wrote:Ja smijem ruku u vatru staviti da 90% nasih vani, ne racunajuci djecu ratnih izbjeglica nema ni pola ovih stvari koje ste vi nabrojali kao pokazatelj dobrog zivota

Za mene je kvalitet ustati ujutro ziv i zdrav , odraditi posao moji imam , sjesti sa familijom rucati , sa uzim prijateljima popiti casu vina , popricati .....
Evo kupio mami sljiva i meda,pa s posla brzinska kafica...Ako sta zapne vamo nesta rezem,eto dajdze da pomogne,cerka nikako da se vrati s mora al miran sam,kod tate mi je...Posla ima ko u prici.Usto zdrav,Zivi mi roditelji,tu su,porodica dobro,zdravi,mogu pojest,popit,guzit...Kus vise... :-D Ne bi valjalo da je vise,pobudalio bi.
da ti je jos bolje , zivio bi ko bog :mrgreen:

ne treba pretjeravati , treba biti zahvalan da smo zivi i zdravi (mene jebu ledja , kako je kod tebe?) :=)
512MB

#2118 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by 512MB »

Takoe Havana, tebi je dovoljno malo za dobar život i to cijenim, meni je potrebno malo više.
mO k3

#2119 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by mO k3 »

HAVANA wrote:
Sto se tice kredita,ja sam jedan od bogatijih. :lol: Ima li jos koji da mi ko da'? Rad sam.
Bogatiji po kreditu ??
King Theoden

#2120 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by King Theoden »

Tomahawk11 wrote: Znači, nisi sretan u Njemačkoj, a u Bosni ti je problem šta raditi.

Duša ovamo, razum tamo.

Ma ubija me njemačka. Tobejarabi, počinjem je mrziti.
Ja sam ti privatnik koji već godinama ima firmu i opstaje na prezasićenom njemačkom tržištu. Ne bih baš u detalje.
Dakle, ako se vratim, samo nešto privatno. Nešto se ne mogu zamisliti da radim za drugog :sad:
Tomahawk11
Globalni moderator

#2121 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by Tomahawk11 »

Dino34 wrote: Ma ubija me njemačka. Tobejarabi, počinjem je mrziti.
Ja sam ti privatnik koji već godinama ima firmu i opstaje na prezasićenom njemačkom tržištu. Ne bih baš u detalje.
Dakle, ako se vratim, samo nešto privatno. Nešto se ne mogu zamisliti da radim za drugog :sad:
Pa dobro, privatno, ali moraš znati šta ćeš raditi.
Eto u nečemu si sigurno specijalista, poznaješ biznis.
Samim tim ti je lakše.

Bio u Innsbrucku 15 dana, lijep grad, fino sve, ko kutija.
Al nekako sterilno :-?
Dosadi to. Džabe, nisam ja Švabo da to treba tako.
HAVANA

#2122 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by HAVANA »

mO k3 wrote:
HAVANA wrote:
mO k3 wrote:

da ti je jos bolje , zivio bi ko bog :mrgreen:

ne treba pretjeravati , treba biti zahvalan da smo zivi i zdravi (mene jebu ledja , kako je kod tebe?) :=)
Jebu metali na promjenu vremena :roll: al nista sto zaracet il voltaren nece rijesiti.Dobro je,mrdaju,radi sve... :-D
mO k3

#2123 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by mO k3 »

Dino34 wrote:
Tomahawk11 wrote: Znači, nisi sretan u Njemačkoj, a u Bosni ti je problem šta raditi.

Duša ovamo, razum tamo.

Ma ubija me njemačka. Tobejarabi, počinjem je mrziti.
svi koji su vani su samostalni i imaju firme :mrgreen: osim mene
HAVANA

#2124 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by HAVANA »

512MB wrote:Takoe Havana, tebi je dovoljno malo za dobar život i to cijenim, meni je potrebno malo više.
Ma jok,meni treba puno.Opisao sam vec sta.Bogat covjek.A para ima,jebo pare.Ovo drugo je teze poslagati.
mO k3

#2125 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by mO k3 »

HAVANA wrote: Jebu metali na promjenu vremena :roll: al nista sto zaracet il voltaren nece rijesiti.Dobro je,mrdaju,radi sve... :-D
kita radi ? :mrgreen:
Post Reply