V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post Reply
L u c i f e r

#2101 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by L u c i f e r »

radimo na obrazovanju nase omladine, da im pricamo o onome sta nam se desilo i ko nam je to uradio, da ne budemo zavidni i ljubomorni jedni na druge i da shvatimo da kao mali narod jedino zajednistvom mozemo opstati.
:thumbup:

Trebamo raditi na dobrobiti naše države, razvijati i održavati savezničke veze, ugledati se na jevrejski preporod nakon genocida, ali naročito - shvatiti da smo jedni drugima najpreči i da na kraju balade uvijek imamo samo sebe.

U se i u svoje kljuse.
statixx

#2102 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by statixx »

svi u napad wrote:Statixx napisa: "Tako prosjecan Banjalucanin ako mu spomenes Srebrenicu, odgovorit ce ti "A Jasenovac, a Turci, pa nas oduvijek tamane!".

Dragi Statixx nemoj sta zamjerit ali moram te ispraviti. Tako ne odgovara "prosjecan Banjalucanin(kojih je na zalost 100 000 istjerano iz carsije). Tako ce ti odgovoriti (kako oni sada po novom pravopisu kazu) samo prosjecan BanjOlucanin.
Izvini na komentaru ali ne mogu dozvoliti mjesanje sa prosjecnim. Ziv bio!
Ne moras se ti meni pravdati, jer redovan sam citalac i buke i pascanika, i u mnogo navrata sam napisao da postoje jos uvijek "normalne" osobe na ovim prostorima koje su spremne zivjeti u miru, graditi buducnost i ne relativizirati cinjenice, ali takvih je malo.
tandmand

#2103 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by tandmand »

statixx wrote:Ne moras se ti meni pravdati, jer redovan sam citalac i buke i pascanika, i u mnogo navrata sam napisao da postoje jos uvijek "normalne" osobe na ovim prostorima koje su spremne zivjeti u miru, graditi buducnost i ne relativizirati cinjenice, ali takvih je malo.
Ma ja, spremni su živjeti u miru ali da im se RS i tekovine genocida ne diraju a takvih je puno.
KingdomBosnia

#2104 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by KingdomBosnia »

Rat je dovoljno trajao da naucim sve sto treba da znam o srbima,njihovim erojima i njihovim dikama.
Skijaš

#2105 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Skijaš »

KingdomBosnia wrote:Rat je dovoljno trajao da naucim sve sto treba da znam o srbima,njihovim erojima i njihovim dikama.
Srbe se kidnapovalo velikosrpskom propagandom, a kojoj uveliko ide na ruku i tvoj šovinistički stav o Srbima kao narodu.
KingdomBosnia

#2106 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by KingdomBosnia »

Skijaš wrote:
KingdomBosnia wrote:Rat je dovoljno trajao da naucim sve sto treba da znam o srbima,njihovim erojima i njihovim dikama.
Srbe se kidnapovalo velikosrpskom propagandom, a kojoj uveliko ide na ruku i tvoj šovinistički stav o Srbima kao narodu.
Tako je tako.Srbi kao narod su organizovano i ciljano dolazili u BiH da kolju,siluju ubijaju i pljackaju.Srbi kao narod nikada,ni 20 godina nakon rata nisu uputili izvinjenje za to.Srbi kao narod su nedavno izabrali vodju koji daje imena ulica po koljacima,ubicama i genocidasima.Srbi kao narod su izabrali predstavnika koji negira genocid.Davno sam ja prestao da duhanim tu pricu,pricaj je nekom drugom
Skijaš

#2107 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Skijaš »

KingdomBosnia wrote:
Skijaš wrote:
Tako je tako.Srbi kao narod su organizovano i ciljano dolazili u BiH da kolju,siluju ubijaju i pljackaju.Srbi kao narod nikada,ni 20 godina nakon rata nisu uputili izvinjenje za to.Srbi kao narod su nedavno izabrali vodju koji daje imena ulica po koljacima,ubicama i genocidasima.Srbi kao narod su izabrali predstavnika koji negira genocid.Davno sam ja prestao da duhanim tu pricu,pricaj je nekom drugom
Ne reagujem ja na tvoj šovinizam zbog tebe nego zbog sebe. To hoćeš li odustati od gluposti nije nešto s čim se opterećujem.
KingdomBosnia

#2108 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by KingdomBosnia »

Radije sovinista i ziv nego vjerovat srbinu i bit tri metra pod zemljom na 7 lokacija
1941.

