Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
- Nisrin
#2101 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Ja sam rekla za vecinu da JESU i stvarno jeste tako...stede na banalnim stvarima da bi mogli doci u selo da neko vidi kakvo auto voze i kakve mobitele nosaju...cak i ovi sto tek sad idu u dijasporu odmah se raspituju kako doci do kredita, zaduzuju se kod familije, prijatelja itd, jer ipak se mora SVE imati odmah!
I krmetina je metafora, jedu bilo sta jeftino, zive u rupama/vukojebinama, a prave se da je sve savrseno i da su cool!
Jedina razlika sto tamo imaju MOGUCNOSTI, pa mogu se toga rijesiti i zaista zivjeti kvalitetnije i naci bolji posao i dobiti bolju platu,s to je utopija z Bosnu- vecini!
I krmetina je metafora, jedu bilo sta jeftino, zive u rupama/vukojebinama, a prave se da je sve savrseno i da su cool!
Jedina razlika sto tamo imaju MOGUCNOSTI, pa mogu se toga rijesiti i zaista zivjeti kvalitetnije i naci bolji posao i dobiti bolju platu,s to je utopija z Bosnu- vecini!
- King Theoden
#2102 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Nisam sretan. Džaba pare, džaba sav komfor.Tomahawk11 wrote:Ako ti je dobro tamo gdje si, nemoj.
Problem je, šta raditi u bosni?
U njemačku sam došao kao klinac, tačnije momčić.
U Bosni nikad nisam radio.
Šta god da spomenem, koji god biznis, moji me odgovaraju.
Kad bi bilo šta gdje mogu zaraditi barem 5k markica, bio bih presretan i vratio se.
- VladaFBiH
#2103 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
pa zar ovo nije standardno - čovjek ubjeđuje sam sebe da se nije zajebao što je otišao (ovo sam odavno primjetio da to svi rade i samo pljuju po ovome ovdje kao oni su napravili pravi potez, valjda im je tako lakše)Tomahawk11 wrote:Pogrešno si ti to shvatio.512MB wrote:
Vi dokazujete meni da je život u BiH bolji, zdraviji, i sigurniji nego u DE. Ja sam samo ubacio u rundu da u Rajvosa ne bih živio ni za duplu platu koju imam u EU.
Ništa ja tebi ne dokazujem. Pogledaj ponovo šta je naslov teme, shvatićeš da si zalutao.
Ima tema o odlasku/povratku.
Super za tebe, ne bi i sve pet. Ako si sretan i zadovoljan tamo gdje si, odlično
@512MB, totalno si u pravu, ovdje je sve sranje ali na žalost nije tema za vas koji niste ovdje već za nas jadove koji smo ostali
- mO k3
#2104 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
znas sta , zivjeti i pustiti da se zive , neka svako zivi kako hoce i kako mu je moguceNisrin wrote:Ja sam rekla za vecinu da JESU i stvarno jeste tako...stede na banalnim stvarima da bi mogli doci u selo da neko vidi kakvo auto voze i kakve mobitele nosaju...cak i ovi sto tek sad idu u dijasporu odmah se raspituju kako doci do kredita, zaduzuju se kod familije, prijatelja itd, jer ipak se mora SVE imati odmah!
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2105 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Znači, nisi sretan u Njemačkoj, a u Bosni ti je problem šta raditi.Dino34 wrote:Nisam sretan. Džaba pare, džaba sav komfor.Tomahawk11 wrote:Ako ti je dobro tamo gdje si, nemoj.
Kad bi bilo šta gdje mogu zaraditi barem 5k markica, bio bih presretan i vratio se.
Duša ovamo, razum tamo.
Nisi jedini
Ih, neto, mjesečno
Moglo bi vjerovatno, sad šta, koji biznis, ne znam.
Šta znaš, šta ti je djelokrug?
Zna biti komplikovano ako pokrećeš svoj biznis, mislim papirologija i to.
- 512MB
#2106 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Šta sve neću pročitat... pa kad imaš kredite onda ti je valjda bonitet visoka ili što kaže narod ima se može se. Ko nema kredita i štedi svaku crkavicu je ustvari donji.
Samo u BiH si propalica ako imaš kredit
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2107 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Imam dva. Znači li to da sam bogat?512MB wrote:Šta sve neću pročitat... pa kad imaš kredite onda ti je valjda bonitet visoka ili što kaže narod ima se može se. Ko nema kredita i štedi svaku crkavicu je ustvari donji.