#2109 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by 1941. »

svi u napad wrote:
Bravo Tifoza. :thumbup: Najzad neko ko vidi i cijeni rad nase dijaspore. Vec sam na nekoliko tema napisao da stvari idu dugorocno u nasu korist. I pored govana od politicara koji navodno predstavljaju nas narod i probosanske snage i koji bukvalno nisu nista ucinili za iste, nacionalna svijest se budi i jaca kod naseg naroda i to se vise ne moze zaustaviti. Neke stvari ne mogu se rijesiti brzo kako bi mi zeljeli, jer uz ovakve neznalice i izdajnike u vlasti dobro da imamo ista, ali ja vjerujem da ce nas narod iznjedriti nove politicare koji ce izvesti jednu i jedinu iz mraka i bijede. Kad vidim sta nasa dijaspora radi po svijetu i na kojim sve pozicijama imamo nase ljude spopadne me neka radosna jeza i ponos da mi imamo i pametnih i uspjesnih ljudi a ne samo lopove i kriminalce. Neke stvari mi necemo dozivjeti ali nasa djeca ce biti ponosni stanovnici jedne i jedine. Neprijatelji i izdajnici tj. placenici nasih neprijatelja pokusavaju unjeti razdor izmedju naseg naroda (domicilni protiv dijaspore i Sandzaklija) ali ima ljudi koji se ne obaziru na to i nastavljaju borbu za istinu i pravdu. Dijaspora je dobila zapadnjacke radne navike i volju za dokazivanjem i to mi je jako drago. Navescu samo dva primjera kako placenici rade protiv dijaspore i njihove aktivnosti. 1992 godine formirana je u Zurihu nasa Matica iseljenika nakon cega je formirano jos 10 Matica kako bi se oslabio rad prve. Drugi primjer je Kongres Bosnjaka Sjeverne Amerike osnovan 2000 u Cikagu koji je osnovao 2013 u SA Svjetski Kongres Bosnjaka da bi slijedece godine stvoren novi domaci Svjetski Kongres koji nije nista uradio za godinu dana ali je na kratko unio pometnju medju nas Bosnjake. Srecom ovi u Americi su nastavili raditi svoj posao i evo rezolucije u Kongresu.
Zavrsavam svoj komentar sa zeljom da radimo na obrazovanju nase omladine, da im pricamo o onome sta nam se desilo i ko nam je to uradio, da ne budemo zavidni i ljubomorni jedni na druge i da shvatimo da kao mali narod jedino zajednistvom mozemo opstati. Zivjeli!
Bosnjacko jedinstvo jednostavno je prijeka potreba i mi kao narod - bez obzira na sve stvarne i imaginarne razlike medju nama - sebi ne mozemo dozvoliti luksuz uspavanosti, nesvijesti i nesloge, barem kada su u pitanju oni najosnovniji ciljevi i borba za ono sto nam pripada. U sto svakako spada i podsjecanje na sva nasa stratista, od Prijedora do Gacka.
Zato je lijepo citati komentare poput citiranog i veliko zadovoljstvo primijetiti da su sve ucestaliji, sto uostalom na neki nacin i ide u prilog tvojoj tvrdnji da je nacionalna svijest, imanje drzave i sloboda naseg naroda na svakom njenom pedlju nezaustavljiv proces, ma koliko spor i mucan bio.
agnostic_front

#2110 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by agnostic_front »

@svi u napad i @tifoza :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
limeni

#2111 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by limeni »

agnostic_front wrote:@svi u napad i @tifoza :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

da dodam i lucifera na ovu listu!
Kaligula I

#2112 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Kaligula I »