- Haris.ba
#2108 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Šta sad ovo? Narod se pati u Njemačkoj jer uzme kredite i mora raditi. Bolje im u Bosni, rahat, nit posla nit kredita? Jelde?
- 512MB
#2109 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Tako ti dođe izgleda, pate se u BMWovima i sa ajfonima, a ne znaju lako je rahat niš nematHaris.ba wrote:Šta sad ovo? Narod se pati u Njemačkoj jer uzme kredite i mora raditi. Bolje im u Bosni, rahat, nit posla nit kredita? Jelde?
- HAVANA
#2110 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Evo kupio mami sljiva i meda,pa s posla brzinska kafica...Ako sta zapne vamo nesta rezem,eto dajdze da pomogne,cerka nikako da se vrati s mora al miran sam,kod tate mi je...Posla ima ko u prici.Usto zdrav,Zivi mi roditelji,tu su,porodica dobro,zdravi,mogu pojest,popit,guzit...Kus vise...mO k3 wrote:insomnia78 wrote:Ja smijem ruku u vatru staviti da 90% nasih vani, ne racunajuci djecu ratnih izbjeglica nema ni pola ovih stvari koje ste vi nabrojali kao pokazatelj dobrog zivota
sta je za koga pokazitelj dobrog zivota ??
Za mene je kvalitet ustati ujutro ziv i zdrav , odraditi posao moji imam , sjesti sa familijom rucati , sa uzim prijateljima popiti casu vina , popricati .....
- 512MB
#2111 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Ne, to znači da ti je bonitet dovoljno dobar za ta dva kredita.Tomahawk11 wrote:Imam dva. Znači li to da sam bogat?512MB wrote:Šta sve neću pročitat... pa kad imaš kredite onda ti je valjda bonitet visoka ili što kaže narod ima se može se. Ko nema kredita i štedi svaku crkavicu je ustvari donji.
- HAVANA
#2112 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Ma jok ba.Bolji je meni i nekome,sto ne znaci da je tebi.Ja ne bi zivio vani za 4 puta vise para.I sta sad.Nista.Zivi i uzivaj u onome sto si sebi stvorio.512MB wrote:Vi dokazujete meni da je život u BiH bolji, zdraviji, i sigurniji nego u DE. Ja sam samo ubacio u rundu da u Rajvosa ne bih živio ni za duplu platu koju imam u EU.Tomahawk11 wrote: Šta nam onda dokazuješ? Otvaraš oči?
- Haris.ba
#2113 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Ma to ono, nema sijedih, očuvan. A nema ni žene ni djece.512MB wrote:Tako ti dođe izgleda, pate se u BMWovima i sa ajfonima, a ne znaju lako je rahat niš nematHaris.ba wrote:Šta sad ovo? Narod se pati u Njemačkoj jer uzme kredite i mora raditi. Bolje im u Bosni, rahat, nit posla nit kredita? Jelde?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2114 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Baš tako, nismo djeca.HAVANA wrote: Ma jok ba.Bolji je meni i nekome,sto ne znaci da je tebi.Ja ne bi zivio vani za 4 puta vise para.I sta sad.Nista.Zivi i uzivaj u onome sto si sebi stvorio.
Ne mogu ja ukrasti tuđi ćejf niti neko može moj.
- HAVANA
#2115 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Kojim se poslom bavis? I usput,ne slusaj nikog sem sebe.Dino34 wrote:Nisam sretan. Džaba pare, džaba sav komfor.Tomahawk11 wrote:Ako ti je dobro tamo gdje si, nemoj.
- HAVANA
#2116 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Sto se tice kredita,ja sam jedan od bogatijih.Haris.ba wrote:Šta sad ovo? Narod se pati u Njemačkoj jer uzme kredite i mora raditi. Bolje im u Bosni, rahat, nit posla nit kredita? Jelde?