Patriotska_Liga wrote:Ja bih ovom prilikom da zahvalim svima koji rade na širenju istine širom svijeta o ratnim dešavanjima i da ih podstaknem da to i dalje rade te da budu svjesni da se to itekako cijeni.
...upravo je groteskan način tvoje zahvalnosti koju izražavaš Britancima, Amerima i ostalima...ako su Srbi krivi sto posto, onda 'oni' nisu nevini sto posto...Srbi jesu bili egzekutori, ali i 'oni' su bili saučesnici...Srbi jesu željeli srbizaciju BiH, ali i 'oni' žele globalizaciju cijelog svijeta...koja je razlika između njih?...samo u tome što su prvi lokalnih, a drugi globalnih interesa i apetita...u nekim vremenima, prostorima i idejama lokalno i globalno se nadopunjuju, razumjevaju i potpomažu...

...zanima me zašto bježiš od istine da upreš prstom i u 'njih', koji snose evidentan dio odgovornosti za cijelu Bih, ne samo za Srebrenicu?...imam razumjevanje za tvoju mrznju prema dželatu, ali nemam razumjevanja za tvoju ljubav prema sud-želatu...ako su-dželat može da kupi žrtvu jednom Rezolucijom onda je zbilja ovaj svijet otišao u qurac...šta ćeš sutra, ili već danas, odgovorit svome djetetu na pitanje 'Jesu li Britanci mogli pomoć i prije dvdeset godina?'...šta reći silnim mezarima u Srebrenici ko ih nije htjeo i želio spasit, a ko ih je ubio oni odlično znaju?...

...mene su učili da je istina usuglašenost sa činjenicama i stvarnošću...a ti svojoom nojevskom životnom filozofijom, ne da širiš istinu, nego je upravo masakriraš, jer njome amnestiraš su-dželata...o dželatu je sve rečeno, ali o su-dželatu ništa...zašto?...je li zbog straha, kompleksa manje vrijednosti ili lažne zahvalnosti?...
Walther

#2113 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Walther »

Kaligula I wrote:
Patriotska_Liga wrote:Ja bih ovom prilikom da zahvalim svima koji rade na širenju istine širom svijeta o ratnim dešavanjima i da ih podstaknem da to i dalje rade te da budu svjesni da se to itekako cijeni.
...upravo je groteskan način tvoje zahvalnosti koju izražavaš Britancima, Amerima i ostalima...ako su Srbi krivi sto posto, onda 'oni' nisu nevini sto posto...Srbi jesu bili egzekutori, ali i 'oni' su bili saučesnici...Srbi jesu željeli srbizaciju BiH, ali i 'oni' žele globalizaciju cijelog svijeta...koja je razlika između njih?...samo u tome što su prvi lokalnih, a drugi globalnih interesa i apetita...u nekim vremenima, prostorima i idejama lokalno i globalno se nadopunjuju, razumjevaju i potpomažu...

...zanima me zašto bježiš od istine da upreš prstom i u 'njih', koji snose evidentan dio odgovornosti za cijelu Bih, ne samo za Srebrenicu?...imam razumjevanje za tvoju mrznju prema dželatu, ali nemam razumjevanja za tvoju ljubav prema sud-želatu...ako su-dželat može da kupi žrtvu jednom Rezolucijom onda je zbilja ovaj svijet otišao u qurac...šta ćeš sutra, ili već danas, odgovorit svome djetetu na pitanje 'Jesu li Britanci mogli pomoć i prije dvdeset godina?'...šta reći silnim mezarima u Srebrenici ko ih nije htjeo i želio spasit, a ko ih je ubio oni odlično znaju?...

...mene su učili da je istina usuglašenost sa činjenicama i stvarnošću...a ti svojoom nojevskom životnom filozofijom, ne da širiš istinu, nego je upravo masakriraš, jer njome amnestiraš su-dželata...o dželatu je sve rečeno, ali o su-dželatu ništa...zašto?...je li zbog straha, kompleksa manje vrijednosti ili lažne zahvalnosti?...
Ti opet sa salonskom pricom...
Walther

#2114 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Walther »