- mO k3
#2117 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
da ti je jos bolje , zivio bi ko bogHAVANA wrote:Evo kupio mami sljiva i meda,pa s posla brzinska kafica...Ako sta zapne vamo nesta rezem,eto dajdze da pomogne,cerka nikako da se vrati s mora al miran sam,kod tate mi je...Posla ima ko u prici.Usto zdrav,Zivi mi roditelji,tu su,porodica dobro,zdravi,mogu pojest,popit,guzit...Kus vise...mO k3 wrote:insomnia78 wrote:Ja smijem ruku u vatru staviti da 90% nasih vani, ne racunajuci djecu ratnih izbjeglica nema ni pola ovih stvari koje ste vi nabrojali kao pokazatelj dobrog zivota
Za mene je kvalitet ustati ujutro ziv i zdrav , odraditi posao moji imam , sjesti sa familijom rucati , sa uzim prijateljima popiti casu vina , popricati .....Ne bi valjalo da je vise,pobudalio bi.
ne treba pretjeravati , treba biti zahvalan da smo zivi i zdravi (mene jebu ledja , kako je kod tebe?) :=)
- 512MB
#2118 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Takoe Havana, tebi je dovoljno malo za dobar život i to cijenim, meni je potrebno malo više.
- mO k3
#2119 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Bogatiji po kreditu ??HAVANA wrote:Sto se tice kredita,ja sam jedan od bogatijih.Haris.ba wrote:Šta sad ovo? Narod se pati u Njemačkoj jer uzme kredite i mora raditi. Bolje im u Bosni, rahat, nit posla nit kredita? Jelde?Ima li jos koji da mi ko da'? Rad sam.
- King Theoden
#2120 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Ma ubija me njemačka. Tobejarabi, počinjem je mrziti.Tomahawk11 wrote: Znači, nisi sretan u Njemačkoj, a u Bosni ti je problem šta raditi.
Duša ovamo, razum tamo.
Nisi jedini![]()
Ih, neto, mjesečno![]()
Ja sam ti privatnik koji već godinama ima firmu i opstaje na prezasićenom njemačkom tržištu. Ne bih baš u detalje.
Dakle, ako se vratim, samo nešto privatno. Nešto se ne mogu zamisliti da radim za drugog
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2121 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Pa dobro, privatno, ali moraš znati šta ćeš raditi.Dino34 wrote: Ma ubija me njemačka. Tobejarabi, počinjem je mrziti.
Ja sam ti privatnik koji već godinama ima firmu i opstaje na prezasićenom njemačkom tržištu. Ne bih baš u detalje.
Dakle, ako se vratim, samo nešto privatno. Nešto se ne mogu zamisliti da radim za drugog
Eto u nečemu si sigurno specijalista, poznaješ biznis.
Samim tim ti je lakše.
Bio u Innsbrucku 15 dana, lijep grad, fino sve, ko kutija.
Al nekako sterilno
Dosadi to. Džabe, nisam ja Švabo da to treba tako.
- HAVANA
#2122 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Jebu metali na promjenu vremenamO k3 wrote:da ti je jos bolje , zivio bi ko bogHAVANA wrote:Evo kupio mami sljiva i meda,pa s posla brzinska kafica...Ako sta zapne vamo nesta rezem,eto dajdze da pomogne,cerka nikako da se vrati s mora al miran sam,kod tate mi je...Posla ima ko u prici.Usto zdrav,Zivi mi roditelji,tu su,porodica dobro,zdravi,mogu pojest,popit,guzit...Kus vise...mO k3 wrote:
Za mene je kvalitet ustati ujutro ziv i zdrav , odraditi posao moji imam , sjesti sa familijom rucati , sa uzim prijateljima popiti casu vina , popricati .....Ne bi valjalo da je vise,pobudalio bi.
![]()
ne treba pretjeravati , treba biti zahvalan da smo zivi i zdravi (mene jebu ledja , kako je kod tebe?) :=)
- mO k3
#2123 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
svi koji su vani su samostalni i imaju firmeDino34 wrote:Ma ubija me njemačka. Tobejarabi, počinjem je mrziti.Tomahawk11 wrote: Znači, nisi sretan u Njemačkoj, a u Bosni ti je problem šta raditi.
Duša ovamo, razum tamo.
Nisi jedini![]()
Ih, neto, mjesečno![]()
- HAVANA
#2124 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Ma jok,meni treba puno.Opisao sam vec sta.Bogat covjek.A para ima,jebo pare.Ovo drugo je teze poslagati.512MB wrote:Takoe Havana, tebi je dovoljno malo za dobar život i to cijenim, meni je potrebno malo više.
- mO k3
#2125 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
kita radi ?HAVANA wrote: Jebu metali na promjenu vremenaal nista sto zaracet il voltaren nece rijesiti.Dobro je,mrdaju,radi sve...