Kaligula I wrote:...zanima me zašto bježiš od istine da upreš prstom i u 'njih', koji snose evidentan dio odgovornosti za cijelu Bih, ne samo za Srebrenicu?...imam razumjevanje za tvoju mrznju prema dželatu, ali nemam razumjevanja za tvoju ljubav prema sud-želatu...ako su-dželat može da kupi žrtvu jednom Rezolucijom onda je zbilja ovaj svijet otišao u qurac...šta ćeš sutra, ili već danas, odgovorit svome djetetu na pitanje 'Jesu li Britanci mogli pomoć i prije dvdeset godina?'...šta reći silnim mezarima u Srebrenici ko ih nije htjeo i želio spasit, a ko ih je ubio oni odlično znaju?... ...mene su učili da je istina usuglašenost sa činjenicama i stvarnošću...a ti svojoom nojevskom životnom filozofijom, ne da širiš istinu, nego je upravo masakriraš, jer njome amnestiraš su-dželata...o dželatu je sve rečeno, ali o su-dželatu ništa...zašto?...je li zbog straha, kompleksa manje vrijednosti ili lažne zahvalnosti?...
I da, krivi su ONI. Oni su morali nekoga spasiti. Zaboravimo da je recenica glupa vec sama po sebi. Neki ti uleti u kucu, pobije pola obitelji I ti bi onda filozofirao koliko je za to kriva policija ili komsija. Britanci jesu mogli... Nisu... Zar je uopste vazno? Ok, spasili Srebrenicane. Ko bi spasio ljude u Prijedoru? To se Dutchbat trebao teleportirati nekoliko godina unazad i par stotina km zapadno?

Kriviti za zlocine "svetsku zaveru" i umanjivati odgovornost Srbije je jako podlo, pogotovo ovih dana.
L u c i f e r

#2115 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by L u c i f e r »

limeni wrote:
agnostic_front wrote:@svi u napad i @tifoza :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

da dodam i lucifera na ovu listu!
:nargila:
JanuaryJones

#2116 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by JanuaryJones »

Meantime in Belgrade
Image
Maharadza

#2117 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Maharadza »

Kaligula I wrote:

Taj "su-dželat" je barem koliko-toliko prepoznao svoju grešku i pokušava se "oprati" i "izvući" kroz ove rezolucije i ustupke (npr. Merkelov prijedlog od prekjučer da budemo "povlašteni" za pristup EU ili kako već) samo ljudi barem pokušavaju nešto, pokušavaju taj VELIKI GRIJEH I NEPRAVDU KOJU JESU UČINILI nekako ublažiti i odužiti se iako neće naravno nikada uspjeti u potpunosti ali makar se trude koliko-toliko....dok sa druge strane taj PRVI I GLAVNI DŽELAT APSOLUTNO NIŠTA NE RADI NA TOM POLJU, ČAK ŠTAVIŠE, NEGIRA SVE ŠTO JE POČINIO, LAŽE, PETLJA I TIME PLJUJE U LICE SVAKOME KOME JE ZLO NANIO A NANIO JE NEIZMJERLJIVO ZLO DIREKTNO ILI INDIREKTNO SVIMA NAMA!!!
Last edited by Maharadza on 10/07/2015 23:46, edited 2 times in total.
Partijaner

#2118 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Partijaner »

:lol: :izet:
statixx

#2119 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by statixx »

JanuaryJones wrote:Meantime in Belgrade
Image
:lol:
JanuaryJones

#2120 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by JanuaryJones »

Ova djeca ni dvaes' godina nemaju a nose ovakve parole :shock: Na hajr na dobro!
Maharadza

#2121 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Maharadza »

I pitam vas sada; ko se ne bi naoružao DO ZUBA pored ovakvih "komšija"? :evil:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2122 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Chmoljo »

Kaligula I wrote:

kemtrejle, guštere i haarpove ostavi za neke druge dane i neke druge teme. cijeli dan pilaš sa svojom pričom.

popusti.
statixx

#2123 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by statixx »

A zar nisu zabranili okupljanja.
L u c i f e r

#2124 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by L u c i f e r »

Maharadza wrote:I pitam vas sada; ko se ne bi naoružao DO ZUBA pored ovakvih "komšija"? :evil:
Noj.
KingdomBosnia

#2125 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by KingdomBosnia »

statixx wrote:A zar nisu zabranili okupljanja.
Jesu za sutra
Post Reply